⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות לגבי רכישת דירה

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 20:32
היי

אנחנו זוג בלי ילדים (אבל מתכננים) עם הון עצמי של כ2 מיליון. בנוסף נוכל לקבל עזרה מההורים של 500 אלף תוך שנה שנתיים לצורך רכישת דירה.

הכנסה חודשית משותפת של 30 אש"ח. כרגע גרים בשכירות ומשלמים 5 אלף על דירת 3 חדרים באזור זול של תל אביב.

האזור הנוכחי עונה על צרכינו כרגע שהם - קירבה לעבודה ולתחבורה ציבורית נוחה ללא צורך ברכב.

ברגע שיהיה ילד נרצה לעבור לדירת 4 חדרים (יכולים אולי למשוך שנה ראשונה עם הילד בדירת 3 חדרים, אל זה בהחלט לא אידאלי), זה משהו קשיח ולא נתפשר על זה.

אנחנו שוקלים מספר אופציות ואשמח לשמוע את דעתכם:

1. רכישת דירה למגורים באזור מתפתח של תל אביב בכ2.8מ שקלים (פארק דרום). זה אזור שטוב לנו מבחינת מיקום לעבודה, וגודל דירה אך פחות מתלהבים מהאוכלוסייה שגרה שם בסביבה (מבחינת סביבה לילדים, היינו רוצים סביבה טובה יותר) - זה מינוס די גדול מבחינתנו. האזור מתפתח מאוד ועל הנייר נשמע שיעשה עלית מחירים בעתיד. נצטרך לקחת בשלב ראשון משכנתה של כ~1 מיליון (הוצאות קניה, שיפוץ) ונוכל להחזיר את ה500 אלף תוך שנה-שנתיים ברגע שנקבל עזרה מההורים.

2. רכישת דירה יותר זולה, 4חד באזור שקרוב לרכבת הקלה בפתח תקווה (שכונת נווה גן) במחיר של 2.3-2.4 והשכרתה בסדר גודל של 6 אלף שח בחודש, המשך מגורים בדירה הנוכחית (עד שיהיה ילד פלוס שנה). לאחר מכן מעבר לאזור יותר מרכזי בתל אביב, שכר דירה משוער של כ7.5-8 (אזור שבעינינו יותר טוב לגידול ילדים עם אוכלוסייה שהיינו רוצים לגור בסביבתה). נוכל לקחת במקרה הזה משתכנתה קטנה (כ400 אלף) ואולי להחזיר אותה עד שנעבור לדירה יקרה יותר (נמשוך עוד שנה בדירה הקטנה יותר ונקבל את העזרה מההורים). הרעיון שאחרי שנתיים נחזיר את המשכנתא ונוכל לקזז את השכר דירה שנקבל מהדירה בבעלותנו כדי לשלם שכר דירה במקום טוב יותר עם תוספת של 1-2 אלפים. בנוסף ייתכן שנרצה לעבור לגור בדירה בפתח תקווה ברגע שתהיה רכבת קלה ונוכל להגיע אתה לעבודה בזמן סביר.

3. אופציה נוספת כלשהי? חייבת להיות אופציה עם מינימום התעסקות. עובדים המון שעות ואין לנו זמן להשקיע במשהו מעבר לעבודה הרגילה.

המצב האידאלי היא מגורים בדירה באזור טוב בתל אביב או גבעתיים עם שכר דירה שנע בין 7-8 ומחיר דירה לקניה בין 3.5-5 מיליון שח (ל4חד), אך לא רוצים לקחת משכנתה כה גדולה.

השקעות בשוק ההון לא רלוונטיות, משקיעים, אבל רוצים לקנות דירה.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 20:47
אם אין לכם את הצורך הרגשי של בעלות על דירה, מבחינה כלכלית נטו נשמע ששכירות טובה לכם יותר.

אם אתם רוצים לקנות דירה להשקעה הכדאיות תלויה בעיקר במה התשואה האלטרנטיבית שלכם. בכל מקרה, אלה אם אתם בונים על עליית ערך של הנכס יש ערים שבהן תשואת השכירות יותר גבוהה ומחירי הנכסים יותר נמוכים ותוכלו לקנות ללא משכנתא.(אני מיד חושבת על באר שבע, אבל אני מניחה שיש מקומות שיותר נגישים לכם כתל אביבים).
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 21:51
הייתי קונה דירת מגורים באיזור טוב של רמת גן או באיזור מתפתח של ת"א כמו שאמרת (לדוג' - שכונת יד אליהו).

