⬅ חזרה לאינדקס

מתווכי/משווקיי/יועצי נדלן - תמרורי אזהרה

🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 19:25
בסופש האחרון, מצאתי את עצמי משועמם, וצפיתי במספר ערוצי יוטיוב העוסקים בנדלן (במקרה כולם היו עם זיקה לחו"ל, אך מניח שהרוב רלוונטי גם לארץ), חלקם מהעת האחרונה וחלקם פרקים ישנים יותר

הזדעזתי מכמות הבולשיט שמנסים להאכיל את האנשים. משקיעים בהפקת תשדירים/רשתות חברתיות, וחושבים שזה יעזור בגיוס המוני פתיים.

שלא ישתמע שאני נגד השקעה בנדלן. יתרה מזאת - אני משקיע בעצמי. רק מנסה להעלות את התודעה לכמות הנוכלים/שוטים המסתובבת בשוק זה.

בין הפנינים הנבחרות:

"לימודים באוניברסיטה זה מיותר היום" - תשקיעו את הכסף בדירות ותהיו מיליונרים. ספרו את זה לאנשי ההייטק המרוויחים מידי חודש סכום שרק אפשר לחלום עליו.

"מינוף,מינוף,מינוף" - ללא קשר ליכולת החזר, ניהול סיכונים, או הפרש הריביות המינימאלי בין ריבית החזר ההלוואה לתשואה הצנועה הצפויה מהנכס וכו'. תקחו כמה שיותר.

"השקל חזק ולכן זו הזדמנות גדולה. אין ספק שהוא יחלש" - מה לעשות שאת המנטרה הזאת כבר מפמפמים עשרים שנה לפחות. בינתיים אנשים שקנו נכסים בדולר/יורו/פאונד בשנים אלה, סביר להניח שמופסדים ובגדול.

"אל תסמכו על הפנסיה - בלאו הכי קרנות הפנסיה יקרסו" - שוב פעם שטות מוחלטת. ואם אתם מאמינים בזה, קיימת האופציה של ביטוחי המנהלים.

עצוב שכל אחד יכול לפמפמם מה שהוא רוצה בלי שום בקרה.

חב'רה - תהיו זהירים ובהצלחה. אם הצלחתתי לגרום למישהו בודד לחשוב פעם נוספת, עשיתי את שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 19:47
אפשר את הקישורים לסרטונים בפרטי?

מעניין לראות מה הולך שם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 21:01
לא רק זה, הם השכילו להתרחב לתחום הקאוצ'ינג (לשים יעדים בחיים ולהגשים חלומות , על ידי הנדלן) והבינו שיש גם הרבה כסף בקורסים של נדלן שמנסים למשוך אנשים אליהם.. אני אישית חושב שזאת חלק ממגמה יותר רחבה של תכני ושיטות ניו אייג' כמעט בכל פינה של החיים שלנו
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 21:07
ואתה מעריך שתוחלת הנזק מהצפיה- גדולה מהתועלת?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 21:12
אני מעריך שהרבה אנשים יכולים ליפול למלכודת, כי הרי הם עובדים חזק על ה FOMO. קטונתי מלהעריך את התוחלת, אך אני מאמין שבחינת הנושא צריכה להיות מתוך מקום אמיתי, ולא מנפילה לתעלול שיווקי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 21:48
אפשר דוגמאות לערוצי היוטיוב?

אשמח לבחון זאת
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 22:15
אז נשאלת השאלה מה מבדיל את קבוצת הנוכלים שבפינה הימנית ומנגד בפינה השמאלית יועצי הנדל״ן ההגונים ומקצועיים באמת?

