⬅ חזרה לאינדקס

ממוצע התואר בשנה הראשונה- עד כמה קריטי?

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 07:14
פותח כאן כי יש כאן הרבה שלמדו מדמ"ח. אני סטודנט למדמח בבן גוריון בשנה א' ועכשיו אחרי שנגמרו מועדי א' אני רואה שאני עם ממוצע 76, אחרי שבמתמטיקות דווקא הצלחתי די סביר אבל עם נפילה במבוא למדמ"ח שהוריד לי את הממוצע, עכשיו השאלה שלי היא כזאת, אני הבנתי שכדי להתקבל לחברות הטובות צריך בתור סטודנט 85+, אני יודע שסמסטר א' בדרך כלל עם הציונים הכי נמוכים בגלל השוק הראשוני אבל השאלה שלי היא כזאת:האם כדאי לגשת למועד ב'? מאמין שאני יכול לעלות את הציון במדמח ל80 דבר שיעלה לי גם את הממוצע של הסמסטר ל80 אבל מצד שני אני צריך את החופש הזה אחרי תקופה קשוחה, עד כמה יהיה קשה לי להגיע לממוצע 86 אם אני מסיים את המסטר על 76? או שזה קריטי להגיע ל80+ בסמסטר א' כדי לשמור על סיכוי ל85+?

או שבכלל גם 80 זה לא טוב לסמסטר א' וכדאי לי גם לנסות לשפר 90 ל100 באלגברה שמאמין שאני יכול רק ידרוש כוחות לחזרה על החומר שוב שלא בטוח שכבר יש לי..

וגם, האם בשנה ב' כשאני אבוא לראיונות לעבודת סטודנט יסתכלו ספציפית על הקורס הזה מבוא למדמח כי לכאורה חשוב להם יותר הציון בו מאשר בלוגיקה וכו'?

ובכללי, לאיזה ממוצע לשאוף? מה נקרא ממוצע טוב
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 07:28
ציון? קריטי

אפשר לעלות מ-76 ל 80+
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 08:50
השאלה אם אפשר לעלות מ76 בסמסטר א ל85 אחרי זה? כי הבנתי שהציונים עולים בשנים ב וג'
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 08:53
האם אפשר?

תחשב את נ"ז של שנה א

ואת נ"ז של שנה ב ו-ג

תראה איזה ממוצע אתה צריך כדי להגיע למטרה שלך

משוואה בנעלם אחד :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 08:54
אין לך את הפריבילגיה להתפנק.

וחוץ מזה מבוא למדמ"ח זה קורס חשוב ועדיף שתשלוט בחומר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 08:56
ברור שיותר מעניין מה עשית במבוא למדמח או במבני נתונים או באלגוריתמים, מאשר בחדו"א או לינארית
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 09:01
ממוצע 80 בסמסטר א יספיק כנקודת התחלה טובה? או שאפילו לנסות לשפר את 90 ל100? או אפילו לקחת סיכון ולנסות לשפר בקורס מסנן 75ל90

כן אבל זה לא באמת כי הקורסים בעתיד עם הקורסים בחירה וכו' מעלים את הממוצע לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 09:03
מה לא באמת?

המשפט שלך לא ברור

מה שכתבתי זה באמת באמת
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 09:04
זה לא אחיד כאילו כי שנה ג' הממוצע הרבה יותר גבוה משנה א רק לא יודע בכמה והאם זה מספיק כדי לכפר על המינוס שצברתי
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 09:09
ממוצע הוא סופר חשוב כי בד"כ זה כל מה שיש למעסיק לראות בקורות חיים.

אפשרות נוספת היא ממש להראות עניין בתחום ולצבור נסיון בפרוייקטים עצמאיים אבל מעטים הסטודנטים שעושים זאת.

מבוא למדמ"ח הוא קורס בסיסי והבנה לקויה בו תשפיע על המשך הדרך בקורסים המתקדמים.

מעבר לממוצע, אני (ואחרים) מסתכל על הרכב הציונים. ממוצע טוב כי קיבלת 100 באיטלקית א+ב ו100 בשחייה צורנית (אמיתי) אבל 60 במנמ"א או מבוא למדמ"ח זה די מוריד.