זוהי דירה ראשונה (ויחידה) וההטבות עליה יהיו מקסימליות (מיסוי וכו').

החזר המשכנתא יהיה בהערכה גסה 5000-5500 שזה שווה ערך לשכ"ד שלכם כיום ולכן מבחינה תזרימית "כלום לא ישתנה".

אם בוודאות אתם יודעים שתקבלו כחצי מליון עזרה מההורים (מניח שמתנה ולא הלוואה), הייתי שוקל לשלב במשכנתא מסלול פיתוי.

בעתיד, אם התא המשפחתי יגדל / תצברו הון נוסף ותחליטו שאתם רוצים להמשיך להשקיע בנדל''ן, תוכלו לעשות זאת בקלות.

לא ממליץ או מייעץ, רק אומר את דעתי כהדיוט מוחלט.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 22:53
תשואה ברוטו של 3% נשמעת לך כעיסקה כדאית?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 05:30
היי

רכישת 2 דירות להשקעה, עם מליון ש"ח משכנתא ( דירה ב 2 מליון ודירה במליון ש"ח), כעבור מספר שנים תסלק חלק מהמימון בעזרת הכסף מההורים.

שני הדירות יניבו לך 9,000 ש"ח בחודש (לפני עלויות מימון).

תמשיך לגור בשכירות היכן שאתה רוצה, הדירות יגדרו עבורכם את החשיפה לעלויות הדיור החודשיות.

המשפט הזה לא מובן לי, לא נשמע לי הגיוני לרכז את כל האנרגיות והמאמצים בשכר עבודה עם מיסוי פרוגרסיבי, ביטוח לאומי ומס בריאות,

כאשר הפניית מאמץ להשקעות המייצרות הכנסות פסיביות בנדל"ן, עם מיסוי מקסימלי של 10% בלבד, לזה אתה מתייחס לזה כאל טרחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 06:35
להבנתי הדבר הנכון ביותר לעשות, הוא לקנות נכס מניב באיזורים המתפתחים של דרום תל אביב, זה מנוע צמיחה מצויין להתחיל ממנו את הדרך לזוג צעיר ובנתיים ניתן לשכור דירה שמתאימה לצרכים המשתנים שלכם (התרחבות המשפחה, אזור תעסוקה וכו'..)..

קיימת עדיפות בעייני לרכוש נכס כזה בשכונת התקווה שכרגע מאוד אטרקטיבית כהשקעה בגלל הפרצלציה, אבל במידה ומעוניינים בפרופיל נכס סולידי יותר, בהחלט אטרקטיבי לקנות ביד אליהו שכרגע עושה מהלך אדיר מבחינת התחדשות עירונית. בתקופה כזו הייתי שומרת על קו שמרני במינוף ומכוונת לנכס של 3 מיליון, לא מוותרת על תשואה של 4-5 אחוז ועם אופק עליית ערך ממשי המתייחס לנכס עצמו, כשעליית הערך של השוק היא רוח גבית.

במידה ותרצו עוד מספר שנים כשהנכס יעלה בערכו(שנה וחצי מהיום ואילך) תוכלו לנצל את הטבת המס, ולמכור ללא שבח כשעליית הערך תוכל לשמש כדלק להון העצמי לעסקה הבאה שגם היא תהיה פטורה ממיסוי, אך בסדר גודל משמעותי יותר.

אזורים המסתמכים על עליית ערך בתשואה מינימלית, היא תפיסה של רכישת נכס למגורים כמוצר צריכה וזה חבל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 07:13
זה חלום יפה אבל לא מציאותי.

דירה ב-3 מיליון ביד אליהו שמושכרת ב-10 אלף ש"ח כדי שתתן 4% ברוטו?

5% זה לא מספר שקיים בת"א עבור מישהו שרכש ב-3 השנים האחרונות (מי שרכש לפני עשור+ כשהמחירים היו נמוכים יותר דווקא הגיוני).
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 07:40
אני חיה את האזור הזה, זה קיים ועוד איזה, אבל ללא ספק דורש מאמץ חיפוש והקמה.

יותר מזה המשקיע הממוצע לא יבחין בעסקאות האלו, כי לא ידע איפה לחפש.

חייבת לציין כדיי ליצור תמונה מלאה, שקיים משחק של "שמכה קצרה" בין עליית ערך לתשואה- כשאחת באה על חשבון השניה.

יש מי שיעדיף יותר רווח הון (מניה) ויתפשר על התשואה ולהיפך(אג"ח).

