⬅ חזרה לאינדקס

מתי לפרסם דירה להשכרה?

🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 13:48
שלום

מתלבט לגבי פרסום דירה להשכרה.

מדבר באופן כללי (למרות שהדירה שלי היא ברמת גן).

האם לדעתכם עדיף לפרסם כ 3 חודשים לפני במחיר קצת יותר גבוה ולנסות למצוא שוכר, או עדיף כחודש לפני ואז יהיו אנשים ״לחוצים״ למציאת דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 13:53
לדירות שונות יש תקופת ביקוש עיקרית. לדוגמה דירות סטודנטים זוכות לשיא הביקוש בתקופת החגים ודירות למשפחות זוכות לעיקר הביקוש בחופש הגדול.

3 חודשים זו תקופה קצת ארוכה, ברוב המקרים אנשים מחפשים דירה בטווח קצר יותר. כמובן שאם זה איזור ביקוש אנשים יצטרכו לחפש קצת יותר מוקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 14:04
מה זה משנה לפרסם מעכשיו וחודש לפני לעדכן את המחיר מקסימום?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 14:05
משפחות עוברות דירה במהלך החופש הגדול (וגם צריכות להספיק להירשם למוסדות חינוך), לכן כדאי לפרסם עוד לפני כן (מאי והלאה).

כנ"ל לגבי סטודנטים, הם צריכים להתמקם לפני תחילת שנת הלימודים ולכן צריך לפרסם כבר במהלך יולי-אוגוסט.

אין חוק אצבע כללי, זה תלוי ברמת הביקוש וההיצע באזורך.

באופן כללי, דירה להשכרה שיושבת הרבה זמן על המדף יכולה לרדת מערכה (למה הוא לא מצליח למצוא שוכר?) וגם לגרום לך לסבל מיותר.

אם אנשים יהיו לחוצים על מציאת דירה, הסיכוי למצוא מישהו שמוכן לשלם את המחיר הגבוה עולה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 14:16
כן, הכוונה שלי הייתה למתי מתכווננים לעבור, ברור שהחיפוש מתחיל קצת קודם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 15:43
רמת גן. דירת 4 חדרים. מעלית + חניה.

יש יחסית ביקוש. תאריך הכניסה הוא 1.8.

עלתה לי השאלה כדי להפיק את המיטב וזאת בדיוק ההתלבטות שלי - זמן מדף או ״לחץ״
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 17:18
היי

זה נראה לי מוקדם מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2022 20:09
אני צריך דירה לעוד 3 חודשים (החוזה שלי מסתיים), אין הרבה פרסומים בשביל טווח כזה ארוך,

אבל אני יכול להגיד לך שאם הייתי מוצא דירה מתאימה במחיר שגבוה מהשוק לא הייתי חותם, כי הייתי אומר לעצמי שיש עוד זמן ואולי יבואו דירות זולות יותר.

אבל מה יש לך להפסיד? למה שהדירה שלך "תישרף"?, זה לא שוק למשקיעים ולמצבי רוח, אם יש לך מוצר טוב במחיר טוב באיזור ביקוש, אין סיבה שלא תמצא שוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2022 18:09
מה התזמון שכבר היית אומר ״אחתום על מה שאפשר כדי שתהיה לי דירה״?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2022 00:51
כנראה פחות מחודש.

אבל שים לב שזה משהו שלא תלוי בך כמשכיר אלא במצב השוק הנתון, כלומר, אני יחתום על מה שיש רק בגלל שכנראה לא מצאתי שום דירה סבירה אחרת במחיר "נורמלי", מה שאומר שיש מחסור בדירות באיזור (במילים אחרות, הדירה שלך באמת שווה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2022 04:14
היי

זה תלוי במיקום הדירה, היצע וביקוש, בעברית זה נקרא אחוזי תפוסה, לכל אזור יש מספרים שונים,

במספר שווקים בהם אני פועל יש בממוצע 96% תפוסה, כלומר בסביבות שבועיים להכנסת שוכר לדירה,

לכן פרסום מראש בטווח של חודש ימים הוא זמן סביר בעיקר כשהדירה עדיין מושכרת ופחות נגיש להראות

לשוכרים פוטנציליים.

אתה צריך להבין מה קצב ההשכרה הנוכחי במיקום הדירה עבור דירות דומות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2022 09:45
לטעמי שלושה חודשים זה פרק זמן לגיטימי, במיוחד עבור משפחות.

אני אישית גם הייתי מוכן לשלם פרמיה עבור השריון הזה ולא לחכות לרגע האחרון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 12:14
תודה
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 17:31
גם אני. פשוט יש אנשים (אני נמנה עמם) עם OCD והפרעות של בקרה ותכנון יתר (בקטנה ובצורה חיובית ;) )

מבחינתי אפילו חצי שנה היה בסדר. המוטו הוא "לסגור עכשיו, ולהוריד בעיה/משימה אחת מהרשימה ולהתקדם הלאה"
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 00:24
מעניין..

@שם בדוי אשמח אם תדווח לנו איך הלך בסופו של דבר
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 00:25
חושב שאפרסם בעוד כשבוע במחיר יחסית גבוה ולפי הביקוש אדע אם להשאיר או להוריד :)