⬅ חזרה לאינדקס

בית פרטי, יש דבר כזה במרכז?

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2026 23:57
אני מאוד אוהב את החיים בתל אביב והקירבה לעבודה אבל תוהה האם כשאגיע לשלב של ילדים זה פחות יעניין אותי ואני אחפש מקום יותר קהילתי, עם גינה ורחוב נעים וכו'.

לאחרונה אני משתעשע ברעיון של לרכוש בית פרטי אבל לא כל כך יודע איפה להסתכל כי אין לי כל כך עוגנים באזור המרכז (המשפחה בפריפריה הרחוקה).

יש לנו כ-2.5 מיליון נזיל ואני חושב שלכל היותר לבית החלומות הייתי שם כ4.5 מיליון (כולל הכל), ובמקרה כזה הייתי גם מצפה שהוא יהיה בבנייה די חדשה ומשופץ היטב (ופחות "קבלני").

כן חשוב לי שזה יהיה בקרבת רכבת ויהיה לי נוח להגיע לעבודה ולא ייקח יותר מדי זמן ועם אוכלוסייה נעימה ומקום טוב לגדל ילדים.

יש דברים כאלה? אני בכלל בכיוון מבחינת התקציב? על אילו שכונות/יישובים שהם יחסית באזור המרכז כדאי להסתכל?

האם מחירי הבתים ביד 2 באמת משקפים מחירים סופיים או שיש מקום להורדה משמעותית?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 08:32
הייתי מצליבה עם נתוני עסקאות שנסגרו באתר הנדלן הממשלתי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 09:43
תלוי בדיוק בהגדרה שלך ל"מרכז".
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 10:56
הגדרה די רחבה (נניח בין חדרה לראשון) והעיקר שיהיה נגישות טובה להגיע לת"א (אז בקרבת רכבת?)
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 12:02
אפשר למצוא בראשון במחירים האלו לדעתי, אבל לא משהו באמת גימור כמו שתיארת, אולי עם שיפוץ תצליח לסגור בסהכ 4.5, אבל ממש לא תקבל שם נגישות טובה לתל אביב.

יכול בחולון בתל גיבורים בחולון למצוא בית קרקע ב4 מיליון או פחות ולהוסיף שיפוץ, יש נגישות טובה לתל אביב, אבל כרגע שכונה לא משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 12:15
אולי פרדס חנה כרכור
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 14:15
ראש העין?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 14:20
יכולים להגיד בכמה מילים למה?

יש חינוך טוב? שכונות טובות להסתכל עליהן? קירבה לרכבת?

ראיתי גם בתים יפים בקדימה צורן אבל אני מחפש יותר מידע קונקרטי על מקומות שמצד אחד טוב לחיות בהם (חינוך, אנשים טובים) ומצד שני נגישים למרכז

כאילו אשמח לקצת יותר מידע מאשר שמות של מקומות
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 16:14
תחב"ץ גרוע. בנו את הרכבת מחוץ לעיר כך שצריך לקחת אוטובוס / אוטו על תחנת הרכבת
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 16:26
לדעתי, בהנחת תקציב קשיח כפי שהגדרת - לא תוכל למצוא בית קרקע (דו משפחתי) שיענה על מלוא הקריטריונים (מיקום, תחבורה, נגישות, חינוך, רמת גימור…).
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 20:46
לדעתי יהיה מאוד קשה למצוא בית פרטי עם אוכלוסיה טובה עם תחבורה ציבורית טובה ובטח רכבת (במרחק הליכה?), איפה שיש צפיפות אוכלוסין נמוכה פחות משתלם להרים תחבץ, מה שגם במקום עם בתים פרטיים בדרך כלל יש יותר כסף אז אפשר לקנות רכב וגם בעיות חניות פחות קיימות.

בכל מקרה אין הרבה תחנות רכבת באזור המרכז ואפשר לעבור בגוגל מפס על מה שקרוב אליהם
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 20:51
ראש העין שכונת נווה אפק, בעיקר בתים טוריים.

אחלה עיר, שכונה מעולה, אחלה חינוך.

המינוס זה פקקים ביציאה מהעיר בבוקר וכפי שנאמר הרכבת נמצאת מחוץ לעיר .
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 21:02
מאד גבולי, פשוט צריך לעבור על מודעות, אפשר למצוא פה ושם בהוד השרון, הרצליה, אם אתה מוכן להתרחק יותר אז יבנה

ממש לא
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 22:04
יודע להצביע על שכונות ספציפיות, מקום שאתה או מישהו שאתה מכיר מרוצים ממנו, שמחים לגור שם?

