⬅ חזרה לאינדקס

ליגת ההשקעות של גלובס

🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 00:13
גלובס השיקו את ליגת ההשקעות הבוקר, במסגרת הליגה המשתתפים מקבלים 100,000 ש"ח וירטואלים לקניה/מכירה של מניות ו-ETF בישראל ובארה"ב לפי שערי המסחר.

מי שיגיע לשווי התיק הגבוהה ביותר, אחרי חודשיים, יזכה ברכב חדש. התחרות בחסות אחד מגופי ההשקעות בארץ ולדעתי, המטרה של התחרות הזו היא להציג את ההבדל המשמעותי בעמלות בין הבנקים לבין גופי ההשקעות.

הליגה נפתחה הבוקר, בסביבות השעה 12 בצהריים. ו-12 שעות אחרי, מקום 1 עם תשואה של 31% ו-62 פעולות מסחר.

מבחינתי יהיה מעניין לראות את התפלגות הרווחים בין אלו שיעשו המון פעולות לבין אלו שקנו והחזיקו.

התחרות תסתיים בעוד כחודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 00:19
פרק הזמן של התחרות מאיין כל ערך בקנייה והחזקה.

המטרה כנראה למכור קורסים לשוק ההון.

מיותר, מטופש ומעודד אווירה של קזינו. באותה מידה יכלו לכתוב סימולציית מונטה קרלו ולתת ל"זוכה" את הרכב. סתם משחק מזל.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 00:20
דווקא בתחרות כזו עדיף אסטרטגיה כמה שיותר מסוכנת ולא לשחק על בטוח.

מי שיזכה במקום הראשון יקבל פרסום טוב, אף אחד לא זוכר את המפסידים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 10:24
אז מסתבר שזה כנראה לא היה הכי טבעי בעולם לעשות 31 אחוז ביום :lol:

ניסיון לגשת עכשיו למשחק ומוצגת ההודעה:
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 10:30
לא מופרך אם אתה רושם כמה מאות בוטים וכל אחד בוחר הימור ממונף על משהו אחר.

אחרי שפתחת פער אפשר לשמור עליו באסטרטגיה שמרנית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 10:52
גדול

מזכיר לי שפעם באוניברסיטה עשו לנו בוחן אמצע מקוון באחד הקורסים.

אח''כ הודיעו לנו שזו הפעם האחרונה שעושים את זה, היות וחלק מהסטודנטים סיימו את הבוחן תוך 17 שניות בציון 100...
ברור לי שבסופו של המשחק יהיה המקום הראשון עם תשואה חלומית,

אבל ה"חוקים" שלהם הם שכל אדם הוא כמו בוט יחיד, כולם יקנו וימכרו במשך נניח חודש ואז מי שהגיע למקום הראשון יזכה בפרס.

להגיד אח"כ שאותו מקום ראשון ידע מה הוא עושה או שהייתה לו אסטרטגיה? נראה לי מופרך.

קצת מצחיק שבית השקעות מעודד את הדברים האלו (זה גם משתקף בפרסומות שלהם) אבל זכותם לעודד להימורים ולא השקעות.
קונה נסדק ממונף פי 3.

אשתי קונה נסדק ממונף פי 3 בחסר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 11:56
נכנסתי למשחק בשביל להבין מה הולך באפליקציות של שוק ההון.

הרושם שקיבלתי הוא שהמשחק הוא בסך הכל פרסומת של בית ההשקעות.

כל פעם כשאתה קונה אתה בוחר בין עמלת בנק לבין עמלת בית השקעות וכל הקטע של המשחק הוא להראות שזה הבדל של עשרות או מאות שקלים כל פעם.

ובמציאות, המספרים בבנק פחות גבוהים ממה שהם מציגים במשחק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 12:01
אחד מכם יחטוף MC וירטואלי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 12:09
זה תעודת סל, אין MC, לכל היותר עושים פדיון כפוי לתעודה, חוץ מזה צריך להיות תנודה מאד מאד חדה בנסדק כדי שדבר כזה יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 12:10
לא אתפלא אם מדובר במשהו שטותי כמו הזנת סכום שלילי בקנייה
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 12:39
נרשמתי לתחרות בבוקר בעקבות הפוסט הזה.

נאמר שם שהמערכת מציגה ציטוטים בדיליי של רבע שעה :) . כנראה רק עכשיו נפל להם האסימון כמה זה דבילי
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 20:19
מספיק שיש לי 2 בוטים ואני עושה לך ביום אחד 100% על אחד מהם (ומינוס 100% בשני).
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2021 03:31
במשחק לא ניתן לרכוש את כל הסימולים של המניות בארה"ב.

