⬅ חזרה לאינדקס

דירה בחריש

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 22:02
הנתונים של העיר מפורסמים, שלכאורה המחירים שם מפתיעים.

כבר כמה שנים שאנשים חשבו שהנה הבום הגדול והמחירים יעלו כמו ערים שכנות אך זה לא קורה.

בתקופה שבכל הארץ המחירי הנדל"ן עלו בקצב מהיר שם עלה בקצב עוד יותר מהיר,

ובהמשך שבכל הארץ נעצר וירד שם ירד בקצב עוד יותר גדול

זה סוג של מינוף על מחירי הנדל"ן בארץ (לפי נתוני השנים האחרונות).

בין הייחודיות של העיר שרוב הדיירים שם שוכרים ולא בעלים (מתחרה עם תל אביב בפער קטן).

האיכלוס בעיר כבר נגמר, אין כמעט דירות ריקות או עומדות לאיכלוס קרוב.

מה שמתברר (ויש שכבר חזו זאת מזמן) על פי נתוני התפלגות מספר הילדים בגנים ובשנתונים הסמוכים לגילאים אלו, הוא:

שהציבור הכללי מאבד את העיר (יישאר מיעוט קטן) והשאר דתיים וחרדים במגמה של התחרדות כך שבטווח שנים לא ארוך יהיו רוב העיר חרדים ומיעוטם דתיים ומיעוט קטן חילונים.

הנתונים לא על פי שאיפות או רצונות אלא על פי דמוגרפיה.

למה זה טוב ? (רק בייחס למחירי דירות, האם זה טוב או לא לשאר סיבות אין הנושא כאן).

אילו העיר הייתה חילונית - דתית הייתה כנראה הרבה יותר יקרה (סוג של מודיעין),

אילו הייתה חרדית גם כן הייתה הרבה יותר יקרה מאשר כיום (סוג של בית שמש) גם אם פחות יקרה מהאופציה הקודמת.

המצב הנוכחי שזו עיר שכולם מפחדים להתקרב אליה כי היא לא ברורה - זה המצב הגרוע ביותר מבחינת מחירים.

בעתיד כאמור (אם לא יהיו סיבות חדשות לא ידועות) היא תהפוך לעיר שרובה חרדית, וכך המחירים יהיו בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 22:11
התחרדות לאו דווקא גוררת עליית מחירים, ראה ערך ערד או טבריה.

גם בקרב החרדים יש עשירים יותר ופחות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 22:24
ברור, והחרדי הממוצע פחות עשיר מהחילוני הממוצע. אבל זה בייחס למקום חילוני / חרדי.

כאן העיר כרגע 'אינה עונה להגדרה' (ולכן היא חריגה במחיריה) ומצב 'חרדית' הוא הרבה יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 22:53
נראה לי שיש עוד שטח מתוכנן לבניה.

יעזור לעיר עוד תשתיות. נראה לי שמתוכנן חיבור טוב יותר לכביש 6 ותחנת רכבת קרובה. גם נראה לי שהאופי של העיר די מגוון בגלל שרוב הדירות היו במחיר למשתכן. אין שמה רוב לאף פלג חרדי. מבחינת מיקום יש לחריש יותר פוטנציאל לאנשים שעובדים בתעשיית ההייטק שבאיזור קיסריה-חיפה-יקנעם. לכן אני צופה שהיא תתפתח לעיר שינה של שכירים. חרדים שמחפשים עיר זולה וגמישים בתעסוקה יעדיפו את צפת או טבריה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 23:18
בדקתי הרבה על העיר הזו,

גילוי נאות כאדם דתי.

והמסקנה שלי.

1. לטווח הארוך יש כאן פונטצייאל כי העיר תקבל יותר אופי (דתי או חילוני. להערכתי היא תשמור על משהו פרווה) וממילא יותר ביקושים. מבחינה כלכלית זו השקעה עם רווח כמעט בטוח.

2. גם החרדים שבה, רובם לא מהמיינסטרים החרדי, וממילא העיר הזו בעיני תהיה עיר משולבת עם גוון מסורתי, כמו הערים נתיבות-אופקים בדרום או טבריה בצפון. לכל הערים הללו יש גם סיכוי לא קטן להתחרדות.

3. המחיר הנמוך כעת הוא לא רק בגלל הדתיים חילוניים, אלא גם בגלל בעיות נוספות חוסר במוקדי תעסוקה, נגישות תחבורתית זוועתית בשעות העומס, ועוד.

