⬅ חזרה לאינדקס

מיזוג אוויר בדירה חדשה להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2019 18:34
עוד כמה חודשים אני מקבל מפתח לדירת 3 חדרים חדשה שרכשתי להשקעה. את הדירה אני מתכנן להשכיר לתקופה של 5-6 שנים (תקופה שבה אסור למכור את הדירה) ולאחר מכן אני כנראה ארצה למכור אותה.

עוד מעט אני אצטרך לקבל החלטה איזה מיזוג אוויר להתקין בדירה ואשמח לשמוע מה דעתכם.

מזגן מיני מרכזי? 3 מזגנים לכל חדר ? משהו אחר?

כמה נתונים שרלוונטיים להחלטה:

1. פחות אכפת לי צריכת חשמל כי אני לא מתכנן לגור בדירה בשום שלב.

2. הבנתי שהיום יש מגבלות לשים מזגנים מחוץ לדירה כמו שהיה פעם אלא אם כן יש מסתור למנועים. לא בדקתי עדיין ולכן אני לא יודע אם יש היתכנות לשים 3 מנועים של מזגנים (במידה ואני אבחר לשים מזגן בכל חדר).

3. מדובר בשכונה חדשה עם תחרות על שוכרים, לא מבין בזה אבל האם יש בחירה מסוימת שעדיפה לאנשים ששוכרים דירות ? אם כן אז זה משהו שאני צריך לקחת בחשבון (נניח אם שוכרים מעדיפים מיני מרכזי אז אם לשכן שלי יהיה מיני מרכזי ולי מזגנים בכל חדר זה יכול להוות חיסרון).

4. בעוד 5 שנים כשארצה למכור את הדירה האם זה שיקול משמעותי מה יהיה לי בדירה מזגנים או מיני מרכזי ? האם כבר היום כדאי לי להשקיע מיזוג מסוים מתוך מחשבה על המכירה העתידית ?

לאור הנתונים האלה מה כדאי לי לרכוש לדירת 3 חדרים שלי ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2019 18:47
כשוכרת וגם בלי קשר - מזגן בכל חדר זה פלוס ענק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2019 18:51
מבחינת תחזוקה ומחיר, אני חושב שמזגן בכל חדר עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2019 19:01
מבחינת חסכון ונוחות נראה לי שעדיף מזגן בכל חדר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2019 22:45
אם התשתית מאפשרת, הייתי הולך על מולטי אינוורטר.

אם אתה רוצה לחסוך לך על מרכזי, ישנם שוכרים שיראו את החיסרון הנ"ל.

קח בחשבון שלא כל מה שאתה רוצה לעשות הוא ישים, הדירות קבלן האלה בדרך כלל מתוכננות למרכזי, בנוסף צריך לקחת החלטות לפני ההנמכות גבס.

עדי, שתתיעץ עם מומחה מיזוג, אם תרצה יש לי אחד בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 08:13
היתרון של מולטי אינוורטר זה חיסכון בחשמל ושקט , לא ? למה בגלל הדבר הזה שווה לי בתור משקיע שלא משלם חשבונות חשמל ולא גר בדירה להוסיף עוד הרבה מאוד כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 08:25
1. קודם כל זה ממש לא הרבה מאד כסף, המחירים ירדו וההפרשים לא כאלה גדולים.

2. שנית יתכן וההתקנה זולה יותר, צריך להתקין רק יחידה חיצונית אחת ולא 3, אין צורך בדמפרים, רק גז אחד וכו'

3. ישנם שוכרים (כמוני) שכן ישימו לב לזה וכן יראו בזה יתרון, אגב יש לא מעט שוכרים (גם כמוני) שדירות עם בעלי בית עם גישה כמו שלך היו נפסלות על הסף.

4. פחות קלקולים, אין דמפרים שנוטים להתקלקל ויש רק מעבה 1 במקום 3.

5. גם במכירה זה משחק תפקיד, רוכש פוטנציאלי סביר להניח שישים לב לזה.

6. סעיפים 3+5 מאד רלוונטים בפרוייקטים של מחיר למשתכן או כל פרוייקט אחר מרובה משקיעים, שיצאו מלא דירות לשוק וכולם ירצו להשכיר, דירה שיש לה שדרוגים תושכר בקלות יותר מאשר דירה שאין לה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 11:53
אם לא ביצעת הכנה למזגן בכל חדר והבנייה עתידה להסתיים בקרוב, העלות של התקנת מזגן בכל חדר גבוהה ודורשת הרבה התעסקות (מניסיוני).