אני אוהבת את העסקאות שהן גם וגם, עסקאות כאלה לעיתים גוזרות תשואה חודשית מעט יותר נמוכה עם רווח הון משמעותי יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 10:07
+1000
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 10:46
ביד אליהו זה לא רעיון טוב אם מכוונים ל

נכסים ביד אליהו עם הפוטנציאל הגבוה ביותר לעבור תמ״א או פינוי בינוי הם נכסים שעולים באזור 1.7-2

אתה מכיר כאלו דירות ביד אליהו?

השכירות על דירות כאלו יותר נמוכה מ10 אלף.

ג.נ.

חי ומשקיע ביד אליהו וחושב שזו אחת השכונות הכי טובות להשקעה בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 11:23
לי לא ברור מה חובה עבורכם,

מחיר נוח/גודל דירה/אוכלוסיה/מינימום משכנתא?

"

המצב האידאלי הוא מגורים בדירה באזור טוב בתל אביב או גבעתיים עם שכר דירה שנע בין 7-8 ומחיר דירה לקניה בין 3.5-5 מיליון שח (ל4חד), אך לא רוצים לקחת משכנתה כה גדולה.

"

איך חשבתם לפעול כדי להגיע למצב האידיאלי עבורכם?

התכנון הוא לשכור או לקנות?

לטעמי יש בעיה אקוטית והיא שאתם לא מוכנים להקדיש זמן מעבר למאמץ בעבודה,

אולם כל מאמץ בנושא הנ"ל זה רווח נטו לתא המשפחתי.

אשמח לדעת האם זה נובע מאפיסת כוחות או שמא חשש מפעילות בתחום לא מוכר?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 11:37
נראה לי הוא התכוון דווקא שאין דירות כאלו לאור מה שסנופי כתבה..
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 11:39
כנראה שהבנתי לא נכון. אם כך אז אני מחזק את דבריו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 11:44
מדברת על בתי קרקע לא על דירות שם יש את פוטנציאל ההשבחה הגבוה ביותר. כאמור משקיע ממוצע, לא יגיע לעסקאות כאלה.

ג"נ: מחזיקה וגם מלווה אחרים, בנכסים בסגנון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 12:30
איזה פרויקט השבחה מוצלח של בית קרקע ראית ביד אליהו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 13:16
אנחנו גם חיים באזור כבר כ4-5 שנים ולא ראינו דירות ששוות 3 מיליון שאפשר להשכיר ב10. אולי יותר סביבות 7-8.

הבתים הפרטיים שמוכרים באזור הם יותר באזור התחנה המרכזית (רחוב ההגנה עם אוכלוסייה בעייתית יותר) ועל בתים מפורקים רוצים 3+ מיליון שח.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 13:24
יש גם בתים פרטיים למכירה ביד אליהו. אני פשוט לא מכיר פה שום פרויקט השבחה מוצלח של בית פרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 16:28
אכן, זה או מחיר גבוה מ-3 מיליון ש"ח או שכירות נמוכה יותר או בית שצריך השקעה של מיליון ש"ח כי הוא מפורק מהת#@+. אין גם וגם.

אשמח לקבל הפניה לעיסקאות האלה ברשות המיסים.

אני חלילה לא מפקפק בך. אני פשוט חושב שיש פרט שולי שאת חוסכת מאתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 16:39
לא האינדיקטור הכי טוב..עדיף מתווך שחי את האיזור
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 17:35
אני גר ביד אליהו ועוקב באופן שוטף אחרי הנכסים והפרויקטים בשכונה. כפי שכבר אמרתי - אני לא מכיר אף פרויקט השבחה מוצלח של בית פרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 17:38
אני לא טוען שזה קיים, להיפך.

מה שאמרתי זה שהרשומות של רשות המיסים הן לא אינדיקטור מספיק טוב למעקב אחר מחירי דירות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 19:10
אין ספק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 19:16
אני לא משתמש בזה כדי לעקוב אחרי מחירי הדירות אלא זו הוכחה שהייתה עיסקה כזו במציאות ולא בראש של אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 20:58
מזמינה אותך לעבור על עסקאות ברשות המיסים בעצמך...אם יש שאלות ספציפיות אשמח לענות. צריך להבין שכדיי להשיג תוצאות שהן לא ממוצעות צריך לנהוג כנינג'ה נדל"נית ולא בסגנון הליכה בפארק. זה אומר הכרות עם כל מה שזז בשוק, הכרות עם התב"ע, חקירה לגבי זכויות בניה, אסטרטגיות השכרה אלטרנטיביות וכו'...
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 07:12
פרויקט השבחה מוצלח, לא בטוחה שהבנתי?

