⬅ חזרה לאינדקס

בועת הליסינג

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 09:02
לא ראיתי שהנושא נדון בפורום, ואם כן, מתנצלת.

אני שומעת סברות על כך שאחת הסיבות לכמות המטורפת של הרכבים החדשים שעולים על הכביש, קשורה לאפשרויות המימון הנדיבות בזכות סביבת הריבית הנמוכה. בכל יום אני שומעת על עוד אזרח תמים שלקח רכב חדש בליסינג...

רציתי לשאול מה דעתם של המלומדים של הפורום בנושא הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 11:42
באופן אישי לא סובל רכבים.

מצד שני, עם 4 ילדים ולא מוכנים לוותר על שרותי בתוך הרכב (בייביסיטר צמוד), לא קיבלו את ההצעה שלי שאגיע על הקטנוע מאחורה או שימוש ב-2 רכבים משפחתיים (רוב הזמן לא נוסעים 6 איש ברכב)...

ייתכן ואאלץ לקנות רכב משפחתי גדול.

מה שאומר שייתכן ואאלץ לרכוש רכב, לא יודע אם חדש ובתקווה רק "0 קילומטר מהיבואן".
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 12:34
נוטה להאמין שאת צודקת, והעניין הזה אין בישראל כל ייחוד- באמריקה יש בועה מטורפת בהלוואות רכב, אנשים לוקחים רכב בהלוואה ל-7 שנים ומגלגלים אותו הלאה בתום התקופה, למרות שבהגדרה הלווה חייב אז יותר על הרכב משווי הרכב לאורך רוב תקופת ההלוואה. זה פצצה מתקתקת שתודלקה בריביות נמוכות מאוד ואשראי זמין מדי בכל העולם המערבי, עקב התערבות הבנקים המרכזיים אחרי משבר 2008.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 13:02
אני לא מבינה למה לקנות רכב חדש בכלל. אפשר לקחת רכב בן 3 שנים ולקבל תמורה הולמת יותר ולא צריך לקחת הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 13:14
כי יש מי שלא רוצה להתעסק בלרדוף אחר "העסקה המושלמת", לפנות שבוע לבדוק רכבים, שלא יעבדו עלי וכו'.

נ.ב.

אני מניח שכמו שפעם כולם רצו "ביטוח מנהלים", גם כשהם היו סתם פישרים ולא מנהלים גדולים.

אז היום רוצים ליסינג כמו לעובדי ה-HITECH, גם כשאני סתם עובד במוקד טלפוני.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 15:37
אין קשר בין ליסינג תפעולי בהייטק, לליסינג פרטי/ מימוני ש @נולי מדברת עליו....

לליסינג מהעבודה יש חישוב מאוד פשוט האם הוא משתלם או לא...

זה כאילו חטא נורא לאידיולוגיה של המשקיעה וכו'...

אבל אני לא חושב שזה כל כך נורא לחיות מעבר לאמצעים שלך כשברור לך מה אתה עושה, איך ולמה....

אם אפשר להעלות את רמת החיים שלך בצורה מלאכותית ע"י מינוף בעלויות אפסיות... זה לא כזה אסון.... כן זה להלוות מהעתיד שלך..... בסדר, בינתיים, נוסעים ברכב חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 16:00
יש כמה סיבות לדעתי.

1. שופוני - סמל סטטוס.

2. מטעמי בטיחות - רכבים שלא עברו תאונה, יש וודאות לגבי המצב המכני, בטיחותי יותר יחסית לדגם ישן יותר.

3. חרדה תפעולית - אנשים מפחדים להתמודד עם תקלות ברכב. רוצים רכב חדש באחריות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 16:22
ברכב אפס קילומטר לא צריך לוודא שלא עובדים עליך ולפנות זמן לחיפושים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 16:25
בדרך כלל קונים את זה מחברת השכרה, סוכנות אמינה וכד'
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 17:37
לא שמעתי על כאלו, אבל בכל מקרה, גם רכב בן 3 קונים באותם מקומות בטרייד אין.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 19:05
לא יודע על מה לא שמעת, יודע מה חברים שלי קונים (לא סולידיים ;) ), אלבר ועוד מוכרים רכבים יד שניה 0 ק"מ.

