⬅ חזרה לאינדקס

הוצאה מוכרת - משמעות

🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 17:14
אהלן,

חיפשתי קצת ולא מצאתי הסבר באינטרנט. מה המשמעות של הוצאה מוכרת מבחינת המחוקק? למה לא פשוט לוקחים מס מכל הרווח?

(במילים אחרות, אם אני מקים מדינה חדשה למה לי לעשות מנגנון כזה בכלל?)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 17:18
המס אמור להיות מוטל על מה שהרווחת ולא על הסכום שקיבלת (מחזור).

הרעיון הוא לקחת מס מתוספת העושר שלך ולא מהסכום ששילם לך מעביד / לקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 17:21
הוצאה מוכרת זו הוצאה שתכליתה הפעלת העסק

אתה מוכר חולצות?

אז כל המכירות שלך זה המחזור שלך וזו "ההכנסה"

אבל יש לך גם את עלות החולצות, את שכירת מקום העיסוק, את העלות של ניהול הניירת, הוצאות פרסומות, בקיצור הוצאות שונות שתכליתן קיום העסק, אלה הוצאות מוכרות.

כמובן גם העסקת עובדים, תשלומי מסים עירונים ועוד הרבה.

אחרי שתנכה מההכנסה את ההוצאה המוכרות, מה נשאר בסוף זו "ההכנסה החייבת" שעליה אתה משלם את המס.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 18:24
תודה רבה. הכוונה היא מה זה מעניין את המדינה? אני מוכר חולצות, מכניס 100 אלף, מוציא 50 אלף, משמע רווח של 50 אלף. מה מעניין את המדינה מה מההוצאות מוכרות?

מדינה- כגוף שהאינטרס שלו בדרך כלל זה לגבות יותר מסים
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 18:30
ממש מעליב :)

האינטרס של המדינה הוא לגבות כמה שיותר מסים הוגנים.

אפשר להתווכח מה זה מס הוגן בהקשרים רבים (זו העבודה שלי בעצם), אבל ברור שמס על מחזור להבדיל ממס על רווח הוא מס לא הוגן, ולכן הוא יוטל רק במקרים נדירים מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 18:40
הוצאה מוכרת חלקית היא, למשל, הוצאות רכב. למה חלקית? כי אם אפשר היה לחשב אותה כהוצאה מלאה - אנשים היו מעמיסים עליה את ההוצאות הנובעות מהחיים הפרטיים שלהם ולא לצורך תפעול העסק (טיולים לצפון ולדרום, תחזוקה בלי חשבון וכן הלאה).

אם אתה משלם שכ"ע לעובד, כל ההוצאה מוכרת (כולל הפרשות המעסיק) כי ברור שזאת לא הוצאה שזולגת לחיים הפרטיים (חוץ מאלה שהופכים את עובדיהם לעבדים).

אז המדינה קובעת במה היא מכירה ובמה לא כדי שבעלי עסקים לא יגזימו בהוצאות העסק, דבר שיפחית את הרווחים ולכן גם את המיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 18:41
מה הכוונה מוציא 50 אלף? אתה אומר שאין הוצאות מוכרות, אז לפי זה המס צריך להיות על 100 אלף, לא?

דרך אגב, אל תשכח כל פעם שאתה מוכר מניה או מקבל משכנתא, המדינה גם צריכה לקבל מס על כל הסכום, הרי אין הוצאה מוכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2022 19:17
א. איך המדינה תדע שהוצאת 50 ולא 30, אם לא תגיש כנגד ההוצאות הוכחות?

ב. מילא הוצאת 50 על מכונות לעסק שלך, אבל אם 20 מתוך ה-50 של ההוצאות הלכו על טיול לאיטליה אז המדינה לא תוותר על מס על ה 20, מכיוון שהן "רווח" של העסק... או במילים אחרות, לא הוצאה מוכרת
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 02:13
שני המיסים האחרים, מע'מ וביטוח לאומי, להבנתי מתייחסים בעיקר למחזור של העסק.. לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 02:13
בזה יש הגיון. אבל עדיין לא מוצא את ההגיון בלתת הטבה על ההוצאה המוכרת.. בשונה מביטוח לאומי ומע'מ
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 03:38
לא.

