🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2022 23:53
שלום לכולם , עד היום השקעתי אך ורק במניות עקב הסיבה שלדירה צריך הון גדול יחסית בשביל לקחת משכנתא.
אז קצת על עצמי:
רווק בן 30
מזומן נזיל : 200K
קרן השתלמות (ניתנת למשיכה): 75K
הכנסה חודשית : 24K ברוטו
אין הלוואות , חוסך כ 75% אחוז מהמשכורת.
אז אם יש פה בקהל אנשים שהיו באותה דילמה כמוני הייתי שמח להתייעץ מה הצעד הנכון לעשות. מה המטרה ? מיקסום ההון העצמי לטווח הארוך.
אז מה האופציות שכרגע עולות לי לראש:
1. אני מודע שלמשוך קרן השתלמות נשמע כמו טאבו עבור חלק מהאנשים פה אבל 200K + 75K של הקרן מביאים אותי לסכום שמאפשר לקחת משכנתא עבור דירה להשקעה באיזורים זולים יחסית כמו באר שבע \ חיפה וכו' (דירה באיזור המיליון שקל). ולהמשיך לגור בשכירות במרכז בזמן שלאט לאט אני מצליח לסגור את המשכנתא.
2. להמשיך לחסוך עוד 5-7 שנים בתקווה שאצליח להגדיל את ההון העצמי שלי משמעותית בשביל לקנות דירה שאוכל לגור בה במרכז (עד אז להיות חשוף להשקעה במניות)
3. אופציה 2 + הרשמה למסלולי מחיר למשתכן \ מחיר מטרה \ דירה בהנחה \ שקר אחר כלשהו שיהיה בעוד X שנים
4. עזוב אותך מנדלן , אתה רווק שאין לו בעיה להסתכן , תשקיע הכל במניות.
אם יש עוד אופציות שיכולות להיות רלוונטיות אז אשמח שתשתפו אותי בידע שלכם :)
THANKS
אז קצת על עצמי:
רווק בן 30
מזומן נזיל : 200K
קרן השתלמות (ניתנת למשיכה): 75K
הכנסה חודשית : 24K ברוטו
אין הלוואות , חוסך כ 75% אחוז מהמשכורת.
אז אם יש פה בקהל אנשים שהיו באותה דילמה כמוני הייתי שמח להתייעץ מה הצעד הנכון לעשות. מה המטרה ? מיקסום ההון העצמי לטווח הארוך.
אז מה האופציות שכרגע עולות לי לראש:
1. אני מודע שלמשוך קרן השתלמות נשמע כמו טאבו עבור חלק מהאנשים פה אבל 200K + 75K של הקרן מביאים אותי לסכום שמאפשר לקחת משכנתא עבור דירה להשקעה באיזורים זולים יחסית כמו באר שבע \ חיפה וכו' (דירה באיזור המיליון שקל). ולהמשיך לגור בשכירות במרכז בזמן שלאט לאט אני מצליח לסגור את המשכנתא.
2. להמשיך לחסוך עוד 5-7 שנים בתקווה שאצליח להגדיל את ההון העצמי שלי משמעותית בשביל לקנות דירה שאוכל לגור בה במרכז (עד אז להיות חשוף להשקעה במניות)
3. אופציה 2 + הרשמה למסלולי מחיר למשתכן \ מחיר מטרה \ דירה בהנחה \ שקר אחר כלשהו שיהיה בעוד X שנים
4. עזוב אותך מנדלן , אתה רווק שאין לו בעיה להסתכן , תשקיע הכל במניות.
אם יש עוד אופציות שיכולות להיות רלוונטיות אז אשמח שתשתפו אותי בידע שלכם :)
THANKS