לסיכום: אם אתה מרגיש שזאת הייתה נפילה חד פעמית ואתה באמת מבין את החומר, תתקדם והממוצע כנראה יעלה. אחרת, הייתי שוקל לתקן כי זה הבסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 09:13
מבין מעולה בסימולציות הלך טוב לא יודע מה קרה שם...

השאלה אבל אם אני עכשיו באמת אשפר את מבוא למדמח ואגיע לממוצע 80 יש לי למה להמשיך גם באחרים? למשל אצלנו לוגיקה זה מסנן אנשים מקבלים 56 אומרים תודה אבל אני בסימולציות הייתי על 90-100, במבחן עצמו עוד לא קיבלנו ציונים אבל מאמין שבאיזור ה75 (בכללי השנה כל המבחנים אצלנו ממוצע 10 מהשנים שעברו, רוצים לדעתי להוריד את הממוצע בגלל שנה שעברה),האם כדאי גם מ'מש להסתכן ועל קורס כזה קשה לגשת על 75 עם הסיכון להיכשל ושזה יחסום אותי?

השאלה גם לאיזה ממוצע לשאוף? בתכלס הוא רק כדי להגיע לראיון אחרי זה זה כבר אם הצלחת שם
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 09:54
תמיד יש ספקולציות שרוצים להוריד ממוצע. מהיכרות אישית עם כמה מרצים, זה לא נכון. מצד שני, אף אחד לא יקל עליך כדי שכל הקורס יקבל 100.

יש לך עוד הרבה קורסים לשפר ממוצע אבל קח בחשבון שהקורסים בחלקם עולים ברמת הקושי.

אם אתה מבין מעולה, תיגש שוב למבחן. תלמד כמה ימים לפני ותשפר. אין צורך לקחת שוב את הקורס. זה נכון לכל קורס חשוב.

קח בחשבון שאולי התחושה שלך לא בהכרח משקפת את המציאות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 10:51
לא מתכנת אבל רואה לאיזה מחלקות אצלנו מגיעים החבר'ה עם הציונים הנמוכים אם בכלל. תיגש למועד ב', אין התלבטות בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 14:58
הממוצע לדעתי חשוב מאוד לעבודות הראשונות, ועלול להשפיע על מסלול הקריירה, למרות שעדיין אפשר לדעתי לתקן את המסלול תוך כמה שנים.

אני סיימתי עם ממוצע די נמוך (בחשמל, לא מדמ"ח, אבל עובד בתור מתכנת), ורק בעבודה השלישית הגעתי לחברה שהיא טובה בעיניי מבחינת תגמול, צורת עבודה, ואתגר מקצועי. גם בקודמות היה אתגר מקצועי, אבל היה חסר תהליך פיתוח מסודר, והתגמול לא היה משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 17:25
אז זאת גם השאלה שלי, 80+ יהיה כבר ממוצע סבבה או שצריך 85+? כי מתרגלים אצלנו אמרו שרק בערך 5% מקבלים 85+ ואני לא חושב שאני שם...

זהו אבל אחרי שיחות עם אנשים בשנים ב' וג' הם אמרו לי שהממוצע שלהם בשנה א' היה ברצפה ואז הוא עלה די הרבה השאלה שלי היא אז כמה זה ריאלי לעלות? ברור לי שלעלות מ60 ל85 יהיה בלתי אפשרי אבל מ75 כן?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 17:35
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 21:51
אתה זה אתה, לא משנה איזה אתה בתור ב5% שספציפית גם נרשמו איתך לאותו שנתון..

אתה שם אם אתה רוצה להיות שם.

לדעתי: אם אין לך פנאי ומוטיבציה, תוותר על זה ותמשיך הלאה.

אם כן יש לך מוטיבציה, תנסה לשפר את מה שיכול להעלות את הממוצע הכי הרבה, בהכי פחות מאמץ.

לפי דעתי מבוא למדמ'ח עונה על הדרישה הזו, אבל תנסה להבין אם גם אצלך
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 22:47
רלוונטי לעבודות סטודנט, והתחלת קריירה.