ברכב כזה יש הרבה פחות מרחב תמרון "לעבוד עליך" כי הוא חדש + אחריות יצרן למשך 3-5 שנים, לעומת רכב יד שניה שאין לך מושג מה עבר עליו ותוכל ליפול בפח למרות הבדיקה, בפרט בסוכנויות טרייד-אין.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 19:15
מצויין. אז אם אלבר הם שם נרדף לאמינות, אפשר לקנות מהם גם רכב בן 3.

אם אני בודק את הרכב ויש ספר טיפולים מסודר אני מוכן לקנות את הסיכון ברכב בן 3 תמורת עשרות אלפי שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 19:30
אני איתך בקטע הזה,

לעומת זאת:

תסכים שעבור הטיפוסים המדוברים שרוצים "ראש שקט" יש הבדל בין לקנות רכב 0 ק"מ עם אחריות לבין רכב בן X ולא משנה כמה אמין המוכר

ואל תתפוס אותי על המילה "אמינות" לא זה היה הנושא :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 19:39
אין רכב עם עבירות שטח יותר טובה מטויוטה קורולה ליסינג.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 20:04
הליסינג שלך כולל קטפולטה ומצנח?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 20:49
לא

אבל בזמנו הוא כלל חילוץ
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2017 21:32
1+

גם אני לא.

ז"א, אני יכול להבין מדוע יהיו אנשים מסוימים שיקנו רכבים חדשים. אבל לא מבין למה כמויות קריטיות של אנשים ממעמד הביניים עושים זאת.

וזה בניגוד נניח לדירות. כי דירה אני יכול להבין שאנשים רוצים גדולה ומרווחת ורצוי מקבלן, למרות שהיא אולי גדולה על מידותיהם והם ישעבדו הכל בשבילה וישאר להם פחות לשאר מנעמי החיים. רכב בן 3-4 בחצי מחיר, מבחינה אפקטיבית יעיל כמעט כחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 02:40
למה שמישהו ימכור רכב כזה כל עוד הוא בלי בעיות? (כמה אנשים בדיוק תיכף עוברים לחו"ל...)

להערכתי רכב צעיר שעומד למכירה הוא בעל הסתברות גבוהה יותר להיות בעייתי מרכב צעיר ממוצע.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 08:34
המוכרים הם אותם אנשים שרוצים לעשות טרייד אין בסוכנות אמינה (או "אמינה"), אוהבים ליסוע ברכב חדש מהניילונים ולא רוצים ליסוע ברכב בלי אחריות ולא רוצים לקנות רכב מאדם פרטי כי נדמה להם שכשקונים בסוכנות שיושבים בה אנשים עם חליפה ועניבה הסיכוי לרמאות נמוך יותר. בדיוק כמו אלו שחושבים שאפשר לסמוך על היועץ בבנק כי יש לו תעודה מרשימה והוא עובד במקום אמין (או "אמין").
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 08:53
מי שהתנסה ברכב ליסינג יודע שיש בזה קטע של נוחות אמיתית: בוחרים רכב חדש כל 3 שנים בלי לשבור חסכונות, נהנים מנסיעה בלי חשבון לדלק, כל בעיה קטנה של תחזוקה מישהו מקצועי מטפל, לא צריך לטרוח לחפש איפה לעשות ביטוח או איפה לעשות טיפול תקופתי, גם לא כואב הלב אם מישהו שרט את הרכב בחנייה או שבר את המראה וכ'ו. ברור שזה עולה כסף ואפילו הרבה, אבל בחשבון כולל של עלות תועלת מול האלטרנטיבות יש כאלה שזה מתאים להם.

