⬅ חזרה לאינדקס

סיינפלד או חברים?

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2021 15:58
רציתי לשאול איזה סדרה יותר מומלצת לדעתכם להתחיל לצפות? למטרת אתנחתא וצחוק בריא מהיום יום בתקופה המאתגרת הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2021 16:06
קטע, אני בדיוק בסוף של חברים (לא ראיתי אף פעם לפני) ואת סיינפלד ראיתי כשהייתי ילד וגם מספר פעמים במהלך השנים האחרונות.

לא ראיתי חברים עד עכשיו כי חשבתי שזה לא יהיה מצחיק ושההומור שם רדוד.

אבל למרות שההומור שונה, הופתעתי לטובה ואני ממש אוהב את הסדרה באותה רמה שאהבתי את סיינפלד.

המסקנה לדעתי: תראה את שתיהן לסירוגין :) .

נ.ב.

מקנא בך שעדיין לא ראית את שתי הסדרות
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2021 16:29
ההומור אצל סיינפלד מחודד יותר,

חברים יותר מעניין ברמת הסיפור והתפתחות הדמויות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2021 18:16
ממליץ על סיינפלד. היא מצחיקה ושנונה מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 09:12
How I met your mother

זאת הסדרה שסיימה את המלחמה בין מעריצי הסיינפלד (המחנה שאני שייך אליו) למעריצי החברים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 11:36
סיינפלד בליגה משלה D:

גם פילדלפיה זורחת והמשרד (האמריקאי) מעולות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 22:23
מה הכוונה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 22:43
זאת הסדרה ששתי המחנות אהבו
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 22:57
המפץ הגדול.

סדרה מצחיקה ושנונה ברמות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 23:26
מעניין היא דווקא הרבה יותר דומה לחברים
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2021 09:13
ותמיד אפשר לקחת את אחד הרומנים המופלאים של מאיר שלו (לא משנה באיזה סדר, פשוט להתחיל לקרוא) ולזכות בשעות ארוכות של צחוק בריא, הפוגה בריאה, דמע בריא, ותובנות גם כן. ואני יודעת שביקשו המלצה על סדרה. ברגעים כאלה תמיד עולה לי השורה האלמותית מ"שורו" של שבי גביזון-: "למה את תמיד מתחכמת???"
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2021 03:45
הרבה תודה לכולם על התגובות, בחרתי להתחיל עם חברים בנטפליקס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2021 04:42
לא עדיף לעשות את זה באיזה פאב?...
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2021 17:08
בהחלט. בשל פערי הרמה, השוואה מוזרה מבחינתי. זה כמו לשאול מה עדיף - לאכול גלידה או להיות מעורב בתאונת דרכים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2021 00:07
תמיד "חברים" נראתה לי כמו שיחה על הא ודא בין חברים במגדל יוקרה ברמת אביב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 23:20
סיימתי את העונה הראשונה וחייב לומר שזה התעלה על הציפיות שלי. משחק פשוט מעולה, הומור מעולה, דינמיקה מעולה בין השישייה, מה עוד אפשר לבקש?

במיוחד רוס, ההבעות פנים שלו בזמן המשחק , פשוט מלא עומק ביחס למה שהיית מצפה מקומדיה קלילה. הוא בליגה אחרת מהשאר.

הציניות של צנדלר עם בדיחות באמת עוקצניות ומבריקות, לא פחות.

השיגעון החמוד והמשעשע של פיבי

הocd של מוניקה

וגואי, איזה בחור...מת עליו.

מי שליהק את השישיה הזו עשה עבודה מעולה.

אגב, התפתתי וגם צפיתי ב5 פרקים הראשונים של סנייפלד. רשמים שלי עד כה:

משחק ודינמיקה פחות טוב של הדמויות ובינהם לדעתי, במיוחד של ג׳רי סיינפלד עצמו, ממש מרגיש כאילו הוא מדקלם מתוך התסריט ולא חי את הדמות. המשחק שלו די יבש. מה שכן, הומור הרבה יותר מתוחכם ועוקצני שנלקח מסיטואציות מהחיים עצמן, למשל הסצנה המעולה בה סיינפלד מנסה להיפרד מהחבר שלו במסעדה. כל כך נכון! מי מאיתנו לא היה בסיטואציה כזו בחייו שהוא רוצה ״להיפרד״ מחבר מעיק אבל לא נעים לו? ההזדהות עם הסיטואציה זה מה שעוד יותר שיעשע.

