⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת עסק להשלמת הכנסה מהצד ללא אפיק התרחבות

🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 19:57
שלום לכולם,

בן 30 + , בבעלותי עסק שאני משקיע בו חלק ניכר מיומי, ומקווה בס"ד שיתפתח הלאה ויגדל, וכעת אכן הגרפים עולים מיום ליום בעסק.

במקביל משקיע קצת בשוק ההון, וקצת נדלן, לאט לאט.

חבר הציע לי לפתוח עסק בשותפות להשכרת רכב לתושבי האזור והעיר שלי. כלומר, רכישת רכב, והשכרתו.

בא נדלג על של הכדאיות והמספרים (אולי אפתח לזה אח"כ שרשור נפרד),

ונצא מתוך הנחה שהעסק יניב לי מידי חודש כאלפיים ש"ח בתמורה ל 3/4 שעה עד שעה כל יום מזמני.

אדגיש שזה לא משנה מהות העסק אלא עצם הרעיון,

עוד הנחת יסוד ספיציפית אליי היא שבעיקרון (כמובן שאיש לא יודע מה ילד יום), אנחנו לא בכיוון של להתרחב מזה לחברת השכרת רכבים גדולה ושזה יהיה מקור ההכנסה,

אלא שזה יהיה הכנסה נוספת ונחמדה מהצד לצבירת מזומנים להון עצמי להשקעות אחרות וכדומה.

השאלה וההתלבטות היא,

האם להשקיע שעה מיומי בעסק שאני לא מתכוון להתרחב ממנו, בתמורה לתזרים חודשי,

או שאין הגיון - או - יותר נכון להשקיע במשהו שאני רוצה ומעוניין להתפתח איתו בגדול, ולעשות ממנו כסף גדול.

כי בעצם אם אני נכנס לעסק הזה השקעתי שעה ביום, ונניח אחרי 10 שנים השקעתי 26,400 שעות, והרווחתי 240,000 ש"ח,

אך אולי אם אני רואה שיש לי שעה ביום להשקיע במשהו, עדיף לפתוח עוד חברה / עסק או כל דבר אחר, ולהרוויח הרבה יותר (ע"ע אבא עשיר אבא עני), ע"י שהכסף יעבוד בשבילי?

אם אני עובד שעה ומרוויח סכום קצוב אני סוג של שכיר (בהגדרה - עצמאי שעובד אצל עצמי, שוב ע"ע הנ"ל), אך פתיחת עסק שיכול ושואף לגדול תאפשר לי ביום מן הימים לתת לו מבחינה מסוימת לרוץ לבד?

מזכיר שהשאלה היא כללית ולא דווקא על רווח מהשכרת רכב.

אשמח להחכים.

תודה שהקשבתם!
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 22:18
לפני שהאריות יגיבו,

- חברה להשכרת רכב כרוכה גם בהיבטים משפטיים נרחבים מעבר להיותה עבודה כדאית או לא.

- יש לך רעיון אחר למלא את שלושת רבעי השעה הזו ולהרוויח יותר? אם כן לך על זה... על 3/4 שעה לא נחרב העולם...

-האם יש השקעה נוספת שעליך להשקיע מעבר לזמן המדובר? (כסף/קשרים וכו')

שוב, זה מאד אפור התחום הזה של השכרות רכב, בהינתן חוסר מידע על הנתונים הפיננסיים הן של ההשקעה והן שלך בעצמך, קשה לענות על השאלה ששאלת..
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 01:43
לכן אדגיש שוב - השאלה הרגע היא אולי על השכרת רכב אך היא שאלה כלית ורעיונית על ככל ההיבטים,

האם שווה לקחת ג'וב ללא אפשרות קידום בו,

או ששוה להשקיע את הזמן רק בדברים מניבים לאורך זמן שיתפתחו לגדול?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 01:48
יש אלפי אנשים שזה מה שהם עושים כל יום, כעבודה עיקרית. כל אחד ופונקציית המטרה שלו. או בניסוח אחר - מה העלות האלטרנטיבית של הזמן שתשקיע בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 01:57
אני לא מאלו, לי יש עסק עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 01:58
כלומר?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 02:01
אתה שואל אנשים במה כדאי לך להשקיע את זמנך בלי להסביר לאיזו מטרה אתה שואף. תגדיר את המטרה, ואז תוכל לדעת איך כדאי להשקיע את הזמן.

