⬅ חזרה לאינדקס

המצב שלי היום

🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 18:59
אהלן

אני בחור בן 26 . לפני שנתיים הקמתי עסק והצלחתי להביא אותו לייצבות טובה

הוריי עזרו לי עם פתיחת העסק ונעזרתי גם בהלוואה מהבנק וכרגע אני בחוב של 530 אלף שח

שתבחילת הדרך החוב היה 900.

התזרים ממקור העבודה הקיים מאפשר לי להחזיר את ההלוואה ולחיות חיים באופן נורמלי ללא כל לחצים

ואפילו לחסוך עוד 3-4 אלף שקלים.

כרגע אני שוכר דירה ב6000 שח בתל אביב ומתכוון להישאר פה בגלל קירבה ללימודים ומקום עבודה של בת זוגתי ושלי.

ברצוני לקנות דירה באזור מגוריי בסביבות ה 2 מליון שח

כרגע ההון העצמי שלי הוא 50 אלף שח כאשר ישנה אפשרות למשכן את דירת הוריי ולקבל 700 אלף שח.

האם זה נכון לעשות מהלך כזה במצב של חוב כזה לבנק (530)?

האם נכון לקנות דירה במינוף כזה ולהגיע רק עם 50 אלף?

אשמח לשמוע דעות של אנשים שהיו במצב דומה למצב מינוף כזה ובאיזה אחוזי ריבית אושרו לעסקאות אלו

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:04
לא

אלא אם עלות החוב היא אפס, או קרוב לו
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:10
אתה ממונף פי 10 מהשווי שלך (פי 11?) ואתה שואל אם כדאי למשכן את הבית של ההורים שלך בשביל 700000 נוספים וגם לנסות לקחת משכנתא של 1250000 (שלא נראה לי שתקבל) כדי לקנות בית בעלות של 2 מיליון. כלומר, אתה רוצה להיות בחוב של 2.5 מיליון שח, עם שווי עצמי 0 + בית תוך כדי שאתה מסכן גם את הבית של ההורים וגם את הבית שאתה קונה.

לדעתי זה ממש רעיון גרוע (שאני מאמין שהבנק לא יזרום איתו)

ובהנחה שאתה התכוונת שאתה משלם 6000 שכירות, אתה צריך לכתוב שאתה שוכר דירה. מי שאתה משלם לו הוא זה שמשכיר דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:20
לא.

לא.

בספק אם יאשרו לך.

נשמע כמו הדרך המהירה לפשיטת רגל, אולי גם של ההורים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:23
לא.

עייפתי כבר מלשמוע איך הילדים רוצים למשכן את הדירה של ההורים שלהם.

אני לא יודע מה המצב הכלכלי של ההורים, הם עזרו לך בבנית העסק ועכשיו גם למשכן את הדירה שלהם?

אני מדבר מהבחינה המוסרית מהלב, הם עבדו שנים להגיע לדירה ועכשיו הם שוב יתחילו מאפס.

אני בחיים, בחיים לא לקחתי הלוואה מההורים, את החוסן הפיננסי בניתי במו ידי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:38
אז ככה..הכסף שיושב לך בעובר ושב לא מעיד על השווי ערך שלך

החזר ההלוואה נגמר בעוד 3 שנים כך שבתחילת הדרך ההחזרים יעמדו על גובה השכירות שכרגע אני משלם

ובעתיד (עוד 3 שנים) יעמוד על 15 אלף.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:41
כל הכבוד שהגעת להכל בשתי ידיך זה באמת מוערך.

לי יש כרגע עזרה מהוריי שפנו אלי במטרה לעזור לי להתקדם

ולא הגעתי לכאן כדי לדון אם נכון שהורים יעזרו לילדיהם או לא
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:44
למה לא להנות מעליית ערך של הדירה ומתזרים שיחסוך לי את השכירות?

במצב היפתוטתי אחר.

מסיים את ההלוואה בעוד 3 שנים חוסך עוד שנה ואז לוקח את ההלואה עם הון של 250-300.

למה לא לנצל עכשיו אם יש הזדמנות?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:48
שאני אבין, אתה שואל האם כדאי להתמנף בטירוף כשאתה מפיל את כל הסיכון על ההורים שלך (גם ההלוואה שהם נתנו וגם הבית שלהם)?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 19:55
כשמחליטים למשכן דירה בשביל קנית דירה זה הסיכון שלוקחים.

נכון המספרים גבוהים ובגלל זה הגעתי לפה לשמוע אם יש אנשים שעשו עסקאות כאלו כדי לדעת איזה בלתמים היו להם בתהליך
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 20:07
באת לקבל חיזוקים חיוביים (או להטריל).

לצערך לא נראה לי שמישהו יגיד לך שזה רעיון טוב להתמנף.