בעתיד תהיה גישה ישירה לכביש ומכביש 6, וזה בוודאי ישפר את הנגישות. מן הסתם העיר גם יכולה להיות מרכז של מרלוגים שונים בעתיד.

4. עיר חדשה בתחילת הדרך שלא זכתה להצלחה מסחררת מסיבות שונות, תיאלץ לעשות דרך ארוכה יותר על מנת להשתוות לשכנותיה הדומות לה בגוון האוכלוסיה, ולכן בעוד 5 שנים אני מעריך שחריש תסגור או לפחות תצמצם את הפער הפסיכי שיש בינה כעת לבין אור עקיבא למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 00:36
כמה עולה שם דירה

4 5. 6. חדרים ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 01:30
שניכם מעלים השערות על עתידה של העיר אבל אני לא מבין איך ניתן להתעלם מנתוני פילוח הגיל הנמוך כנ"ל, שכיום בגילאי 3-6 יש 40% חרדי וכך גם לדתי והשאר חילוני. ובגיל יותר צעיר זה עוד יותר לכיוון החרדי כך שהדמוגרפיה מנצחת בסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 07:01
יש לך סטטיסטיקות כמה אחוזים מהאוכלוסייה הבוגרת עובדת? לפי ביטוח לאומי זה יותר גבוה מאשר הממוצע הארצי.

רק ציינתי שיש הבדל בין קהילות שנוצרות באופן מקומי כמו בחריש לבין קהילות ישנות שהתרחבו לערים נוספות.

בגדול ממה קראתי הקהילה החרדית שם די מגוונת. כנראה שגם רבים ממנה עובדים. לחרדי שלא מחפש מקומות תעסוקה אלא כולל יש אופציות טובות יותר מחריש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 09:20
כרגע דירות בפרויקט חדש של איילה וייב (צמוד לשכונת בצוותא היחסית יוקרתית) בנוי כבר (אוכלס חלקית) 5 חדרים 1.590 (1690 עם הנחה של 100) "בנייני בוטיק עם 22 דיירים" (כלשון החברה). [המחיר בטלפון הראשון טרם דיונים ומיקוח].
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 14:08
כמה דברים לגבי מחירי הדירות.

1. המחיר למטר הוא באזור 14-16 אלף.

2. דירות גדולות מאד יקרות משמעותית [בלי יחס למטרים].

3. דירות 4 חדרים תוכל למצוא מציאות ביד 2 זולות משמעותית ממחירי קבלן וגם ממחירי השוק, הסיבה לכך היצע דירות ענק ומוכרים לחוצים.

4. לאנשים על הרצף הדתי-מסורתי היא עיר מעולה. יש בה חילונים, יש בה חרדים ממגוון סגנונות ועל כל הרצף הדתי, ויש בה לא מעט דתיים סרוגים.

העיר הזו לא מתאימה לחילונים שרוצים תל אביב וגבעתיים, וגם לא לחרדים שרוצים בני ברק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 15:24
ערד= יש רק קהילה אחת חרדית אבל עלתה כ 100%ב15 שנה האחרונות { עדיין עלתה אמנם הרבה פחות מהממוצע הארצי אבל עלתה}

טבריה =עלתה משמעותי

ככל ויש לך נתונים אחרים אשמח לדעת
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 15:25
בכמה מושכר?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 15:44
מ

מחירי השכירות זולים יחסית עקב היצע גדול
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 15:50
בערך 4 אלף לדירת 4-5 חדרים (הפער בינם קטן במחיר השכירות) באזור היותר יוקרתי (בצוותא).
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 17:59
זה שהיא עלתה זה לא רלוונטי, רק כמה היא עלתהמול השוק הכללי או האיזורי והאם החרדים גרמו ליותר עלייה או פחות.

כנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 20:52
חריש היא דגם מואץ של תופעת ההדתה וההתחרדות הישראלית המדכאת של 2026. מה שלקח עשורים באופקים ונתיבות, קורה שם בשנים ספורות. אין אף חילוני ליברל שירצה לגור בעיר כזו מרצונו החופשי. אין לה מה להציע לו, ויש לה אופק עתידי אפל של סגירת כבישים, מחסור בתעסוקה, מוסדות הדתה, והפרדת מינים ברחוב.

