🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2025 19:11
בוודאי, זה המיינסטרים. האישה מפרנסת, הגבר עוזר (מענק כולל וכו'). התהפכו היוצרות.
וזה גורם לים חיכוכים.
בדרך כלל מתגברים על זה עם שטיפת המוח הרגילה - גבר שלומד רק תורה הוא גבר נחשק חברתית, הוא גבר חכם, הוא כנראה יודע מה הוא עושה בהשקעות וכו' וכו'.
אבל מה קורה כשלא מצליחים? על כל מקרה של הצלחה של המודל, יש מקרה של כשלון. מה קורה כשהגבר הולך ומשקיע את הכסף שהגיע ב90% מהאישה, ומפסיד אותו?
לא חסר מקרים, זה גורם למלא מתחים, כשהאישה רואה שהיא טוחנת, מרוויחה, והוא, בהיעדר תפיסה של הכסף והעמל שנדרש לייצר אותו - העלים אותו ברגע.
היא גם כנראה משכילה יותר, בעלת יותר אופציות כלכליות. באיזשהו שלב האיזון יכול להיות מופר.
אז בוודאי - אם הגבר מבין בהשקעות, שישקיע. אם החוזה הלא חתום אומר שהגבר ילמד והאישה תעבוד, והגבר הלומד ישקיע, בוודאי.
אבל אין היגיון שמי שלא עשה את הכסף, אין לו הערכה אליו, לא תרם דבר, ישתמש בכסף של מי שעמל, כנראה מבין קצת יותר, וכנגד דעתו - ומסתכן בלהפסיד אותו.
אני מקצין רק קצת כי זה משרת את השאלה. היא מרוויחה 75%, באופן יחסי הוא יכול מחר לא לעבוד, זה לא מאוד משנה.
והוא רוצה לקבל שליטה מלאה, זאת אומרת 200%.
אני לא מערבב בין עבודה לפרנסה - שוב, אם האישה רוצה שהוא יטפל בכסף שהיא הרוויחה, זה מעולה. אבל היא לא רוצה. איזה היגיון יש לשדל אדם אחר לטפל לו בכסף שעשה?
אני לא חולק עלייך. הדברים האלה קיימים. אבל אלה מצבי האידיאל, או הנפוץ.
אנחנו מדברים על מצב שמתקרב לסטייה מהנורמה - בכמה זוגות הבעל מרוויח רבע מהאישה, רוצה להשקיע, והיא לא רוצה?
זה נחמד לדבר על המצב הנפוץ, אבל זה לא המצב הנפוץ. אם זה היה המצב הנפוץ - בכלל לא היה אשכול.
להמשיך את האנלוגיה - אין היגיון לשים מסיכת חמצן על מישהו אחר, לפני שאתה שם על עצמך. אין היגיון שמישהו אחד ירוויח, והשני יבזבז, רק על מזבח השותפות.
אנחנו אומרים, להשקיע זה לא לבזבז. אלא שזה יכול בכל רגע להשתנות. לא את ולא אני נבוא לנחם את האישה אם יקרה מחר 2008 וחצי מהכסף שלה יעלם.
הסיבה שמשכנעים להשקיע לבד - היא אחריות אישית. אין לך ברוקר לצרוח עליו, אין אבא ואמא שאחראים עליך - אתה מבין את הסכנות כמו את הסיכויים.
אבל הם לא מסכימים. דובר על "בוא נשכנע אותה למה כן כדאי להשקיע". זה פטרנליסטי ולא רואה את האחר, זה לוקח בחשבון שלהשקיע זה נכון ועו"ש זה שגוי. זה לא נכון.
אני אומר - אם אין הסכמה, מסיבות פסיכולוגיות, בהחלט כדאי להגיע להסכמה - אבל אם אין כזאת, ההיגיון אומר שכל אחד מחליט על עצמו כראות עיניו.
אם לא מחליטים איזה סדרה בנטפליקס לראות, אפשר להתפשר על מה שהבנזוג רוצה. אפשר גם לראות בנפרד - זה לא אסון.