⬅ חזור לעמוד הקודם
S

Spider2021

פעיל במערכת החל מ- 18/2/21
36
סך הכל הודעות
6
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין
🕒 21/05/2025 18:27
היי לכולם, לפני מספר שנים קניתי בכ-5,000 דולר מטבעות ביטקוין ואת'ר פיזי מאלטשולר שחם הוריזון, בעיקר מטעמי FOMO ובזמן שהמטבעות היו בשיא. מאז הרווחתי בקושי 1000-1500 דולר. יחד עם זאת, אני עדיין מעוניין להשקיע אחוזים בודדים מתיק ההשקעות שלי בקריפטו למטרת הגדלת הון עצמי. לכן, לפני מספר חודשים קניתי לי...
באשכול: מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל?
🕒 21/12/2024 18:55
....
באשכול: שתי שאלות לא קשורות..
🕒 09/12/2024 15:20
שאלה ראשונה - מכרתי את תיק ההשקעות המנוהל שלי כדי לנהל אותו בעצמי דרך חשבון הבנק שלי. העניין הוא שלפני שאני נותן עדיפות לבנק שלי, רציתי לעשות סקר שווקים בין הבנקים השונים כדי לראות מי ייתן לי את עמלות המסחר הטובות. איך אני עושה את זה? הרי אני לא יכול לפנות למוקדי הטלפון הארציים של בנקים שבהם אני לא ...
באשכול: עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס
🕒 06/12/2024 15:48
היי לכולם, יש לי תיק השקעות מנוהל בחברת השקעות שמתנהל בחשבון בנק מנוהל (לא חשבון עו"ש) + כספים שמושקעים בקרנות אמריקניות דרך הבנק בו מתנהל גם חשבון העו"ש שלי. אני מעוניין להנזיל בהקדם את שני סוגי ההשקעות הללו כדי לבנות תיק השקעות, פסיבי ברובו, מאפס. שני סוגי ההשקעות שלי מורווחים כרגע באופן שאמור ...
באשכול: מעמד חשבון בנק ישראלי למי שהינו תושב מס בישראל ובמדינה אחרת במקביל
🕒 16/10/2023 16:03
היי לכולם, מישהו כאן יודע מהן המשמעויות או ההשלכות הפיננסיות, ככל שהן כלל קיימות, לאדם שיש לו חשבון עו"ש (יחיד) בישראל, אבל בקרוב הוא יהפוך לתושב מס הן בישראל והן במדינה (אירופאית) נוספת, לפחות עד שיבוצע ניתוק תושבות (מרצון או ביוזמת המדינה)? אני מבין שאצטרך לעדכן את הבנק הישראלי שלי במעמדי החדש בא...
באשכול: השקעה (פרימיטיבית?) במט"ח
🕒 05/08/2021 16:02
לא הבנתי. אם לא במזומן, אז איך?...
🕒 05/08/2021 16:01
10,000 דולר ו-10,000 אירו, לא שקל. אין לי בעיה גם להשקיע יותר, השאלה אם זו השקעה "לגיטימית"....
🕒 05/08/2021 14:47
אני יודע שיש דרכים מתוחכמות יותר להשקיע במט"ח, אבל נניח שאני רוצה לנצל את השפל בשער הדולר והאירו, האם זה אפשרי למשוך מחשבוני מט"ח (באמצעות הכספומטים של בנק לאומי, שלמיטב ידיעתי לא גובים עמלת חליפין ומציגים שערי קנייה ומכירה סבירים) בסך של 10,000 דולר ואירו, לחכות שהשער יעלה ואז למכור אותם בחזרה לבנק...
באשכול: תיק השקעות מנוהל, פוליסת חיסכון או גם וגם?
🕒 01/08/2021 19:29
אז עזוב את ההיבט ההשוואתי. באיזה מכשיר אתה היית משקיע מיליון ש"ח, בהנחה שאלו שתי האופציות שעומדות לפניך?...
