⬅ חזרה לאינדקס

איש מקצוע - מה חשוב לכם?

🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 18:56
מה חשוב לכם אצל איש מקצוע?

רבות דובר על כך שאיש מקצוע מצליח אינו דווקא איש מקצוע מקצועי, ושמדובר בשיווק לא מועט על מנת להצליח כעצמאי.

יחסית בתחילת דרכי המקצועית, נוטה בעתיד היותר רחוק אולי להיות עצמאי בתחום הייעוץ/מיסים.

לטעמי אני חלש מאוד בשיווק - אך חזק מאוד בפן המקצועי-אישי.

מה "קונה" אותכם אצל איש מקצוע (לאו דווקא מהתחום שציינתי)?

האם זה אתר/ממשק נגיש ונוח? מקצועיות?

תואר/ים ותעודות?

אשמח לשיתופים, ואם תרצו ותסכימו להרחיב ולתת דוגמאות.

לדעתי שרשור בנושא הזה יכול לסייע ללא מעט אנשים שמקימים עסק עצמאי בלי תכנון מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 19:03
כשאני רואה בהרבה קבוצות פייסבוק בעלי מקצוע שעוזרים לאנשים בתגובות זה יותר מרשים אותי למשל מ"המלצות" שאני רואה כי אין לדעת אם הן בטוב לב או בתשלום או של אותו אדם עצמו

היום גם תוצאות של אנשים אפשר לזייף
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 20:28
זה תלוי אם מדובר ב"רומן מתמשך" או בטיפול/יעוץ חד פעמי, אבל אני אתייחס בעיקר לאפשרות הראשונה.

הקשבה, אמפתיה, שיחה בגובה העיניים (בלי הרצאות והתנשאות), אורך רוח, מציאת פתרונות, טיפול מהיר ואיכותי, תוצאות ניכרות לעין, זמינות הגיונית, מחיר הוגן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 21:08
אפשר לענות על דרך השלילה. כאלה שרוצים להיות מחוץ לדלת עוד לפני שהתחילו לעבוד(ותמיד סיפור לקבוע איתם משהו). הכל בוער להם ואתה רק תחנה בדרך, איכות העבודה לא מעניינת אותם כי תיקון שלא יחזיק זה פשוט תיקון בתשלום בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 21:25
מוסיפה:

בעל מקצוע שיודע את מקומו.

לפעמים יש בעלי מקצוע שלא גומרים לדבר, להתערב, לחוות דעה על מה שהשתנה בבית,

זה גם גורם לי לא להזמין אותם
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 22:41
בין השאר..

1. אמת- מה שאמרת זה מה שאמרת, וגם מה שהגיוני להבין ממה שאמרת זה מה שאמרת

2. ההמלצות שיש עליך יעשו לך את העבודה פי כמה משיווק עצמי. תדאג שיהיו מרוצים ממך, גם לאחר מעשה..

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 22:43
זה בדיוק מה שהפות"ש מנסה לברר

מה לעשות שיהיו מרוצים ממנו
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2026 22:47
התכוונת בפן הבין-אישי, כן?

המודעות לזה, לזה התכוונתי.

נשמע שאתה טוב בזה, אגב
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2026 02:48
שקיפות: שאיש המקצוע יסביר מה הבעיה, מה מתאים, מה לא מתאים, מה הפיתרון ומה העלויות. ככה שני הצדדים נכנסים לעיסקה עם עיניים פקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2026 09:43
התחום כן משנה ועוד הרבה דברים - אין מתכון מושלם לאופן בחירת בעל מקצוע

אני לא מדבר על המלצות וכו זה זהה כמובן

יש הבדל משמעותי בין אם אני מזמין שירות ואני בעצמי מבין באופן סביר את התחום ובין תחום שלא מוכר לי (או עבודה/יעוץ וכד)

וגם הבדל במשמעות התוצאות עבורי והאם זו עבודה סטנדרטית או מצריכה חשיבה כל פעם מחדש (החלפת דוד שמש או יעוץ פרישה)

זה תלוי בקהל שאתה רוצה להגיע אליו יש כאלה שיתחברו לשיווק ויש להיפך

בקיצור זה מורכב אם מתחילים לחשוב
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2026 11:02
בהצלחה! דווקא לאור הכתיבה שלך בפורום נראה שמתאים לך יש לך הבנה בריאה וחדה {לטעמי}

