⬅ חזרה לאינדקס

יתרונות vs חסרונות : קרבה לרכבת הקלה

🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2021 23:16
ההיתרונות של קרבה לרכבת הקלה ידועים כשמדובר במרחק סביר.

כמה לדעתכם בעייתי שהרכבת עוברת הכי בסמוך שאפשר לבניין (שיהיה אחרי פינוי בינוי) .

אני מדבר על הקו הסגול - תוואי עילי.

אני לא יודע מה ההשפעה של רכבת כזו מבחינת רעש/הפרעות נוספות. המרפסת לכיוון הכביש.

יתרון ברור זה לרדת בדיוק לרכבת. מבחינת נוחות זה אופטימלי,

השאלה איזו פגיעה עלולה להיות בעקבות כך?
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 07:48
נסיעת הרכבת שקטה, בטח ביחס לכל אוטובוס, אופנוע או משאית. תוואי הרכבת עובר לרוב ברחובות ראשיים שרועשים גם ככה. הרכבת דווקא יכולה להוריד חלק ממטרד הרעש. מצד שני בתחנות רועש. לדעתי אם אין לך תחנה קרובה מידי (רכבת או אוטובוס) אז אין בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 09:26
מי שגר סמוך ממש לרכבת, יש קצת רעש.

כשהדלתות נסגרות יש כזה צפצוף כזה, וגם יש מערכת כריזה עם הודעות מידי פעם.

אגב, יש גם מערכות כריזה באוטובוסים, ומי שגר קרוב סובל מזה.

הייתי ממליץ לך לברר אצל תושבי רח' משה דיין בפסגת זאב, הרכבת עוברת להם ממש מתחת לבית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 10:23
שאלה טובה, מניסיוני בחו"ל כל עוד מדובר ברכבת שקטה כמו החשמלית או רכבת תחתית, לקרבה לתחנת הרכבת יש

יתרון אדיר בהשכרה ומכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 10:50
התחנה תהיה הקרובה קרובה שניתן לבניין

השאלה כמה קרוב, כי מתוכננת תחנה ממש בסמוך לבניין.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 11:00
אני לא הייתי רוצה לגור צמוד לתחנת רכבת קלה. גרתי בעבר ליד תחנת אוטובוס וסבלתי מאוד מהרעש של הדלתות ושל הכריזה. יש אנשים שזה לא מפריע להם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 11:59
בעיקרון זה יתרון.

ממש תלוי במי שהולך לגור, אם זה תוואי עילי, כמו שאמרו הולכת להיות מערכת כריזה, בכל שעות היממה (מניח מ6 בבוקר ועד 12 בלילה), בשעות העומס, יהיו אנשים בתחנה, מדברים, צועקים וכו'.

הרכבת עצמה יחסית שקטה, וחשמלית ככה שמהבחינה הזאת זה עדיף על כביש ראשי, ובטח על תחנת אוטובוס.

אז תלוי איזו קומה הדירה, ואיזה דיירים הולכים לגור שם (צעירים/סטודנטים נראה לי פחות יפריע להם. זוג בשנות ה40 עם ילדים קטנים נראה לי יותר יפריע).
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 13:13
עדיף רחוב צדדי שיוצא לרחוב הרכבת
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 17:41
יש לי נכסי צמודים לתחנת רכבת, ממש ביציאה מחדר המדרגות של הבניין, כל עוד זה רכבת שקטה זה נהדר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 18:02
מסכימה עם זה כשמדובר בדירות מגורים. קראתי גם על כך לפני כמה חודשים (רק לא זוכרת איפה לצערי).

דווקא למקומות עבודה זה מעולה רכבת צמודה ולכן אולי עדיף לקנות להשקעה נכס מסחרי ולא מגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 19:03
אני חושב שבמדינות עם "מסורת תחבורתית " קל יותר לצפות את ההשפעה. במדינה בה יש פער של מאה שנה מהתחבצ במוסקבה, יותר קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 19:33
בגלל שהרכבת הקלה בארץ עוד לא מפותחת מספיק, אני מעריך שזה יגדיל את הביקוש.

