⬅ חזרה לאינדקס

מחיר למשתכן לזוג צעיר - עסקה משתלמת תמיד או לא בהכרח?

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 19:54
היי

לאחרונה שמעתי בעיקר מזוגות חברים דעות שונות לגבי פרוייקט מחיר למתשכן.

מעניין אותי מה הדעה הרווחת בפורום.

יתרונות ששמעתי עליהם:

- הנחה משמעותית במחיר רכישה (האם זה באמת נכון?) לאיזו אחוז הנחה ניתן לצפות הזכייה במחיר למשתכן?

חסרונות ששמעתי עליהם:

- פעמים רבות דירות באיכות לא גבוהה

- אין אפשרות ליותר מדיי משחק עם מפרט הדירה

- לא ניתן לבחור פרוייקט ספציפי

Bottom line

אם אני ואשתי נירשם למחיר למשתכן ונזכה, קרוב לוודאי שיהיה לנו שווה ללכת על העסקה מבחינה כלכלית נטו?

אשמח לשיתוף של עוד דעות על יתרונות/חסרונות.

* אציין שלא חקרתי את הנושא לעומק, נכון לעכשיו אני ניזון משמעות של חברים וכמה דברים שקראתי פה בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 20:13
יש הנחות משמעותיות. אם המיקום טוב זה כמו לזכות בלוטו.

החסרונות (לא בטוח אם נכונים) רלוונטיים למי שמחפש גם לגור בנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 20:35
בתור אחד שזכה במחיר למשתכן, קח כלל אצבע: ככל שמחיר הקרקע יותר יקר באותו אזור - ככה גובה ההנחה גדול יותר.

ההגרלות הכי משתלמות במחיר למשתכן היו בהרצליה, מבשרת ציון, מודיעין ובית יעקב - המכנה המשותף של כולם - קרקע יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 21:21
אאלט הייתה כתבה לפני מספר שנים על זוגות שזכו במכרז, החלו בתשלומים ונותרו שנים ללא דירה..
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 00:33
יש שוני גדול בין המיקומים השונים.

אתם יכולים להירשם ולא לממש את האפשרות שתקבלו.

עוד חסרונות שלא ציינת- אי אפשר למכור את הדירה במהלך 5 שנים מיום המסירה. או זמן מסויים מהחתימה לא זוכר בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 08:44
מנצל את הרלוונטיות של השרשור להבהרה בנושא

מצד אחד, במפת הדיור בהישג יד באתר הממשלתי, המראה את הפרוייקטים של המחיר למשתכן ומחיר מופחת כיצד יודעים אילו דירות שייכות למחיר להשתכן ואילו דירות למחיר מופחת?

מצד שני, אני לא מוצא פרטים על פתיחה מחודשת של מחיר להשתכן אלא על פרויקט בשם מחיר מטרה.

האםהפרויקט מחיר להשתכן צפוי להתחדש? או שמא מחיר מופחת הוא מתכונתו החדשה והעדכנית?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 08:54
בעבר ההגרלות של מחיר למשתכן בוצעו לפני שהיה היתר בנייה, כך שיכלו לחלוף מספר שנים בין הזכייה בהגרלה ובין התחלת הבנייה.

בשנתיים האחרונות הוחלט שההגרלות יכללו מיזמים שכבר קיבלו היתר בנייה כך שהזוכים לא יצטרכו להמתין שנים ארוכות בחוסר ודאות.

היו יזמים שזכו בעבר במכרז על קרקעות עם הקצאת דירות למחיר למשתכן וטרם קיבלו היתרי בנייה - אלו הפרויקטים שעדיין מופיעים באתר של משרד השיכון כהגרלות שטרם נפתחו, וקשה להעריך מתי יהיו הגרלות נוספות (הגרלה אחרונה הייתה באוגוסט השנה, אחרי כשנה וחצי מההגרלה הקודמת).
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 09:03
אז באם יתקבלו היתרי הבנייה ההגרלות ישויכו לפרויקט מחיר למשתכן או לפרויקט אחר? (מחיר מופחת / מחיר מטרה) (אלו פרויקטים בעל אופי שונה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 09:57
למחיר למשתכן - זה הקריטריון שלפיו היזם זכה במכרז. אלא אם המדינה תחליט לשנות זאת...
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 14:16
*באר יעקב,

יש גם פרוייקטים אחרים ספציפים כמו חיפה, וכו... שגם שם היו הנחות של 700,000 ויותר.

בגדול? כמובן כל פרוייקט לגופו,

קודם תרשם, העלות היא אפסית, וכנראה זאת תהיה הפלטפורמה שתמשיך לתוכניות הדיור העתידיות (גם מחיר מופחת התלבש על הפלטפורמה של מחיר למשתכן)

כי זה מאגר המידע המרוכז של הזכאים.

כל פרוייקט שאתה רואה חשוב לראות תוכניות של הדירה, לראות את הסביבה, להבין שאתה קונה דירה, ולא מחיר למטר.

בגדול? לדעתי האישית אם ההנחה לעומת השוק החופשי היא מתחת ל400-500 אלף שקל ממחיר השוק, הפרוייקט מתחיל להיות גבולי.

כי אתה צריך להוסיף שיפוץ ראשוני, אין מזגנים, זמן שכירות עד הבניה (4-5 שנים מרגע הזכיה) וכו...
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2021 17:59
תודה לכולם. אני ובת זוגי נרשמנו וכעת מחכים לאישור (בעלות של 187 ש"ח מישהו מתעניין).

יש לי עוד כמה שאלות נוספות שצצו לי בנושא.

האם זה נכון להגיד כי:

1. הדירות שמוקצות למחיר למשתכן הן תמיד דירות חדשות (=בפרוייקטים שהבכרח עדיין לא נבנו)?

2.א. האם בדר"כ מקצים מספר דירות מסויים בפרוייקט לטובת המחיר למשתכן? כלומר נניח שיש פרוייקט חדש עם 300 דירות, יכולים להחליט ש 150 מהם (או יותר, או פחות) יהיו במחיר למשתכן בזמן השאר ה150 דירות הן פשוט לא.

2.ב. האם יש פרוייקטים שכל כולם מיועד לטובת דירות מחיר למשתכן?

2.ג. האם יש כלל אצבע שיכול לעזור בבחינת העסקה (למשל, סתם זורק - אם 80% ומעלה מהפרוייקט זה מחיר למשתכן - זה דווקא פחות טוב)

תודה!