גילוי נאות: אני מדבר מפוזיציה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 09:15
בזמנו, ראיתי מישהו עם רכב ליסינג, נסע בו כ-30,000 ק"מ ב - 3 שנים. ממש הפסיד על השווי מס. החליט לרכוש את הרכב בסוף ה-3 שנים... אני מכיר את הרכב... פעם ראשונה שהלך לתדלק הגיע בעצבים, פעם ראשונה ב-3 שנים ששם לב למחיר הדלק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 09:36
המשפט השני כנראה נכון, אבל הוא עדיין לא מעיד שרוב הרכבים בני ה - 3-4 שמוצעים למכירה בעייתיים.

קראתי איפשהו שכל שעה עולים בישראל בממוצע כ - 200 רכבים חדשים על הכביש. זה סדר גודל של 150,000 בשנה, לא כולל שבתות וחגים.

למה כולם רצים לקנות חדש, אני לא יודע ולא מבין. כנראה שיווק אגרסיבי, הצעות אשראי מפתות, סמל סטטוס יוקרה ובורות, בעיקר.

הדבר גורם למחירים בשוק המשני (יד 2) לצנוח. היום אף רכב כמעט לא נמכר במחירון או קרוב לכך, והפחת גם ככה קטלני ולא משקף מהימנה את אבדן הערך האפקטיבי. היום יש רכבים פצצה. אתה יכול לקחת בכיף גם רכב בן 7-8 (יפני למשל) רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת, של בן אדם פרטי שפוי שלא קרע אותו, עם נניח 120,000 קילומטר, ולדעת שבסבירות גבוהה מאוד הוא ישרת אותך עוד 7-8 שנים עם קרוב ל - 0 תקלות.

שאני קונה רכב אני מסתכל קודם כל על הבנאדם. מה הסיפור שלו, למה הוא מוכר. אולי הוא קיבל רכב חדש מהעבודה, אולי הוא ואשתו החליטו שהם לא זקוקים יותר לשני רכבים, אולי הוא קונה חדש, אולי הוא מפסיק לנהוג כי הוא בן 80, אולי הרכב היה של הבת והיא נסעה ללמוד בשיקאגו. אבל הכי חשוב אינטואיטיבית אם אני מרגיש שאני יכול לסמוך עליו. ואם הנתונים היבשים טובים - דגם יעיל, קילומטראז' נמוך, מספר ידיים שהחליף הרכב לא עולה על 2 ומעולם לא השכרה, היסטוריית טיפולים מתועדת ורצוי במוסך מרכזי, אני אקח את הרכב לבדיקה במוסך ובהנתן אור ירוק אקנה בלב שלם.

יש אחלה סחורה בשוק יד 2, ואני אומר את זה מניסיון שלי כאחד שנוסע כל החיים על רכבים משומשים ואמינים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 09:57
אוההה-ואה!

כמה אנשים כאלה שאני מכירה.

מבחינתם ברגע שאחריות יצרן פגה, זה הזמן להחליף.

לא ברור בכלל, אבל בהחלט תופעה קיימת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 19:15
את שני הרכבים האחרונים שלי קניתי מחברים לעבודה כשהרכבים היו בני 4-5. הם רצו למכור כי רצו לעבור לליסינג תפעולי בגלל שהיו להם נסיעות ארוכות ולכן זה כנראה השתלם להם (או לפחות לא היה מאוד יקר ביחס לחלופה).
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 19:45
סורי. לכל רכיב יש אורך חיים מוגבל. רכב עם 120,00 בהכרח יעשה בעיות.בלמים,בולמים,ציריות,גומיות וכו'...

בטח ובטח שלא 7-8 שנים בלי בעיות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 20:37
לא הבנת.

כוונתי היתה שניתן לסמוך על אמינות הרכב היה והוא מטופל באופן הולם. (כל 10 או אחת לשנה).

לא התכוונתי שאין צורך להחליף רפידות ברכב 150,000 ק"מ או משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 21:03
הנה אנקדוטה קטנה: לפני קצת יותר משנה הילדים יצאו אל המכונית בדרך לבי"ס, חזרו אלי ושאלו: אבא, איפה המכונית? מסתבר שבלילה היא נגנבה.