הסבר:

אם היה רישות צפוף של רכבות קלות/תחתיות בגוש דן, אז למי שרוצה לגור במרחק של עד 500 מטר מהתחנה (נשמע לי שמרחק גדול יותר כבר מוריד את הנוחות של שימוש ברכבת) היו הרבה אפשרויות. מתוך אותן אפשרויות היה אפשר לפסול דירות קרובות מדי, נניח עד 100 מטר מהתחנה, ועדיין להישאר עם מספיק אפשרויות למי שמחפש קירבה לתחנה.

בגלל שמערכת הסעת ההמונים עדיין בחיתוליה, וגם כשכל הקווים המתוכננים כבר יפעלו, כמות הדירות במרחק של עד 500 מטר מתחנה תהיה נמוכה.

במצב כזה הרצון לגור קרוב לתחנה יהיה חזק יותר מהרצון להימנע מקירבת יתר לתחנה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 19:41
נכון, ומצד שני מערכת לא מפותחת יעילה פחות כי כפי שכתבת יש מקומות רבים שמרוחקים מכל תחנה ולכן לא ישתמשו ברכבת כדי להגיע אליהם (כמומברכבת הכבדה כיום).
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 19:58
אתה צודק. נראה שהקו הסגול פחות יעיל מבחינת המסלול שלו בכל הקשור לתחנות במרכזי תעסוקה ובילוי מרכזיים לעומת הקו הירוק או האדום. אבל לאור הפקקים ההולכים וגדלים בגוש דן, אני צופה שכל קו יזכה לביקוש גבוה יחסית, ומכאן שגם מגורים בקרבת התחנות יזכו לביקוש ער.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 21:21
יש עוד דבר שלא התייחסו אליו.

השאלה האם יש 'תחנה' בקרבת הדירה או שרק הרכבת עוברת שם.

כי אם אין תחנה, אז אין רעש מיוחד.

כל הרעש שידוע לי, זה מהתחנה עם כל הכריזה וצפצוף הדלתות.

איך אתה יודע שהדירה שלך תהיה סמוך לתחנה, האם היזם כבר נתן לכם לבחור דירה?

אולי יש דירות לצד השני של הבנין?
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 23:04
יש לי סבתא שגרה על ציר הרכבת בירושלים. צריך לדעת שהרכבת שקטה אבל לא לגמרי..יש רעש של הנסיעה והיא גם נוסעת לא רק בשעות הנסיעה (קו אחרון הוא ב5 ל12 ועדיין ב1 יש רכבות שנוסעות חזור ללא נוסעים אבל עושות רעש.או ב5 בבוקר כדי להתחיל את הקו של הבוקר מהצד השני) אם יש לך אפשרות רחוב אחד אחורה ,זה הכי טוב גם קרוב מאוד לרכבת וגם בלי הרעש של הרכבת....
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 23:08
תודה, בקרוב תהיה אפשרות לבחור, כרגע הדירה פונה לנוף מקסים וככל הנראה גם לא יבנו כי מדובר בשטח ירוק.

אכן חשבתי על דירה לכיוון השני, החסרון הוא שאני מאבד את הנוף ופונה לבניינים .

לכן השאלה האמיתית היא כמה רעש עושה הרכבת - וכפי שציינתי מדובר *בתחנה* בסמוך לבניין לכן זאת דילמה
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 23:12
דירת 5 חדרים, עם סטודנטים אני לא מתעסק , עדיפות למשפחה כמובן בגלל היציבות, לכן הרעש מבאס כי זה ככל הנראה יפריע

קומה ככל הנראה תהיה 7-10, אני יכול לשלם כדי לעלות בגובה אבל רעש נשמע בקומה 8 כמו שהוא נשמע ב14 (מהניסיון שלי לפחות)
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 23:14
זה העניין, שאני לא מתכנן לרכוש נכס כזה, הנכס קיים ויעבור פינוי בינוי והוחלט (כך רצה הגורל) שהתחנה תעבור ממש בסמוך לבניין
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2021 23:50
לא נראה לי שיהיה כ"כ רעש משמעותי בקומה 8 זה לא הסאבווי בברוקלין..