ולהעריך את השווי שלך על בסיס הכנסות פוטנציאליות של העסק זה די מסוכן, העסק די צעיר ולא מן הנמנע שהצלחות העבר לא יחזרו על עצמן (ואם כן, מה כואב לך לחכות 3/4 שנים ולקחת מינוף של דירה בלי להמשיך להיות נטל על ההורים?)
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 20:14
+1
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 20:56
נוחי דנקנר?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 21:05
מי אמר שתהיה עליית הערך? מה לגבי הריבית? זה לא עולה כסף?

איזה תזרים יחסוך לך את השכירות בדיוק? התזרים שלך יהיה שלילי ויותר שלילי מאשר שכ"ד שאתה משלם, בערך פי 2.

לא הבנתי, איזה הזדמנות בדיוק? אתה חושש שיגמרו הדירות בשוק?

אתה טובע בחוב ואתה מדבר על לטבוע בעוד חוב ולהכניס גם את ההורים שלך לצרה הזו?

מי בכלל יאשר לך משכנתא בתנאים האלה?

ידידי הייתי חושב על מסלול מחדש בדחיפות, אולי תלך ליעוץ מסודר, תתיעץ עם הרו"ח שלך אולי שיעשה לך סדר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 21:22
שכירות היא 100 אחוז תזרים שלילי

כל עוד הריבית לא עוברת 6000 שח זה יותר טוב מהמצב הקיים.

לפי שפיצר ההחזר יעמוד על 10.5 מה שאני יכול לעמוד בו במצב הנוכחי

ההזדמנות שניתנת עכשיו היא 700 אלף שח שיכולים להיות מנוצלים לקניית דירה. בעוד תקופה במידה והעסקה לא תתממש הם ינולצו לעסקה אחרת. כסף שיושב זה הפסד

החוב הוא הלוואה שהיא יצרנית בכל זמן נתון אני יכול למכור את העסק ב900 אלף שקלים פלוס 15% ההגדלה שהבאתי למצב הקיים

ככה שאני ממש לא ״טובע״
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 21:29
שמע, זה נשמע שהחלטת.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 21:39
לא הוחלט עדיין ותודה.

מחכה לשמוע עוד תגובות
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 22:33
היי

אני לא מבינה גדולה אבל אני חושבת שהחלטה כלכלית נבונה תהיה לקנות דירה בסכום נמוך יותר (לא שאני ממליצה לך ללכת על זה. הלוואות בסכומים כאלה ובגיל כזה הם רעיון גרוע. אתה מזכיר לי את האמריקאים הצעירים עם הלוואות במאות אלפי דולרים שלוקח להם שנים להחזיר וזה רק מחמיר אחרי שמגיעים ילדים והוצאות משק הבית גדלות. קח בחשבון שאם תתגרשו תשלם לה מזונות...)

בגדול אתם זוג צעיר בלי ילדים ובטח תוכלו למצוא משהו זול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 22:40
לא הייתי עושה את זה - לא בהיבט כלכלי או עסקי או בכל היבט אחר, אתה שאפתן וזה טוב אבל תזהר לא להכנס לקדחת, אתה נשען על תחזיות מבלי הרבה היסטוריה בעסק או בגיל - עוד לא נשאלה השאלה כאן, באיזה תעשיה העסק המדובר?

לי נראה שאתה מקשיב יותר מידי לגרנט קרדון ודמותו, חוב זה חרב פיפיות,

אתה לא יכול לחזות מה יוליד יום, האם ההורים שלך יצטרכו את ההון הזה בעתיד - תהיה אחראי ותגן על המשפחה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 22:50
מממ... כשאתה "לא לוקח משכנתא על הדירה של ההורים" אתה קורא לזה "כסף שיושב"?

גם לגור בדירה שאתה יכול להשכיר ב-6000 זה 100% תזרים שלילי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 23:47
מסכים על התגובות מעליי, מדובר בסיכון עצום גם עבורך וגם עבור הוריך. עכשיו כשהכל טוב, אז הכל נראה חיובי והלוואי שגם יימשך כך. אבל אתה מכניס את עצמך למצב רגיש מאוד שבו כל אירוע קטנטן שיפגע לך, גם זמנית, בהכנסות יגרום לכל החוב הזה להתהפך עליך ועל המשפחה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2019 23:57
אתה מנף את עצמך לדעת.

הכל תלוי כמה אמונה עצמית יש לך, וכמה חזק אתה מוכן ליפול.

מצד אחד יש מצב שזה הצעד הכי חכם בחייך, בהנחה והכל ירוץ חלק, זאת תיהיה החלטה נבונה.

אבל - והוא מאוד גדול במקרה הזה, ובגלל זה רוב התגובות מעלי - אם לא עלינו יקרה משהו רציני, שלא תצליח להתגבר עליו (וצרות לא חסר) אזי אתה מרבד את את הדירה של ההורים, ומכניס את עצמך למסלול מאוד לא נעים.

זה מאוד מסוכן - אבל הגודל הסיכון כך גם גודל הרווח

ובנימב אישית, כמו כן החברה מעלי לא הייתי נכנס להרפתקה כל כך גדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 00:07
אם אני מבין נכון, אתה רוצה לקנות בית ב2 מיליון .