אבל יחד עם זאת, חייב לציין, עד כה קצת פחות הצחיק אותי (בינתיים) בהשוואה לחברים. מה שכן, דווקא הסצנת פתיחה במסעדה היה.. וואו, נפלתי מצחוק.

גורג׳ אומר למלצרית ״ את אישה נכון?״ והיא משיבה לו: ״ מה הסגיר את זה גורג׳? חחח והמבט הציני שלה שהיא אמרה את זה פשוט הרס אותי. משחק מעולה שלה ושלו. מקווה לראות ממנה עוד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2021 10:11
@Tsachi01

אתה כותב יפה ומאד מעניין לשמוע רשמים מצפיה ראשונה שלך בסדרות שאני מכיר כ"כ טוב.

אשמח אם תמשיך לכתוב רשמים מהעונות הבאות הסדרות קצת משתנות (בעיקר סיינפלד לדעתי משתבחת ונהיית הרבה פחות גנרית)
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2021 11:38
מה שעושה את Seinfeld ליחודית זה שילוב של שני פרמטרים בנוסחה. הראשון "No Hugging, No Learning" מה שאומר שגם אחרי 10 עונות אתה מקבל את אותן הדמויות שהיו לך בעונה הראשונה. השני "Show about nothing" שאומר שהסדרה מראש בוחרת להתעסק בנושאים בנאלים לגמרי.

זו גם הסיבה שיש הרבה אנשים שמגדירים את "it's always sunny in philadelphia" כ-Seinfeld 2.0

ב-Friends לא צפיתי אז אני לא יכול להביע דעה. אבל למשל "how i met your mother" הפכה לדבק בדיוק בגלל שהדמויות גדלו והתפתלו לכל מיני כיוונים רק כי זו הייתה הנוסחה וכל עונה גרמה לכותבים לקחת אותם לכיוונים חדשים והזויים. גם big bang thehory נופלת ב"הכרח לגדול ולהתפתח" אבל בנוסף מרגישה כמו תוכן שנוצר על ידי אנשים שמסתכלים על geeks מבחוץ(מה שיוצר חוויה מאוד מלאכותית ויוצר תחושה שהם צוחקים על התרבות) בזמן שסדרה כמו "slicon vally" מרגישה כמו משהו שנוצר על ידי geeks שפשוט מראה מצבים מצחקים שקורים בתוך התרבות עצמה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2021 20:17
אם כבר פתחתי שרשור על קומדיות:

יצא לי לראות ממש במקרה עם המשפחה לאחר ארוחת הערב, פרק אחד לראשונה של הסדרה ״קופה ראשית״. פרק 7 של עונה 3 . שמעתי על הסדרה הזו עוד שיצאה, אבל לא יצא לי עד כה לצפות בה, כי חשבתי לעצמי : ״סדרה על סופרמרקט, מה כבר יראו שם?״, ומעבר לכך, אני בדרך כלל לא מתחבר ליצירות ישראליות.

להפתעתי, פשוט התגלגלתי מצחוק. הסתקרנתי אם סתם נפלתי על פרק טוב, אז ניסיתי עוד פרק מהעונה הראשונה ושוב, התגלגלתי מצחוק.

עושה רושם של סדרה כיפית ומצחיקה. הראו שם תרחישים שכולנו חווינו בסופר, השקיות של הירקות שאתה מנסה לפתוח ללא הצלחה, הקופאית ששואלת כמה שקיות אתה צריך ואתה מנסה לחשב בראש ולא תמיד קולע, הלקוח שעומד לפנייך ומתחיל להתווכח עם הקופאית על זוטות בזמן שאתה מתייבש מאחוריו. אהבתי.

לעת עתה שני פרקים הספיקו, אחזור אליה בהמשך.לא רוצה לערבב יותר מדי. נגמור עם חברים קודם :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 21:11
קטע..ממש עוד כמה דק יש כתבה בערוץ 13 על איזה סדרה יותר אהובה על הישראלים - סיינפלד או חברים
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 21:31
the office האמריקאי
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 00:41
תגידו, אשמח לשמוע מה כל ההייפ בארץ על הסדרה לוציפיר? מסתבר שהיא הכי נצפית בנטפליקס ישראל. שווה להוסיף אותה לרשימה לקיץ הבא אחרי המבחנים? חח
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 07:03
סיינפלד, לדעתי, מיוחדת וחסרת מתחרים ברמת הכתיבה. הסדרה (זה בעיקר ג'רי) הצליחה להביא שילוב לא רגיל של ניהיליזם וחברות. והפרקים בנויים באופן גאוני, לא צפוי, אבל מלא בהגיון פנימי. הגיבורה הראשית של הסידרה הזו היא הכתיבה עצמה, הדמויות הן כולן דמויות משנה.

