⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות מנוהל ע"י בית השקעות ללא דמי ניהול?

🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 15:48
יש לי סכום של בערך 400 אלף ש"ח וקיבלתי הצעה מבית השקעות מוכּר.

הציעו לי לנהל את תיק ההשקעות שלי בבנק, ללא עלות, ללא דמי ניהול.

כלומר, שהעלויות היחידות שיהיו לי הם אלו בבנק (עמלות קנייה ומכירה וכ"ו)

והם מצידם - לא ייגבו דמי ניהול על הניהול הזה

מה שיקרה בפועל זה שהם ייפגשו איתי, ישאלו על צורכי ההשקעה שלי, כמה סיכון אני רוצה לקחת, כמה אני מוכן להיחשף למניות ולפי זה יבנו לי את התיק, ינהלו אותו ויקבלו החלטות.

שאלתי אותם אם הם לא גובים אף סכום - ממה הם מרוויחים? למה שייעשו את זה? נאמר לי שיש להם הסכם עם קס"ם והם ירכשו בעיקר תעודות סל של קס"ם כדי לבנות את התמהיל ומעצם ההשקעה בתעודות הסל האלה, בגלל ההסכם ביניהם - הם מרוויחים.

אף פעם לא ניתקלתי בדבר כזה וזה נשמע לי מוזר.

איך זה נשמע לכם?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 15:52
כמו ניגוד אינטרסים מטורף
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 16:07
יקנו את התעודות הכי פחות מתאימות, עם דמי ניהול מקסימליים
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 16:08
זאת אכן נשמעת כמו הצעה נדירה אבל ניגוד האינטרסים המובנה קיים בין כל בתי ההשקעות.

מנחש שבית ההשקעות שאוזכר למעלה הוא אקסלנס, בעלי הבית של קסם.

כל בית השקעות שמנהל תיקי השקעות משתמש בקרנות הנאמנות ובתעודות הסל ששייכות לאותו בית ההשקעות. בהסכם מול הלקוח הם אף מציינים שהעמלות הללו יתקזזו עם כל העמלה הכוללת של ניהול התיק. בסך הכל יש כאן הנחה אבל הנוהל של החיוב העקיף זה משהו שקיים בכל בית השקעות שמחזיק קרנות נאמנות ותעודות סל. ועדיין... מקומם ומרגיז מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 16:08
או סתם יעשו חביצת קנייה-מכירה. מה שלא מעט גופים עושים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 18:14
מקומם ומרגיז כי... ?

ניסו לדפוק אותי פה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 18:38
אם לא היו שקופים לגבי הכוונות שלהם הייתי מבין אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2018 19:25
אין פה שום הנחה.

גם ככה אין כפל ד"נ בתיקי קרנות (למעט בבנק, לרוב הלקוחות).

גם אם תלך לניהול תיקים אצל אלטשולר או ילין (לדוגמא), על החלק שהם ישקיעו בקרנות שלהם (והם ישקיעו לא מעט שם) לא תשלם ד"נ מלבד עלויות אחזקות הקרן הגבוהות.

בתיקי קרנות טהורים של נניח 30/70 תשלם 0% ד"נ אבל בערך 1.4% ד"נ משוקללים למנהלי הקרנות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2018 09:26
בתכל'ס - מה שקפבלנקה אמר.

כל השיטה הזאת מנסה להעביר מקסימום כספים במינימום עבודה למקסימום דמי ניהול ומקסימום פעולות

מקסימום כסף - "תביא יהיה בסדר". אף אחד לא בודק איתך באמת האם לדוגמא מיסויית זה הדבר האידיאלי.

מינימום עבודה - זה לא באמת ניהול השקעות. אחרי שהגדירו את פרופיל הסיכון שלך, יש להם אוטו פיילוט שמגדיל ומקטין פוזיציות. מנהל התיק שלך רק מאשר למחשב לקנות ולמכור ביחסיות הסיכון בפרופיל שלך. אין פה באמת ניהול נבון ודקדקני.

מקסימום דמי ניהול - הם בסך הכל נכנסים לסופרמרקט של קרנות הנאמנות (היקרות) שלהם ותעודות הסל (בהמשך תבחין שבקושי משתמשים באפיק הזה) וקונים את המוצרים של עצמם כדי למקסם דמי ניהול.