אם לחילופין תשכור את אותו הבית תשלם 6000 שח לחודש שהם 72000 לשנה - 3.6% .

למה לא לוותר על הבית כרגע ולהשקיע את כל ההון בעסק ? הוא בטח יניב לך יותר מ3.6% .
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 00:09
הוא לא יכול לקחת הלוואה של 2000000 להשקעה בעסק שלו (לא שאני אומר שהוא יכול לקבל משכנתא כזו... אבל בכל מקרה זו לא השוואה הוגנת)
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 00:30
נראה לי שאתה מחכה לתגובה שתתמוך בהחלטה שלך

ולכן, כפי שכתבו מעליי

כבר החלטת.

מה השאלה הבאה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 01:05
בתור בעלים של כמה עסקים, תמיד לפני השקעה כלשהי שאני עושה אני שואל את עצמי - אם הכל נופל, האם אני יכול להתאושש מהסיטואציה? במידה והתשובה היא לא - אני לא משקיע.

עסק עצמאי זה עסק בסיכון גבוה. מה קורה אם חלילה עוד שנה העסק נכנס למצוקה, נסגר, ואתה במינוף של פי 10? אתה תסבול, ועל הדרך גם ההורים שלך יסבלו כי הדירה שלהם ממושכנת בהשקעה המאוד מסוכנת שלך.

לדעתי, אתה מונע מהרצון לדירה, ולא מהרצון של לעשות השקעה נכונה וזה מה שמשבש לך את החשיבה.

הייתי מתרכז בצמצום החוב לבנק, צבירה של עוד הון עצמי, ורק אז חושב על לקנות דירה. אני מאמין שאם ההורים שלך רוצים לעזור לך עכשיו, הם גם ירצו לעזור לך בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 14:13
אולי לא הבנת.

אני כרגע שוכר ב 6000 שח

במצב כזה של הלוואה כמו שאני מציג הריבית החודשת תעמוד על 3800 שח בממוצע ל 25 שנה.

החזר ההלואה הכולל יעמוד על 10300 . סכום שאני יכול לעמוד בו

יחי ההפרש בין 6000 ל 3800.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 14:23
קודם כל תודה על התגובה והנסיון להכוונה.

נלך לפי ההסתברות.

אנחנו נמצאים בפורום שככל הנראה 75 אחוז מהמשתמשים בו הם עובדיי הייטק. ככל הנראה בני 30+

הגיע היום והם הגיעו לבנק ולקחו הלוואת משכנתא ל 25 שנה

מה יקרה בעוד 7-10 שנים שיגידו להם שהם לא רלוונטים יותר לשוק העבודה הקיים בגלל שהם דורשים כבר יותר מידי.

האם גם להם לא היית ממליץ לקחת הלוואה שמא הפחד שיום אחד יפוטרו וישארו ללא כל?

אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה מחר ולכן אנחנו מסתמכים על נתונים שקיימים כרגע

אני יכול להגיד שאני לעצמי מבוטח בהסכמי עבודה ארוכי טווח. יותר מזה אני לא יכול להבטיח כלום

נכון זה הלוואה בסדר גודל שמצריך תזרים שלא תלותי בעבודה ובטחונות קצת יותר גדולים

המשתנה הקיים הוא שבעוד שנתיים תגמר ההלוואה שקיימת על העסק ואז נותרים לי עוד 17 אלף שח

לגבי דירת ההורים.

הדירה היא אינה דירה מגורים אלא דירה שלישית

נכון אין הרבה הבדל אבל זה סיכון שכן אפשר לקחת, לעולם לא הייתי מסכן דירת מגורים יחידה של הורי עצם המחשבה שיכולים לזרוק אותם לרחוב. וכמובן סביר להניח שמין הדעת הבריאה גם הם לא היו מאשרים לכך
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 14:37
אז למה לא כתבת את זה בפתיח?

כדי לקבל תשובה סבירה צריך לשים את כל הנתונים על השולחן ולחסוך זמן מקלדת לתשובות לא רלוונטיות.

ממש לא, אכן הם בולטים כאן בתגובות אבל הם לא 75%, ממש לא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 14:44
העניין הוא שגם אדם שכיר ביום מן הימים יכול למצוא את עצמו בלי עבודה. אין לבטח כלום
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 14:47
הייתי ממליץ להם תמיד לשמור על רמת ידע אשר תואמת את השנה שבה הם נמצאים

ככה שעצם היותם לא רלווטיים זאת טעות שלהם בלבד שלא ראו את זה קורה

אז כן, ההמלצה היא לא "לקפוץ מעל הפופיק", ההמלצה היא לא להיות חייב אלא אם "יש לך תחת לשלם" וההמלצה היא לא לחשוב שאתה "כל יכול"

אני משתמש הרבה בגרשיים, כי המילים הללו מתארות סיטואציות שבהם מערבים רגש (או מודעות עצמית) עם סגנון ההשקעה שלהם