שלחתי להם הודעה שיתקנו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2021 07:07
זאת לא תקלה, תסתכל ב'אודות', יש שם תקנון והם רושמים שיש רק מניות ספציפיות (נסדאק, סנופי, תעודות סל גדולות וכ') גם בישראל אין הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2021 12:22
אז אנשים עדיין איכשהו מנצלים את הארביטראז' ועושים 7-10% ביום

מישהו מבין מה התקלה הפעם?
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 22:11
הבורסה בארה"ב לא שמישה כי פעולות מבוצעות רק בסיום יום המסחר, מה שאומר שלא ניתן לדעת את השער שזה יתבצע בו, והכי חשוב זה אומר שקנייה+מכירה לוקח יומיים עד שהכסף שוב בחשבון, לא ממש מועיל.

הבורסה בארץ באמת מתעדכנת בזמן אמת לפי מכירה אחרונה ויש מגבלה של קנייה ומכירה של אותו הנייר ככה שחייבים להמתין לפחות שעה בין לבין.

החולשה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שבמשחק בניגוד לבורסה אמיתית, עסקה מתבצעת לפי מחיר עסקה אחרונה ולא לפי תור של קונים ומוכרים אמיתיים, אולי איכשהו אפשר לאתר ככה פער בין מחיר אחרון למחיר ריאלי באיזה אופן, לא מצאתי משהו קונקרטי..

ה"טקטיקה" שלי בינתיים היא מעבר בין NASAQ פי 3 לשורט פי 2 אחת לכמה זמן (יכול להיות גם מספר פעמים ביום), לפי מצב רוח, הטלת מטבע או כל שטות אחרת.. אתמול תפסתי את העליות והבוקר עברתי לשורט אז גם תפסתי ירידות טובות :) אני ב-100 הראשונים אבל זה לא מאוד מרשים כי אני בסכומים ריאליים ולא מתקרב ל-150 אפילו..

מה הקרן הכי ממונפת שניתן לקנות בארץ? משום מה אין שורט פי 3, הנחתי שזה רגולציה או מגבלה כלשהי..

יש פה אנשים שמדורגים גבוה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 22:16
אני עד אתמול הייתי מקום 13 (DEEPFUCKVALUE) אבל היום אני פשוט קורס לתוך איזה מקום 45

KAEI מרוויח בכל יום 5-7% וכשפניתי בתלונה לגלובס הם אומרים לי "אה זה בגלל הקרנות שורט"

יופי, רק שאתמול אם הוא קנה קרנות שורט בארץ ונשאר להחזיק אותן, הוא היה אמור הבוקר ליפול חזק ולא לעלות ב8%
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 22:24
אני דיי בטוח שהוא מרמה, הוא פשוט לא מפסיד כסף בשום מצב.. מצד שני, אם הוא יזכה אני מאמין שיעברו על ההיסטוריה ואם יהיה שם משהו מעורר חשד פשוט יחריגו אותו..
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 23:42
נכון לעכשיו עברו 3 שבועות מתוך 10 שהמשחק מתקיים.

האם לכאורה המשחק גמור ומי שעכשיו לא בעשירייה הפותחת מבזבז שם את זמנו.

לדוגמא: - הרי המשתמשת kaei השיגה כבר 316,451 ש"ח מ 100,000 שהיו לה לפני 3 שבועות.

אם כך כל מי שעדיין מדשדש עם 125,000 ש"ח למרות שהוא מופיע ברשימת 100 המובילים, חבל לו על הזמן ואין לו סיכוי מ 2 סיבות:

1. זה כאילו המשחק מתחיל מחדש ו kaei מתחילה עם 316,451 ש"ח והשאר מתחילים עם שליש מזה.

2. אם kaei הצליחה לשלש את הסכום בתוך 3 שבועות אם כך בעוד 3 שבועות יהיה לה 900,000 ש"ח ובעוד 6 שבועות מעל 2 וחצי מליון ש"ח. וכל השאר שלא הצליחו להתרומם מי יודע מה, ימשיכו לחלום בהקיץ על הטסלה הנוצצת.

האם אני טועה ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 09:27
לאורך כל השבוע הראשון אני ואשתי הינו בעשיריה הראשונה,

במשחק כזה לא מחפשים את התשואה, מחפשים את הפרצה...

אז ככה, הפרצה שמצאתי היא לחפש נייר שהסחירות שלו לא מדי גבוהה, אבל שהוא כמה שיותר תנודתי, ואז כשיש ביקוש לקנייה מעל המחיר האחרון - רוכשים לפי השער האחרון ואיכשהו מגיעים לרווחים מדהימים...