הבעיה היא שצריך להעביר צנרת בין כל מזגן מהמדחס (יחידה חיצונית) למאייד (יחידה פנימית). זה אומר לרוב חציבה בקירות, שבירת רצפות וכו' - בדירות חדשות אסור לתלות את המדחס על הבניין אלא לשים רק בנקודות מוסתרות מתוכננות מראש, מה שאומר שצריך להעביר צנרת ארוכה, לא סתם חור בקיר מהמאייד על הקיר למדחס שיושב בצד החיצוני של אותו הקיר. כמו כן, המים שנוצרים מעיבוי במאייד צריכים להיות מועברים לצנרת של הבניין, אי אפשר סתם להעביר צינור שיטפטף על הרחוב כמו פעם.

הכנה למרכזי לא בהכרח מתאימה למזגן רגיל (הכנה למרכזי - תעלות שמעבירות את האוויר הקר בבית, הכנה למזגן בכל חדר - צנרת נחושת ופינוי מים).

הדרך היחידה להבין זה להביא איש מקצוע שיסביר בדיוק מה האפשרויות למקרה הספציפי שלך.

הערה אישית - שונא, שונא מרכזי ורוב האנשים שאני מכיר בסופו של דבר התקינו בנוסף אליו גם מזגן רגיל ברוב החדרים, כי יכולת השליטה שלך בטמפרטורה בכל חדר בנפרד נמוכה עד לא קיימת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 08:22
אתה יודע במקרה מה ההבדל בין מולטי אינוורטר למולטי בוקס?

אגב מבדיקות שעשיתי ההבדל בעלות בין מיני מרכזי למולטי אינוורטר כולל התקנה זה באזור 10-12 אש"ח.

עדיין אתה חושב שזה שווה את ההשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 10:22
לא יודע מה זה מולטי-בוקס, זה שמות שיווקיים שאיני יודע מה עומד מאחוריהם.

בדירה להשקעה? לא בטוח ותלוי איפה, בדירות יקרות אני אישית חושב שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 10:43
לגבי המולטי אינוורטר, מציע לך לבדוק 1. את המחיר. 2. את ההיתכנות לתקלות.

3. וזה חשוב מאוד: כמה עולה לתקן תקלה במזגן סטנדרטי וכמה עולה לתקן תקלה במולטי אינוורטר. כמובן תשאל את השאלות הללו טכנאי מיזוג אמין.

מה אני הייתי עושה? אם זו קניה השכרה ומכירה, אז מזגן בכל חדר וזהו. כמובן במידה ואפשרי להניח הרבה יחידות חיצוניות
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 12:26
בתור שוכר - מזגן בכל חדר זה פלוס גדול.

במזגנים המיני-מרכזיים שנפוצים היום בבניה החדשה, איכשהו תמיד יש חדרים שמתקררים\מתחממים פחות טוב , כנראה בגלל מבנה התעלות שמן הסתם לא יכול להיות אחיד באורכו לכל החדרים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 13:00
מנסיון שלי בדירה שבבעלותי - עדיף מזגן עילי בכל חדר.

יושבים בסלון וצופים בנטפליקס? אין סיבה לחמם עו 2 או 3 חדרים.

מסטלבטים בחדר שינה וצופים בחדשות או בנטפליקס - למה לחמם את כל הדירה?

אצלי בממ"ד/משרד למשל, מפעיל פן שעלותו כ 50 ש"ח, לא חסכוני אבל חסכוני יותר ממיני מרכזי לכל הדירה.

בלילה, בחדר שינה, מזגן עילי שמכוון על 21/22 מעלות, סוגר דלת ועובד רבע מהזמן עד שמתעורר...

חשבון חשמל אחרון שלי עלה בערך ב 150 ש"ח לחודשיים.

בשנה שעברה עם מיני מרכזי חשבון החשמל עלה בכ 300 לחודשיים.

זו העליה מהסכום הממוצע השנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 13:31
יש מזגן מרכזי עם חלון לכל חדר, שליטה על הטמפרטורה בכל חדר, וגם סגירת החלון בכל חדר.