אם אתה קופצני ולא יכול לשבת על הכיסא, אז אתה כל היום תחפש מאיפה לקחת את הכסף ואיפה לדחוף אותו להשקעה

אם אתה שמרני, או כזה שלא עושה תנועות חדות, אתה תנסה לשמור על עצמך וכל תנועה תהיה מחושבת

עכשיו אני לא טוען שאחת הדרכים נכונות, זה עניין אישי לחלוטין

אבל כאשר מישהו מסתכל רק במספרים בלי "לנשום" את המשמעות הוא מאבד את הראיה הרחבה ועובר ל scope צר יותר

זה בדרך כלל קורה אחרי כמה שנים מוצלחות שהן לא כישלון

תקופת זמן כזאת יוצרת אפקט של "God Mode" זה תהליך מאוד מסוכן שמבוסס על מזל, מקריות והצטרפות של אירועים שהם לווא דווקא בשליטתך

אשר באופן מפתיע הופכות כל דבר לאופטימי, הכל מתחיל לקבל פילטר ורוד והרבה תוכן (ונורות אדומות) הולך לאיבוד

שים לב שאתה מסתכל על דרך ההשקעה שלך בלי שמספיק אנשים מהצד (שלא שמושקעים בך) אמרו לך אם אתה נוהג בתבונה או לא

לאחר שהצלחת בשנים האחרונות להציג הכנסות "מספקות", אתה חוטא בזה שאתה חושב שזה ימשיך

הצעה שלי, תבחר אחוז מההלואה שאתה כרגע חייב, תבחר נקודה בזמן שבו היא תהיה מספיק נמוכה כדי לסגור אותה כליל

לשחרר את התשלום הכפוי כל חודש ואז זה מנקה לך את המגרש

פותח מלא הזדמנויות השקעה וגם מוריד את הסיכון שלך ושל הסובבים אותך

אתה לא מבין עד כמה הזדמנויות עוד יעברו שלא תיקח

האמת יהיו פי מליון (הגזמה כלפי מטה) הזדמנויות להשקיע את כספך עד סוף חייך

אל תיתקע על זאת שעלולה "לצלק" אותך הכי הרבה

רק תחשב באיזה מצב תהיה בעוד שנתיים אם לא תעשה כלום היום
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 14:52
לדעתי, יש כאן שאלה אחת שלא נשאלה ואולי התשובה עליה תעזור:

מה המטרה שלך?

בהערת שוליים- אם המטרה שלך היא שתהיה לך דירה, נראה שזה יקרה בהמשך (בהערכה גסה ) ואולי הסיכון, בהתאם לנתונים שהצגת, לא שווה את ההשקעה..
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:08
תודה רבה לך על המענה איש יקר.

לראשונה שעלתה משמעות של עסקה כזאת על הפרק הדבר הראשון עשיתי הוא לסגור את כל החורים השחורים מבחינתי.

מה זה אומר?

לקחתי ריזיקה של ירדית ערך של הנכס ב 4 שנים הקרובות ובדיקה מקיפה כמה כסף הפסיד אם כך.

אני אדם שהוא איננו ראוותני אני חיי מהוצאות של 5500 שח לכל היותר כולל משק הבית ודלק ומן הסתם שאמשיך להתנהל כך.

לקחתי מקדם בטיחות של 3 אלף שח בחודש ששמורים בפיקדון נזיל לכל מצוקה כזו או אחרת.

כרגע תחת לשלם יש לי,הכסף החודשי שהולך להחזר ההלוואה לא מהווה מקום לבזבוז וככל הנראה ימשיך להיות מושקע באותו סכום לדברים אחר כך אלא אם תיהיה ירידה של 25% (מקדם שלקחתי) בהכנסות העסק ואז סכום זה יפגע אך לא משמעותית לכדי נפילה.

כרגע אני דיי תומך בהצעה של לחכות שנתיים ואז המגרש יותר נקי מלחצים

אך עדיין מחפש אנשים שעברו חוויה דומה כדי ללמוד מה יכול להוליד יום

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:11
+1
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:17
יש הבדל ענק בין "להורים שלי יש מיליון שקל, והם מלווים לי 700 אלף" לבין "להורים שלי יש 10 מיליון שקל, והם מלווים לי 700 אלף"
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:19
אני הבנתי.

נקודת המוצא שלך היא מסוג "שכירות היא זריקת כסף לפח" (או לפחות ככה אני הבנתי את המשפט "שכירות היא 100% תזרים שלילי".

אתה לא זורק כסף לפח, אתה רוכש שירותי דיור בכסף הזה.

באותה מידה, אם תקנה דירה, ותחליט לגור בה במקום להשכיר אותה ולגור ברחוב, זה זריקת כסף לפח.

אלא מה, בדיוק כמו שאנחנו קונים אוכל, אנחנו קונים שירותי דיור.

עכשיו, מרגע זה תסתכל על הדירה שלך כעל "דירה להשקעה".