חשבתי על ישובים קטנים יותר באזור המרכז אבל נראה שאיכשהו כל אחד יושב על שטח חקלאי של 10 דונם ומחפש 14 מיליון שקל..
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 22:09
וכמה יעלה משהו בקריטריונים שהגדרתי?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 22:12
אפשר גם לקחת אוטו לרכבת אם הגישה מספיק נוחה, היו מקומות שגרתי ולקחתי את הרכב לרכבת והייתי צריך להחנות בקצה קצה הכורכר וללכת מהאוטו לתחנה 10 דקות... אין לי כרגע אוטו אבל מניח שבמעבר למקום כזה אני גם ארכוש אוטו.

אם אין תחבצ אז איך הם מגיעים לעבודה? עומדים בפקקים שעתיים כל בוקר?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 22:32
בתים בישובים כפריים במרכז עולים הון. בתים של הרחבות עולים פחות מבית שנמכר עם הנחלה כמובן.

הבן שלי גר בדירה בחולון. הם מרוצים מהגן, יש פארק נרחב ממש מתחת לבניין, יש הרבה פעילויות לילדים ויש להם לא מעט חברים בסביבה. השכונה שלהם ממש טובה לדעתי (אם כי השמנדריקים ברגיל חולמים לחזור לת"א) ותחנת הרכבת קרובה (עם קורקינט בכלל). בשכונה שלהם יש לא מעט בתים פרטיים, לא יודעת אם הרבה למכירה אבל אני רואה סדרי גודל של 3-4M ש"ח.

*הלכתי לבדוק במפות איך קוראים לשכונה אבל יש שם המון שכונות (מוזר, חשבתי שפס מהעולם). חלק מהשכונות עם הבתים צמודות למקווה ישראל, שם התפתח מרכז עם כל מיני אסכולות חינוך יחודיות (ויקרות כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 22:58
במושבים במרכז אין בשוטף בתים למכירה, אני גר בכזה, אתה צריך להיות עם היד על הדופק אצל מתווכים שמתמחים באזור והמחירים בהתאם. על נחלה לא הייתי ממליץ משורה של סיבות עוד לפני המחיר בלי להכנס כרגע לפירוט. בתים בהרחבות על חצי דונם או דונם נמכרים בסביבות 6M בואכה 10M תלוי בנכס. יש מושבים עם תב"ע שמאפשרת להפריד את החלקה למגורים מהשטח החקלאי, דמי ההיוון של המנהל הם בסביבות 4M וזה לפני ששילמת לבעל הקרקע ובנית בית.

לגבי מועצות מקומיות אתה יכול למצוא רשימה של כל המועצות המקומיות במחוז מרכז בויקיפדיה ולדעתי תוכל למצוא שם בתים בסביבות התקציב שלך.

יש סיבה שאתה מעדיף דווקא יישוב קטן? כי יש ערים עם דירוג סוציואקונומי עדיף על זה של מועצות מקומיות קטנות ושיש לך סיכוי למצוא שם את מה שאתה מחפש כמו שכתבתי בתגובה הקודמת.

בכל מקרה הדרך היא לעבור על מודעות ולכתת רגליים, ולדעתי אתה גם יכול למצוא את מה שאתה מחפש. תביא בחשבון שכל בית שתראה אתה גם כנראה תרצה לשפץ.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 23:15
אולי עתלית. בעתיד תהיה רכבת ישירה יותר לעמק יזרעאל ולעפולה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 23:19
הייתי שם רק פעם אחת כשאספתי גור כלבים, נפעמתי מהיופי של המקום. מושב אודים.

לא מכיר את האזור מספיק טוב כדי לענות על שאלות מן הסתם, אבל אם אתה משתעשע עם הרעיון אולי שווה בדיקה.

אודים קרובה לנתניה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 23:40
לוד?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 23:48
רחוק מאד מאד מהתקציב של פות"ש
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 08:20
נדיר למצוא, אולי בכפר סבא סביב 5.5-6 מליון לבתים ישנים ונחוץ שיפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 08:48
יש ישוב קהילתי בשם מתן

תוכל למצוא שם בתים בטווח המחירים שבקשת

יש גני ילדים/בית ספר/תנועת נוער/מתנ"ס/בריכה וכדומה

רכבת ראש העין זה כמה דקות נסיעה ברכב
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 09:34
יוצאים מוקדם, או מאוחר :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 12:10
תסתכל מזרחה מראש העין בערך עד אריאל
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 13:37
לא נראה לי שזה בגבולות הגזרה של פותח השרשור...
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 14:22
הוא כתב בין חדרה לראשון, נגישות טובה ועד 4.5מיל, למה לא בגבולות הגזרה ?