הנוף בהחלט יכול לפצות, וגם משפחה עם ילדים יכולה להעריך חיבור מיידי לרכבת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 00:57
סתם שאלה,

מדובר על הקו הסגול של ת"א או של י-ם?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 04:11
היי,

הקרבה לתחנת הרכבת מקצרת את זמן ההגעה ביום יום לעבודה ולבית בעיקר, גם בישראל ניתן לראות ביקוש למשרדים

ודירות בקרבת תחנות הרכבת, תחנת רכבת סבידור בתל אביב, תחנת הרכבת בעזריאלי, תחנת הרכבת ליד פרויקט 1000 בראשון לציון,

הסבה של אזור התעשייה של בת ים למגורים ומשרדים, פרויקט המשרדים הענק של חברת בסר בצמוד לבית החולים בלינסון בפ"ת......

מאחר והתחבורה בישראל לוקה בחסר, הקרבה לתחנת הרכבת רק מגבירה את הביקוש למגורים באזור.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 08:06
בהחלט.

התכוונתי להשפעה של התחנה עצמה על הסביבה הקרובה מאד. מי שגר 300 מטר מהתחנה ודאי ירוויח בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 09:54
ת"א
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 10:31
אז מה זה משנה?

פשוט תמתין, סביר להניח שהעבודות יסתיימו ערך הנכס יעלה וגם השכירות ממנו
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 17:40
זה לא באמת משנה, פרט לעובדה שאולי שווה לשפר את מיקום הדירה - אולי לגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2021 23:13
סע לשכונת פסגת זאב או בית הכרם בירושלים עמוד ליד הרכבת הקלה בשעות שונות ביום ותבדוק בעצמך
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 12:16
תגידו, הרכבת הקלה תעבוד גם בסופי שבוע וחגים?

אם התשובה היא "לא", אז מה הבשורה כאן בדיוק?

כלומר, אנשים עדיין יצטרכו להחזיק רכבים בשביל להתנייד בסופי שבוע, ומי שכבר יש לו רכב אז המוטיבציה להשתמש בתחבורה ציבורית באמצע שבוע עדיין נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 13:31
תלוי בהרכב הקואליציוני, בסבירות גבוהה מאוד:

אם יש לך אפשרות להגיע לעבודה לאחר נהיגה של שעה בפקקים וחיפוש חנייה או לאחר זמן 40 דקות ברכבת הקלה, איזו אפשרות תעדיף?

גם אם תהיה תחבורה ציבורית בשבת הרוב הגדול ימשיך להחזיק רכב פרטי, בשביל הפעם בשבועיים שנוסעים להורים והפעם בשבוע שהולכים לקניות בסופר ובשביל הנסיעה לצפון פעם בשנה.

אלא אם הוא מעדיף לא לבזבז את הזמן ולהוציא את עצביו על נהיגה בכביש. למשל אם האפשרות שלי היא להגיע לעבודה ברכבת, אני אעדיף אותה גם אם לא נחסך לי זמן כי אני יכול בינתיים לשתות קפה ולקרוא, ולא להתעצבן על כל אידיוט שנדחף לנתיב שלי בלי לאותת. מה גם שהכבישים נהיים רק יותר ויותר עמוסים בכל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 15:43
גם בערים מרכזיות באירופה עם תחבורה ציבורית מעולה, עדיין לעשרות אחוזים ממשקי הבית יש רכב אחד לפחות. גם הם רוצים לסוע לטייל בטבע במקומות שאין אליהם תחבורה ציבורית, או לסידורים מסויימים שהרבה יותר נוח עם רכב וכו'. הבשורה היא שאפשר יהיה להשתמש ברכב רק נניח פעם בשבוע שבועיים בשעות פחות עמוסות, כי את היוממות לעבודה וסידורים/בילויים בעיר אפשר להסתדר עם תחבצ (וכמובן שקו בודד לא יספיק לזה אלא מספר קווים ואמצעים משלימים).
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 17:12
אוקי נשמע הגיוני. למרות שאז אולי יעלה השיקול אם זה כלכלי להחזיק רכב בשביל נסיעה של פעם ב...

נראה איך זה יתפתח. מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2021 16:15
מבחינת רעש יש דוח מפורט בתוכניות לגבי שעות העבודה של הרכבות, באיזה שעות, רכבות נוסעים או משא וכו...

ואיך ההשפעה של הרעש על כל קומה. תלוי כמה אתה קרוב למסילה.