⬅ חזרה לאינדקס

שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ

🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 06:45
אנחנו לקראת שיחות עם הקבלנים לקראת שיפוץ שאמור להתחיל עוד חודש-חודש וחצי,

1. קיבלנו המלצות מאנשים קרובים אלינו אבל בד׳כ אנחנו לוקחים אנשי מקצוע top rated במדרג וזה עובד מדהים, הייתם לוקחים את הסיכון הזה בשיפוץ?

2. נהוג לבקש תאריך סיום לפי התכנית וכתב הכמויות? אם אין עמידה בו נהוג לבקש סנקציות? למשל תשלום חודשי השכירות כמו בקבלן בפרוייקט

3. נהוג לבקש הצעת מחיר על סמך תכניות וכתב כמויות, נכון? ההצעת מחיר היא ברת מיקוח? אם סוגרים על הצעת מחיר, בכל מקרה אין חריגות ממנה ואם יש הקבלן נושא בהוצאות או שאני צריך לקחת באפר של x% ממה שקיבלתי בהצעת מחיר?

4. נהוג לברר על הפועלים של הקבלן - כמות, זמינות, וותק בעבודה, התחייבויות לאיכות העבודה וכו?

5. מה עוד נהוג לוודא לפני סגירה עם קבלן? אשמח לכל טיפ.

מרגיש שזה השלב שהקלפים בידיים שלי ומהרגע שסוגר עם אחד הקבלנים אני בידיים שלו והוא יעשה מה קהוט רוצה
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 07:06
לבקר בפרוייקטים שביצע לאחרונה. זה יענה לך על כל השאלות : איכותו, עמידה בזמנים ושביעות רצון.

והכי חשוב אחראי לחזור לתיקונים אחרי שסיים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 08:31
1. לא.

2. ברור. סנקציות? אישית לא מאמין בזה.

3. כן וכן. תמיד יש חריגות ממנה, התשלום הוא עליך.

4. לא.

5. לך תראה פרוייקטים גדולים אחרים שהוא עשה. לבדוק אם הוא מבטח, לבדוק אם הוא קבלן רשום. לוודא שעבודות החשמל עושה חשמלאי. לקבל מהמעצב/אדריכל מפרט טכני מלא מלא, כל מה שלא רשום הוא ישים לך את הזול ביותר.

ממש לרדת לרזולוציות:

איזה סוג סיליקון

איזה סוג רובע

איזה סוג גבס, וכו'

לוודא שהכל מתבצע לפי התקן.

לשקול לקחת פיקוח.

כן, ככה זה עובד בדרך כלל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 13:10
אין כרגע במידרג באמת top rated בשיפוצים, כל אנשי המקצוע שהם מציעים הם עם לא יותר מכמה עשרות חוות דעת ולדעתי זה לא מספיק. כנראה שהעמלה שהם גובים מקבלני שיפוצים, 5%, היא גבוהה מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2024 20:43
אני רק מקווה שאתה מבין שכל סעיף שרשמת יכול להתהפך עליך ולבוא לרעתך. בעלי המקצוע יכולים לחרטט ולצאת מכל פינה מכיוון ששיפוץ זה דבר מורכב.

המקסימום שאתה יכול לעשות, זה לבחור בעל מקצוע שיהיה לך הכי קל לתקשר איתו בזמני משבר, במידה והם יגיעו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 20:28
אז מה כן אפשר לעשות בכדי לנסות לבטח עמידה בתאריך יעד?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2024 21:18
רק קבלן טוב ואמין. ועוד טיפ קטן: עדיף לתת לו לאחר מאשר ללחוץ עליו ושהוא יתחיל לעגל פינות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 23:45
אל תשלם הכל מראש, בפעימות שיהיה לו אינטרס לסיים בזמן.

ההורים שלי נפלו לקבלן שדרש הכל מראש, העבודה התעכבה כי לקח עוד לקוחות באמצע ושם אותם על אש קטנה במהלך העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 05:13
הדרך היחידה להשאיר את זה בידיים שלך גם הלאה, זה לדאוג ללוח תשלומים שיוודא שאתה חייב לו הרבה כסף ולא להיפך, ואחרי זה לעמוד בלחצים על העברת תשלומים לפני סיום שלבי עבודה. פשוט אסור להעביר כסף לפני סיום השלב באופן סופי ומוחלט.

מפקח בנייה אמין יעזור לך גם להבין מה אתה רוצה בחוזה, ובנוסף יעזור לך לדעת האם הקבלן אכן עומד בסיכומים.

ואחרי הכל, האחריות תיפול עליך בסוף. כך מנסיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 06:48
אחרי שתתחיל לדבר עם קבלנים תבין שאין לך שום קלפים מלבד לדחות את הפרויקט.

יש מחסור עצום בכוח אדם כרגע ולכן יהיה לך מזל אם תמצא קבלן פנוי. אם הוא קבלן טוב, תחילת עבודה תהיה עוד חודש חודשיים לפחות. והמחירים בשמיים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2024 12:58
בהצלחה בחיפוש אחרי קבלן עם לוח תשלומים כזה.לקבלן טוב יש עודף לקוחות במיוחד היום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2024 13:21
כל קבלן שמכבד את עצמו עובד ככה.