תוך כמה שעות מצאתי מכונית יד ראשונה בת שנה וארבעה חודשים עם 24 אלף ק"מ במחיר נמוך ב-40% מחדשה כזאת. אחריות סיטרואן עד 100 אלף ק"מ.

בדקתי גם עם קצין הרכב שלנו כמה תעלה לי מכונית דומה מליסינג. בחישוב כולל של כל העלויות ליסינג יצא יקר יותר ב-1000 שח לחודש.

טיפולים: מתקשר למוסך, מתאם איסוף מהעבודה, עד סוף היום הרכב חוזר מטופל ושטוף. כמו בליסינג. במקרה והרכב לא מוכן בסוף היום, המוסך מסדר לי רכב שכור ב-100 שח ליום.

טסט פעם בשנה לוקח חצי שעה. זוג צמיגים פעם בשנה, עוד חצי שעה.

בקיצור, ליסינג היה משתלם עד לפני 10-15 שנה אבל כבר מזמן שלא. ואני גם לא מוגבל מבחינת תחנות דלק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2017 21:17
בעל רכב בן 8.5 עם קצת יותר מ -120,000 ק"מ,

רכשתי את הרכב כשהייה בן 3.5

מטפל באופן תדיר במוסך ועד כה התקלה היחידה שגרמה לאי זמינות הרכב היתה מצבר.

כמובן שהמוסך מחליף רכיבים שהוא מוצא לא תקינים בטיפול ( מטפל פעם בשנה )
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 10:24
אני חושב שזה אפילו יותר בועתי מזה, אתם יכולים לראות את המגרשי ליסינג האלה מפוצצים תמיד במכוניות שאף אחד לא קונה, כל מני דגמים שבשביל להעביר אותם ביד שניה צריך למכור בחצי מחיר כי אף אחד לא רוצה.. והחברות ליסינג ממשיכות לקנות ולקנות, כי יש להן הנחה גדולה ואז כאילו הם מרוויחים לעומת המחירון, וזה מעלה את השווי על הנייר של החברות האלו, אבל הכל על הנייר.

בתור ליסינג ולא מכירה של המכוניות, המחיר של זה יקר מדי וכל אחד שלא מרוויח 20 אלף נטו בחודש עושה את החישוב ורואה שזה ממש לא משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2017 23:06
ליסינג זה ממש לא משתלם. פעם היה עוות מס, זה תוקן, והליסינג ממשיך בגלל עובדי הייטק מפגרים, שמעדיפים לשלם עוד 10,000₪ בשנה סתם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2017 20:46
עכשיו בדיוק על זה, ערוץ 10.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2017 17:39
אני די מסכים עם מה שאמרו בפורום אחר על הנושא הזה

סיבה נוספת למכירות המוגברות, זה הרבה בגלל שוק היד 1 0 קילומטר(מקווה שכולם מכירים את אפיק זה)

כרגע המצב הוא שרכב X חדש עולה כמו רכב כזה שנת 2015 מבעלות פרטית.

נוצר רושם לאנשים, שהם יוכלו לקנות רכב חדש ולמכור אותו אחרי שנתיים מבלי להפסיד בכלל כסף.

זאת כמובן הנחה מטומטמת להחריד מהסיבות המובנות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2017 21:47
תזהר שלא יחשבו שאתה מקנא. די בטוח שאחד הקריטריונים בראיונות עבודה הוא לא-מפגר אבל מה אני מבין.

אנשים היום הרבה יותר מחושבים לגבי הליסינג. ברוב המקומות יש הגבלת דלק, כל מכה\שריטה גוררת התעסקות עם הליסינג + פיצוי. זה כבר מזמן לא סמל סטטוס.

ובכל זאת, מי שלוקח ליסינג למרות שזה לא משתלם לו, לוקח בחשבון שיקול שנקרא נוחות. יש ביננו אנשים שאפילו מוכנים לשלם על נוחות רחמנה ליצלן.