חריש סובלת מחסרונות רבים לעומת ערים "מקבילות" אחרות: הנגישות שלה גרועה יחסית למשל לאופקים ונתיבות כולל מחסור ברכבת ואוטובוסים, ולהגיע ממנה למרכזי התעסוקה זה סיוט ודורש רכב או שניים. אין לה נקודות משיכה תיירותיות או דתיות כמו לצפת. האוכלוסיה חלשה מדי כדי למשוך מעסיקים נורמליים. היא קרובה לקו התפר עם כל המשמעויות הבטחוניות וזיהום האוויר שנלווה לכך. וכמובן אוכלוסיה שמעל 75% דתיה. ראש עיר מואשם בפליליים חמורים.

עיר שינה עלובה וחסרת ייחוד בנוף הישראלי.

כל הכבוד למי שרואה את האפסייד הנדלני שלה לעומת אלטרנטיבות השקעה אחרות, שיהיה לו לבריאות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 21:21
לא חושב שהעיר הזו מייצגת תופעה כלל ישראלית.

היא מייצגת סיפור של עיר מקומית. עיר קטנה וספציפית.

העיר הזו סובלת מקשיי התפתחות, כמו זהות האוכלסייה, נגישות, מקומות תעסוקה.

בעיות הגיוניות לעיר חדשה. כאשר בעיות אלו ייפתרו והעיר תקבל אופי מדויק יותר, בין אם דתי יותר ובין אם מסורתי יותר (חילוני ממש, זה בכל מקרה לא),

ערך הדירות יעלה משמעותית.

זה הניתוח שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 21:51
בהקמת חריש ניסו כנראה לחקות את ההצלחה המדהימה של מודיעין ולא הצליחו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:14
בשביל להבין מה יקרה עם חריש לא צריך ללכת רחוק, כי יש הרבה דוגמאות עדכניות. צפת, טבריה, ערד, בית שמש ועוד. ערים שהגיעו מנקודות התחלה קצת יותר גבוהות והתדרדרו באופן עקבי להתחרדות, עוני ושחיתות. אשכולות סוציו אקונומיים הולכים ויורדים. כמעט אפס תעסוקה. עסקים רבים נסגרו. מקום שלחילוניים אין מה לחפש בו והם מוכרים בזול ובורחים. מאות אלפי אנשים שנתמכים בקצבאות, סיבסודים צולבים שנשענים על מגזרים יצרניים.

זה העתיד של חריש תוך עשור או שניים.

אז או שאתה חולק על הצפי שלי, או שאתה חושב משום מה שעתיד כזה יביא לעלייה משמעותית של ערך הדירות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:22
במודיעין הדתיים הגיעו מארצות דוברות אנגלית, פרט קטן שמשנה את הכל
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:24
גם למודיעין לקח זמן להפוך לעיר "נחשבת".

לחריש יש מיקום טוב (למודיעין יש מיקום מאוד טוב). אבל לוקח זמן לעיר להתגבש. גם יש בעיות של נגישות תחבורתית שצפויות להפתר. כן השוק שמה מוצף בבנייה חדשה ומחיר למשתכן מה שגורם למחירים לרדת יחסית לממוצע הארצי. גם זה ירגע מתישהו. יכול להיות שמדובר בסקאלת זמן של עשור. הגיוני שיש מקומות יותר מוצלחים להשקעה בטווח הקצר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:27
אם הביקוש לעיר יעלה על ההיצע המחיר יעלה. במודיעין עילית למשל המחירים עלו הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:28
זה מה שאמרתי בתחילת הנושא שמצב כזה של התחרדות כמעט מוחלטת היא עדיפה מבחינת מחירים הרבה מאשר מצב של עיר על הגדר שלא ברור מה המשכה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:31
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:34
גם זה משהו שקל מאוד לבדוק מה יותר עדיף. עיר חרדית ברובה, או עיר מעורבת או עיר עם נטיה לחילונית.

יש נתונים של מחיר למ"ר. רוצה לבדוק איפה המחירים יותר גבוהים ולחזור אלינו עם מסקנות?

נראה לי שמהפוזיציה שלך כבעל דירה בעיר אתה מסרב לראות את המציאות כפי שהיא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:44
העיר כמות שהיא עכשיו אינה עיר מעורבת 'רגילה' אין לה מקבילה ממשית (כמעט כל המעורבות הציבור מבוגר)

וכן המציאות שהמחירים בעיר זו זולים יותר מכל מקום אחר מקביל, בין חרדי בין חילוני בין מעורב.