איך זוג צעיר מזהה את האדם הנכון? או רווק שמחפש לקנות דירה למגורים/ השקעה? ולא נופל למלכודת השיווקית שדרך אגב הופכת ל מתוקצבת יותר ויותר, מלוטשת יותר ויותר, והכי גרוע מתוזמנת בצורה מושלמת..
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2022 22:34
ההגון לא ינסה להציג כאילו נדל"ן זה רווח בטוח או כאילו זה מתאים לכל אחד. הוא קודם כל יברר מי העומד מולו, מה הרצונות שלו ומצבו הכלכלי, יסביר לו בפירוט את הסיכונים הגלומים בתהליך ולא ינסה לדחוף את שירותיו לכל מי שאפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 00:02
בלי לסבך את המשקיעה בכל מני תביעות דיבה, פשוט כנס ליוטיוב/פייסבוק ותרשום נדלן. כמות הקהילות (והגורואים בפני עצמם) אינסופית
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 08:53
יש רק 2 שאני מכיר שבאמת יעילים - שי שור ויובל שוורצמן
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 09:15
יש עוד מלווי משקיעים מוצלחים, אני נעזרתי בשירות של חברה מסויימת ומצאו לי עסקה נהדרת. אבל קשה להגיע אליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 19:40
דווקא יובל נראה מהגורואים שמוכרים קורסים ו'חוויות' ולא עסקאות טובות במקום הראשון
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 21:27
לדעתי בלי השכלה רחבה וניסיון חיים שמאפשרים להריח בולשיט קשה מאוד להבדיל בין חאפרים למקצוענים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 21:29
קל, קל מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 21:44
אמר בעל ניסיון החיים.

סורי שמתייחסת לגופו של אדם ולא לגופו של עניין

אבל לצערנו לא תמיד קל... בטח לא לכולם

ו-FOMO עובד שעות נוספות...
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2022 21:59
מסכים עם אורי, אך אתה צודק שללא נסיון חיים וללא השכלה ראויה אפשר ליפול למלכודות ולטעויות שיגרמו נזק בנושא הזה.

נכון שמצד אחד כשאתה פונה ומחפש לשכור את שירותיו של יועץ כזה אתה לא ״תיפול״ על היועץ האידיאלי / הכי טוב שיש, אבל מצד שני מספיק רק להריח את הבולשיט שנודף מ״היועץ״ בשביל להחליט לוותר על התענוג.

עדיין, חייב להודות שבתור מישהו שיודע שיסתייע ביועצים (משכנתא, נדל״ן, תיווך, בנקאות וכו׳) אני בכלל לא מרגיש בטוח ובטח ובטח שלא מרגיש שאני יכול לסמוך עליהם וזה קצת חבל כי אני רוצה לדעת שאני יכול לסמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 10:35
מחפש ללמוד יותר על תחום ההשקעות בנדלן. אני לגמרי בעד הרעיון של לשלם למישהו כדי שיחסוך לי את זמן הראמפאפ בתחום.

גוגל הוביל אותי ליובל שוורצמן ולקורס שהוא מעביר - 100 ימים של נדל"ן, והחיפוש בפורום העלה את השירשור הזה מהאוב.

מישהו יכול להמליץ לחיוב או לשלילה על יובל? על הקורס שהוא מעביר ?

הייתם שמים אותו בקבוצת הנוכלים או בקבוצה של אנשים שבאמת מעניקים ערך ללקוחות שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 16:19
לגבי הקורס ומה הוא עושה כיום איני יודע.

לגבי מה עשה בעבר והסרטונים שלו ביוטיוב, ידע ששווה הרבה בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 20:26
קודם כל יש לו הרבה תוכן חינמי, גם בתחום הנדלן וגם התפתחות אישית, רמה די טובה לרוב ואפשר ללמוד המון מהתוכן החינמי שלו.

את הקורס אני לא מכיר.

הלב שלו במקום הנכון אבל לא כל מה שהוא עושה ברמה כה גבוהה, ההורים שלי פעם היו בשיחת ייעוץ בתשלום אצלו, הוא המליץ להם לא לקחת את השירות שלו ולפנות לסוג השקעה אחר, אפילו שלא היה לו שום רווח באפיק עליו המליץ, בדיעבד מהידע שצברתי ההמלצה לא הייתה טובה ולא כללה את האזהרות הנדרשות, אבל זה ראוי להערכה שהמליץ על מה שהוא לא מרוויח ממנו למרות שממש היה יכול להמליץ על תכנית הליווי שלו.

לגבי הליווי משקיעים שלו, הוא בסוף יושב בחול, עושה רק את ההנעה של התהליך ואז שול את הלקוח למישהו אחר לפי אזור שבאמת עושה את הליווי משקיעים, מכיר אחד מהם ולא ממש מעריך.

לסיכום,

לדעתי לקורס שלו כן הייתי שוקל בחיוב ללכת אם הייתי רוצה ללמוד את התחום. לגבי הליווי משקיעים אני פחות בטוח.