איזו הטבה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 07:27
לא. במעמ מנכים תשומות. בט"ל ככלל נשען על הגדרות מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 08:16
לדעתי מול ההעלבות יש לשקול גם את נושא הפשטות, המאמץ וההוצאות לעמוד בכללי הדיווח. יתכן בהחלט שאם היו קובעים שיעור קבוע של הוצאות שהוא "ראוי" לעסקים עד סדר גודל מסויים (לפי תחום העיסוק) ומאפשרים לנישום להגיש (או לתת לנישום לבחור באופציה כזו מול אופציה של הגשה פרטנית של ההוצאות) זה היה מקל על הנישומים וגם על מ"ה. נראה לי גם (אני לא רו"ח ולא בתחום) שמ"ה מפעיל מנגנון כזה היום כאשר אין דיווח מסודר או שהוא מחליט לפי "מיטב השפיטה" שהדיווח לא נאות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 08:55
ככל עסק זה שונה, אז אי אפשר לקבוע שיעור קבוע.

גם באותו עסק, כאשר יש לדוגמא התייעלות בלוגיסטיקה או פיטורי/העסקת עובד נוסף

בקשר למוטב השפיטה, אל תשכח שאם מגיעים למצב כזה ופוסלים ספרים, אז גם מדרגות המס פתאום מתחילות מ 31אחוזים במקום מ 10
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:07
לעניות דעתי אלו משניים אל מול המוטיבציה של המדינה.

המדינה מעדיפה שהאזרחים ישקיעו בעסקים מאשר שישקיעו בצריכה. ולכן היא ממסה צריכה (וגם הכנסה = רווח לטובת צריכה), אבל לא ממסה הוצאות לטובת פיתוח העסק.

לגבי קביעת שיעור ראוי של ההוצאות לעסק - הייתי מצפה שמה שהיה קורה זה שהמדינה תבחר בסכום מינימלי, כדי שלא יעקצו מיסים. וכך הרוב המוחלט ייבחר במסלול הפרטני. ואלו שלא אוטומטית ייבחרו בפרטני - האם מראש יוותרו על ניהול ספרים וחשבונות מבלי לתת לרו"ח הזדמנות להגיד להם בסוף השנה שיכלו לשלם פחות מס במסלול הפרטני?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:26
הטבה של הכרה לצרכי מס הכנסה, והפחתת המס
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:29
רוב העסקים בסוף קונים משהו ומוכרים אותו. ההפרש נשאר להם בכיס וזה הרווח.

אתה טוען שצריך להגדיר בחוק אחוזי רווח שמותר לעסק לקחת?

ואם מישהו רוצה להקים עסק ואומר "כולן לוקחים x% רווח. אני אנסה לקחת חצי מזה בתקווה שאני אמכור יותר וככה ארוויח מספיק", למה שהמדינה תמנע את זה ממנו (או תקשה עליו) ובעצם תמנע מהציבור הוזלת מחירים?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:30
אין שום הגיון לשלם מס על הוצאה.

אם אני קונה מוצר בסיטונאות ב 100 ש''ח ומוכר אותו אצלי בחנות ב110 ש''ח, אין שום סיבה שאני אשלם מס על 110 ש''ח. המס יצא הרבה יותר מהרווח שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:48
המס ישולם על 10 שח, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:54
לפי הדרישה שלך לא.

אם אין הוצאה מוכרת אז המס הוא על כל ה110 ש''ח.

אם אתה מכיר ב100 ש''ח כהוצאות אז אכן הרווח הוא רק 10 ש''ח ורק הוא ימוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 11:29
יש מצב שאתה לא מבין על מה אתה מדבר?

וכבר כתבתי לך למעלה: רשות המיסים מכירה במאה אחוז בהוצאות שקשורות בלעדית לעסק, ובאופן חלקי בהוצאות שמעורבבות בין הפרטי לעסקי (ולכן אין יכולת לזהות בדיוק אז קבעו וגידרו את החלק המוכר).

מס הכנסה הוא בעצם מס על הרווח ולא על ההכנסה. אולי מכאן נובע הבלבול שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 11:33
לא אמרת שלא צריך להכיר בהוצאות המוכרות?

עלות המוצר זו הוצאה מוכרת, לפי מה שרשמת צריך לשלם על 110₪ את המס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 14:52
הבנתי. בשביל שלא כל אחד יקנה טסלה דרך העסק ויטען שזאת הוצאה עסקית בשביל להפחית רווח, המדינה מתעסקת בהוצאות שהיא 'מרשה' לתת לנישום לחשב עליהן רווח.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2022 23:11
עוד כמה שאלות קטנות למתחילים פלוס -

למה אין הוצאה מוכרת לביטוח לאומי?

ולמה לא מקזזים/מנכים מעמ במקור בין עצמאים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2022 05:31
יש, מתוקף הגדרת בסיס המס

מסורבל מיידי, ובכל מקרה המס מוטל מידי חודש/חודשיים, אז זה אין טעם בכך.