אתה נכנס עכשיו למסלול חיסכון בו אתה משלם עכשיו סכום אפסי, ועוד תשלום חודשי של 4300 כל חודש במשך 25 שנה (בהנחה והדירה שתקנה תיתן לך תשואת שכירות של 6000, בין אם תשכיר אותה בפועל, ובין אם תחליט להשכיר אותה לעצמך ותעזוב את הדירה שאתה שוכר כרגע).

בסוף התהליך, יהיה לך נכס ריק משעבודים והלוואות בשווי 2M (או כמה שדירה בשווי 2M היום תהיה שווה בעוד 25 שנה).

בדקת כמה היית מקבל אם היית חוסך את הכסף ומשקיע אותו לטווח ארוך?

וכל זה אפילו בלי להיכנס לחובות \ עלויות אחזקת דירה שאתה היום מתעלם מהם כשוכר.

היתרון היחיד שאני רואה כאן זה "חוזה אודיסיאוס" שמכריח אותך לחסוך 4300 כל חודש, ומינוף זול שהבנקים נותנים תמורת גיבוי נדל"ן.

מצד שני, אם מסתכלים על זה ככה - האם היית לוקח הלוואה של 700K כנגד הדירה של ההורים ומשקיע בבורסה? אז למה בנדל"ן אתה מוכן להשקיע?

מצטרף להמלצה - אם בעוד שנתיים כנראה תסלק את רוב ההלוואה על העסק, ותמשיך לחסוך את ה-4300 כל חודש, תעמוד במצב שיש לך הון התחלתי גדול יותר, הלוואה קטנה יותר, וידע יותר מבוסס על יציבות התזרים מהעסק.

אם תחכה עוד קצת, ותמשוך מהעסק יותר כי הוא כבר סילק את ההלוואות, תוכל גם לקנות את הדירה
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:25
עשיתי מהלך כמו שלך לפני מספר שנים, רק שלא השקעתי בבטון, השקעתי ב"קוד", קוד אשר היה אמור להפיק לי הכנסה פאסיבית לאחר שהוא נכתב

עלות יצירת ה"קוד" היתה בערך כמו הקרן של החוב הנוכחי שלך

אבל, לא הערכתי נכון את מה שאחרים ישלמו לי על שימוש באותו "קוד" והסתבר שהייתי הצרכן היחיד של אותו הקוד

האמת שזה הפתיע אותי, אבל עצם קיום אותו קוד הכנסתי את עצמי לאשראי די מחניק ללא אפשרות יציאה

אשראי שאין הרבה מקום לזוז בו ופשוט צריך לייצר הכנסה ולייצר הכנסה כדי להפחית את הלחץ

למזלי היה לי (ועדיין) עסק שהצליח לייצר מספיק הכנסה כדי להתגבר עלזה

החוב בזכות העובדה ששילמתי למישהו על כתיבת הקוד (שזה אוסף של מילים וספרות באנגלית) וזאת היתה עלות הכי גדולה

לאחר שגיליתי שאין ביקוש, לקחתי את הקוד הנ"ל ושיכתבתי אותו (בעצמי) כדי שאוכל להפיק ממנו ערך מירבי בעסק הקיים

ואני יכול להגיד לך שאחרי שנתיים שרק שיפרתי את הקוד, ההוצאות של העסק שלי התחילו לפחות בצורה דרסטית

כי פתאום קוד מחליף בני אדם והופך את המערכת ליעילה יותר

אז לאחר שנתיים של הטמעה של אותו קוד, חסכתי משכורות בעסק א' בגובה החוב עצמו, תוך כדי המשך שירותו בעסק ב', אבל בתכלס, פגעתי בקופה של עסק א'

ואם הייתי מחכה קצת ולא נותן למישהו אחר כסף עבור הכתיבה הראשונית בעסק ב', הייתי עם ממון הרבה יותר גדול עקב אי נטילת החוב מלכתחילה ועם אותה תוצאה

אחרי שקראתי את הודעתך, כל מה שהייתי צריך זה להחליף את המילה "קוד" ב"נדלן" כדי להבין שאנחנו פועלים מאותם אינסטינקטים בתור בני אדם, רק המוצר שאנחנו רוצים שונה
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:28
למה זה זריקת כסף לפח?ֿ

אם החלטתי לגור בה

א. עכשיו אני אזרוק 3800 ולא 6000

ב. 2200 שח קרן. תמיד אפשר למכור את הדירה (דירה ראשונה ללא מס רכישה) ולחזור למצב 100 אחוז שלילי.

פלוס עוד 4300 שח לקרן שלא מהווים הרבה כי בכל אופן בחיסכון

לא מבין גדול בבורסה כך שזה הופך להימור
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:29
אני לא מבין הרבה בקוד, אבל כן קצת במספרים.

אם הקוד שלך כן עוזר לך בסוף וכן חוסך לך כסף אז קשה לי מאד להאמין שאתה האדם היחיד בעולם שיכול להעזר בקוד הזה, העולם שלנו גדול...