אני חושב שהקריטריונים שלך (פותש) הם אמורפים ומפוזרים בעמוד הראשון, הייתי ממליץ קודם לסכם בצורה מסודרת ואמפירית מה הקריטריונים כדי לעזור לאנשים לעזור לך, בנוסף לעשות מחקר בסיסי על הישובים שעומדים בהם ואז לחזור ולבקש חוות דעת על המקומות האלה מאנשים שגרים או מכירים כאלה שגרים בישובים האלה או קרובים אליהם. אני חושב שזה יהיה משמעותית יותר יעיל ופרודקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 20:55
הם לא קונים רכב של חצי מליון+ רק לסופשים

ומדרגה מסויימת זה לא נראה טוב לנסוע בתחבץ, ולא רק בתחבצ גם ברכב זול.

יש ציפייה ממישהו בכיר שיהיה לו רכב בהתאם, לא רק רכב גם לבוש, טלפון, שעון . . .

זה גם כמובן משתנה בין מקצועות וחברות, בהייטק יזרמו עם ראש קבוצה\מחלקה שמגיע בתחבץ וביגוד פשוט

אבל לעו"ד (גם אם הוא זוטר) יש ציפייה שיגיע למשרד (אפילו לא לבית משפט) בלבוש מחויט ואם הוא בכיר אז שיהיה לו גם רכב ושעון בהתאם. . .

ובלי קשר לכל מה שכתבתי למעלה, אם הם מפזרים את הילדים בבוקר תחבץ בכלל לא אופציה.

דרך אגב אולי הם לא מחכים בפקקים? עובדים מהבית? גרים קרוב לעבודה (שהיא לא בתל אביב)? או קמים מספיק מוקדם כדי לחמוק מהפקקים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 15:58
חח לא הבנתי את הרלוונטיות כל כך לאיזה רכב נוסעים בו?

וחוץ מזה אפשר לפזר את הילדים עם רכב ואז לשים את הרכב בתחנת רכבת ולקחת רכבת

אני גרתי שנה בקורונה רחוק מהמרכז (ועדיין בגבולות הגזרה שציינתי) והפקקים היו מזעזעים עד בלתי אפשריים, כדי לחמוק מהם לגמרי צריך להישאר בעבודה מ8 בבוקר עד 8 בערב

לעבוד מהבית כל החיים נשמע לי קצת עצוב
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 16:00
חושב שהגדרתי מה הדברים שחשובים לי, חינוך טוב אוכלוסייה נעימה (חילונית - מוסיף עכשיו) ונגישות טובה (באמת) לתל אביב, ומחיר הגיוני לבית פרטי

אם אני אתן יותר מדי קריטריונים לא יישארו אופציות, אני כבר חושב שאני צריך להוריד מאוד את הציפיות שלי
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 17:25
אפילו לא בצחוק
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 17:50
מהיכרות, לא מומלץ. מרוחק, תרבות ומסחר לא קיימים, תחב"צ מתחת לכל ביקורת, חינוך תת-רמה. כשהילדים גדלים הם למעשה "כלואים" שם עד להוצאת רישיון, אלא אם כן אתה מעוניין להיות נהג-בוס שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 19:18
גרתי שם לפני כמה שנים טובות

חושב אחרת ממך

יש הרבה פעילות קהילתית

כפר סבא/הוד השרון/מועצה איזורית דרום השרון כולם בטווח של 10 דקות

לא יודע מצב החינוך היום בזמנו היה טוב מאוד

וכן צריך רכב כדי להגיע לרכבת ראש העין/לקנות מחוץ ליישוב

ילדים גדלים בחממה

הולכים ברגל לכל מקום כולל לבריכה ולתנועת הנוער

כמו גם למתנס

לילדים שלי יש חברים עד היום מתקופת החטיבה/תיכון
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 19:47
מקום מושלם, צמוד לכמה שמורות יפהפיות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 21:10
כבר הקריטריונים הנוכחיים שהצבת הם גבוהים מדי.