דווקא העיקר זה המקצועי אישי!!! יהא לך לקוחות מרוצים זה עיקר הפרסום {אבל צריך גם להשקיע בפרסום אבל זה לא העיקר}

הכי- זה המקצועי והיחס וההוגנות{אתה יכול לבדוק גם מה מושך אותך אצל אחרים}

אתה יכול לעקוב בפורום ולראות איזה אנשים מקבלים דירוגים רבים{למרות שלא מפרסמים פה בפורום- יש פה הרבה הפניות לאנשי מקצוע מתוך הפורום}

הרבה הצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2026 14:05
ספציפית במקצוע שלך - מי ששילמתי להם כסף היו אנשים שקיבלתי עליהם המלצות חמות ממי שקיבלו שירות מהם. לא מאיזה פירסום כלשהו. נשארתי אצל אנשים שהתרשמתי שיש להם הבנה מקצועית והם מדברים לעניין. אבל לא פחות חשוב עבורי היה שהם נחמדים ויש להם סבלנות. החלטות על מיסים ומשכנתא זה החלטות ששוות הרבה כסף ואני לא אשת מקצוע אבל חשוב לי להבין מה השיקולים ומה האפשריות. וצריך להסביר לי הכל לאט לאט ולפעמים מספר פעמים ולהתמודד עם החששות שלי. במקרה שהתלבטתי בין שני אנשי מקצוע עם מקצועיות דומה להערכתי - הנחמדות והסבלנות כתכונות אופי היו הגורם המכריע בבחירה.

במקצועות של עבודה מול קהל הנחמדות לפעמים היא ערך עליון. למשל שאני בוחרת צלם לצילום משפחתי או חתונה חשוב לי שיהיה נחמד לילדים ולא ילחיץ אף אחד לא פחות ולפעמים אפילו יותר מהתוצר עצמו.

יש מקצועות שבאים נטו לפתור בעיה ואז איכפת לי מנחמדות רק מאיכות התוצר הסופי והמחיר ( אינסטלטור, מתקין מזגנים וכו)

יש מקצועות שבהם גם מהירות העבודה היא שיקול חשוב עבורי ( נקיון, שיפוץ)

שיווק יכול לעזור. הוא יקל אולי על אנשים למצוא אותך אבל הוא לא ישאיר אותם אצלך אם לא יהיה לך ערך אמיתי להציע. בנוסף אנשים נוטים ליחס יותר אמינות למי שמספר וממליץ עליך ופחות למה שאתה מספר על עצמך
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2026 20:00
לי אישית חשוב שיהיה לבעל המקצוע דף עסקי פעיל. לא חייב אתר שלם. אפילו עמוד פייסבוק או עמוד במדרג. אם יש שם פוסטים מקצועיים ו/או פרויקטים גמורים מעלה מאוד.

בונוס: יודע לתקשר בווטסאפ לפחות באופן בסיסי. תקשורת א-סנכרונית זה מעולה.

תלוי במקצוע אם אפשר לממש, אבל דוגמאות מלאחרונה: אני עכשיו בתהליך הוצאת משכנתא, ומאוד נוח לי שכל ההתנהלות עם היועצת היא דרך הזום והטלפון. לא פגשתי אותה מעולם. גם את העו"ד שייצג אותי ברכישת דירה פגשתי לראשונה בחתימה על החוזה, לפני זה חודשיים תקשרנו רק בטלפון ובמייל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2026 20:21
קריטי שיהיה מקצוען.

ההגדרות שלי למקצוען

משתמש בשפה מקצועית, יודע על מה הוא מדבר בלי לחרטרט. עונה על שאלות לפני ששאלתי אותם (מבין מה אני לא מבינה ולכן מסביר בגובה העיניים)

מגיע בזמן לפגישה.

לא מזיז פגישות וצריך לרדוף אחריו

תקשורת במיל / וואסטאפ יחסית זמינה ומהירה. לא מחפשת לשלוח מיל ואז לחכות שבוע לתשובה.