אולי כן יש דרך לעשות לקוד Monetization?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:39
מסכים ולא מסכים

קוד אינו מוחשי והוא הינו כלי עזר לאנשים מסוימים

נדלן הוא מוצר צריכה דיי בסיסי במובנים של היום בדרך כזו או אחרת

תודה על השיתוף בכל אופן
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:39
אני לא חושב שזו זריקת כסף לפח, אבל זה בדיוק כמו שכירות.

במצב הנוכחי היום אתה יכול לשלם 6000 ש"ח ולגור בבית או לא לשלם ולגור ברחוב. אחרי שתהיה לך דירה, תוכל להשכיר אותה ב-6000 ש"ח ולגור ברחוב, או לוותר על הכנסות משכירות ב-6000 ש"ח ולגור בבית.

ההחלטה "לוותר על הכנסות משכירות ב-6000 ש"ח" כדי לגור בבית היא זריקת כסף לא פחות ולא יותר מההחלטה "לשלם 6000 ש"ח ולגור בבית".

(אלא אם אתה צופה גם שנמוך - לקנות דירה פחות שווה בשכירות מהדירה שאתה גר בה כרגע, במקרה כזה, תשקול לעשות את השנמוך בשכירות בלי לקנות את הדירה).

עזוב את החלוקה בין ריבית וקרן. תסתכל מה הולך להשתנות בתזרים שלך. אם מדובר בהחזר חודשי של 10300 למשך 25 שנה, מדובר בתשלום בודד כיום של 50K, ועוד תוספת תשלום חודשי של 4300 (לעומת ה-6000 שאתה משלם היום). בסוף 25 שנה יהיה לך נכס נקי מהלוואות בשווי 2M.

אבל אתה כן מבין גדול בנדל"ן?

או שבנדל"ן אפשר להיות "מבין קצת", ובבורסה צריך להיות דווקא "מבין גדול"?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:41
עשיתי

הפכתי אותו משימוש פומבי (אפליקציה\תוכנה) בעסק ב'

לשימוש פרטי של עסק א'

בוא נגיד ככה באופן "ציורי", במקום לפתח צמיגים שנשחקים פחות על כביש אספלט, שיניתי את הכביש ואת אופן החיכוך איתו כדי שלא יהיה צורך בצמיגים :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:41
דווקא בהקשר של נדל"ן למגורים על ידי הבעלים, יש את הבסיס המשותף, וסכום לא מבוטל שכולל התאמות אישיות (מקביל ל"קוד").
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:46
הוא עזר לך לשאול שאלה..בפלטפורמה הזאת

אפילו הנדלן לא קיים בלי קוד (תכנת שירטוט)

מה שהופך אותו ליעיל הוא שהוא "שם" בלי לראות אותו

וכן הוא לא מכסה מפני גשם, אבל לא צריך להיות בעלים של אותו נדלן כדי לצרוך אותו, כמו שלא צריך להיות בעלים של אותו קוד כדי להשתמש בו
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 15:58
קיבלתי אך אני קצת נוטה שלא להסכים.

עצם החזקת דירה שחלק ממנה להולך לסוג של חיסכון (הקרן) יכול להקנות לך בעתיד עוד מינוף וביטחונות מול הבנקים.

הטענה שלך פה היא שעדיף להישאר בשכירות רק בגלל שאני לא הולך להשכיר ומתייעד לגור? או שאני טועה
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2019 16:06
הטענה שלי היא שאל תסתכל על שכירות כזריקת כסף לפח, יותר מהאוכל שאתה אוכל.

קיבלת החלטה לגור באיזור שבו השכירות היא 6000 ש"ח, תכניס אותה להוצאות השוטפות כמו אוכל, ותחשיב אותה ככה בין אם תגור בדירה שלך, ובין אם תגור בשכירות.

אחרי שההוצאה הזו נרשמה באופן קבוע בספר הוצאות המחיה השוטפות, תבדוק את הדירה בעיניים חדשות כנכס שמשלמים עליו X בהתחלה, Y כל חודש ומניב שכירות של 6000 ש"ח (בין אם על ידיך או על ידי שוכר אחר) בניכוי תחזוקה שוטפת.

בעיניים האלו, אפשר לבדוק את ההשקעה בלי דיבורים על "כרגע יש לי תזרים שהוא 100% שלילי", כי החלק הזה בתזרים לא הולך להשתנות אם לא תעבור לדירה קטנה יותר \ איזור זול יותר.

אם תחסוך את הכסף (העודף של תשלומי המשכנתא מעל תשלומי השכירות) באמצעי השקעה אחרים, שוב יהיה לך בעתיד מינוף וביטחונות מול הבנקים...