מבחינת עיצוב הדמויות לא אהבתי את חברים כי זו סידרה של יפים ויפות, קצת מגושמים, אולי סתומים, אבל נוגעים ללב. הם תמיד נראו לי כמו ילדים שמנסים למצוא חן, בתוך גוף של מבוגרים. לא הייתי רוצה אותם בתור חברים שלי... סיינפלד זו סידרה על לוזרים נוירוטים. גם אותם לא הייתי רוצה בתור חברים ממש, אבל הם מצחיקים ומעניינים. הם כמו ילדים פרועים שנכנעים שוב ושוב לאימפולסיביות, קטנוניות, חמדנות, רשעות - ובכל זאת נשארים חברים ואנושיים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 13:25
סיינפלד כמובן (ראה ניקניים). מציע להתחיל מ curb your enthusiasm של לארי דיוויד ואז לעבור לסיינפלד
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 23:24
שאלה למי שראה משחקי הדיונון - מה דעתכם על הסדרה ולמה היא נהייתה כל כך סנסציה עולמית?

שאלה נוספת - האם לדעתכם במציאות תרחיש כזה של מאות אנשים עם חובות כבדים מנשוא היו באמת מוכנים ללכת למשחק כזה תוך סיכון חייהם? האם נואשות לכסף יכולה להביא למצב קיצון כזה או שזה רק בהוליווד?
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 23:28
בוודאי.

אנשים הורסים את בריאותם, מוכרים איברים, נותנים "להשתמש" בגופם כל הזמן ובכל מקום, בשל מצוקה כספית.

המגבלות הן של החוק במדינו מתוקנות, לא של חוסר רצון אנושי להסתכן בשביל כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2021 23:32
שמע , ביומן מסע שלי ציינתי שבשיא החוב שלי הגיע ל120 אלף שח.

ובשום שלב לא חשבתי על דברים קיצוניים כאלה. כל מה שהיה לי בראש, למחזר הלוואה טובה יותר ולעבוד יותר קשה בעבודה נורמלית חח
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2021 01:37
מבלי להתייחס לסדרה, הבעיה הגדולה היא לא החוב הגדול שיש לאנשים מסוימים אלא רצף של נסיבות שלמעשה הותיר אותם מחוץ לחברה. למשל חסרי השכלה, מכורים להימורים, בעלי תיק פלילי, בלי משפחה תומכת וכו', הבנקים כבר סימנו אותם כבלתי רצויים והם בהתדרדרות תמידית בחייהם, בלי דרך לצאת ממנה. הסיכוי של אדם כזה למצוא עבודה כדי שיוכל להשיב את חובותיו התופחים במהרה הוא אפסי כי אף עבודה מכובדת לא תיקח אדם כזה משרה.

החוב שהיה לך הוא שונה לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2021 16:18
אני אהבתי

תן לזה צאנס
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2021 16:22
אני מניח שהחברים וסיינפלד לא אוהבים שחטפם להם את השרשור :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2021 17:57
חח זה אשמתי. אמרתי ננצל את השרשור גם לשרשור טלויזיה/נטפליקס כללי, כי לא ראיתי אחד כזה כאן
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2021 22:27
טוב מעדכן שהשבוע סיימתי עונה 2 של סיינפלד -

אני חייב להגיד שהרבה יותר נהנתי מהעונה הזו מאשר העונה הראשונה. הכל הרגיש...מהוקצע יותר.

ההומור, הכתיבה, הדינימקה בין הדמויות הקבועות ודמויות אורח. הכל היה הרבה יותר טוב ומהנה לצפייה.

אני עכשיו בהחלט מבין למה סיינפלד כל כך הצליחה.

דמויות -

גרי סיינפלד - משחק הכי פחות טוב מהחבורה, אבל דווקא במהלך העונה למדתי להתחבר ולהנות מהמשחק הלא משכנע שלו. כוחו של הרגל?

איליין בניס - משחקת טוב מאוד.

קריימר - מעולה. ממש מעולה. משחק מצויין, מכניס הרבה עניין לחבורה. הוא מין שילוב משוגע ומשולש של פיבי,גואי ומר.הקלס מחברים במוזרות המדליקה שלו , רק הרבה יותר אקסטרים חח

גורג קונסטזה - המשחק הכי טוב מכולם לדעתי. מבחינתי הוא כוכב התוכנית, או לפחות העונה השנייה. משחק ממש טוב והוא הדמות שאני חושב שהכי התחברתי למה שהיא עוברת מבחינת הדברים שהאדם הממוצע שצופה בבית עובר בחיים מדי פעם ויכול להתחבר לדמות זו.

