⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא על דירה שנייה

🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 17:14
היי.

שמעתי שמועה ואני מנסה להבין אם נכונה או לא, לפני שאני פונה לייעוץ.

ברשותי דירה בשווי 3מ.

על הדירה נלקחה משכנתא מקורית בשווי 1.2מ , כאשר כרגע נשאר שאריות במסלול בודד , על סך 200 אלף. (שאר המסלולים חוסלו)

בנוסף, יש ברשותי הון עצמי על סך 400 אלף.

אני מתחיל לחשוב מתי לעשות את הצעד הבא לטובת דירה שנייה (השקעה).

הבנתי שאפשרי (או היה אפשרי?) להגדיל את המשכנתא הנוכחית ולקבל סכום מזומן אשר אני יכול לצרף להון העצמי הנדרש לקניית דירה שנייה.

ובקניית הדירה השנייה ניתן לקחת משכנתא נוספת עם אחוז מימון של 50%.

האם נכון? יש מגבלות כלשהם?
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2024 19:26
אני הייתי ממליץ על שוק ההון. בענק (אם כל הכבוד לאפשרויות מינוף בנדל"ן שהן נפלאות בעיקר בסביבת ריבית נמוכה שעברה מהעולם).

ואם בכל זאת אוהב נדל"ן אז כולל השקעה במדד ת"א נדל"ן ו/או בנייה ו/או מניב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2024 12:22
שלום אריק, אם ברשותך דירה בשווי 3מ שח ונותר חוב קטן של 200K, תוכל לבקש "הלוואת דיור" - זוהי הלוואה לכל מטרה הכוללת שיעבוד הנכס, היא רחוקה מלהיות בתנאי משכנתא כך שזוהי הלוואה יקרה, הכוללת שיעבוד הנכס, וכוללת הוצאות נלוות כגון שמאי שיעריך את ערך הנכס (וככל הנראה גם יעריך בפחות).

ראוי לציין שההלוואה לא יכולה להיות למטרת מגורים, כלומר לא תוכל לממש את הכסף הזה לרכישת נדלן ותצטרך לתת הסבר למטרת הכספים. קח בחשבון שאם תתן הסבר אחר ותנסה בהמשך להשתמש בכסף למטרת נדלן- הבנק יכול לעצור אותך ולמנוע ממך את התשלום הזה.

בנושא אחר - בכדי לקחת משכנתא שנייה תצטרך בנוסף להון עצמי גם יכולת עמידה בהחזר לטובת תשלומי המשכנתא, ובחישוב ההחזר יקוזז תשלום ההלוואה. קח בחשבון שגם הלוואת המשכנתא שהיא בתנאים הטובים ביותר גם שם סביבת הריביות עומדת על כ - 5% ריבית שזה לא מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2024 12:33
שלום אריק אהרון

עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

החל מה 6/10/2021, [שאלה 2.6 בנוהל שאלות ותשובות של בנק ישראל לעניין הלוואות לדיור] אינך יכול להשתמש בהון הקיים לך בדירה נוכחית כהון עצמי לרכישת דירה אחרת, אלא במצבים הבאים:

1. אתה לוקח את ההלוואה כהלוואת בלון, כלומר אתה מתחייב למכור את הנכס/או להחזיר את הסכום שלקחת.

2. אתה משעבד את הדירה שלך כדי לעזור לקרוב משפחה מדרגה ראשונה לקנות דירה [סעיף 2.7]

3. אתה לוקח את המשכנתא בגוף מימון חוץ בנקאי.

במתווים מסוימים, אתה יכול לקבל גם 70% מימון על חשבון נכס נרכש.

בהצלחה,

אייל מFINWIZ