הכי פשוט זה לשחק את זה על הממונפות הלוך ושוב,

ובעיקר בפתיחה כשעדיין לא התבצע רכישה בפועל, אז ביום תנודתי אפשר להגיע לכמה אחוזים יפים,
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 18:48
אני לא מבין בהשקעות.

אתה מתכוון להשתמש בתכונה "סגירת פוזיציה"?

איך משתמשים בתכונה הזאת, אני יודע רק לקנות ולמכור ולמרות שבימים הייתי ב 50 המובילים עכשיו אני רק במקום 400

אני חושב שאם אדע להשתמש בתכונה "סגירת פוזיציה" אולי זה יעזור לי להתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 18:03
בתור אירוע פרסומי, המסקנה העיקרית היא שאתר הנתונים הפיננסיים של גלובס ממש לא נוח.

ומחשבה נוספת: אם מה שהמובילים עושים שם פועל גם בעולם האמיתי, 100-200% לחודש זה נחמד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 18:15
יפה! שמח לדעת שחשבתי בכיוון הנכון :)

אגב, חשבתי גם מה יקרה אם לוקחים את זה לאקסטרים- למצוא מניה עם מחיר BID נמוך מאוד, לקנות מניה יחידה (במציאות) ולמכור מיד בהפסד לפי אותו BID נמוך, ואז המחיר יתעדכן במערכת של המשחק, יהיה אפשר אח"כ במשחק לקנות בשווי כל התיק את המניה במחיר המוזל (כי הרי לא באמת צריך מוכר בצד השני) ואז מאוחר יותר למכור את המניה לפי שווי העסקאות האמיתי שיהיה בהמשך יום המסחר.

הבעיה היא שברגע שמתעסקים עם הבורסה האמיתית, חוץ מזה שיש עמלות והוצאות, אני חושב שזה כבר ממש גבולי על הרצת מניות או משהו..
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 23:39
אני התייאשתי לחלוטין מנסיון לשחק במשחק הזה שהוא הכל חוץ מהוגן. הצלחתי בבירור לזהות שורה של כשלים שמנוצלים היטב על ידי המובילים, בחוסר הוגנות מובהק. שני העקרונות הבולטים הם:

1. קניה ומכירה במשחק מבוצעות על בסיס השער האחרון של העיסקה שהיתה בבורסה, וללא קשר לשערי הביקוש וההיצע בבורסה בעת ביצוע הקניה/מכירה במשחק. המובילים במשחק סורקים את רשימת המניות ותעודות הסל שניתן לקנות במשחק, ורוכשים את אלו ששערי הביקוש שלהן גבוהים משערי העיסקה האחרונה. (למשל - אם עיסקה אחרונה בבורסה היתה בשער 100, והביקוש כרגע הוא בשער 101 וההיצע בשער 102, אז הם קונים במשחק את המניה לפי שער 100, מתוך הסתברות סטטיסטית שלפיה תתבצע עיסקה נוספת בבורסה מעל שער 100 וכך יוכלו למכור במשחק ברווח). הם מבצעים מספר רב מאוד של פעולות כאלה ולכן כל אחד מגיע למאות פעולות.

2. ניתן להשפיע באמצעות פעולות בבורסה על הרווחים במשחק. עקבתי אחרי התיק של המוביל, במקרים מסויימים לפי השעה המדוייקת בהן היה שינוי בשווי התיק שלו הצלחתי גם לזהות את המניה בה הוא מחזיק. בהרבה מאוד מקרים, ממש בסמוך לאחר שחלפה שעה מרכישת מניה במשחק , התבצעה בבורסה עיסקה באותה מניה, במחזור נמוך מאוד, שהקפיצה למעלה את מחיר המניה, וכתוצאה מכך את שווי התיק במשחק. שניות לאחר מכן נמכרה המניה במשחק. אם אני לא טועה, אז גם האפשרות שהעלה RON B n מבוצעת בפועל.

גלובס הודיעו שהם מתכוונים לשנות את חוקי המשחק החל מהשבוע הבא. לא ברור לי איזה שינוי הם מתכוונים לעשות, אבל לא נראה לי שהם יכולים להתגבר על הבעיות העקרוניות שפירטתי. בכל מקרה, הפערים שנוצרו בשווי התיקים במשחק הם כאלו שלא ניתן יהיה לסגור אותם אלא אם גלובס יחליטו לאפס את שווי התיקים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2022 12:23
בול!

