⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת

🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2022 15:17
אז ככה, הבנתי לאחר קריאה שאם אני משקיע בקרן במו QQQ נגיד עם מינוף פי 3 או לחלופין לוקח מינוף מהברוקר יש הבדל גדול בסיכון פה לעומת להשקיע בקרן רגילה על הסנופי שבעצם בסנופי לא משנה מה יקרה אתה לא תפסיד באמת את הכל ותמיד ישארו לך המניות ביד ולכן לאחר מספיק זמן כנראה תרוויח לעומת בQQQ ששם אם השוק קורס ב33% אז הכל נמחק (אשמח אם תוכלו לאשר אותי אם אני צודק או טועה בקטע הזה) וזה סוג של בעצם מוחק את כל הקטע של השקעה לטווח ארוך כי אתה באמת יכול להפסיד הכל

עכשיו השאלה שלי היא כזאת: למה בעצם לעשות דבר ולקחת מינוף מהברוקר ולא פשוט הלוואה מהבנק או מכל מקום אחר?

הרי אם יש לך מאה אלף שקל ולקחת הלוואה על סך 300 אלף והשקעת את כולם בסנופי הרגיל גם אם הוא קרס ב80 אחוז הכל טוב ועדיין יהיו לך המניות ביד שלא כמו באופציה הראשונה, אשמח לקבל הבהרות אם לא הבנתי את כל העניין נכון...
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2022 16:08
השקעת 100 שקל מההון שלך ובנוסף לקחת הלוואה מהבנק על סך 300 שקל נוספים, כלומר אתה מושקע 400 שקל בסנופי/נאסד"ק, זה לא באמת משנה.

עברה שנה/שנתיים/שלוש, המדד צנח ב50%(אני עדין לא הלכתי על 80%). עכשיו שווי האחזקות שלך הוא רק 200 שקל, ובדיוק הגיע הרגע שבו אתה צריך להחזיר את ההלוואה לבנק(300 שקל). אתה גם חייב לסגור את הפוזיציה, וגם צריך למצוא מאיפה להביא עוד 100 שקל רק כדי לסגור את החוב שלך לבנק.

אני לא חושב שהמצב הזה עונה להגדרה "הכל טוב", וגם אם המדד יתאושש זה כבר לא יעזור לך במצבך
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2022 16:49
QQQ זה נסדק רגיל

אתה כנראה מתכוון משהו כמו TQQQ

אני חושב אחרת ממה שענו לך כאן

אם אתה לוקח הלוואה בבנק (ולא מהברוקר, כלומר אין סיכון ל-margin call)

ואתה מנהל החזרים שלה מהשוטף שלך (כלומר לא לוקח בלון שאתה מחזיר בסוף התקופה)

ובמינוף הזה אתה קונה נייר רגיל לא ממונף.

אז הכל סבבה

הכל בהתאם ליכולת לקיחת הסיכונים שלך, מה יגרום לך לישון טוב בלילה וכמה השוטף שלך מנוהל טוב ואתה בעל יכולת החזר.

לא ממליץ לא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 17:38
אבל אני פשוט פורס את ההלוואה לכמה שאני יכול להחזיר כל חודש, לא בלון או משהו כזה. כל חודש מה שהייתי משקיע בסנופי אני פשוט מעביר כדי לכסות את ההלוואה ובינתיים הכסף של ההלוואה צובר ריבית

במקרה כזה כמו שהבחור שמעלי כתב זה באמת מינוף בלי סיכון להפסיד את כל הכסף שלא כמו במינוף רגיל מהברוקר או בקרן ממונפת אז אני לא מצליח להבין מה החיסרון...
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 18:12
או יורד בערכו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 18:13
במינוף חכם אין באמת חיסרון הרי אתה משתמש בכסף שהוא לא שלך כדי להרוויח עוד ועל הדרך עוזר לבנק להרוויח ריבית, אין בזה שום דבר פסול וככה בדיוק עובד קפיטליזם. יותר מזה אני רוצה להוסיף שאם אתה ממונף ובחובות אתה משלם פחות מס כי הריבית לרוב יותר נמוכה ממדרגת המס.

מצד שני בדרך בה אתה מציע לנקוט אף אחד לא מבטיח לך את התשואה עליה אתה מדבר, כשאתה שם כסף בשוק ההון אתה יכול גם לקבל 0% תשואה במשך 25 שנה.