אין כזה דבר במחיר "הגיוני". תצטרך להתפשר על אחד מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 22:01
עצוב, לא חושב שהבקשות כאלה מוגזמות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 22:05
בנימינה לדעתי

רכבת ישירה לת״א, 40 דקות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 22:32
ברמלה ובשיכון המזרח בראשל"צ יש בטווח שציינת. חברים של ההורים הצליחו לרכוש דרך כונס נכסים וילה מרשימה, שבאופן "רגיל" לא היו מצליחים .
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 23:41
הכוונה שאם מוצאים סכום גדול על רכב הם רוצים גם לנצל אותו כי זה כיף לנהוג בו (למי שנהנה מזה) ושיראו שיש להם אותו, ברכבת האנשים הרלוונטים לא יראו את זה.

בהנחה והרכבת רלוונטית לסיפור, יכול להיות שזה לא בכיוון בכלל

אתה מציג פה מצבי קצה שהם לא בהכרח מה שקורה לרוב האנשים בבתים האלו (אני לא באמת יודע מה רוב האנשים האלו עושים),

אפשר לעבוד חלק בבית וחלק במשרד

או חלק בבית וחלק באתר של הלקוח

חלקם עובדים במשרד שהפקקים אליו לא כאלו נוראים

יכול להיות שחלקם בחצי פנסיה

לדעתי כדי שיהיה לך יותר קל למצוא בית פרטי אתה צריך לשנות סט מחשבה בנוגע לתחבורה ציבורית ורכב פרטי
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 01:11
אצלי תיאורטית אני יכול גם בקושי להגיע למשרד אבל באסה כי אני כן אוהב להגיע וגם אני לא רוצה שכשאני כבר כן מגיע שזה יהיה סבל (ואני רואה איך אנשים שגרים רחוק סובלים)

יכול להיות באמת שהאנשים שם פשוט לא עובדים בת"א או שלא אכפת להם לעמוד את הפקקים

אני מתחיל לחשוב אולי על לקנות דירת 3 חדרים ל-10 שנים (חשבתי על שכונת החרוזים ברמת גן?) בערך ב2.5 מיליון וכשיהיו ילדים בתמונה וכשקצת יגדלו להתקדם אולי לבית פרטי במקום אחר

אבל אז אני גם תוהה בשביל מה בכלל לקנות :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 08:10
מוסיף את הערך שלי:

- אין טעם לקנות לפני הילדים לדעתי. שכונות גדלות בקצב מהיר היום. שכונה שמתאימה לילדים היום, לא בהכרח תתאים עוד עשור.

כשיוולד הילד הראשון, תתחיל לחפש לדעתי. יש לך לפחות חצי שנה עד שאתה בכלל מוציא אותו החוצה לדברים רלוונטים.

- יש חשיבות ענקית ללגור קרוב למרכזי העבודה (שים לב שעבודה משתנה בחיים). חצי שעה לכיוון יש לזה השלכות עצומות,לדעתי מעבר לפארק ושכונה ידידותית.

- לשאלה המקורית, יש בתים פרטיים באיזורים מעולים,לצערך, הם סביב ה6.5 מיליון. אבל אולי אם תמשיך לחכות, אולי זה יהיה ריאלי עבורך
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 10:34
השאלה למה בכלל לקנות? אם יהיה לך ילד אחד, אז תצטרך דירת 3-4 חדרים, ואז פתאום עוד ילדים אז תצטרך עוד חדרים...

אז מבחינת נוחות זה פחות נוח כי לא כיף לקנות ולמכור דירה/בית כל כמה שנים.

ומהפן הכלכלי, לפי המחשבון של המשקיעה נראה שנכון לעכשיו ברוב המוחלט של העסקאות במחיר שוק עדיף לשכור ולהשקיע בשוק ההון מאשר לקנות (תקנו אותי אם אני טועה)
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 11:36
למה באמת לקנות? אתה יכול לשכור בית ולהמשיך לחסוך בשוק ההון.

תוכל למצוא בית להשכרה במרכז בתור התחלה ולראות אם זה בכלל מתאים לך. אני מניחה שתשלום של 15K בחודש הוא אפשרי בשבילכם.

