⬅ חזרה לאינדקס

קניית דירה - האם יש סיבות לקחת משכנתא גם אם לא חייבים

🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 01:21
שלום לכולם :)

רציתי להבין האם יש סיבות לקחת משכנתא כאשר קונים דירה ויש אפשרות לשלם את הסכום ללא משכנתא.

למשל האם כשלוקחים משכנתא הבנק דואג לבדוק את הדירה בצורה טובה, או שדואג מבחינת ביטוחים על הדירה...

מקווה שהשאלה ברורה ותודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 04:47
אפשר לקנות ללא משכנתא, אל תסמוך על הבנק שיבדוק את הנכס עבורך, ביטוח תעשה לבד, זה לא קשור.

היתרון בלקחת משכנתא זה העלות הזולה יחסית של ההלוואה, מה שמפנה לך יותר הון להשקעות אחרות, כלומר מינוף על ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 09:27
היי

במידה ואתה בגיל הנכון (ויש לך מספיק שנים בשוק העבודה),

ואתה עם ראש פתוח לקנות נכס להשקעה בשווקים אחרים, יש הגיון לקחת משכנתא.

אם כבר אתה מחליט לקחת משכנתא בשוק יקר (ישראל), לפחות תסיים את המהלך עם נכס נוסף, נכס מניב :) .
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 16:51
כלומר אם אני מבין נכון הסיבה היחידה היא בעצם לנצל את ההזדמנות של קניית דירה כדי לקחת משכנתא (הלוואה, כסף) בתנאי ריבית טובים ואת הכסף הזה להשקיע כדי לקבל תשואה מעבר לריבית המשכנתא.

במידה ואני לא ממש בקטע של השקעות אז אין באמת סיבה לקחת משכנתא.. לפי התשובות.

הגיוני?

מה שכן, לעשות את הביטוח ובדיקת הנכס בעצמי כי הבנק לא יעשה עבורי אם לא לוקחים משכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 17:39
הבנק לא עושה ביטוח על הנכס, הוא עושה ביטוח עליך במידה ויקרה לך משהו ככה הבנק יקבל את חלקו מהמשכנתא.

בלי קשר, תעשה ביטוח למבנה ולתכולה אם אתה רוצה.

הכי חשוב, תעשה בשבילך לפני הקניה, תיקח מישהו אמין.

חיובי.

כן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 17:44
ההזדמנות הזו לא נעלמת אם קנית ללא משכנתא , אתה יכול לקחת על אותה הדירה גם בעוד כמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 19:01
עמית, אמרת משהו ממש מעניין וחשוב.

נניח שקניתי דירה ללא משכנתא, האם למשל עוד חצי שנה/שנה אני אוכל לקחת את אותה משכנתא שיכולתי לקחת ברגע הקנייה (נניח שהריבית במשק זהה וכו')?

אם כן זה נותן לי באמת גמישות...

ושאלה קשורה - אם קרוב משפחה קונה דירה, האם אני יכול לקחת משכנתא במקום שהוא ייקח? כלוצר האם הבנק מאפשר דבר כזה..?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 19:59
הבנק נותן משכנתא רק למי שרשום כבעל הדירה או אם אתה תוגדר ע"י הבנק כערב משלם.

אאל"ט הריבית תהיה פחות אטרקטיבית אם תקח את המשכנתא לאחר רכישת הדירה (אבל חכה לתשובות מאנשים יותר מנוסים ממני).
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 20:16
אתה צודק (ברוב המקרים).

וזה נקרא משכנתא הפוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 22:53
לא חושב שזה פקטור בחישוב הריבית...
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2019 23:19
מאד.

ברור.

לא לא לא, ממש לא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2019 00:28
משכנתה הפוכה היא דבר אחר לגמרי ואפשר לקבל אותה רק לאחר גיל 65.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2019 07:56
תסביר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2019 13:13
משכנתה הפוכה היא משכנתה שאנשים מבוגרים לוקחים על מנת לממן את חייהם במהלך הפנסיה והיא מוחזרת ממכירת הדירה לאחר מותם או מכספי היורשים.

מה שאתה מדבר על היא הלוואה לכל מטרה כאשר הבטוחה היא הדירה ואז הריביות פחות טובות מאשר אם לוקחים את המשכנתה לצורך רכישת הנכס.