אין פה שום גורם אמיתי שמבטיח שבאמת תחזיר את ההלוואה ברמת ההשקעה וזה למה אם עושים דבר כזה אתה צריך להיות יכול להחזיר את ההחזר החודשי ואכן כנראה הסיכון לא מאוד גבוה אם אתה עומד בהחזר החודשי אבל קיים סיכון שבתום תקופת ההלוואה משום מה השוק לא באמת יעלה ואז הפסדת כסף כלומר מדובר בהימור לכל דבר שהוא כנראה עם תוחלת חיובית אם אתה יודע למצוא ריבית מספיק נמוכה ואו לוקח את ההלוואה כהלוואה לא צמודה ממדינה עם מטבע מספיק חלש שיאבד את ערכו.

אם אתה יודע למחזר תמיד את ההלוואה ולקנות בה נכסים ראלים שלא עוברים אינפלציה וההלוואה לא צמודה למדד אז לדעתי הסיכון קרוב לאפס במיוחד אם אתה קונה נכסים יצרניים.

מייקל סיילור דיבר בדיוק על זה כאשר הוא לקח המון הלוואות וקנה ביטקויין אבל ביטקויין הוא לא בדיוק נכס ראלי והוא לא מייצר שום דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 20:59
כן אבל אם כבר מינוף ולקחת סיכון (למרות שזה לטווח ארוך למשל הלוואה של עשר שנים) אז למה לקחת מינוך מהברוקר שיש לו מרג'ין קול או לחלופים בקרן ממונפת ששם אתה יכול להפסיד את הכל לעומת ההלוואה הזאת שבה אני לא יכול לאבד את המניות עצמן
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 21:00
ברור שמינוף טומן בחובו הסיכון השאלה שלי היא למה אנשים בוחרים מינוך מהברוקר או מקרן ממונפת מאשר סתם הלוואה? מה היתרון שבגללו כולם עושים את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 21:12
כנראה זול יותר מהריבית שהבנק ייקח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 21:15
כמו שהסבירו לך, אתה נשאר עם קצת מניות + חוב

שזה שקול בדיוק ללאבד את המניות עצמן, מבחינת שווי הנכסים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 21:22
זה לא נכון.

רק בשבוע שעבר התרחיש שתיארת התרחש אבל הTQQQ(נאסאק ממונפת כפול 3) לא הייתה אפילו קרובה להימחק.

בנוסף ערבבת בין הסנופי לנאסדק ממונף, אבל תשים לב שיש קרנות ממונפות גם לסנופי.

אני מציע לך ללכת לקרוא מאמרים, מחקרים ואת התשקיפים של הקרנות הממונפות ואז לחזור לפה כדי לדון איזו דרך הכי טובה *עבורך* כדי להתמנף (אם בכלל).
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 21:35
יש 2 פרמטרים הראשון הוא על מי הסיכון בהלוואה והשני הוא המחיר של ההלוואה.

אם הבנק לוקח חלק מהסיכון על עצמו כמובן שהוא לוקח מחיר בהתאם כדי לפצות על אותו סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2022 22:57
אתה צריך להחזיר את ההלוואה לפי חוזה שיש לך מראש עם המלווה ובו מתואר משך הזמן של ההלוואה. זה בחוזה, וזה מחייב מבחינת זמנים. זה קשיח, ואתה חייב לעמוד בזה. אתה לא יכול לשחק בזה, זה לא תלוי במצב שוק ההון ביום החזר התשלום.

אם אין לך מספיק כסף נזיל, תצטרך לממש נכסים, או במילים אחרות, *למכור* את המניות שלך (בלי קשר לערכן באותו היום - יכול להיות שהשוק בירידה חדה) ולתת את התמורה למלווה. אם גם זה לא יספיק, הבנק יכריז עליך כפושט רגל, יקח לך את הבית ואת התחתונים.