קצת ארחיב, האזור בו יצרתי "מומחיות" הוא אזור שכונת התקווה, במהלך השנים, הכרתי את יד אליהו כשכנתה היפה, וראיתי שם לא מעט נכסים.

בימים אלו מלווה משקיע ביד אליהו ומתוודעת יותר לתב"ע המקומית. הנתונים שנתתי פה עדכניים. מבחינת תמחור המחירים אטרקטיביים יותר, מהתקופה שלפניי הקורונה ולהערכתי לקראת אמצע שנה הבאה, האטרקטיביות עוד תעלה.

האמירה שלך פה אומרת הכל, יזם איפה שכולם בורחים הוא נכנס.

אחריי שהוא יכנס לאזורים "השבורים", המשקיעים הממוצעים יאספו את השאריות.

האוכלוסייה הבעייתית שלך, היא זו שמשלמת יותר!
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 07:35
את אמרת:

ואני שואל - איפה ביד אליהו את מכירה בית קרקע שעבר השבחה יותר משתלמת מאותם נכסים שאני דיברתי עליהם (דירות שעוברות תמ״א/פ.ב.)?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 10:50
אתה כותב שמחיר הדירה באופציה הראשונה היא 2.8M ומתאר סך עלויות של כ- 3.5 (2 הון עצמי + 0.5 עזרה+1משכנתא) כלומר אתה מניח שיפוצים ב- 0.7M ?

מה גובה המשכנתא המקסימלי אותו אתם מוכנים לקחת ?

בהנחה ואתם בסביבות גיל ה- 30, האם אתה מניח שבעשור הקרוב תישארו באותם מקומות עבודה באיזור ת"א ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 11:13
לא, התכוונתי שצריך לקחת 1 משכנתא עד שנקבל את העזרה של ה0.5 ונחזיר חלק מהמשכנתא (יקח שנה-שנתיים עד שההורים יוכלו לעזור)

-- מה גובה המשכנתא המקסימלי אותו אתם מוכנים לקחת ?

מעדיפים כמה שפחות, רוצים לגמור עם זה מהר, לא אוהבים חובות. הייתי מעדיף לא לקחת יותר מ500 אלף (בתרחיש במתואר למעלה לוקחים מיליון רק כי ההורים יעזרו ונחזיר את זה מהר, בלי העזרה של ההורים לא הייתי לוקח מיליון)

-- בהנחה ואתם בסביבות גיל ה- 30, האם אתה מניח שבעשור הקרוב תישארו באותם מקומות עבודה באיזור ת"א ?

אנחנו בתחילת שנות ה30, עובדים בהייטק. מניחים שנעבוד בתל אביב לפחות ב5 שנים הקרובות או באזור המרכז (מקסימום הרצליה). אני מאמין שבHAPPY FLOW עוד כ5 שנים נשדרג את הדירה למשהו יותר טוב. בכל אופן לא נרצה לגור בשום מקום שהוא לא קרוב למרכז (גג ראשון\פתח תקווה, לא מעבר לזה)
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 12:08
נראה שהיא התכוונה להשבחה עצמית, של תוספות\חלוקה וניצול חללים

זה קל יותר כי אין שכנים

וכך אפשר "לשרוד" עד להשבחה הגדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 12:18
אין מה להשוות השבחה כזו להשבחת דירה ע״י תמ״א/פ.ב. (ביד אליהו לפחות). תמא/פ.ב. הרבה הרבה יותר משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 14:03
איך מגיעים להון עצמי כזה בגיל כה צעיר ? אני מניח שלא רק מעבודה בהייטק. האם יזמות ?

בהנחה והשגתם הון כזה בכוחות עצמכם בגיל כזה, זה בהחלט מרשים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 14:56
בהינתן שכר חודשי של 30,000 ש"ח (שני בני הזוג בהייטק, 15,000 ש"ח נטו לכל אחד זה שכר של מתכנת יחסית זוטר בחברות הגדולות), ובהנחה שהזוג מצליח לחסוך כ10 חודשי מחייה בשנה (גרים אצל ההורים או משהו),

תוך 7 שנים ההון העצמי הוא מעל 2 מיליון ש"ח.

אפשר לשחק לפה ולשם עם המשכורות והחיסכון כמובן :)

- המקרה שציינתי הוא לא 'קלאסי' לדעתי, ואכן דורש חיסכון מסיבי ביותר להרבה שנים. אבל מטרת ההודעה הייתה להראות שזה אפשרי מאוד גם רק מעבודה של 9-5 בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 15:35
זוג שחי 7 שנים אצל ההורים, מוציא 5000 בכל חודש וחוסך 25000 ? לא מכיר זוגות שחיים 7 שנים אצל ההורים. אבל אם יש דבר כזה אז זה נראה לי נדיר ביותר.