אף אחד לא יסתכל על הממוצע כמה שנים מעכשיו, יסתכלו על הניסיון, איפה היית, מה עשית.

כמובן שציון טוב עוזר להתברג על ההתחלה למקום טוב, ומשם לעלות למקום יותר טוב וכן הלאה,

אבל זה לא שאי אפשר להדביק את הפער.

העצות פה קצת סובייטיות, אם אתה אדם שצריך את החופש אחרי תקופה קשוחה, אתה כנראה לא אדם שמתאבסס על נקודה בממוצע, ויתרום לך יותר מאשר לגשת שוב ושוב ועוד יותר להיות עם הלשון בחוץ. זה לא רע, התחרותיות קצת מגוחכת בעיניי

אם מדובר על מועד ב', לא קורסים חוזרים עכשיו ומיוחדים, וזה לא מאמץ מאוד גדול, נגיד זה טרי בראש שלך (לא יודע מה הסיכוי) אז אולי כן (למרות שלא יודע אם בוחרים את האחרון\הגבוה, זה באמת קריטי)
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 18:32
קודם כל כבר אם הגעת לראיון עבודה אז שום דבר בקורות חיים ובציונים כבר לא משנה, מה שמשנה זה הראיון עצמו.

במשרות מסוימות יסתכלו על קורס ספציפי ויכולים לסנן אותך ע"פ זה למרות שהממוצע גבוה. לדעתי מבוא למדמח הוא לא קורס שיסננו אותך בגלל הציון שלו. מבני נתונים, אלגוריתמים, למידת מכונה.. אולי יסננו תלוי בתפקיד וצרכי החברה.

כמובן שככל שהממוצע יותר גבוה כך יסתכלו פחות על קורסים בודדים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 23:56
חייב להגיד שאני לא מאוד מסכים עם הלך הרוח פה.

אני קיבלתי את המשרה הראשונה ללא קשר לציון, וגם בתור מנהל מגייס הייתי בוחר חברה לפי קריטריונים אחרים.

העדפתי תמיד חברה עם ניסיונות לפרוץ את עולם האקדמיה הסגור עם פרויקטים עצמאיים, יזמות, התנדבויות עם רקע מעניין. לשמחתי היום הרבה סטודנטים חושבים ככה גם כן ולכן יש היצע יפה, ולא נדרשתי להיכנס לעולם הציונים (כמובן שהיכולות האמיתיות יבחנו במבחנים ולא רק על סמך הרקע והקו"ח).

פשוט כי שמתי לב שאין התאמה גבוהה בין הציון לבין הצלחה בעבודה או בתהליך הגיוס לציון.

לעומת זאת, יש התאמה גדולה בין תואר במכללה לתואר באוניברסיטה להצלחה בהמשך ולכן אני ממליץ לחברה לפני תואר לא להתפשר על המוסד.

עריכה: ארחיב ואגיד שכאשר אני מסתכל היום על חברות שדורשות ציון סף לרוב אלו לא חברות שאני מתחבר לאופי והתרבות שלהן (למשל אלביט, אינטל ויש עוד דוגמאות)
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2022 22:41
אגב בהמשך לשאלה שלי פה, כשאני מתחיל לחפש עבודת סטודנט (הבנתי שצריך כבר בתחילת שנה ב'), אני מבין שזה די מקפצה קדימה מבחינת איזו חברה עבדתי אז השאלה היא האם לעבוד בכל מקום שיקבל אותי ולהתפשר או לחלופים לדחות מקומות שלא וואו
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2022 22:53
כמובן - לפי המצב שלך

אם תהיה כריש על חלל, קוף תכנות שמקודד מתוך שינה, יודע לינועקס וג'אווע שפת אם, אז אל תתפשר על פחות מגוגל.

אם אתה די גרוע, תלך גם להיות מקודד של קופות רושמות בחברה על סף פשיטת רגל.

באמצע יש את כל הטווח...
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 06:42
זה ברור לי השאלה היא גם איך אני יודע מה נחשבת חברה טובה ומה לא? בתור אחד שרק נכנס לתחום אין לי מושג (על כל חברה שהיא לא FANG) מה היא נחשבת..

