⬅ חזרה לאינדקס

תשלום שכר דירה לשנה מראש - רעיון טוב?

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 15:21
אני לקראת שכירת דירה ראשונה שלי בשוק הפרטי, ואשמח מניסיונכם לגבי נסיבות מיוחדות.

המצב בקצרה הוא זה:

אני סטודנט, ומבחירה לא עבדתי בשנה האחרונה. גרתי אצל ההורים ועכשיו אשמח לעזוב.

כדי לדלג על הוכחת יכולת ההשכרות שלי מול המשכיר, התכנון שלי היה לשלם את כל הסכום לשנה, מראש. אז כל תקופת החוזה. אני כנראה ירצה לעזוב אחרי השנה הראשונה.

הכסף כבר נמצא אצלי בעו"ש, אז מבחינתי אין בעיה, ואני מניח שהמשכיר ישמח. החשש שלי הוא לגבי הפרטים.

שוב, זאת פעם ראשונה שלי מול משכיר ואני קצת חושש לגבי להעביר למישהו 40 אלף על בסיס חוזה. מה אם הוא יברח עם הכסף? האם אני לא מאבד קלף מיקוח

מולו אם יתברר שהוא בעל בית מהגהינום? אציין שמדובר בבתים עם יחידות דיור. אז אני אתגורר צמוד אליהם. אני רואה הרבה שיכול להשתבש.

השאלה שלי היא מה דעתכם על העניין, האם יש לכם רעיון לדרך אחרת לחתום על חוזה (בהעדר הוכחת יכולת השתכרות), ואיך בדיוק הייתם מבצעים את התשלום (רק לאחר קבלת המפתח? רק אחרי שנכנסתי?).

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 15:26
בדרך-כלל משלמים 3 חודשים כמעין חלופה לערבות בזמן קבלת המפתח וחתימת החוזה,

נהוג להציג צ'ק בנקאי אבל לא חייב, הכל תלוי בטיב האוכלוסיה בשכונה ובאדם העומד מולך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 15:31
לא רעיון טוב
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 15:44
לא ציינתי, אבל אני יכול להעמיד ערבויות כמה שצריך.

אולי כדאי לשלם לו כל תחילת חודש, אבל להעמיד ערבות בנקאית על כל הסכום (40 אלף)?

יסכימו לזה? אני לא יודע מה סביר לבקש. מבחינתו הוא משכיר למישהו בלי תלושי משכורת, רק על סמך ערבות בנקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 16:01
האם ההורים שלך יכולים לחתוך על החוזה?

יפתור את הבעיה לגמרי מבחינת בעל הדירה
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 16:20
כמובן שבסופו של דבר זה תלוי בבעלי הדירה שתשכור מהם.

אציין מנסיוני האישי ששכרתי בעבר יחידת דיור ולא רציתי להתעסק עם צ'קים (מעולם לא הזמנתי צ'קים מהבנק), מבחינתי הכי טוב העברה בנקאית. אמנם לא היתה לי בעיה של הוכחת יכולת השתכרות (כלומרר, עבדתי בעבודה מסודרת), אבל בכל מקרה סיכמנו שאני משלם חודשיים מראש (כלומר ב1 לחודש ינואר למשל, אני משלם שכירות של פברואר וכן הלאה. כמובן שבתחילת החוזה משלם סכום של חודשיים שכירות), בהעברה בנקאית. לדעתי הם שמחו על ההצעה; הרי הם מקבלים את הכסף ביד *מראש*, מה יותר טוב מזה? סה"כ הפחד הוא הרי שלא יהיה איך לשלם...

*היה בחוזה סעיף שמאפשר לשני הצדדים להכריז על תום החוזה עם חודש התראה מראש, כך שתשלום של חודשיים מראש בהחלט אמור לספק אותם מבחינת בטחונות
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 19:31
אפשרי. קיוויתי להימנע אבל אולי עדיף.

מבחינת המשכיר, מצב כזה הוא עדיף או פחות עדיף מלעבוד מול שוכר סטנדרטי שמשלם על עצמו?

אני שואל כדי לדעת איך זה אמור להשפיע על הערבויות.

עוד מישהו רואה בעיה אבל עם תשלום מראש לשנה, או שזה רק אצלי מעורר חרדה?

סתם מסקרנות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 20:23
א. כמו שיכול דייר יכול להיות בעייתי, וגם משכיר יכול להיות בעייתי. ברגע שמעבירים לו סכום גדול, זה נותן לו יותר כוח.

ב. אפשר לקבל היום ריבית נאה על הסכום הזה בקרן כספית (ומדוע לא בעצם).

ג. אפשר גם משהו באמצע, למשל להעביר לו סכום השווה לכחצי שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 20:52
נסה קודם כל בלי להציע דבר כזה, זה לא נשמע כמו רעיון טוב
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 21:46
נקודת המבט שלי:

המשכיר מבין שאתה סטודנט ומה המשמעות של זה.

במקומו הייתי שמחה לתשלום שנה קדימה וכאב ראש אחד פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:49
שתגיע לגשר תחצה אותו.

תמצא קודם דירה שאתה אוהב ותגיע עם המשכיר להסכמות ברגע סגירת החוזה.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:55
תודה לכולם על העזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 12:37
מה פתאום לשלם שנה מראש, למה שתעשה את זה? משכיר הוגן גם לא יתן לך לשלם את זה או לפחות יתגמל ויפצה על היד הרחבה מצידך, אתה חושב שהמשכיר יבוא לקראתך? אתה חושב שאתה הסטודנט היחיד? סטודנטים הם דווקא אוכלוסיות חזקות כלכלית ולא עליהם אנחנו רואים כתבות של שוכרים סרבנים, יש פה כמעט 0 סיכון למשכיר, מה גם שתסיים את התואר שלך כבר לא תהיה שם.

שמור את הכסף הזה אצלך , אתה עוד תזדקק לו במהלך הלימודים, ותדע גם להשאיר רזרבות לשעת הצורך - ודאי כדאי לשלם את דמי השכירות החודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 18:59
כמוך יש אלפים. אם אתה מחפש באיזור סטודנטיאלי למשכיר שלך גם לא תהיה ציפייה שתביא לו תלושי שכר או משהו כזה. לרוב הפתרון הוא ערבון של ההורים כמו שכבר הוצא פה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 20:01
מאבד ועוד איך!

אז אתה תצטער על היום שהעברת את כל הסכום מראש.

לדעתי יש מספיק פתרונות אחרים שלא יציבו אותך בעמדת נחיתות משמעותית כזו. למשל העצה של luffyguy@
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 04:13
אני שילמתי שנה מראש וסיכמנו עם בעל הבית שהוא יירד במחיר.

הנחה תמורת תשלום מראש היא פרקטיקה מקובלת, אם בעל הבית מסכים והוא נראה לך אדם נורמלי אין עם זה בעיה.