בתקשורת מיל / וואסטאפ עונה על מה ששאלתי ומקדם את השיחה ולא מעין אני אחזור אליך. תחשוב על התשובה ואז תחזור אלי עם תשובה. אין צורך לשלוח הודעה פעמיים.

לא טועה ! לאחרונה הייתי צריכה לתקן טופס של פתיחת קרן השתלמות פעמיים כי כל פעם הפרטים היו שגויים. זה מעצבן , גורם לי לחשוב שאני לא יכולה לסמוך עליה וצריכה לעשות את הדבר הקטנוני של מילוי הטופס בעצמי שזה ההיפך מהשירות שאני מחפשת.

זה מקצועי. מלבד זאת נחמד זה תמיד בונוס. נקי ואסטטי. לא מחפשת דוגמן חתיך אבל נראה נקי ומריח סביר אם יש לנו פגישה פנים אל פנים.

תעודה זה תלוי בתחום. דווקא בתחום של פיננסים פחות איכפת לי מקורס או תואר ויותר איכפת לי מידע ומקצוענות.

אהה והכי חשוב. לא מרכל ולא יורד על לקחות אחרים מולי ! כי אתה רוצה לתת דוגמא לסיפור של מישהו שעשה טעות או היה יכול לעשות טוב יותר. וזה סבבה אבל זה אם אתה מדבר ככה על לקוח אחר, יום יבוא ותדבר ככה עלי וזו לא מחשבה נעימה. על אותה נשימה לא מעניין אותי סיפורי גבורה שלך מול לקוחות אחרים. אני רוצה לשמוע מה תעשה בשבילי לא מה עשיתי בשביל אחרים.

צניעות, מקצוענות, נעים הליכות, דייקן.

קיצר חד קרן
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2026 21:00
תודה רבה לכולם!

עדיין נשארתי עם הבעיה ההתחלתית, שהיא הגעה ללקוח הראשון - אבל עוד חזון למועד וזה רחוק מאוד.

כן לקחתי מכאן לא מעט דברים, שאת האמת רובם באים לי מאוד בטבעיות כך שקיבלתי עידוד חיובי.

מאוד התחברתי לדבריך. לא רק על לקוחות, גם על חברות אחרות או בעלי מקצוע אחרים.

לדוגמא לא מזמן הייתי בקשר עם משווק פנסיוני של "מור" - היה מאוד לא מקצועי, כל מה שידע להגיד זה "לא מצטרפים למור בשביל דמי הניהול אלא עבור התשואה", "ירד" על חברות אחרות וכד'. מאוד הפריע לי וניתקתי את השיחה די מהר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2026 21:39
מחזקת++

ומוסיפה- איש מקצוע צריך להיות מעודכן בתחום שלו, בן אדם שהוציא את התעודה או התואר ומאז יושב על זרי הדפנה הופך ללא מקצועי מהר מאוד.

אין דבר שמאכזב אותי יותר מלהגיע ל״מומחה״ ולגלות תוך כדי שיחה שאני מגלה לו משהו חדש.

תתחיל מחברים וקרובים ושהם יפיצו את הבשורה.

יכול גם להרשם לתקופה לאתר מדרג, כדי להשיג לידים.

יש קבוצות וואטסאפ שכונתיות/עירוניות שבהן אנשים מפרסמים את השרות שהם נותנים.

השתתפות בפורומים (כמו זה) וקבוצות פייסבוק רלוונטיות ולתת תשובות *ענייניות* לפוסטים (= לא ״זה דורש מענה מקצועי זה מספר הטלפון שלי: xxx״).

כל דבר כזה יכול להביא מספר קטן של לקוחות שהם בתורם יכולים להביא עוד...
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2026 08:53
+1

תכנס לפורומים כמו כאן ותתחיל לעזור בתגובות. אבל באמת לעזור. לא לזרוק אמירות שלא באמת תורמות.

תראה את המקצועיות שלך דרך תגובות, ותתמיד לאורך זמן, כך שגם יראו את היקף הידע שלך וגם ירגישו ש״מכירים״ אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2026 16:35
איש מקצוע אמיתי לא מנסה להרשים ולתת תשובה בכל מחיר (כולל לעיתים עיגולי פינות). לפעמים להגיד אני אבדוק ואחזור אלייך (ולבצע) זו התשובה הכי טובה