כמו שאמרו אם יש לך מקום אולי עדיף מזגן בכל חדר.

ואם לא? אז מרכזי עם שליטה בכל חדר.

מזגן מרכזי שמחמם את כל הבית כבר פאסה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 13:47
אין אפשרות לעשות מזגן בכל חדר כי מקום המסתור קטן ולא יכול להכיל 3 מנועים- האופציה הזאת ירדה מהפרק.(בבניינים חדשים אסור לתלות מנוע בחזית הבניין)

לכן האופציות הרלוונטיות כרגע זה או מיני מרכזי בעלות של בערך 16-17 אש"ח כולל דמפרים התקנה וגבס - זאת אופציה זולה ופופולרית למשקיעים, גם התיקונים במערכת הזו פחות יקרים בהשוואה למערכות אינוורטר אבל החיסרון הגדול שיש בה שזה מערכת אחת שפועל על כל הבית ולכן גם מבזבזת חשמל ( יש אופציה לשים דמפרים שאמורים לאפשר למזגן לצאת בחדר מסויים ולא בכל הבית אבל עדיין זה לא באמת הפרדה כמו אינוורטר זה רק עוזר למנוע מהאוויר לצאת בחדר שלא רוצים בנוסף הדמפרים נוטים להתקלקל ).

אפשרות שנייה ללכת על מיני אינוורטר ולהוציא עוד 10-12 אש"ח ובתמורה לכך לקבל מערכת שמאפשרת לשלוט במיזוג בנפרד בכל חדר וכמובן תחסוך לשוכרים בחשבון החשמל) . דבר נוסף תיקון של תקלות במולטי אינוורטר עולה הרבה יותר כסף.

דילמה רצינית שאני מתקשה להחליט לגביה. ועכשיו לכל הסיפור הזה נוסף המולטי בוקס שכולם מציעים אותו ולמרות שחרשתי על גוגל לא באמת הבנתי מה זה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 13:55
היה לי אצלי מרכזי עם דמפרים לשליטה בכל חדר והם ממש לא אמינים והוצאתי אותם לבסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 13:55
כמה נקודות :

מולטי אינוורטר יכול להגיע בצורה כזו שלכל חדר יש יחידה פנימית -נראה ומרגיש כמו 3 מזגנים רגילים.

הבעיה של מולטי אינוורטר היא שזה מוצר שנוטה להתקלקל יותר ,והתיקון שלו יקר יותר. כמו כן ,הרבה פחות בעלי מקצוע יודעים להתעסק איתו.

מיני מרכזי -מוצר חזק ויעיל בשנים האחרונות .

החסרונות ,אין שליטה נפרדת לכל חדר,לפעמים מרעיש מאוד,צריך לבדוק את גובה המזגן הפנימי , יש כאלה שעולים פחו אבל גונבים לך 60 ס"מ מהתקרה.

3 מזגנים -הכי פשוט והכי יעיל, תיקונים זולים , אפשר לקנות גם כאלה שהם אינוורטרים . זה מה שאני הייתי בוחר.

בכל מקרה שתבחר ,ממליץ על תדיראן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 13:58
+1

רק חימום מקומי ולא אזורי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 14:24
אין לזה משמעות, זה פלסיבו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 15:08
כמו שרשמתי אין מקום במסתור כביסה ל-3 מנועים של מזגנים
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2020 15:34
בדקת עם איש מקצוע ? האינוורטר מולטי שלי גדול כמו 3 קטנים
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2020 17:31
מעדכן פה את החברים ששוקלים לשים מזגנים בודדים בכל חדר בדירות חדשות.

כידוע בדירה חדשה מותר לשים את המנועים רק בחדר מיסתור.

טכנית אפשר להכניס מספר מנועים בחדר המיסתור ואז לשים מזגנים בודדים בכל חדר.

הבעיה היא לאחר בירורים שעשיתי היא שאם שמים בסמיכות מספר מנועים זה פוגע בנצילות של המזגנים, הדבר הזה עלול לגרום לנזקים ולעלייה חדה בצריכת החשמל.

המנועים שואבים אוויר מהסביבה הקרובה להם ואם יש לידם מנוע של מזגן אחר שפועל ופולט חום הם ישאבו פנימה אוויר חם ויגרמו למזגן להתאמץ הרבה יותר מאשר אם הוא היה שואב פנימה אוויר "רגיל".
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 16:25
מקפיץ נושא ישן שרלוונטי אליי.