אם אתה חושב שלא תחסוך את הכסף הזה בלי "משכנתא" שכופה עליך לחסוך גם כשאין לך, אז זה כבר מה שציינתי ב"יתרון" היחיד של העסקה, ותחשוב אם זה מה שאתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2019 09:01
פתחת עסק עם עזרה של ההורים,

נכנסת לחובות. התייצבת ועכשיו המצב שיש לך 500K בחובות. (עם ריבית כמובן)

א.זאת לא נקראת התייצבות. הריבית עדיין מושכת אותך כלפי מטה.

ב.אמרת שאתה מוציא על דיור 6000 שקל, ואתה מסיים את החודש עם פלוס של 4000 שקל?

ואחרי כל זה יש לך 50K הון עצמי?

אני לא מבין איך מישהו עם חובות חושב לקנות דירה ב2 מליון שקל רק כדי לגור ליד העבודה.

בפרט אם אין לך הון עצמי, אלא הון עצמי שלילי.

אני הייתי אומר-קודם תסדר את העניינים הכספיים שלך.

בשביל "מינוף" הייתי משתמש בשכר דירה השלישית של ההורים שלך, במקום למכור אותה בשביל ההון העצמי.

כי בין כה וכה, ההון העצמי הוא לא סתם מכשול ששמו למי שקונה דירה.

הוא גם מצביע על יחס הכנסות-הוצאות בריא.

וכשאתה אומר שהיחס הזה שווה 50K? ועוד אתה רוצה לקנות דירה שתביא לך משכנתא יותר גבוהה מהשכירות שאתה משלם היום?

זה לא בריא, לא לך, לא להורים שלך ולא למשפחה.

המבחן שלך יהיה להגדיל את ההון העצמי. קח לך שנה שנתיים, ותראה לאן תגיע.

אם הוא ישאר אותו דבר או יגדל ב20K ? הצלת לעצמך את החיים שלא קנית את הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2019 20:06
אהלן חבר

החוב לבנק היה למען רכישת כלים ומכונות שמתפעלות את העסק

נכנס לחובות נשמע ממך קצת בקונוטציה שלילית.

התייצבות בעסק היתה כל הליך ההקמה שלו מאפס למצב של נטו 50-53 בחודש.

אני מעוניין לקנות דירה באזור מגוריי לא כי זה קרוב לעבודה כי אני מכיר את המקום והסביבה ומאמין בעליית הערך של האזור.

50 אלף נזיל בעובר ושב כי אין לי סיבה להשאיר שם יותר מכך. שאר הכסף מפוזר בקרן השתלמות ובהחזרים להלוואה

השאלה פה האם לקנות במצב של היום מתייחסת למצב הריבית שלא אדע מה יהיה איתה בעוד שנתיים שלוש וכרגע עומדת האופציה להשתמש בדירה השלישית

תעבור קצת על התגובות

לרשום מה שכבר נרשם לא מפתח פה עוד דיון נוסף.

תודה בכל אופן
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2019 20:45
מי לוקח את הסיכון אתה ? נשמע לי שרק ההורים שלך...

לגבי מה כתבת למה לא לנצל עליית ערך,

אולי השוק הולך לקרוס דווקא ? מספיק מלחמה קטנה וערך הנדלן יפול וקצת מיתון ואין כסף.לאנשים ויש אבטלה , ואז יש לך נכס שנקנה יקר במינוף ואולי נכס שמפסיד, נכון שהדירה ממונפת בעזרת הוריך אז הסיכון עליהם, זה באמת כיוון מחשבה נכון של טייקון , רק שהם דואגים לדפוק את מחזיקי האגח ולא את בני משפחתם (עד כדי סיכסוכי ירושה .. )
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 09:22
אמרו פה נכון, אל תפחד הדירות לא יגמרו

תחכה שנתיים שלוש, תסגור את החוב, ותנקה את המגרש.

ואם זה לא יעלה? זאת גם אפשרות.

או לחילופין, הערך ישאר אותו דבר? אם זה ישאר אותו דבר סתם שילמת 3800 שקל ריבית(לפחות) כל חודש, שהיה יכול ללכת לחיסכון או לסגור את ההלוואה.

אתה גם לא יודע מה תהיה ערך הדירה. גם אני לא.

אבל אם תגיד שהיא רק עולה בגלל שהיא עלתה 10 שנים ברציפות,

אני אגיד לך שהריבית רק תרד בגלל שהיא ירדה ב10 שנים האחרונות.

נקודות מינימום ומקסימום הם יחסיים ל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 11:35
ההסתכלות שלי היא כזאת:

יש לך עסק שהשקעת בו 900K, ולפי דבריך הוא שוה היום 15% יותר, כלומר, כ-1030K. בנוסף, 50K מזומן, ומול אלה חוב של 530K לבנק.

כלומר, השווי הנקי שלך כרגע הוא כ-550K.

בדוק מה הסיכונים לעסק שלך. נניח שב-2020 המשק שמהוה את הלקוחות שלך (הישראלי, העולמי, הסיני, מה שלא יהיה) נכנס למיתון. מה יקרה לעסק שלך ואיך תעמוד בחוב?

הצעד שאתה רוצה לעשות הוא בגדול לקנות דירה שעולה 2M, כולה בחוב. כלומר, השווי הנקי שלך לא ישתנה.

