⬅ חזרה לאינדקס

האם חוזה שכירות חוקי ?

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 10:20
הבן של בעל הדירה בשנה הרביעית שלי בדירה טוען שהוא בעל הנכס הדירה וחותם על החוזה !

1. ביקשתי ממנו שיביא יפוי כוח , מסרב

2. הזהיר אותי לא לשאול יותר מידיי שאלות ואם לא מתאים לי שאני יצא מהדירה !

3. חתמתי איתו חוזה ומסרתי לו ציקים

4. האם החוזה חוקי ? מסרב להראות לי מסמכים שלו או שהוא בעל הדירה ,

5. השיחה איתו הוקלטה שמזהיר אותי לא לבקש מסמכים שהוא בעל הנכס או לחקור בעניין
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 10:28
אתה מפחד שבעל הנכס האמיתי ידרוש ממך תשלום שוב ?

ממי שכרת בפעם הקודמת ?

אתה יכול לבדוק בטאבו או במינהל וכדו' על מי רדומה הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 10:34
בטח סכסוכי ירושה...
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 10:34
אתה לא צריך אותו בשביל זה, תוציא נסח טאבו לבד.

חוץ מזה למה שלא תדבר עם אבא שלו ותברר את הנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 10:37
שאלה, איך אתה יודע שהוא הבן של בעל הדירה ?

איך אתה יודע שאין סכסוך ירושה וברגע שהאחרים יגלו שהוא מקבל כסף על השכרה ידרשו פינוי ?

זה שהוא אמר לך לא לחקור ומוקלט זה דווקא לרעתך, מכיוון שידעת או חשדת לכאורה שיש בעיות ובכל זאת לקחת סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 10:38
איך נסח יעזור ?, הדירה לא על שמו. ביקש ממנו יפוי כוח , משתמע מזה שהוא יודע שהאיש לא בעל הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 11:10
אין לי תשובה בשבילך, רק עוד שאלות:

* חוץ משדה החתימה (שנניח אפשר לטעון שהוא הציג את עצמו כבעל ייפוי כח - בעפ), האם גם החוזה כעת מוגדר בינך לבינו במקום בינך לבין האבא?

* האם הצקים שינו נמען עם החוזה החדש?

א. הוא לא חייב להציג את ההקלטה

ב. הוא נמצא תחת איום לפינוי (את זה יש מוקלט?)
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 11:12
הי

מצטער, זה לא תקין, אם הייתה שוכר שרותים של עורך דין הוא לאהיה מאפשר לך לחתום על החוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 13:00
שזו גם בעיה בפני עצמה.

עורכי דין הולכים על הבטוח. לא כל כך מתיישב עם פורום נדלן שכאמור הבטוח עולה יותר .
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 13:10
לא חייבים להיות עורך דין כדי להבין שכאשר אדם משכיר נכס שלא שייך לו וברור שיש לו בעיה להסביר את זה, זו הבעיה האמיתית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 13:18
מה כתוב בחוזה?

בדרך כלל יש התייחסות שאומרת שהמשכיר הוא בעל הנכס.

אם אין התייחסות כזו אז בתוקף מה הוא משכיר?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 13:20
לא חוקי לא תקין ואתה בהחלט עלול לשלם פעמיים - כלומר גם לאבא/ליורשים - אם יסתבר שהבן לא באמת הבעלים (של 100% מהנכס).

גם אם תתבע את הבן על רמאות עדיין תיאלץ לשלם לבעלים החוקיים בלי קשר. תיזהר.

במצב כזה אני במקומך אומר לבן שאני לא משלם לאף אחד עד שמקבל ומאמת מסמך משפטי המעיד על בעלות חוקית, ואם זה יורשים אז גם הסכמת כולם. ואם מדובר בחידוש חוזה אז מתפנה ולא חותם על כלום. עדיף מאשר לאכול אותה.

אתה לא הראשון זה קורה לא מעט בסכסוכי ירושה או כשהבעלים דמנטי וכד' שאחד הילדים/ילדות תופסים עצמאות בניסיון לקבוע עובדות מול השאר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 13:20
זה בדיוק מה שאני אומר, לא חייבים להיות עורכי דין בכדי לא להיכנס להסכם כזה. במקרים אחרים אולי כן כדאי. אבל אין קשר לעורכי דין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 13:36
תזהיר אותו שאתה הולך להתייעץ עם עו"ד, עם החוזה וההקלטה של השיחה. יש סיכוי שהוא יתקפל וידאג ליפוי כוח.

כמה זה קריטי לך להמשיך לשכור ממי שמאיים עליך? אולי תדבר גם עם האבא במקביל, רק לוודא שהוא מודע לעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 18:16
תבטל את הצ'קים ושיבוא לתבוע אותו תסחוב זמן וכו' ובסוף אם ירצה להגיע לבית משפט יצטרך להציג מסמכי בעלות וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2022 19:32
אני גם שוכר חוזה מ"הבן של" אבל במקרה שלי בעלת הדירה בת איזה 95 ומספיק לי לדעת שהבן אדם שאני כן מתנהל איתו הוא משכיר ובן אדם טוב, וזה מה שחשוב בשורה התחתונה. איך יודעים? מדברים איתו ומקווים שתחושת הבטן תהיה נכונה.