ואם אין ילדים - למה צריך לגור בדירה גדולה? גם עם ילד אחד או שניים אפשר לגור בדירת 2 חדרי שינה לפחות כמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 11:53
לא מכיר אנשים שנהנהים לנהוג בפקקים של המרכז בשגרה, אולי סובלים פחות משאר האלטרנטיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 12:00
כדי לקבל גידור לשגעון מחירי הנדלן שיש בארץ, יכול להיות שעכשיו הנדלן יהיה רגוע לעשור הקרוב ולא יקרה שוב מה שקרה בעשור הקודם, אבל אי אפשר לדעת עם כמה שדברים זזים לאט כאן, זאת הסיבה העיקרית לקנות לדעתי.

מסכים, בדרך כלל רכישה מובילה לחוסר יעילות כי הרבה קונים יותר משצריכים כרגע בשביל שיהיה לעתיד.

אבל באופן כללי הפתרון לסוגייה שלך, כמו לרוב הסוגיות הוא כסף, בתי קרקע במרכז הם מוצר במחסור כי הם תופסים הרבה מאוד שטח, יש בתי קרקע גם במרכז תל אביב זה פשוט הכל עניין של מחיר.

צריך גם להסתכל על כמה זה מתוך ההון שלך, אני ממש לא הייתי שם את רוב הכסף שלי ועוד ~2 מיליון שקל משכנתא בשביל בית קרקע במרכז והייתי מעדיף לקנות דירה מספיק גדולה וטובה או לעבור למקום יותר פריאלי, כי מה יעזור אם יש לך את הבית שנורא רצית אבל אין לך הרבה חסכונות אחרים ואתה כבול להרבה שנים של עבדוה כדי לשלם על הבית הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 14:31
גם אני הלכתי ברגל לכל מקום וגדלתי בעיר ראויה לשמה (לא שיש הרבה כאלה בישראל), לא ביישוב נידח שבו אתה צריך רכב בשביל לקנות חלב. זו רעה חולה שייבאנו מארה"ב וזה עוול כלפי ילדים בגיל ההתבגרות שרוצים לצאת קצת מה"חממה" המעיקה, עם כל הכבוד לתנועת נוער.

אני לא רואה פסול בגידול ילדים בסביבה כפרית - אלא שמתן אינו ישוב כזה. הוא למעשה פרבר שתוכנן בהשראת הפרברים האמריקניים והתפיסה האמריקנית של "איכות חיים", אלא שמה שהתאים בזמנו לאמריקה לא מתאים לישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 19:58
בכל מקרה אבל עדיף לשכור ולהשקיע במדדים, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 20:20
זה בטוח פתרון לא רע, אבל זה לא נותן לך גידור, ועם כמה שקשה לבנות בארץ וכמה שהאוכלוסייה פה גדלה יש סיכוי שמחירי הנדלן יעלו עד כדי שהתשואה הכוללת (שכר דירה ועליית ערך פחות עלויות) על ההון העצמי תהיה גבוהה משמעותית מהשקעה במדדים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 20:59
קשה לדעת את העתיד. לפעמים הנדל"ן עלה יותר בייחוד הממונף. אתה גם יכול להשקיע במניות של חברות שיש בבעלותם דירות להשכרה ואז תהיה מגודר יותר לעלייה במחירי המגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 23:55
איך שאני רואה את זה - אני קונה בית אחד לילדים (2) לכשיגיעו, אז נניח 5 חדרים, ובהמשך כשיעזבו את הקן מאמין שאמכור את הבית עבור דירה קטנה יותר עם חדר אורחים או שניים (ככה אני רואה מהוריי שגרים עכשיו בבית ענק שהם צריכים לתחזק אפילו שרק שניהם נשארו בבית, פשוט אין צורך בזה). אולי תהיה עוד דירת אמצע (נניח 3-4 חדרים) בדרך לבית החלומות אבל כן הייתי רוצה שיהיה לי נכס שלי, מקום להשקיע בו באמת כי כרגע אני קופץ בין דירות כל שנה שנתיים וגם דירות להשכרה הן הרבה פעמים במצב לא משהו כי כל השקעה בהם גורעת מהרווחיות של הבעלים ולא בא לי לחיות ככה לנצח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 23:56
איזו?
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 00:00
זה באמת בעיה כי גם אם היה לי 6.5 מיליון לשים על בית אני לא חושב שזה סכום הגיוני בשום צורה ואני מעדיף להישאר עם הרבה שומנים בצד

ובכלל נראה לי שהמצב הזוי שזוג מכניס כמעט 6 ספרות (נטו 50 אלף) כל חודש ועם חסכונות רציניים מאוד ועדיין לא קונה בנוחיות בית בישראל בלי להתרוקן לגמרי

גם דירת קבלן מעפנה לא נראית לי שווה 3-4 מיליון אבל זה כבר סתם עצבים שלי
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 10:27
זה הגיוני אם רוצים אותו באזורי הביקוש הגבוה, וזה קיים בכל העולם.