רואה פה בפארק ההייטק בבאר שבע כל מיני חברות ששמעתי את השם שלהן PLAYTIKA IBM DELL וכו' אבל אין לי מושג איך אני יכול לדעת איזו מהן תהיה טובה לי להמשך הקריירה בקו"ח ואיזו לא
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 07:32
חפש חוות דעת באינטרנט

פורומים

אתר theworker
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 09:27
פורומים מומלצים שאתה מכיר על הייטק? בינתיים רק מצאתי קבוצות בפייסבוק אבל זה רק פרסום משרות ולא מוצא ממש איפה אני יכול לקבל מידע איזו חברה נחשבת טובה ואיזו לא
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 09:35
קרא קצת באתר theworker

חפש חברים של חברים בלינקדאין שעובדים שם, תתחקר אותם

חפש בגוגל ביקורות
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 09:37
עזוב את כל אלה ובמקום זה תלמד למבחן. זה מה שאמור לעניין אותך עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 18:02
אל תהיה מצחיק. פשוט תנסה לשפר ממוצע מ80 בסמסטר א' ל84 בשנה א' ל88 בשנה ב'. ואז אתה תהיה יותר מבסדר כשתחפש עבודה בסמסטר ד' או ה'.

גם ה-85 לא חקוק בסלע, אני מכיר אנשים שהתקבלו למשל למייקרוסופט עם ממוצעים 75-80 כי הם לא חתכו על ממוצע בזמן הקורונה (החברה אפילךו פרסמה את זה בפומבי בפייסבוק). לא יודע אם זה עוד ככה. בכל מקרה לא חסר תאגידים אמריקאים TIER 2 שיקחו אותך בשמחה גם עם 82 ואפילו 76.

מה זה נפילה? 77 או 61? האם אתה מבין את החומר וסתם לא למדת, או שחרשת את החיים אבל וואלה לא כזה מצליח רקורסיה? בכל מקרה מבוא למדמ"ח זה בהחלט קורס שיותר הגיוני לעשות בו מועד ב' מאשר אינפי או ליניארית, בטח אם יש לך שם 80+.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 18:24
אל תתרגש. תנסה בהמשך למצוא פרוייקטים מחוץ לאוניברסיטה. טיפה של ניסיון מקצועי שווה יותר מקורסים. אם תגיע לחברה קטנה תהיה לך הזדמנות להוכיח את עצמך, להתבלט ולהתקדם הלאה (בהנחה שבאמת הציונים לא משקפים את היכולת האמיתית).
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 20:25
@הסקרן הגדול

רוב הדברים בחיים לא משנים בסוף לתמונה הגדולה. הבעיה שקשה מאוד לדעת מה כן ישפיע..

תפתח הרגל להשקיע ולעבוד קשה ותגדיל את הסיכוי לפגוע במה שמהותי להקפיץ אותך למעלה.

אפשר למצוא עבודה עם ציון נמוך (אני מצאתי גם בלי תואר, אבל עם נסיון צבאי) אבל לך תדע על מי תיפול.

שמור לעצמך אופציות ואל תגביל את עצמך מראש.. יש לך חיים שלמים לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2022 03:13
נפילה 63 כשבכל המבחנים שעשיתי בבית היה לי85+ אלגברה למשל אני עם 90 (שזה מבחינתי גם היה נפילה כי ציפיתי ל100 פשוט השנה כל המבחנים עם ממוצעים 10 נקודות פחות משנים שעברו אז החחלקתי את זה.

זה למשל, מאיפה? אין לי שום קשרים ושום חברים שעובדים בעולם הזה אז יש לי אפס מושג וקשרים כדי להגיע לדברים האלה
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2022 07:57
כדי להתקדם במישור המקצועי בעולם הנוכחי שבו כל חברה מוצפת במאות קורות חיים על כל משרה - אין תחליף לבניית רשת קשרים אישיים במישור המקצועי. תנסה להחיות קשרים רלוונטיים עם חברים מהצבא וביה"ס. עם עוד אין לך - תפתח דף לינקדאין ותתחיל לכתוב שם. תצטרף לאגודות מקצועיות, תגיע לכנסים מקצועיים. לכל זה משקל רב הרבה יותר מציונים.