זה אומר מיליון כל 3 שנים ואז זה באמת לא משנה איזה אופציה יבחרו. שהרי כבר כיום הם יכולים לרכוש נכס ב- 2.5 אם החלום שלהם הוא נכס ב- 4.5 אז תוך 6 שנים הם מגיעים לזה וכל ההתחבטויות בין האופציות נראות לי מיותרות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 18:02
יזמות
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2020 05:23
אתה לא הבן אדם הראשון שאני קורא/שומע אומר את זה, אפשר לדעת למה?

ההורים שלי עברו לדירת ארבעה חדרים רק כשהאח השלישי נולד והיה לנו ממש אחלה עד אז.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2020 14:06
יהיה מעניין לקרוא יומן מסע שלך .
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2020 10:06
ההורים שלך עבדו הרבה מהבית? מתוך ארבעה חדרים, חדר אחד הוא חדר עבודה, מה שאומר שכל הילדים גרים בחדר אחד. וזה כבר מציב הרבה אתגרים בפני עצמו.

אנחנו גרים בדירת 4 חדרים עם ילד אחד וברור לנו שיהיה לנו צפוף בה עם שניים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 18:51
מה הן "אסטרטגיות השכרה אלטרנטיביות"?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 11:03
הי,

כרגע עוסקת בהעלת אתר שיעסוק באסטרטגיות השכרה אלטרנטיביות בהרחבה, על קצה המזלג: co-living, עובדים זרים, חברות כ"א, ניצול חללים בבתי קרקע, ניצול זכויות בניה והעלאת תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 11:17
מעניין, אשמח ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2020 12:06
תודה רבה רוני, לכבוד הוא לי.

אני לומדת ממך ומעדי, כל הזמן...
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2020 03:03
אחרי כמה לילות לבנים בקריאה על השכונה..

אשמח להבין מדוע

מה מקבל דייר בפ.ב./תמא (במקרה קלאסי באזורי ביקוש)?

בהנחה ומחיר מטר בשלב מתקדם דומה דומה למטר בבנין חדש על הנייר (כך נראה בהשוואה למחירי אפר האוס), הרווח הוא ה-20 המטרים הנוספים + המרפסת - כ 20-25% לשווי הדירה? ישנם הוצאות או מיסים הנופלים על בעל הנכס?

האם יש שונות בין בעלי הנכסים (לא מבין איך זה יתכן, הרי כולם מקבלים את אותם תוספת מטרים)?
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2020 08:05
אין מקרה קלאסי, מקבלים בין כלום בפיתה להכפלה של גודל הבית, חניה מחסן וכו'

1. לא כולם מקבלים את אותם המטרים.

2. תחשוב על דייר בקומת הקרקע שמקבל הצמדת גינה, דייר בקומת 1 שמקבל מעלית ודייר בקומה 4 שמקבל מעלית.

לא כי מה שמקבלים כבר מגולם במחיר, הכל מגולם במחיר אא"כ למוכר או לקונה חסר מידע.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2020 12:57
מכיוון שכל אפשרויות ההשבחה של פרטיים/דו משפחתיים באזור יעשו על חשבון בעל הנכס והתשואה להערכתי לא תתקרב לזו של תמא/פ.ב.

כפי ש @אורי ג. ענה לך - המנעד מאוד רחב. בוא נגיד אבל שביד אליהו בבניין 4 קומות עם שטח רחב מסביב או בבניין רכבת 3 קומות לא הייתי מסתפק בפחות מ25 מטר הרחבה שזה המינימום לסוג הזה של נכסים באזור (אני אישית אקבל הרבה יותר במידה והפרויקט יצא לפועל ויצליח).

או אפילו הפחתה של שטח הדירה אם אין אפשרות להרחיב וחדר המדרגות לא מספיק גדול בכדי לבנות מעלית (מכיר מקרה כזה בהרצליה).
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2020 14:31
ברור

אבל מגולם גם רווח על ההמתנה והסיכון

אותו נסיתי לכמת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2020 19:48
מישהו במקרה מכיר את שכונת גיורא באור יהודה?

יש שם דירות באיזור 1.4-1.6 יש איזורים מיעודים לפינוי בינוי, וכאלו לפני תמא

חושב להשקיע שם