מצד שני, גם בפריפריה בישראל יש מחירי קרקעות (עיקר המחיר בנדל"ן בדרך כלל) די משוגעים.

בית עם מטבח חיצוני ובריכת שחיה?

את זה יכולים להשיג רק מיליונרים כבדים או אנשים שיש להם כבר נחלה.

בסכום הנזיל שיש לך, אתה יכול לקנות נכס שיהיה רק שלך ותוכל להשקיע בו באמת - דירה צנועה במרכז או דירה גדולה מחוץ למרכז.

אבל תמורת הגשמת החלום הזה - תצטרך לוותר על הרבה חלומות אחרים שכסף יכול לממן. אתה בטוח שארבע קירות בבעלות שווה לך את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 14:52
זה לא מה שאמרתי בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 17:37
אז למה התכוונת בית שאפשר להשקיע בו באמת?

אנחנו בנינו בית סולידי פעם וגרנו בו. השקענו את המינימום לנוחיותנו וחיינו בו בשמחה עד שמכרנו. כיום שוכרים בית (עם חצר ענקית) וחיים בו בשמחה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 19:02
להפוך אותו נניח לבית חכם, לצבוע קירות, לתחזק גינה רצינית וכו'... דברים שלא עושים בבית לשכירות שקופצים ממנו אחרי שנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 20:54
בית חכם זה גדול עלי, אבל יש לנו גינת ירק גדולה ושתלנו שיחי תבלין כבר בשנה הראשונה (אנחנו 12 שנה באותו הבית) ואפילו עצי פרי.

לצבוע קירות אפשר (מניחה שמתכוון בצבעים לא סטנדרטים) ולצבוע חזרה ללבן לפני העזיבה. ובכל מקרה, זה לא קשור לבית - גם בדירות זה המצב.

יכול להיות שהתחושה שלך נובעת מריבוי מעברי דירות? ולמה בעצם אתה עובר כל שנתיים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 22:10
גרתי בשכירות וגם בבעלות. כשגרתי בשכירות, השקעתי בכל מה שעושה לנו טוב (למשל, גינה מושקעת) וגם צביעה וריהוט ושיפורים. נכון, לא החלפתי מטבח לבעל הבית אבל ראיתי אותו כ׳שלי׳ וטיפחתי אותו. יש לציין שלא גרתי שם זמן קצר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 22:59
אני עובר כל שנתיים בממוצע כי מתגלים פאקים בדירות, מתחילה תמ"א או שאני עובר מקום עבודה, כאמור אין לי ממש מרכז חיים חוץ מעבודה אז יש הרבה גמישות

גם אם הייתי מתיישב במקום מסוים ומשקיע תמיד בעל הדירה יכול להוציא אותך או שיכול לתקוע מחיר מוגזם בחוזה הבא, אין כאן וודאות וגם לא רואה היגיון בלהתחיל להשקיע כלכלית מנטלית ונפשית במקום שהוא לא באמת שלך
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 23:01
אז זה בדיוק ההבדל... אני כן רוצה לעשות החלפת מטבח אם זה מה שאני רוצה
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 23:29
כן, זה ברור. השאלה היא מחירים ורווחים (לא רק כלכליים אבל גם).

האם בשם הרצון לעשות מה שבא לי, כדאי להשכיב את כל ההון העצמי ולהוסיף הלוואה לשנים ארוכות?

אולי תרגיש שהעלת לעצמך את איכות החיים בחלק הזה, אבל מה עם סטרס? מה עם אפשרות שתכבול את עצמך לעבודה שאתה כבר לא אוהב רק בגלל שחייבים להזין את מחיר הבית ( כולל את המשכנתא ואת החלפת המטבח ואת שידרוג חדר הרחצה ואת התחזוקה של התשתיות וצביעה פעם בשנה/שלוש/חמש שנים)?