זה נשמע לך דמיוני? דבר עם עורכי דין לענייני פשיטת רגל - משום מה יש לאנשים האלה עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 12:57
אבל העניין הוא שבמרג'ין קול או בקרן ממונפת אם הקרן נופלת ממש אז תיסגר לך הפוזיציה פה כדי שמה שתיארת יקרה צריך שגם הקרן תיפול ממש וגם שזה יקרה בדיוק ביום שאתה צריך להחזיר את ההלוואה והסיכון לזה הוא כבר יותר קטן מהסיכוי שרק אחד מהם יקרה. בנוסף ההלוואה שאני מדבר עליה היא הלוואה פרוסה ולא בלון וכל עוד אני עובד ויש לי תזרים הכנסות לא משנה כמה השוק קורס אני פשוט מחזיר מהכסף שאני מרוויח כל חודש אז בפועל אין את הסיכון הזה שאני אצטרך למכור מניות
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 13:08
הנה למשל הנחה שכדאי לתקף.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 16:21
זה לא ביום אחד, והסיכוי שזה יקרה גבוה בהרבה ממה שאתה חושב.

אז כל התכנית שלך מבוססת על זה שאתה עובד?! על המושג פיטורים שמעת?

ועל השפל הגדול? ממליץ לראות סרטים תיעודיים והיסטוריים. המוני אנשים עם גישה זהה לשלך קפצו מחלונות גבוהים. האמירה שלך מנותקת לגמרי מהמציאות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 17:33
מאוד נוקבים בתשובות אבל לא נענתה השאלה המעניינת שפותח השרשור שאל,

נראה שמנסים להזהיר לא למנף כי זאת השקעה עם סיכון גבוהה וזה נכון.

לשאלתו,

מה היתרון במדדים כפולים והלוואה מברוקר,

לעומת הלוואה מהבנק? מבחינתי זאת שאלה טובה. האם הכל שאלה של גובה הריבית או שיש פרמטרים נוספים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 20:01
מה היתרון במדדים כפולים והלוואה מברוקר,

לעומת הלוואה מהבנק? זאת בדיוק השאלה שלי שימו בצד עכשיו סיכונים של מינוף כי אותם יש בכל סוגי המינופים
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 20:33
דבר ראשון יש הרבה אנשים שלוקחים גם מהברוקר וגם מבנק, והמעלה בזה שכך אפשר להגיע בסך הכול למינוף הרבה יותר גבוה.

דבר שני הלוואה מהבנק בדרך כלל לא כל כך זולה, ובמיוחד שהלוואה מהבנק זה בדרך כלל לא בלון, וממילא יותר קשה למנף סכומים גבוהים, כי יש החזרים גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2022 22:48
תרחיש דמיוני:

בוועדת ההלוואות של הבנק יושבים 3 מחברי הפורום שמבינים בהלוואות והשקעות,

האם תצליח לשכנע אותם למה כדאי להם לתת לך הלוואה?

אם לא סביר שלא תצליח לשכנע את הבנק ואז הריבית שתקבל תהיה גבוהה או שלא יאשרו לך הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2024 21:28
מסכן, אכן טוב מותי מחיי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 00:52
בהשקעה בקרן ממונפת למשל נאסדק פי 3 בקרן במינוף חודשי אם אני משקיע לחודש 1 מהיום הראשון עד סוף החודש האם התשואה שלי תהיה בדיוק כפול 3 מקרן לא ממונפת או שיש עלויות לקרן על מנת לייצר את המינוף כך שיהיה שחיקה בתשואה. כמובן אני מתכווין לעלויות נוספות מלבד דמי הניהול של הקרן
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 12:37
שום דבר לא מובטח במינופים.

זה תלוי מה הרכב הנכסים של הקרן למשל אם היא מבוססת חוזים עתידיים אז הם צריכים לגלגל חוזים ואז חשופים לקונטנגו\בקדוריישן וכו'..
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2024 13:46
ברור ששום דבר לא מובטח אבל מה הכיוון. למה אני אמור לצפות בממוצע כמה אחוז עלות יש למנהלי הקרן מלבד דמי הניהול של הקרן
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 22:34
אל תצפה לכלום לא תתאכזב.

המדד יכול לעלות ב10% בחודש והתעודה והכסף שלך ימחק.

אל תשקיע בתעודה ממונפת פי 3 בלי להבין את הסיכונים והמשמעויות.

תחרוש גוגל וממליץ מאוד לקרוא תשקיף של התעודה בשביל להבין איך היא עובדת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2024 07:01
אני מקווה שבסוף קנית משהו אחרי כל הקשקושים כאן.

האמת שהיה לך תזמון יפה, לכאורה קנית ב28.6.22 TQQQ לפי שער של 28$ ולכן היום אתה ברווח של כמעט 100% תוך חצי שנה. שאפו!

אה, לא קנית?