באשכול: תיק השקעות מנוהל, פוליסת חיסכון או גם וגם?
🕒 01/08/2021 19:17
שלום לכולם, למכר שלי (זה באמת מכר, זה לא אני - אני לא כותב מכתב למעריב לנוער של שנות ה-80...) יש מיליון ש"ח נזילים שהוא מעוניין להשקיע. בתחילה הוא חשב להשקיע את כל הסכום באמצעות בית השקעות, אולם לאחרונה הוא התוודע למכשיר פוליסת החיסכון, ונאמר לו ע"י משווק נמרץ ואכול באינטרסים מאחת מחברות הביטוח שי...
באשכול: דירה להשקעה בחו"ל - רצון עז להשקיע מול חשש עז מעקיצות וחברות ניהול נכלוליות
🕒 26/04/2021 20:17
אני מאד רוצה לרכוש (בשותפות שווה עם בן משפחה) דירה להשקעה בחו"ל בעלות של כ-150 אלך אירו, עדיף במערב אירופה (=משיקולי יציבות פוליטית), ואולי בפורטוגל (מקבל אזרחות בעתיד הקרוב, אפשרויות מימון מטעם בנקים מקומיים עד 90% ממחיר הנכס לאזרחים, דירת מפלט ככל שאחליט לפרוש לשם וכו'). אני פתוח למקומות אחרים בדר...
באשכול: שאלה בקשר לחיסכון פנסיוני
🕒 19/04/2021 19:38
שאלה למבינים בחיסכון פנסיוני (נשאלת עבור חבר ללא אוריינות פיננסית כלשהי...): גבר בן 53, רווק ללא ילדים, עצמאי, ללא קרן פנסיה פעילה. אלה הנכסים הפיננסיים שלו כרגע, כולם במנורה מבטחים וכולם בסכומי צבירה והפקדות קטנים, הרבה מתחת ליכולותיו הפיננסיות: (1) קרן פנסיה בלתי פעילה ממקום עבודה קודם בסך של ...
באשכול: שאלה לגבי השקעה בהלוואות P2P
🕒 31/03/2021 13:54
אני משקיע מתחיל, שמעוניין לגוון את תיק ההשקעות שלו ותמיד מחפש גם השקעות שאינן תלויות בתנודתיותו של שוק ההון. הלוואות חברתיות מאד מסקרנות אותי, ויש לי תחושה שסיום משבר הקורונה בשנה הקרובה יביא לפרץ אופטימיות עולמי ולפיצוץ מטורף בצריכה, שימומן בין היתר ע"י הלוואות P2P. יש לי שתי שאלות בנושא, שקצת סו...
באשכול: שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות
🕒 25/02/2021 16:05
שלום לכולם, יש לי רכב שמבוטח בביטוח מקיף, הכולל בתוכו גם ביטוח צד ג', שמגדר אותי מפני נזקים שעלולים להיגרם לצדדים שלישיים באחריותי הישירה. כידוע לכם, בטרם אוכל לעשות או לחדש ביטוח מקיף ו/או ביטוח צד ג', עליי להציג בפני חברת הביטוח טופס היעדר תביעות בגין השלוש השנים שקדמו למועד תחילת הפוליסה החדשה....
באשכול: רווק בשנות הארבעים לחייו ועדיין אובד עצות...
🕒 18/02/2021 19:46
מבחינתי, הכסף הוא כלי ולא מטרה כדי להשיג עצמאות תעסוקתית ורעיונית. כלומר, המטרה שלי היא חופש, עצמאות, אי-תלות באף אדם, בת זוג או מעסיק. במלים אחרות, לא רק דאגה למצבי בעתיד כגמלאי, אלא גם f**k you money כשכיר בהווה. אני כרגע גם בעיצומו של תהליך להשגת אזרחות אירופאית, ומבחינתי זה נכס לכל דבר, אם כי עד...