אנחנו בנינו בית בזול, שילמנו משכנתא מגוחכת (גם יחסית לאז) ועדיין בעלי אמר שהוא לא מרגיש בעל בית אלא עבד של הבית. אנחנו לא חובבי דירות, ותמיד גרים בבית, אבל מאד שמחים לגור בשכירות ולחיות בלי הלוואות ועם תיק עצמאי שצומח יפה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 00:04
אפשר לשאול בהערכה כמה אחוז עלה השכר דירה שלך ב-12 שנים? מאוד מסקרן על בית פרטי (הבנתי מפורטים קודמים שאתם בפריפריה אם אני לא טועה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 03:17
אני די נבוכה לומר שבקושי עלה.

אנחנו משלמים מחיר פיקס כולל ארנונה לבעלי הבית.

אחרי 8 שנים הוא ביקש תוספת בגלל עליית הארנונה ואנחנו החלטנו לתת סכום יותר גבוה, כך שהמחיר עלה ב-12% ונשאר עד היום (בלי ארנונה אחוז קטן יותר).

הגענו למצב שאנחנו מתלבטים אם להעלות בעצמנו את הסכום כי נוצר פער גדול מאד בין מה שאנחנו משלמים לבין מה שנהוג במושב כיום לבתים דומים.

מצד שני, הבית לא עלה להם אגורה - קיבלו אותו יחד עם הנחלה בירושה מהסבא - ואנחנו שוכרים מאד טובים שגם משלמים בזמן תמיד, גם שקטים ומנומסים וגם נותנים להם להשתמש חופשי בציוד הרב במחסן שלנו. כל מי שהשכיר בית מתישהו, יודע להעריך שוכרים ששומרים על הבית והחצר וירצה שישארו כמה שיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 06:58
כמי שגר בבית פרטי מעל ל30 שנה אני בהחלט יכול להתחבר לרצון

אגב אם שכר יותר נמוך משלכם בעבר

הולכים ליישוב חדש וקונים בזול יותר עם חזון ומאמץ

גם היום ניתן לרכוש בית פרטי במרכז בתלות על מה מתפשרים

אין לי מושג בן כמה אתה ויכול להיות שתצטרך להחליף את הבית עוד 10 שנים

כי הילדים גדלים או שתרצה לשפר את הבית עם השיפור במצב הכלכלי

המלצה שלי:

כנס לאוטו ותעשה סיבוב בכל האזור הרלוונטי

תראה מקום ש"מרגיש" לך טוב

תעצור תלך ברגל תדבר עם התושבים

ככה תדע יותר טוב מהאינטרנט

אז תעשה חושבים איך גרים במקום שבא לך

האם בשכירות/בית ישן/בית קטן/זוג שמתגרש ולכן יש הזדמנות

תזכור שאי אפשר לשנות מיקום של בית וגודל חצר

את המבנה אפשר תמיד לשנות

תמצא מקום שמדבר אלייך ותבנה שם בית למשפחה

תגדל בו ילדים ותיצור בו זכרונות

למרות שהכל נכתב בלשון זכר זה מיועד להחלטות זוגיות כמובן

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 08:09
הלוואי עלי בעלי בית כאלו. נפלתם באמת על משהו טוב ויוצא דופן. במקרה כזה לחיות בשכירות זה תענוג. אני מסכימה ממש ששוכרים טובים במיוחד כשיש חצר זה חשוב מאוד

לצורך הדיון, בשכירות שלנו בעל הבית ביקש רק שנעביר את התשלום בהוראת קבע הצמודה למדד. אז בינתיים עלינו מ-4.5 ל-4.8 בשלוש שנים. גם סידור לא רע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 11:21
הפאקים שמתגלים בדירה יכולים להופיע גם בדירה שאתה קונה. שלא לדבר על זה שאם קנית דירה ויש לך שכן מהגהינום או סתם גילית שהסביבה פחות נעימה לך - הרבה יותר סרט לעבור למקום אחר מאשר אם אתה רק שוכר את הדירה. חבר טוב שלי גר בשכירות בשכונה חדשה, גילה שהחומר האנושי בשכונה לא הכי וואו אפילו שמדובר בשכונה חדשה, שבגן של הילדה היו מקרי אלימות וכו' - והוא פשוט יעבור דירה בסוף החוזה עוד כמה חודשים. אם זו דירה שקנית - תיאורטית אתה יכול למכור (או להשכיר) אבל זה גם מורכב יותר, וגם אתה כבר "מושקע" מדי באותה דירה - אתה לא תמהר לעזוב כ"כ מהר, ובינתיים אתה מתבאס מהמקום.