יש עוד זרז זמני לירידת מחירים, פקיעת מועד איסור מכירת דירות במחיר למשתכן שחל במשך שנה זו, וכן פקיעת איסור מכירה של דירות שלא נמכרו ע"י חברת שפיר (שבנתה את השכונה והשאירה כ300 דירות במסגרת 'עידוד השקעת הון') על כאלף דירות בשכונת בצוותא, (השכונה כולה כ1500) ואחרי הנתון הנ"ל ש52% מהדיירים הם שוכרים. אמור להיות הרבה מכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:47
הטענה שלו שבמצב של העיר היום רוב החרדים לא מעוניינים לגור בה בעיקר כי אין בה קהילות מסודרות לחרדים. לחסידים זאת בעיה קשה במיוחד והם בדרך כלל מי שעובר לפריפריה, פשוט הם עושים את זה בצורה מאורגנת. הגרלות מחיר למשתכן מנעו מעבר מאורגן כזה. מעבר כזה יכול לקרות בעתיד כשהשוק בעיר יהיה חופשי ואז הביקוש עשוי לעלות והמחיר בעקבותיו. כמובן שיתכנו תרחישים אחרים. למשל בתל אביב היו פעם קהילות חרדיות גדולות אבל תל אביב השתנתה והפכה להיות לעיר שפחות מתאימה לחרדים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 22:51
אם יקרה מה שקרה לתל אביב המחירים יעלו עוד יותר... אלא שהתרחיש הגרוע (כלכלית) הוא הימשכות המצב הקיים>

ועל זה הבאתי בתחילה על פי נתונים של פילוח ילדים בגנים ובגילאים נמוכים נוספים - ניכר שתהליך ההתחרדות הוא כבר עובדה מוגמרת.

נ.ב. למרות הנ"ל עדיין בהנחה שהתהליך ייקח כמה שנים ולמרות הכנסה משכירות, עדיין השקעה במדדים בתשואה של 8% שנתי (נטו וללא מס) היא כנראה יותר רווחית (בלי חישוב של מינוף ומשכנתא).
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 09:03
יכול להיות שלא הבנת אותי והתייחסת בטעות למודיעין עילית?

כוונתי היתה לעיר מודיעין-מכבים-רעות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 09:59
במודיעין עילית החרדים (לא הדתיים) הגיעו מבני ברק וירושלים ולא מחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 10:57
הבנתי אותך, והתכוונתי למודיעין.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 11:05
אני מכיר מעולה את מודיעין ולכן לא הבנתי אותך.

כוונת כנראה לדתיים אמריקאים שרובם ככולם גרים בשכונת בוכמן-מוריה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 11:11
יש גם הרבה נוספים שמפוזרים בעיר מכל המדינות דוברות האנגלית
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 11:11
האם יש אופציה להחלפת דירות בין בעלי דירות (משקיעים שאינם גרים בדירה יכולים יותר מהר להסכים) כדי ליצור אזורים נפרדים חילוני דתי חרדי (לא סטריליות מוחלטת כמובן) אולי זה לא נמע יפה אבל הדיירים כולם יהנו מזה וגם בעלי הדירות כי לא תהיה רתיעה מהעיר...

האם יכולה להמצא פיתרון למס שבח / רכישה באמתלה של החלפת דירות ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 11:36
ויש גם מעט מארגנטינה וברזיל בשכונות שונות..

רובה ככולה של מודיעין די חילונית. אז?

לא מעיד דמוגרפית מאום.

בבניינים הספציפיים שאני מכיר יש 0-2 שומרי שבת (מורשת, נופים, כרמים).
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 12:09
לא נראה לי. אבל למי שזאת דירה יחידה כנראה שלא יהיו לו עלויות מס. בכל מקרה יהיו עלויות לעורך דין. וזה גם יצריך בטח שמאות ואולי בדק בית כדי שיסכימו להחליף, כנראה שיהיה פער מסויים בשמאות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 12:24
המטרה היא החלפה בבת אחת של מאות דירות בלי זה אין תועלת :$
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2026 13:04
זה די קשה לביצוע. אבל לאורך זמן אם כל אחד רוצה ששמינית מהשכנים שלו יהיו כמוהו אז נוצרות שכונות הומוגניות. זאת סימולציה פשוטה שאפשר להריץ במחשב. בשטח זה לוקח בדרך כלל לפחות דור (20-30 שנה).
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 13:51
הסיפור של חריש התחיל עם כמה קבוצות רכישה ממש גדולות שאיפשרו רכישת דירה במחיר ממש נמוך. הרבה אנשים קנו שם דירות לא בשביל לגור אלא להשקעה.

לכן היום המצב הוא שיש המון דירות מושכרות. מחירי השכירות יחסית נמוכים, מה שאטרקטיבי לשוכרים, אבל התשואה לבעלי הדירות היא די גבוהה, כל שכולם מרוצים
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 15:05
אני גר קרוב לחריש, ויוצא לי הרבה להגיע אליה לסידורים בילויים וכו...