הרווח של KAEI כל כך חריג (100 אלף יותר מהמקום השני!) שסביר מאוד להניח שהוא עושה פעולות בבורסה האמיתית על מנת להתקדם במשחק וזה כבר ממש על גבול הפלילי.

חחח האמת זה יכול להיות אחלה סיפור, אני כבר מדמיין את הכתבות "דנקנר מאחוריך - הבחור שלקח משחק השקעות אינטרנטי רחוק מדי".

מצד שני עם איך שהמשחק הזה מתנהל עד עכשיו, סביר יותר להניח שהוא יצחק כל הדרך אל הטסלה גם הוא יריץ את כל הבורסה בדרך לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 11:07
הנה דוגמא ממש מעכשיו.

בשעה 11:01 KAEI, המוביל בתחרות, קנה במשחק את הקרן קסם ממונפת בחסר פי 2 על S&P, לפי שער 6421.

כמה שניות לאחר מכן, התבצעה עיסקה בבורסה במחזור של 2293 ש"ח, בה נרכשה הקרן בשער 6,554, כלומר KAEI הרוויח במשחק 2%.

על מנת לראות כמה זה לא הגיוני , די להבין שעד לשעה זו היו שתי עסקאות בסך הכל בקרן. הראשונה במסחר הפתיחה בשעה 09:59, בה נסחרו 4 יחידות בשער 6421, ועוד 35 יחידות בשעה 11:01 בשער 6554.

מדובר כאן בבירור בשיטה של השגת תשואות במשחק על ידי רכישה וביצוע עסקאות בבורסה. גלובס שותקים ואין התייחסות מצידם
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 19:31
בהחלט יצירתי מצידו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 19:58
בעצם מאוד סולידי, משקיע בבורסה כדי לקנות טסלה בהנחה משמעותית בעתיד.

אין ספק שהשחקן הזה הגדיר את המטרות שלו והיעדים, בנה תוכנית פעולה, הקצה נכסים, נצמד אל התכנית עם חוזה אודיסאוס ומקפיד לבצע את התכנית לפי הספר בלי לסטות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2022 20:17
:O איך אתה מצליח לראות את העסקאות שלו? אני מתבייש לומר שניסיתי לעבוד עם ה-DevTools כדי לראות פעולות של משתמשים אחרים כמו המקום הראשון, או סתם לראות אם יש פרצה בסיסית בקוד שתאפשר לזהות את החולשות שמנצלים, אבל לא הצלחתי להגיע לתוצאות..

מצחיק, ראיתי את ההודעה הזאת על שינוי הכללים ולא ראיתי שום פירוט של השינוי, גם לא בתקנון.. הנחתי שזה סתם קפץ לי בטעות כאיזה תזכורת לשינוי שהיה בעבר.

הצלחת למצוא מה השינויים? נראה לי הזוי להודיע שיהיו שינויים גדולים בלי להגיד מה..
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2022 07:07
אני מצליח לזהות חלק מהעסקאות שKAEI מבצע במשחק, לא את כולן. צריך להבין שKAEI פועל קודם כל במניות וקרנות שהוא מזהה בהן שער עיסקה אחרונה שנמוך משער הביקוש הנוכחי בבורסה (כך יש יתרון סטטיסטי - סיכוי שהמניה שקנה במשחק תעלה בבורסה גם בלי שיצטרך לבצע שם קניה). אין הרבה מניות וקרנות כאלה, כך שקל לסנן את הניירות המשתתפים במשחק ולמצוא. בדרך כלל נשארות מספר בודד של מניות וקרנות. לאחר מכן רואים בדיוק מתי KAEI מבצע את הרכישה במשחק ואת זה ניתן לראות על ידי היתרה הכספית שלו שיורדת (הוא תמיד משקיע במניה אחת בלבד).

לעיתים KAEI מבצע את הרכישה בבורסה כדי להקפיץ את שווי התיק במשחק אחרי כמה שניות מהרכישה במשחק, כדי למנוע משחקנים אחרים להנות מהפער בין שער עסקה אחרונה לשער הביקוש בבורסה, ולעיתים הוא מבצע את העיסקה בבורסה אחרי שעה בדיוק.

ניתן לזהות במה הוא מחזיק במשחק על ידי הצלבה פשוטה בין הזמן שבו שווי התיק שלו בבורסה קופץ לבין שעת העיסקה שהתבצעה במניה בבורסה והקפיצה את השער. מדובר בדרך כלל במספר מאוד מצומצם של מניות וקרנות שניתן לבצע בהן את הדבר הזה ולכן אפשר לעקוב ולזהות.

