🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2021 17:01
רציתי להמליץ על סדרה נוספת בנטפליקס שהתחלתי לראות ככה בין ההפוגות בסמסטר (אין כאלה באמת חח, אבל חייב קצת בשביל השפיות :) )
אני מאמין שכמו בסדרות הקודמות שהמלצתי גם כאן אני מצטרף באיחור ניכר לחגיגה אבל בכל זאת אולי יש כאן מישהו שעוד לא ראה -
קוברה קאי -
יוטיוב פרימיום בשיתוף עם סוני, יצרו סדרה שממשיכה את מאורעות טרילוגיית סרטי ״קארטה קיד״ הפופולרית משנות ה80.
אין לי מושג איך הם הצליחו ללהלק את כל השחקנים המקוריים 40 שנה אחריי, אבל זה הצליח, והכימיה בינהם עובדת מצויין.
הסדרה כה הצליחה ובלטה מעל המצופה, שנטפליקס ראתה את הפוטנציאל וקנתה אותה אחרי 2 עונות ביוטיוב.
שבוע הבא יוצאת עונה 4, בנטפליקס, ועונה 5 כבר סיימו לצלם זה עתה.
למה זה כל כך מצליח?
ובכן, כמו בחיים האמיתיים - אין טובים ורעים. כל אחד הוא קצת מזה וקצת מזה, כי המציאות היא בדכ אפורה , לא שחור ולבן.
הדמויות מרתקות ובעלות עומק, וגם משתנות, מתבגרות ומתפתחות כל הזמן עם התקדמות העונות.
כל סצנה שם מעניינת, אין שום משפט לא במקום, אין שום צילום מיותר, הכל מסביב מהודק ומתוקתק. גם הקרבות, מצוינות ללא חיתוכים מהירים שעושים לך סחרחורת כמו בהרבה סרטים וסדרות אחרים.
הרבה מסרים נחמדים לחיים שגם אם שמענו אותם לא פעם תמיד נחמד לשמוע שוב כמו : ״ אף אחד לא ירים אותך שאתה נופל חוץ ממך״ כן זה ציז׳י, אבל זה נכון וזה חודר, מה לעשות :)
השחקנים הראשיים עושים עבודה מצויינת, לחיות מחדש תפקיד שעשית פעם אחרונה לפני כמעט 40 שנה, זה ממש לא פשוט והם עושים זאת היטב בצורה מאוד משכנעת.
ממליץ לראות את הטרילוגיה מחדש לפני שמתחילים את הסדרה, הכל יתחבר יותר טוב , במיוחד הניואנסים הקטנים שצצים מדי פעם.
מה שהכי יפה בסדרה הזאת כמו שאמרתי בתחילת הביקורת , שזה פשוט סרט אנטי אירו מוחלט - אין שם גיבורים. בכלל.
כי לכולם שם יש מעלות ויש מגרעות, כי..הדמויות שם פשוט.. אנושיות.
זו סדרה שיש בה הכל - משבר אמצע החיים, גיל ההתבגרות, משמעות , אהבה, בגידות, אגו, קנאה, הורות,חברות, אחוות אחים, אובדן, מוות.
כל מה שהופך אותנו למין הכי מתוסבך על הכדור הזה בקיצור :) .
אה ו.. ציינתי שגם ההומור שם מצויין? במיוחד מצד ג׳וני לורנס המופתי.
זו סדרה שיודעת לשלב דרמה עם קומדיה בלי שזה יהרוס לזה. ההומור שם , שהוא מגיע, מרגיש טבעי ולא מאולץ ובאמת גורם לך לצחוק.