אני חושב שאתם מסתכלים על נתוני מאקרו וכתבות בעיתון...

בפועל אני כמעט לא נתקל בחרדים בעיר

יוצא לי לנוסע אליה גם הרבה פעמים דווקא במהלך השבת, חלק מהבתי עסק פתוחים

נןסעים בכל הכבישים

נכון שרוב החנויות והמסעדות סגורות בשבת אבל זה האיזור שלנו וזה לא דבר רע בהכרח...

סהכ עיר מעניין מאוד לדעתי

בנויה אדריכלית מאוד טוב

יש שם רחוב ראשו אחד עיקרי שמשלב חנויות מסעדות ודירות למגורים

כל מדרכות מקורה עם הגג של הדירות מעל אז נוח מאוד גם בקיץ וגם בחורף

רחובות רחבים

ומיקום גיאוגרפי לדעתי בין הטובים בארץ

כן יש בא לדעתי מספר לא הגיוני של פיצריות...

יש לי הרבה חברים שגרים שם כולם חילונים לגמרי

יש שם מחירי שכירות מאוד זולים עם חינוך מאוד טוב לגיל הרך ולבית הספר (חילוני ממלכתי לא יודע על השאר)

והמןן טבע נגיש אזורים ירוקים ונוף פתוח

הבעיה העיקרית של היום בחריש לדעתי היא הרבה מאוד שוכרים ביחד עם מחירי שכירות נמוכים שגרר אוכלוסיה במצב סוציואקונומי נמוך יחסית שזה קצת מגביל את העיר מלצמוח ולהביא אוכלוסיה חזקה

הדבר גם גורר הרבה עסקים "זולים" קר פצריות ופחות מסעדות איכותיות שגורר בתורו פחות "מבקרים" מחוץ לעיר

מה יהיה עוד 10 שנים אלוהים גדול

אבל צריך להבין שבכל האיזור חריש יש הרבה מאוד חילונים שמחפשים פתרונות מגורים זולות יותר ולדעתי אם בחריש יבשילו התנאים עוד הרבה חילונים מהאזור יעברו לשם...
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 09:43
חוץ מהקרבה לכביש 6 , מה בדיוק טוב במיקום הזה?

מבחינתי היא דיי תקועה באמצע שום מקום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 11:16
מרחק של שעה נסיעה מרוב הארץ (תא , ירושלים, חיפה, כנרת, גליל, וכו)

מלא שמורות טבע ירוקות ומסלולי הליכה במרחק נסיעה יחסית קצר (מעולה למשפחות עם ילדים קטנים שרוצים לטייל בשבת והילדים לא יכולים לעמוד בנסיעה ארוכה)

מסלולי הליכה ורכיבה מעולים מתוך העיר

לא מסעדות וקולינריה מעולה במרחק 10 דק (בפרדס חנה)

ים מעולה בקיסריה או שדות ים במרחק 15 דק נסיעה...

אפשרות לעבוד בקיסריה/ יקנעם/ חיפה/ נתניה / חדרה עם כמעט בלי פקקים

מלא מושבים מסביב עם פעילויות/משקים חקלאים/ מכירה ישירה/ עגלות קפה וכו...
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 11:36
הייתה לי דילמה בסוף 2019, האם לקנות בחריש דירה כמעט חדשה באיזור ה900-950 או דירה יד שנייה בחדרה.

רכבת במרחק הליכה מהבית והמרחק הגיאוגרפי מכל מיני מקומות בארץ, הכריעו את הכף לטובת חדרה.

כמובן שכל אחד וההחלטות שלו ומה שמקובל עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 16:44
גם חדרה במיקום טוב לעומת מחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 16:22
כאחד שקנה בחריש דירת 4 חדרים ב-2021 ב־1,075,000 ש"ח ומכר ב-2024 ב־1,430,000 ש"ח, אני יכול להגיד שהרבה מאוד תלוי בתשתיות ובכבישים.

ב-2022 נפתח כביש חדש, והמחירים קפצו בכ־200 אלף ש"ח תוך כמה חודשים. היום יש פקקים גדולים מאוד בכניסה לעיר ועומסי תנועה כבדים.

לדעתי, זה דווקא זמן טוב לקנות אם אתם לא גרים שם ביום־יום. ברגע שיסיימו לבנות כבישים חדשים, ואולי בעתיד אפילו רכבת, המחירים יכולים להגיע לרמה של ערים אחרות בארץ.