יש לי מיני מרכזי בדירה חדישה (בבעלות, למגורים שלי) והוא כבר בקושי עובד וצורך המון חשמל, אני חושב שעדיף לי כבר להחליף למולטי אינוורטר או מזגנים נפרדים.

לפי מה שרשמת כנראה שאין מנוס ממולטי אינוורטר...האם בשנה וחצי שעברו יש חידושים בנושא מבחינת טכנולוגיה\מחיר?.

כמה בערך עולה להחליף מיני מרכזי ישן במולטי אינוורטר חדש ועל הדרך לנקות את כל התעלות? (יש ריח של עובש בפנים וגם לא מעט אבק ככל הנראה)

תודה חבר'ה!.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 16:47
רצוי להזמין טכנאי כדי לבדוק אם יש בריחת גז וכמובן ניקוי פילטרים.

בן כמה המזגן?
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 16:52
הכל תלוי במה בדיוק אתה עושה, אם צריך לשבור גבס, כמה כ"ס מדובר ועוד הרבה גורמים נוספים.

יתכן ואפשר להחליף את היחידה הפנימית או החיצונית בלבד אבל אז זה לא יהיה אינברטר.

לדעתי הטוב ביותר בהנחה שאכן אי אפשר לתקן הוא להחליף את היחידה הפנימית או החיצונית בלבד ואם אין בזה כדאיות אז לשדרג את כל העסק למיני מרכזי אינוורטר.

זול זה לא יהיה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 17:41
tadiran wind 403 משנת 2009 בערך אם זה אומר למישהו משהו.

השאלה אם החסכון בחשמל להרבה שנים יתקזז עם ההפרש במחיר...כרגע הוא אוכל חשמל (סוג של משלש את חשבון החשמל כשהוא עובד בקיץ קשה)

עד כדי כך? ומה עם היתרון של הפרדה בין חדרים? הרבה פעמים אין בכלל צורך למזג את כל הבית אלא רק את הסלון או חדר מסויים.

בנוסף יש גם את היתרון שהזכרתי של חסכון בחשמל.

אפילו אם מחליפים רק את היחידה החיצונית או הפנימית כמו שאמרת?
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 17:55
אני לא יודע, אני כן יודע שהוא שומר על טמפרטורה הרבה יותר יציבה וגם שקט יותר.

נכון אבל זה סיפור מהתחת להחליף למולטי אינוורנט כי אתה צריך יחידות פנים כמספר החדרים + צנרת חדשה לכל אחד מהם.

מזגן קטן לכל חדר כנ"ל + הרבה מקום ליחידות החוץ.

הפתרון הטוב ביותר הוא VRF אבל $$$$

כן. אני עשיתי כזה דבר לפני כמה שנים ליחידת חוץ בלבד ועלה לי 9000 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 17:58
נשמע שזו אותה סיבוכיות כמו החלפה למזגנים נפרדים בכל חדר לא? האם העלות במזגנים נפרדים נמוכה משמעותית ממולטי אינוורטר אם כך?

רציני? זה לא יותר יקר ממזגן חדש כבר? :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 20:27
לא, מזגנים נפרדים זו רמת סיבוך גבוהה יותר מאינוורטר כי זה דורש נקודת חשמל (כח) בכל חדר + לדאוג לניקוזים בכל חדר (מה שלא קיים היום).
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 09:58
יש איזשהי אופציה למיזוג בעלות של 6000-8000 שח בדירות 3 חדרים חדשות? או שאין דרך לברוח ממזגן מרכזי?
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:19
אם יש לך הכנות מתאימות אז כן

בכל חדר מזגן עלי 1 כ"ס - יעלה בין 2000 ל2600 תלוי חברה כולל התקנה (אם כמובן יש הכנה)

לחלל המרכזי זה תלוי גודל - אבל אם זה נניח סביב ה40 מ"ר ולא פונה לשמש ישירה עם חלונות ענק אז 2.5 כ"ס יעלה סביב ה3000-4000 ש"ח תלוי חברה

אם אין הכנות אז זה סיפור אחר ולעשות הכנות אחרי הדירה לפעמים זה לא פשוט