לא הצלחתי לראות שינויים שגלובס עשו, חוץ מזה שקיצצו באופן משמעותי את רשימת המניות והקרנות שאפשר לקנות, אולי כדי להתגבר על שיטת הפעולה שתיארתי. בכך הם הבטיחו את הניצחון של KAEI שלא ניתן יהיה לסגור את הפער שפתח. אותי בכל מקרה זה הפסיק לעניין כי הפער הוא כל כך גדול שאין לאף אחד שום סיכוי להתקרב, וכנראה לגלובס לא אכפת כי הם לא מתכוונים לפסול אף שחקן למרות שבתקנון הם כתבו שזו זכותם. אגב, את עיקר הפער והתשואות המטורפות KAEI יצר בימים הראשונים של המשחק, שאז היו הרבה קרנות סל שלא נסחרו כמה ימים, ונוצר בהן פער של 3-5% בין שער העיסקה האחרונה ובין שער הביקוש בבורסה. KAEI זיהה את זה והלך עליהן סדרתית בשיטת הפעולה של קניה במשחק ואחריה קניה בבורסה. כל מה שגלובס עשו, אחרי שKAEI עשה את העסקאות האלו, הוא להוריד חלק מקרנות הסל מרשימת הקרנות של המשחק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2022 01:06
כמו שאמרת, נראה שזו שארית מהעבר. אולי cookie שפג תוקפו אחרי כמה ימים, וגורם לחלון להופיע עוד פעם. אותו חלון גם כולל הסבר איך להשתמש בממשק.

אגב, קיבלתם הודעה אחרי שהמשחק התחיל מחדש עם חוקים חדשים?

כשהפסיקו את הגרסה המקורית נאמר שתשלח לאנשים הודעה על ההתחלה המחודשת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2022 07:34
כן קיבלתי מייל אז כשאיפסו ופתחו מחדש.

אתה גם יכול לראות בתקנון שיש התייחסות לתאריך של האיפוס ההוא
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 07:57
אז מסתבר שהיום גלובס פרסמו את מהות השינוי החדש בכללי המשחק. בסעיף 6.1.2.1 בתקנון הם כותבים שהורידו מניות לא סחירות כדי למנוע מניפולציות באמצעות פעולות בבורסה, ומכאן שהם מאשרים בדיוק את מה שכתבנו למעלה על שיטת הפעולה שבה פעל המוביל במשחק. למרות זאת, הם לא פסלו את המוביל KAEI ולכן כמובן שכל שינוי בכללים לא ישפיע על תוצאות המשחק בגלל הפער שנוצר מהמקום השני והלאה.

מהות השינוי העיקרי היא שכרגע שער העיסקה הבאה שמתבצעת בבורסה הוא זה שקובע את שער העיסקה במשחק, ולא שער העיסקה הקודמת שהתבצעה בבורסה.

כמובן שזה לא משנה למי שרוצה להיות לא הוגן. במקום לבצע עיסקה בבורסה ואחריה עסקה במשחק, צריך לבצע עסקה במשחק ואחריה בבורסה. התוצאה היא אותה תוצאה.

בעיני זו התנהלות מביכה ומוטעית של עורכי המשחק, חבל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 20:45
לסיכום.

בזבזו את הזמן לאלפי השחקנים לאחר ש KAEI הוביל במקום הראשון בפער דמיוני מהשבוע הראשון של המשחק
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 19:11
בכתבות על משחקי השקעות תמיד יש חשבון של קוף שמנצח את כל המשקיעים.

השקעתי היום בבננות, מחר יוצר קשר עם הספארי כדי שיקשרו אותי עם יועץ.

מבטיח לשלוח לכם תמונות של שנינו בטסלה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 19:25
דווקא לא הפסדתי הרבה. :)

מקום שני התקרב מאוד, כרגע הפרש של 8%. יש עוד סיכוי למהפך ברגע האחרון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2022 13:22
בימים האחרונים מקום שני התקדם, ובסוף עבר את מקום ראשון בכמה אחוזים.

כשפורסמה התוצאה הסופית, סכום גדול קוזז מזה שהפך למקום ראשון, והוא חזר למקום שני בהפרש משמעותי. לא ברור למה.

חבל שהם לא כותבים בפירוט מה קרה, ואולי אנליזה של המשתתפים השונים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2022 23:55
aeh איך אפשר ליצור איתך קשר? אי אפשר לשלוח לך הודעה פרטית. (רוצה ליצור איתך קשר לגבי שירשור אחר שביטלת את המעקב אחריו)