מה שיש לסיינפלד ואין לחברים, לדעתי, זה שסיינפלד ממש לוקחת סיטואציות מהחיים היומיומיים של כולנו.

אני חושב שאין אחד כאן בפורום שלא עבר לפחות סיטואציה אחת שאחת מהדמויות עברה בעצמה בסדרה.

במיוחד גורג קונסטזה, למשל שהוא מתעצבן שאיש זר שהוא כלל לא מכיר מתעלם שהוא פונה אליו שהוא צריך את הטלפון במסעדה, עם יד על הלב, מי מאיתנו לא היה בסיטואציה שזר התעלם ממנו והרגיש באותו רגע סוג צביטה קטנה באגו? מין תחושה שהזר הפגין כלפייך זלזול והשפלה ואתה חושב לעצמך בלב: ״האדם הזה זר לי לחלוטין אז למה זה בכלל מפריע לי? הביטחון שלי כזה ברצפה שזה מפריע לי?״ חח לרובנו היו רגעים כאלה.

ולעיתים גם מסתבר לנו בסוף כמו שקרה עם גורג׳, שהוא גילה שהזלזול שהרגיש היה רק במוחו הקודח כי האדם הזה בכלל לא הבין את המצוקה שלו וגם התנצל בסוף.

או דוגמא נוספת שאני חוויתי ממש אחת לאחת אישית - הסצנה בה גורג מקבל לצערו הרב, מסאג׳יסט ממין זכר.

זה קרה לי שקיבלתי מתנה מהאקסית ליוהולדת בספא בבית מלון בתל אביב,כמו גורג התביישתי להתעקש על בחורה, אז בלית ברירה הסכמתי לגבר שיטפל, כי לא היה נעים לי ל״פגוע ברגשותיו״ ולסרב לטיפול ממנו. ומה אגיד לכם...אחת לאחת ההבעות פנים של גורג והחוסר נוחות בתוך החדר בזמן שהוא מטפל בי, ממש אחת לאחת. וגם שם המסג׳יסט ממש כמו בסדרה ניסה לדבר איתי ולנהל שיחה קלילה ואני ממש לא הייתי מרוכז בגלל החוסר נוחות ועניתי תשובות פשוט לא קשורות חח

המססיגט היה מקצועי ומעולה שלא תבינו לא נכון, אבל פשוט היה מחסום פסיכולוגי נוראי שם שמנע ממני להנות. ואני מאוד אוהב מסג׳, אבל רק מבנות המין השני . מה לעשות, אני מניח שזה מנגנון של הטבע שלא אהנה ממגע של גברים.

ואני יכול להמשיך עד אין סוף על שלל הדוגמאות מהחיים שיש שם בסדרה, שהופכים אותה לכל כך מציאותית (מאוד מציאותית - פשוט מוקצנת.)

אהבתי גם שעם כל הכבוד שכולם חברים שם, הם קודם כל חושבים על עצמם ומה הם מרווחים מזה, יש כאן גם הרבה מין האמת, ביננו עם כל האהבה שלנו לחברים שלנו, אם לא היה יוצא לנו גם משהו מזה היינו נשארים חברים שלהם?

וזה בדיוק ההבדל מהסדרה חברים שעם כמה שאני אוהב אותה, הכל שם בחברים מאוד הירואי והכל קודם כל למען החבורה, תמיד החבורה לפני האינדיבידואל, וזה אמנם מאוד יפה אולי להמנון של טקס בית הספר שהדגל מורם, אבל המציאות הרבה יותר מורכבת .

אבל למרות כל הנאמר, מבחינת הומור נטו - חברים עדיין מצחיקה אותי יותר (אם כי זה נהייה די צמוד אחרי העונה השניה).

וגם מבחינת משחק ודינמיקה בין הדמויות - גם חברים טובה יותר לדעתי. (למרות שקונסטזה וקריימר פשוט מעולים)

לסיכום, שתי הסדרות פשוט מעולות ושתיהם עומדות בזכות עצמם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2021 17:01
רציתי להמליץ על סדרה נוספת בנטפליקס שהתחלתי לראות ככה בין ההפוגות בסמסטר (אין כאלה באמת חח, אבל חייב קצת בשביל השפיות :) )

אני מאמין שכמו בסדרות הקודמות שהמלצתי גם כאן אני מצטרף באיחור ניכר לחגיגה אבל בכל זאת אולי יש כאן מישהו שעוד לא ראה -

קוברה קאי -

יוטיוב פרימיום בשיתוף עם סוני, יצרו סדרה שממשיכה את מאורעות טרילוגיית סרטי ״קארטה קיד״ הפופולרית משנות ה80.