לא נורא. אולי בפעם אחרת.

"When you have to shoot, shoot. Don't talk"
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2024 09:54
שנה וחצי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2024 23:27
זה היה נטו התעייננות, בטח שאף אחד בפועל לא ענה לי עדיין לגמרי על השאלה ששאלתי לצערי... חוץ מתשובה של הבנק יתן לך ריבית יותר גבוהה שאני לא סגור על זה בכלל.

מנסה שוב פעם:

למה לקחת הלואוה מהברוקר שיסגור לך את הפוזיציה עם מרג'ין קול ותפסיד את כל הכסף ולא פשוט הלוואה ממישהו חיצוני (לא בהכרח הבנק) ששם גם אם ירד 90% הוא לא קשור לתיק השקעות שלך וככה התיק ישאר והזמן יעשה את שלו עד שהוא יחזור ולא תפסיד את כל הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2024 01:42
אני באמת חושב שסתם "הלוואה לכל מטרה" תהיה יקרה יותר.

חוץ מזה יש לה את החסרונות שלה - אתה כנראה תצטרך להחזיר סכום קבוע כל חודש כמו שעון.

התזרים לא תמיד מאפשר את זה.

אצל הברוקר אתה בתיאוריה יכול להחזיר כשנוח לך (כל עוד לא השתוללת עם המינוף).
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2024 03:01
למה שזה יקרה ב TQQQ אם היא ממונפת יומית?

אם כבר, אתה יכול לקחת הלוואת בלון מקרן ההשתלמות (עד 7 שנים) ולמנף אותה. כמובן לא בפי 3, אבל בתקופות של ריבית נמוכה זה יכול להיות מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2024 07:39
אני חושב שענו שוב ושוב - התשובה היא ריבית גבוהה.

עלות המימון של TQQQ נמוכה מהריבית בהלוואת מארג'ין, שנמוכה מהריבית שתקבל בבנק.

ושים לב ש-TQQQ שקולה ללקחת הלוואה רק בטווח הקצר.

אם לקחת 200₪ הלוואה וקנית QQQ ב-300₪, אתה ממונף פי 3. אבל אם הנאסדאק עלה ב-33%, יש לך נכס ב-400₪ והלוואה 200₪ - זה רק 100% מינוף. כדי לשמור על המינוף צריך עוד הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2024 14:22
ברור לי. אני פשוט מבקר את ההתנהלות של רוב האנשים שבודקים ובודקים ובסוף נכנסים עם התנאים והעמלות הכי טובים אחרי זמן שעובר בו השוק התקדם כהרגלו.

אני מעדיף להיכנס אתמול אם הכסף מוכן. מניסיון, מרווחים כך הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2024 14:55
זמינות

נגישות (קליק ויש לך, מועד פירעון של ההלוואה גמיש באמת להבדיל מהבנק)

עלות ריבית לרוב הרבה יותר אטראקטיבית

שוב זה תלוי מה התכנון שלך, יש הרבה אנשים באינטרנט מארהב שלקחו הלוואות סטונדנט ושמו הכל על מניות לדוגמא (הרבה שהפסידו הכל)
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2024 21:28
תודה רבה על המענה

מרגיש לי קצת הזוי שבשביל ריבית יותר טובה או זמינות גמישות נוחות וכו' אנשים יסתכנו באפשרות לאבד את ליטרלי כל התיק שלהם בגלל מרג'ין קול אבל כנראה שיש אנשים שמרגישים נועזים חחחח
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2024 21:35
נאמר שיש לי שלושה מליון דולר ב IB, ברווחים די גבוהים. פתאום החלטתי שאני רוצה רכב חדש ואין לי כסף זמין. האם למכור את המניות ולשלם מס?

הפתרון היעיל יותר הוא לקחת הלוואה כנגד הני"ע. במכירה משלמים מס, בהלוואה לא.

דרך אגב, יש לא מעט עשירים בעולם שחיים ככה - לא מושכים מהקרן אלא ממשיכים לצבור חובות כנגד תיק ני"ע או נדל"ן.

זה לא עונה על השאלה שלך, רק נותן זווית נוספת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2024 21:45
זה לא רק ריבית יותר טובה\זמינות\גמישות\נוחות.. קשה לקבל הלוואות גדולות לצרכי השקעה.

תנסה לקבל חצי מיליון מהבנק... בברוקר אתה לוחץ על העכבר.