מקסימום פעולות - זאת בעצם חביצה. מעבירים כסף מימין לשמאל וההיפך בעיקר כדי לזקק מההון שלך דמי ניהול, ממש כפי שחובצים חמאה.

אגב, צדקתי לגבי בית ההשקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2018 20:39
כן, פשוט לא רציתי להגיד את השם כדי שזה לא ייחשב ספאם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 10:18
אם ככה, זה באמת מוכיח את הטענה שלי שאם הם לא נכנסים מהדלת הם נכנסים מהחלון.

אז לכאורה לא גובים ממך עמלת דמי ניהול אבל כן קניה/מכירה ועמלות של תעודות סל והקרנות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 16:04
בעצם אמרו לך "בוא נעשה לך את הקניות" אבל רק במכולת שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 16:57
כן, אבל אני טוען שלכאורה זה קורה בכל בתי ההשקעות הגדולים.

אגב, אף אחד לא מסתתר. הם מעבירים לך דוחות מפורטים עם דמי הניהול הישירים והעקיפים. עדיין משהו מכל השיטה הזאת מאוד מקומם. לא יודע לשים את האצבע על מה לא בסדר או מה חזירי פה. כנראה זה רק משקעים שלי יש עם הניסיון הרע שלי עם אחד מבתי ההשקעות הגדולים כי פשוט עשו לי חביצה של הכספים ולאורך שנים כל התשואה העגומה הלכה לדמי הניהול. הכסף זז כל פעם ימינה ושמאלה ללא סיבה נראית לעין ודמי הניהול הכוללים הגיעו איכשהו לגובה הרווחים. אני עוד תפסתי מעצמי כאדם שקול, עם האצבע על הדופק ומנגד כאחד שמשתדל לא לפעול באימפולסיביות וממתין. רק בדיעבד, רווחים ופוטנציאל רווחים של 4-5 שנים הלכו לטמיון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 17:06
זה נראה לנו חזירי כי אנחנו משווים דמי ניהול,עמלות שונות ויחס כללי לבנקים במדינות אחרות.

אני יודע שברגע שיהיה לי כ110k$ אני אעבור לIB אם לא יהיו שינויים מיוחדים בתנאים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2018 19:00
מנסיוני בתיק קרנות מנוהל שהיה לי (לפני שגיליתי את המשקיעה וההשקעות הפסיביות), המשווקת ממש לא דיברה על דמי הניהול של הקרנות. היא בעיקר הדגישה שניהול התיק הוא בחינם (ואני לא הבנתי כלום בנושא בזמנו). בשום נקודת זמן למעשה אף אחד לא אמר לי "דמי הניהול שלך יהיו ככה וככה". אז נכון שיש דו"חות רבעוניים, אבל צריך ממש לקרוא את האותיות הקטנות כדי להבין שבעצם משלמים 1.5% בשנה. אני בטוח שרבים שמנהלים תיק כזה לא יודעים להגיד מה דמי הניהול בקרנות שלהם.

אופ טופיק והוצאת קיטור - כשהחלטתי לעבור לתיק בניהול עצמי ולבטל את השירות שלהם, עוד ניסו לשכנע אותי ש-13% תשואה ב-3 שנים זה מצויין (תיק פסיבי עם הקצאה דומה באותה תקופה - 22%).
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2018 07:39
בתכל'ס זה העולם שלנו, לפחות הישן. אפשר היה לקבל ניהול השקעות בבנק "ללא עלות" כשהיא מגולמת בשמי משמרת גבוהים ובעמלות הפצה מפה ומשם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2018 14:03
ע"ע פסגות PRO.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2018 14:12
לא תמצא פה מעריצים
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2018 15:05
ובצדק, לאור מה שקראתי פה באתר (וחבל שלא עשיתי זאת כבר לפני שנים), לא מדובר במציאה גדולה. קרן ההשתלמות שלי מנוהלת אצלם. הם יצרו איתי קשר לפני כשבועיים והציעו לי ניהול תיק דיגיטלי שיכלול מוצרים שלהם בלבד. לאחר שקראתי את הפוסט הנוכחי, אני שמח שלא התפתתי, תודה.