אין לי מושג איך הם הצליחו ללהלק את כל השחקנים המקוריים 40 שנה אחריי, אבל זה הצליח, והכימיה בינהם עובדת מצויין.

הסדרה כה הצליחה ובלטה מעל המצופה, שנטפליקס ראתה את הפוטנציאל וקנתה אותה אחרי 2 עונות ביוטיוב.

שבוע הבא יוצאת עונה 4, בנטפליקס, ועונה 5 כבר סיימו לצלם זה עתה.

למה זה כל כך מצליח?

ובכן, כמו בחיים האמיתיים - אין טובים ורעים. כל אחד הוא קצת מזה וקצת מזה, כי המציאות היא בדכ אפורה , לא שחור ולבן.

הדמויות מרתקות ובעלות עומק, וגם משתנות, מתבגרות ומתפתחות כל הזמן עם התקדמות העונות.

כל סצנה שם מעניינת, אין שום משפט לא במקום, אין שום צילום מיותר, הכל מסביב מהודק ומתוקתק. גם הקרבות, מצוינות ללא חיתוכים מהירים שעושים לך סחרחורת כמו בהרבה סרטים וסדרות אחרים.

הרבה מסרים נחמדים לחיים שגם אם שמענו אותם לא פעם תמיד נחמד לשמוע שוב כמו : ״ אף אחד לא ירים אותך שאתה נופל חוץ ממך״ כן זה ציז׳י, אבל זה נכון וזה חודר, מה לעשות :)

השחקנים הראשיים עושים עבודה מצויינת, לחיות מחדש תפקיד שעשית פעם אחרונה לפני כמעט 40 שנה, זה ממש לא פשוט והם עושים זאת היטב בצורה מאוד משכנעת.

ממליץ לראות את הטרילוגיה מחדש לפני שמתחילים את הסדרה, הכל יתחבר יותר טוב , במיוחד הניואנסים הקטנים שצצים מדי פעם.

מה שהכי יפה בסדרה הזאת כמו שאמרתי בתחילת הביקורת , שזה פשוט סרט אנטי אירו מוחלט - אין שם גיבורים. בכלל.

כי לכולם שם יש מעלות ויש מגרעות, כי..הדמויות שם פשוט.. אנושיות.

זו סדרה שיש בה הכל - משבר אמצע החיים, גיל ההתבגרות, משמעות , אהבה, בגידות, אגו, קנאה, הורות,חברות, אחוות אחים, אובדן, מוות.

כל מה שהופך אותנו למין הכי מתוסבך על הכדור הזה בקיצור :) .

אה ו.. ציינתי שגם ההומור שם מצויין? במיוחד מצד ג׳וני לורנס המופתי.

זו סדרה שיודעת לשלב דרמה עם קומדיה בלי שזה יהרוס לזה. ההומור שם , שהוא מגיע, מרגיש טבעי ולא מאולץ ובאמת גורם לך לצחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 08:35
המפץ הגדול הייתה אחלה בשלושת העונות הראשונות. העונות הבאות היו במגמת הדרדרות מתמדת. מזל שהשחקן שמגלם את שלדון החליט לעשות לסדרה המתת חסד אחרת היו ממשיכים לסחוט את הלימון הזה עוד 20 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 08:39
כי הרבה אנשים הזדהו עם המצוקה של הדמויות. חובות עתק, נושים, יוקר מחייה בלתי נסבל, קריירה תקועה, נסיבות משפחתיות לא פשוטות ובכלל נואשות כללית מהחיים.

דמיין שאתה אמריקאי בן 26 שיוצא מהקולג' עם חוב של 150,000 דולר בהלוואות סטודנטים. הדרך היחידה להיפטר המחוב היא לשלם אותו עד הסנט האחרון או לקפוץ מהגשר. אתה נכנס לשוק עבודה שהשכר בו נמצא בסטגנציה כבר 20 שנה למי שלא עובד במקצוע טכנולוגי. אתה מרוויח 50,000 דולר שנתי לפני מס וחי בסטייט כמו קליפורניה או ניו-יורק. בקיצור כדור בראש. מסכנים.

בנוסף הסדרה מעולה מבחינת עיצוב, אווירה, משחק. הקולנוע הקוריאני עשה קפיצה גדולה מאוד בשנים האחרונות.