אגב, הבועה בשוק ידועה ומתוחזקת על ידי היבואנים והליסינג. דוחפים ערימות של רכבים ב 0% הון עצמי. לישראלי הממוצע אין כסף לשלם אז הוא לוקח הלוואת מימון על הרכב ב0% ריבית אבל ישלם מחיר מופקע על הרכב. המחיר גם מושך את היד שניה כלפי מעלה וזה עוזר לליסינג להציג שווי שוק גבוה. מי שסובל זה השוק הפרטי ששם המחיר הריאלי בא לידי ביטוי כי משלמים במזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2017 22:02
מה הנוחות?

בהנחה שאת סיפור הקניה / מכירה אפשר לפתור בטרייד אין, אז כמה נוחות כבר נותן הליסינג?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2017 22:03
עיסקת הליסינג האחרונה שסגרתי (ל2 רכבים) היה סעיף בחוזה שמאפשר לי להחליף\להחזיר את הרכב אפילו לאחר מספר חודשים (בעסקאות קודמות הייתי צריך לחכות שנה וחצי-שנתיים) ותמיד עניין אותי למה הם מאפשרים זאת ומה הם עושים אחרי זה עם הרכב שאחזיר

לאחר מחשבה עמוקה החלטתי שזה די לא מעניין אותי מה הם עושים, כל עוד אני יכול לעזוב את החוזה בהתראה של חודש

אגב, לפני העיסקה הזאת רכשתי 2 רכבים לשנה וחצי ומכרתי אותם (רשמתי אותם על שמי לצורך מחירון יותר טוב), חישוב ההוצאות נטה בקטנה (ממש בקטנה) לכוון הרכבים הקנויים, לקח אחד שלמדתי הוא שתאונה קטנה והפעלת הביטוח יכולים להטות את הכף לטובת ליסינג ולכן מכרתי

חייב לציין שהרכבים היו 16 חודשים על הכביש והמחיר שלהם ירד ב 30%, למרות זאת שילמתי כמו עיסקת ליסינג אם להשוות את התקופות
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 11:13
בתקופה הוורודה?

0 דאגות.

לא משלם דלק. לא ביטוח. לא מוסך. לא כלום. לא מתעסקים איתך על שריטות וכו'. וממש לא אכפת לך מהרכב.

יש לך פאנצ'ר? אתה שורף אותו בצד הדרך, ומביאים לך חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 16:29
תודה. שאלתי את מי שתיאר את המצב היום ולפיו כבר כן מתחשבנים וכו'.

בכל מקרה, מה שתיארת (שמוכר לי) מצדיק את העלאת דמי השימוש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 21:29
ודבר זה פוגע במקצועות שחייבים רכב לתפקיד ( נסיעה ללקוחות )
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 22:52
ההסדר הקודם יצר עיוות עצום ואי אפשר היה להמשיך בו.

אני מסכים איתך שזה לא בסדר שמעבידים דורשים מעובדיהם להביא את כלי העבודה מהבית במקום לספק אותם לעובדים. אם המעביד הגון ומספק את כל כלי העבודה, לרבות רכב לצרכי עבודה, אף אחד לא ייפגע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2017 23:30
למה לא?

טכנאי שטח לצורך הדוגמה, חייב רכב עבודה אין חולק על כך.

היות והמעסיק נותן לו רכב צמוד הוא משלם על זה שווי שימוש, אלא אם המעסיק מגלם לו גם את שווי השימוש.

כאשר מדברים על מס שולי 31-34% המעסיק צריך להוסיף לברוטו את אותו הסכום של שווי השימוש~ כך שהרכב עולה לו אפקטיבית כפול.

או שלא הבנתי אותך.

אז תגיד שישתמש ברכב תפעולי ויבזבז זמן כל בוקר וערב בשביל להגיע לחניון?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 00:20
הוא מבזבז זמן להגיע למקום העבודה כמו שאני מבזבז זמן להגיע למקום העבודה.

