איך הגעת למשכנתא 27,000?
כמה שווה הדירה הנוכחית במכירה?
כמה משכנתא תצטרך לדירה החדשה?
אתה מחשב ריביות ל-30 שנים, לרוב מסיימים משכנתא לפני וחוסכים ריביות....
אני מתלבט עם השקעה של 250,000 ש"ח לטווח ארוך בין שוק ההון (מדד עולמי רחב, טווח של 15-20 שנים) לבין רכישת דירה בפורטוגל כאזרח (פורטו).
רקע כללי:
-אנחנו בעלי דירה בישראל, אין נדל"ן בחו"ל.
-משפחה עם 2 ילדים, כולם בעלי אזרחות ישראלית+פורטוגלית.
-את התהליך כמובן נעשה עם אנשי מקצוע, מבין שכל התגובות א...
הייתי קונה את הדירה ללא משכנתא בסביבת הריבית הנוכחית.
ציינת שאתה לקראת בחירת דירה, החוזה הוא 3 שנים, לרוב יש עיכובים במסירה/תקלות ועם המלחמה צריך להיות סבלני.
שים לב לכך שתצטרך לגור 18 חודשים (או להשכיר) כדי לחסוך את מס שבח כך שהייתי מכין עצמי ל-5-7 שנים מהיום.
בהצלחה...
בדיוק! הנקודה היא שמישהו צריך לגור בבית בין אם זה בשכירות ובין אם אלה יהיו בעלי הדירה.
מי שקונה להשקעה צריך לקחת בחשבון 7-9 שנים מיום הזכייה (אחים שלי לדוגמה, 4 שנים משתתפים בהגרלות ועדיין לא זכו)
ועשור קדימה זה לא מעט זמן להתחייב אליו והרבה יכול להשתנות בשוק הנדלן :)...
7 שנים מיום הזכייה או 5 שנים מקבלת טופס 4
ולא לשכוח שצריך לגור 18 חודשים לפני המכירה (יש היום מצבים שאנשים מקבלים דירה לאחר 7 שנים מהזכייה, זה לא מספיק בשביל למכור וצריך לגור 18 חודשים כדי להיות פטור ממס שבח)...
במחיר למשתכן, שבוחרים ריצוף חותמים על סעיף "יתכנו הפרשי גוונים בין האריחים" + "יתכנו שינויים בין המוצג באולם לבין מה שסופק בפועל".
בכללי מומלץ להיות בגישה יותר גמישה ולבחור בצד החכם ולא הצודק, תשמור את האנרגיות לכניסה לבית שם בדרך כלל יש תביעות בגין איחורי של הקבלן + תביעות בגין נזקים.
בהצלחה...
ראשית, תקופת הצינון היא 3 שנים ולא 5.
שנית, מחיר למשתכן של היום לא משתלמת, הסיבסוד מוגבל ל 300,000 והזמן של כל התהליך יכול לקחת 7-9 שנים (מהרגע שאתה ניגש להגרלות ועד לקבלת מפתח) כך שנניח ולא הייתה תקופת צינון כלל,
הייתי ממליץ לך לשפר דירה במיידי ולא לבנות על מחיר למשתכן....
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.