נניח שמטרת העל שלך היא בילוי זמן עם המשפחה - עדיף שתשקיע את הזמן במשפחה.

אם מטרת העל שלך היא להיות עם החבר, והוא ממש מתעקש על הזמן הזה, עדיף שתשקיע בו את 45 הדקות.

כדאי שתקרא קצת על עלות אלטרנטיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 02:04
מטרת העל שלי היא להגיע לחיים עצמאיים כשהכסף יעבוד בשבילי. פשוט וקל. :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 02:11
אם כך - השאלה היא האם אלפיים שקלים תמורת שמונים שעות עבודה בחודש מקדמות או מרחיקות אותך מהיעד הזה
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 08:22
בנוסף למה ש @Solid seat אמר, לא יודע מה העסק, אבל אם בדומה להשכרת רכב הוא תחום שיחסית קל להתרחב במידה רוצים יש לזה יתרונות לעתיד.

כמה צפויה להיות התשואה לשנה של ההשקעה הראשונית? כמה אחוזים מכלל החסכונות שלך צפויים להיות הרווחים מהעסק?

האם יש סכנות וברבורים שחורים אפשריים (בירוקרטיות, משפטיות וכד')?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 09:24
שעה ביום זה 22 שעות בחודש, לא 80.

אתה שואל ומדבר על העסק הקיים היום שלי?

קצת לא הבנתי, אשמח שתסביר כוונתך, וכן על מה שכתבת בהמשך, על איזה עסק אתה שואל?

תודה מאוד לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 09:59
תחום השכרת הרכב יכול להיות רווחי מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 10:27
הדבר נכון לכל תחום בעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 11:59
על העסק החדש שאתה שוקל להיכנס אליו. אני יותא מתוך נקודת הנחה שהמקום בו אתה עובד היום לא יחווה שינוי משמעותי מבחינתך בשנים הקרובות
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 02:30
כרעיון אני לא רואה בעיה שתבחר להשקיע שעה ביום בשביל סכום נוסף אם זה מה שאתה רוצה ומתאים לך, ואתה חושב שזה שווה את זה גם אם זה עסק שלא אמור לצמוח. עד כמה תהיה מחויב לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 11:16
2,640 שעות ב 10 שנים.

מקל על ההחלטה?

אם באמת הפרטים שאמרת הם כמו שהם- רק 3/4 שעה שגם ככה יש לך אותה וזה יניב לך 2000 שח בחודש והזמן הזה לא בא על חשבון העסק הקיים, אני לא רואה בזה בעיה.

פיזור הכנסות זה רכיב חשוב מאוד בפרט לבעל עסק
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 12:38
1. מדובר כאן לא רק על הזמן שלך אלא גם על הכסף שלך - כמה אחוזים מההון שלך תצטרך לשים שם? האם אתה מוכן להפסיד את הכסף הזה?

2. אם אתה שם כסף בשותפות, אתה אמור לקבל דיבידנדים מהרווחים מעבר לקבלת שכר עבור הזמן שלך.

3. האם אתה מוכן לסכן את הקשר עם החבר תמורת משכורת של 100 ש"ח לשעה (2000 לחודש תמורת 22 שעות)?

4. מה יקרה אם תצטרך לתת יותר זמן מההנחה הראשונית שלכם? מאיפה הבטחון ששעה ביום זה מספיק? מה אתה אמור לעשות שם?

5. כשותף - עליך להיות עם האצבע על הדופק כל הזמן. שאננות וקשרי חברות הם מתכון לאסון כלכלי.

6. אם החלטת בכל זאת להסתכן בכך - לא לעשות שום צעד בלי חוזה שייכתב ע"י עורך דינך בלבד ויגדר את מירב הסיכונים בשבילך.