🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 17:29
שלום לכולם,
קצת על עצמי
התחלתי לקרוא את הבלוג והפורום לפני כמעט שנתיים וחצי ומאז אני בעיקר צופה שקט (כך גם היוזר שנפתח שזאת תגובתו הראשונה)
בן 27, אחרי שירות יחסית ארוך בצבא השתחררתי ועברתי להייטק (בשנתיים האחרונות)
בזוגיות בשנים האחרונות (מתכננים גם בקרוב לעבור לגור ביחד)
נכסים (המספרים בקירוב)
בקרנות סל מחקות - 350k
בחלוקה הבאה:
* 80% nasdax
* 10% dax
* 10% ת"א 35
קופת גמל להשקעה (הכל מניות) 180k - נפתחה במקור שהייתי בצבא בעקבות דמי ניהול מאוד נמוכים, כרגע לא "פותח" בעיקר בגלל הצורך בתשלום רווי הון
עו"ש - 100k
מזומן - 15k - (בעיקר מט"ח שאריות מכל מיני טיולים)
קרן השתלמות - 100k (נזילה בערך מעוד שנה וחצי)
פנסיה - 250k
סה"כ נכסים נזילים - 645k (חלקם חייבים במיסוי)
סה"כ נכסים לא נזילים (פנסיה והשתלמות) - 350k
בנוסף יש גם unvested rsu בשווי נוכחי 330k (הצטרפתי יחסית לאחרונה לחברה)
הכנסות: 20k נטו
הוצאות: במומצע בשנה האחרונה 1.5k צריך להגיד שמאז שהתחלתי לקרוא בפורום הצלחתי לצמצם בצורה יחסית משמעותית את ההוצאות שלי שעד לפני שלוש-ארבע שנים היו בקלות מגיעים לכיוון ה4000-5000 לחודש (תודה קטנה לכל החברים פה :) )
אם זאת צריך להגיד שאני מאמין שממוצע ההוצאות יעלה בצורה יחסית משמעותית אחרי שאעבור לגור עם הבת זוג
לאחרונה גם עלתה האופציה של לקנות נכס להשקעה במרכז באזור ה2.2-2.3m (בעזרה לא מבוטלת של ההורים ומשכנתא, על מנת לעלות על הגלגל המטורף של מחירי הדיור) יש כמובן התלבטות האם ללכת על המהלך כרגע או לחכות לקניה אחרי חתונה (כשתגיע בתקווה בעתיד) עם הבת זוג
הכמות היחסית גדולה של הכסף בעו"ש היא בגלל שאני מחזיק ברכב "ותיק" ובשנתיים האחרונות היו מספר רגעים שהצורך בהחלפה היה נראה מוחשי מתמיד בעקבות בעיות שהתגלו בו, ובנוסף גם לאופציה של קניית הדירה שהוזכרה
תודה שקראתם,
לא מצפה לייעוץ כמובן ואשמח להערות, הארות, ביקורות ועוד.
קצת על עצמי
התחלתי לקרוא את הבלוג והפורום לפני כמעט שנתיים וחצי ומאז אני בעיקר צופה שקט (כך גם היוזר שנפתח שזאת תגובתו הראשונה)
בן 27, אחרי שירות יחסית ארוך בצבא השתחררתי ועברתי להייטק (בשנתיים האחרונות)
בזוגיות בשנים האחרונות (מתכננים גם בקרוב לעבור לגור ביחד)
נכסים (המספרים בקירוב)
בקרנות סל מחקות - 350k
בחלוקה הבאה:
* 80% nasdax
* 10% dax
* 10% ת"א 35
קופת גמל להשקעה (הכל מניות) 180k - נפתחה במקור שהייתי בצבא בעקבות דמי ניהול מאוד נמוכים, כרגע לא "פותח" בעיקר בגלל הצורך בתשלום רווי הון
עו"ש - 100k
מזומן - 15k - (בעיקר מט"ח שאריות מכל מיני טיולים)
קרן השתלמות - 100k (נזילה בערך מעוד שנה וחצי)
פנסיה - 250k
סה"כ נכסים נזילים - 645k (חלקם חייבים במיסוי)
סה"כ נכסים לא נזילים (פנסיה והשתלמות) - 350k
בנוסף יש גם unvested rsu בשווי נוכחי 330k (הצטרפתי יחסית לאחרונה לחברה)
הכנסות: 20k נטו
הוצאות: במומצע בשנה האחרונה 1.5k צריך להגיד שמאז שהתחלתי לקרוא בפורום הצלחתי לצמצם בצורה יחסית משמעותית את ההוצאות שלי שעד לפני שלוש-ארבע שנים היו בקלות מגיעים לכיוון ה4000-5000 לחודש (תודה קטנה לכל החברים פה :) )
אם זאת צריך להגיד שאני מאמין שממוצע ההוצאות יעלה בצורה יחסית משמעותית אחרי שאעבור לגור עם הבת זוג
לאחרונה גם עלתה האופציה של לקנות נכס להשקעה במרכז באזור ה2.2-2.3m (בעזרה לא מבוטלת של ההורים ומשכנתא, על מנת לעלות על הגלגל המטורף של מחירי הדיור) יש כמובן התלבטות האם ללכת על המהלך כרגע או לחכות לקניה אחרי חתונה (כשתגיע בתקווה בעתיד) עם הבת זוג
הכמות היחסית גדולה של הכסף בעו"ש היא בגלל שאני מחזיק ברכב "ותיק" ובשנתיים האחרונות היו מספר רגעים שהצורך בהחלפה היה נראה מוחשי מתמיד בעקבות בעיות שהתגלו בו, ובנוסף גם לאופציה של קניית הדירה שהוזכרה
תודה שקראתם,
לא מצפה לייעוץ כמובן ואשמח להערות, הארות, ביקורות ועוד.