כמובן שלא מדובר על מקרים סופר-נפוצים, וכמובן שגם לשכירות יש חסרונות - אבל הסיטואציות האלה קורות ויש לקחת את זה בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 12:05
בעלי הבית חוו שוכרים גרועים לפנינו, בגלל זה הם יודעים להודות על השקט הנפשי.

כשגרנו בנהריה, בעלת הדירה רצתה כל שנה להעלות לנו את השכ"ד אבל אני ידעתי (מהשכנים) שהיו לה שוכרים כל-כך גרועים לפנינו (כל חודש רדפה אחרי הכסף שלא עבר) - הייתי אומרת לה שאנחנו מחפשים דירה אחרת והיא ויתרה :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 16:13
אין מושלם אף פעם, גם מהצד השני יש סיבות לא לרצות לגור בשכירות

אם מתגלים פאקים בדירה שכורה אתה תלוי בטוב ליבו של הבעלים, והיו בעלים שהתישו אותי אפילו שהחוק אומר שהם צריכים לעשות איקס הם לא עושים, ואף אחד לא ייקח אותם לבית משפט

לפחות בנכס משלי אני יכול לטפל עבור עצמי ולא תלוי בחסדי אף אחד

ואילו חברך הטוב לא היה גר בשכירות, הוא היה מוצא דרכים אחרים לפתור את הבעיות, הפתרון הוא לא תמיד להתחפף (במיוחד לא אם כבר יש ילדים)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 16:17
ובכלל, אני מרגיש שהדיון לקח תפנית לא רצויה בכלל, לא ביקשתי שישכנעו אותי מה אני רוצה או לא רוצה, בסך הכל שאלתי על מיקומים
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 16:20
ברוך הבא לאינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 18:56
יקנעם עילית מתאים לך? זיכרון יעקב? יש שם בתים במחירים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2026 12:04
הייתי מחפש בחדרה, שמעתי שאפשר למצוא מציאות.

לא תמצא משהו מושלם במחיר שאתה מחפש, אבל אם תתגמש קצת יותר גבוהה ותשקול לשפץ לאט לאט זה יכול לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 14:52
טוב, אז קודם אני ממש בעד בית קרקע במרכז...מעבר לזה שמדובר על סוג של איכות חיים, בעייני השקעה כזו שווה את משקלה בזהב, בגלל הנדירות ההולכת וגוברת של המוצר הזה מבחינה השקעתית. ככל שמחיר הקרקע יעלה ככה הנכס יהפוך להיות פרייסלס. אני כותבת על הנושא הזה שנים, ובעייני זו יכולה להיות השקעה לדורות הרבה יותר מכל פנטהאוז או דופלקס איי שם במרכז הארץ.

זה אפשרי בעייני ואפילו במיקומים אסטרטגיים
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 18:12
טוב לשמוע

היכן לדעתך?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 21:06
זו פונקציה שבנויה מטעם אישי וגאוגרפיה, מוכנות להכיל איזור שהוא בתהליך התחדשות עירונית שעדין לא נראה בשם קוד כמו סביון/ הרצליה פיתוח (ברמה הסוציו אקונומית והאסתטית, מערכת החינוך וכו'), העדפה באשר לעד כמה הנכס הוא השקעה לעומת מגורים וכן הלאה.

זה תהליך של מחקר שוק שמתחיל רחב, עד שמגיעים לסינון הדק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2026 11:26
מסכים עם @הנועזת לגבי הפוטנציאל של בתי קרקע במרכז, וכמו שהגבתי לך קודם בשרשור, באזורים שכבר היום נחשבים למעמד סוציואקונומי גבוה לא תוכל לקנות בית קרקע במחירים האלו, אבל יש מקומות שכן כמו:

- מזרח תל אביב, יד אליהו, שכונת הארגזים, תקווה ועוד באזור.

- קריית שלום בתל אביב גבול חולון

- צפון חולון גרין/תל גיבורים

- מזרח ראשון

ומניח שיש עוד אפשרויות שאני לא מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2026 11:40
אלו שכונות שבורות עם אוכלוסיה קשה, בתי סבתא לרוב. יקח זמן עד שהגנטרפיקציה תדחוף אותה למקום אחר.

פותש אמר שהדרישות שלו אלו מקומות טובים לגדלה ילדים ואוכלוסיה איכותית מה שלא ככ מתקיים שם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2026 17:36
מה עם השכונות החדשות של ראש העין?

יש שם בתים פרטיים והעיר כן מתפתחת

התחבורה קשוחה, זה כן