⬅ חזרה לאינדקס

אחוז מימון בדירה שניה

🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2021 22:20
נניח ולמישהו יש דירה אחת, והוא רוצה לקנות דירה שניה.

אופציה א׳: הוא קונה ״דירה להשקעה״, מקבל מהבנק 50% מימון, ומשלם מס רכישה בעת הקניה.

אופציה ב׳: הוא ״משפר דיור״, כלומר קונה ״דירה חלופית״, הוא יכול לקבל מהבנק 70% מימון. מבחינת מיסוי רשות המיסים נותנת דחייה של 18 חודשים לפני שהיא מגדירה את הרוכש כ״מחזיק 2 דירות״, ואז הוא משלם מס רכישה מופחת.

מה קורה אם הוא מגדיר את עצמו כ״משפר דיור״, מקבל 70% מימון, ואז בסוף לא מוכר את הדירה? נניח הוא ניסה למכור אבל לא קיבל את המחיר שרצה, וכו׳

ככה בעצם קורה מצב שהוא קיבל 70% מימון לרכישת דירה שניה במקום 50% מימון.

הוא כן משלם מס רכישה. הבנתי שיכול להיות למס רכישה גם ריביות והצמדות.

מה החוק אומר בנושא הזה?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2021 23:19
בנק - אין בעיה.

רשות המיסים - תשלם ריבית וקנס.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2021 00:08
לא חייבים.

רשות המיסים מוכנה לקבל את הכסף מראש ולהחזיר (עם ריבית) כשתמכור את הדירה הישנה.

אם אתה מתכנן להשאיר אצלך את הדירה הישנה, די ברור שהמסלול הזה עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2021 02:22
לפי מה שהבנתי הבנק מבקש את ההצהרה לרשות המסים כדי לאשר 70% מימון, מה שקורה אחרי זה לא מעניין את הבנק.

אבל מבחינת רשות המסים, מה הבעיה לבוא אחרי שבועיים ולהגיד, התחרטתי, רוצה להשאיר את 2 הדירות ולשלם כעת מס רכישה ? למה לחכות שנה וחצי ?

א. האם ניתן לשלם מראש כאשר מצהירים על כוונה למכור תוך שנה וחצי ?

ב. אם אכן אפשר, במקרה ששילמת מראש אין קנס ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2021 08:19
א. רשות המיסים כעיקרון, מעכבת את האישור לרישום בטאבו של הדירה החדשה, עד המכירה של הדירה הישנה.

כדי לאפשר העברה בטאבו, היא מוכנה לקבל את הכסף מראש ולתת את האישור, ובמקרה והיתה הצהרה על כוונה למכור תוך שנה וחצי (זה חשוב!), הכסף מוחזר כאשר מוכרים את הדירה הישנה.

ב. לא ניסיתי, אבל אני לא יודע כמה קנס יש, כמו שהריבית של רשות המסים היא רצחנית. אני לא רואה סיבה לגביית הריבית הזו כשכבר שילמו מראש. אני כן יודע שמי שמוכר, מקבל בחזרה את הסכום אחרי הדיווח על המכירה, עם ריבית דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2021 10:45
@חיים 111 אז מה שאתה מתאר זה שתיאורטית ניתן (1) לקנות דירה חלופית עם 70%, תוך כדי שמצהירים שתמכור את הדירה הישנה. (2) לשלם את מס הרכישה בעת הקניה כדי לאפשר העברה בטאבו (עדיף לקנות דירה שרשומה בטאבו אם כך).

וזהו בעצם? אם לאחר השנה וחצי לא מצליחים למכור, אין קנסות נוספים? מעניין אם למישהו יצא המקרה הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2021 13:57
(1) לא בטוח מניסיון, אבל @המשקיע המתחיל הדביל כתב "בנק - אין בעיה" ו- @מתכנת כתב "הבנק מבקש את ההצהרה לרשות המסים כדי לאשר 70% מימון, מה שקורה אחרי זה לא מעניין את הבנק."

(2) בהחלט. יכול להיות שמס הכנסה יסכים להפיק "אישור לטאבו" גם לדירה שלא רשומה בטאבו. צריך לברר אצל עו"ד.

הניסיון האישי שלי לא כולל את כל השלבים, אלא רק את החלק של לקנות דירה שנייה, לשלם הכל ולהעביר בטאבו לפני שאני מוכר את הדירה הראשונה, ולקבל החזר אחרי שמכרתי (בתוספת ריבית שווה).
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2021 01:14
אכן הבנק מבקש את ההצהרה מרשות המיסים.

אין קנס!, יש ריבית והצמדה על הסכום אותו היית צריך לשלם.

זה טריק ידוע, הרבה עושים אותו כדי לקבל 70% מימון על דירה שניה.

פשוט לא לחכות אלא ברגע שמושכים את המשכנתא, ללכת לרשות המיסים ולבקש לשלם את המס.

את הבנק זה כבר לא מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2023 17:49
הדיון פה הוא על מה שנקרא דירה חליפית, עליה אפשר לקבל 70% מימון לפי כללי הפורמט נכון להיום.