או נשאל אחרת - הטכנאי שטח הזה מחזיק בבית עוד רכב לצרכיו הפרטיים כך שכשהוא חוזר מלקוחותיו לאחר יום עבודה הוא מחליף לרכב הפרטי וכך גם בסוף השבוע?

אני מסכים שבמקרי קצה נוצר עיוות, אבל הוא קטן בהרבה מהעיוות שהיה במצב הקודם.

יכול להיות שהטכנולוגיה תפתור גם מקרי קצה אלו (למשל, על ידי הוכחה שאין שום שימוש פרטי ברכב לאחר שעות העבודה).
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 00:20
הוא מבזבז זמן להגיע למקום העבודה כמו שאני מבזבז זמן להגיע למקום העבודה.

או נשאל אחרת - הטכנאי שטח הזה מחזיק בבית עוד רכב לצרכיו הפרטיים כך שכשהוא חוזר מלקוחותיו לאחר יום עבודה הוא מחליף לרכב הפרטי וכך גם בסוף השבוע?

אני מסכים שבמקרי קצה נוצר עיוות, אבל הוא קטן בהרבה מהעיוות שהיה במצב הקודם.

יכול להיות שהטכנולוגיה תפתור גם מקרי קצה אלו (למשל, על ידי הוכחה שאין שום שימוש פרטי ברכב לאחר שעות העבודה).
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 00:58
העיוות נוצר בגלל הטכנאים אבל מי שסובל ממנו הם אנשי הייטק.

איש הייטק גם משלם מהשכר על הרכב, מה שטכנאי לא עושה, וגם משלם שווי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 01:04
הדיון התחיל בהודעה שממש לא חייבים.

אם השירות עדיין קיים, כנראה שמספיק אנשים מעוניינים בו ולפחות חלקם בדקו ומצאו שאם ישלמו עליו מהנטו שלהם זה יעלה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 01:07
עוד לפני טכנולוגיה, הפתרון הוא תקנות, נניח לפי מבחן נחיצות שיחריג עובדי הייטק/משרד ויכניס תחתיו עובדי שטח למשל, אפשר אולי גם שווי שימוש מופחת לעובדים אלו וכד'.

אז תגיד שאנשים ירמו? היום גם יש רמאים שנותנים לעובד רכב צמוד ומצהירים עליו תפעולי.

לא כי גם ככה קורעים אותו עם המס.

"מיודענו הטכנאי" היה קונה רכב פשוט וזול לשימושו הפרטי.

במצב הנוכחי יש אוכלוסיה שלמה של עובדים שנפגעים מזה.

המנקה אצלנו בעבודה טכנאי שטח במשך היום ובלילה עובד במשרה שניה בשביל השלמת הכנסה "מעמד הנמוך קלאסי", המס שולי שלו מתקרב ל-14% ובגלל הרכב שהוא מקבל מהעובדה זה קפץ ל-21%.

אני לא מתיימר להבין בזה ולא יודע מה נכון, לא החזקתי אף פעם רכב ליסינג ולא נפגעתי אישית מהתופעה, רק חושב בקול.

לא נכון.

אני יוצא מנקודת הנחה ששווי שימוש אכן מגלם בצורה הוגנת את שווי ההטבה.

אם הוא מקבל רכב בשווי שימוש 3K זאת אומרת שבמידה והיה בוחר לקבל זאת לשכר ולרכוש את הרכב לבד, היה מנוכה לו מס על הסכום הזה זהה לזקיפת שווי שימוש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2017 01:33
ברור שתמיד אפשר לנסות לשפר.

הנקודה היא שהטכנאי שלכם משתמש ברכב גם לשימוש פרטי ולכן צריך לזקוף לו מס. נוסחה מושלמת לא תהיה אף פעם ולא רק בגלל רמאים.

באופן כללי, הליסינג בהיקף גדול הוא בעיה כלכלית מעבר למיסים. טוב עשו שהקטינו את מימדי התופעה וההוכחה לכך שהיה מדובר במקלט מס היא שברגע שפסקו הטבות המס, פסקה גם התופעה.