אבל, בו נחשוב על התרחיש הגרוע מהסעיף הקודם, ונרחיב אותו לירידה של 30% במחירי הדיור, בגלל המיתון מהסעיף הקודם התזרים שלך נפגע ואתה לא יכול לעמוד בתשלומי המשכנתא של 10.5K לחודש ואתה נאלץ למכור את הדירה בהפסד של 600K. איך עכשיו תתמודד עם חוב כפול?

אז תכלס:
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 18:15
דובר על זה פה למעלה.

כרגע אני שוכר ב 6 ולפי התזרים הנוכחי יש בידי את האפשרות לשלם 10.5

המצב הזה סהכ כופה עלי את החיסכון

מקדם שנלקח בחשבון. ירידה של 30% בהכנסות נטו תביא למצב של 33 וגם אז עדיין ביכולתי לעמוד בתשלומים אלו

אם תפעל כל יום מהמחשבה הזאת סביר להניח שתישאר כל חייך באותו מקום מהפחד.

הדירה היא דירה למגורים ככה שגם במצב של ירידית ערך אני לא חושב שאני ירוץ למכור אותה.

ככה שאומנם אני מפסיד זמנית בעסקה כי קניתי בעיתוי לא טוב אך לא בהכרח אפסיד במכירה שיכולה גם להתממש בעוד 20-30 שנה
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 20:44
אז תחסוך את ה4.5 הפרש, או תייעד אותם לסגור את ההלואה מוקדם יותר.

עוד שלוש שנים יש לך 212K , ובלי הלואה (עברו שנתיים מניחה שתסיים להחזיר אותה)

הבעיה עם דירה לעומת שוק ההון / מזומן , הדירה שלך שלך לא נזילה. אז אם אתה צריך למכור עכשיו , כי לפעמים צריך למכור עכשיו , אתה מוכר במחיר שיתנו לו וזהו. אין מקום לתמרון. אם שוק הדיור נמוך אתה תמכור נמוך ואתה סוגר את הסיכון הזה ל20-30 שנה.

שוק ההון אומנם גם לא נזיל אבל אם מפזרים את ההשקעה כמו שצריך אפשר למכור אחוזים מסויימים מהתיק . אי אפשר למכור אחוזים מדירה (אני בטוחה שאפשר אבל זה נשמע מורכב ושוב נועל אותך למצב שבו אתה בלחץ ומתפשר).

בהתאם לגיל שלך (26) נשמע כמו בית קפה / פאב במרכז תל אביב (כתבת שאתה רוצה לקנות דירה קרוב לעבודה). זה סתם ניחוש, אבל אם מדובר בבית קפה או פאב, תיזהר.מדובר על עסק הפכפך בייחוד אם זה העסק הראשון שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 21:01
התזרים הזה יחזיק בוודאות למשך חיי המשכנתא ? ואם לא מי ישלם את עלות מכירת הדירה וכיסוי החוב (לעיתים גם התזרים יפול וגם הנכס יפול כפי שקורה משברים כלכליים )
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 21:48
לא נחרץץ

בכל אופן, אף אחד לא מוגן אני לא עשוי מזהב וגם לי יכולים לקרות דברים

תודה בכל אופן
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 22:04
האם אתה יכול לבטח לי שתמשיך לעבוד כל חייך באותה עבודה תחת אותה משכורת? האם יש פה מישהו כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 23:11
לא, ולכן את הדירה הראשונה והקטנה רכשנו במלואה בעצמנו.

את השניה עם הלוואה של 30% על הדירה שאותה החזרתי תוך 5 שנים ואם הייתי מאבד את עבודתי ההפסד לא היה

מגולגל על הורי אני הייתי מאבד את הדירה , ואם הייתי צריך עזרה מהמשפחה זה היה בגדר האפשרי (300000 אלף שח)

ואת הדירה השלישית רכשנו שוב בכוחות עצמנו.

מעולם לא היינו במצב שבו הורינו רכשו לנו דירה או שנידבנו את הורנו למשכן נכסים שלהם.

יותר מכך גם כשרכשנו דירות ולקחנו הלוואות תמיד דאגנו שיהיה לנו איזה שהוא סכום נזיל, בין אם בקרן השתלמות /פיצויים וגם בעוש כשזה נע לפי היכולות בין 50000 שח ל 300000 כדי לא להיקלע לקשיי נזילות זמנית שיגרמומץ לנו להפסיד את הדירות או לבקש סיוע משפחתי .
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2019 09:31
מה???

ההיפך לגמרי... אולי הכי נזיל למעט מזומן.

נכון שיש מכשירים אזוטריים שיש בהם תנועה מעטה, אבל זה מיעוט ביחס למה שמדובר כאן, והמוצרים הרווחים בפורום הינם סופר נזילים...

עריכה: אולי התכוונת שזה לא בהכרח יהיה זמין ברווח?
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 11:51
אני מחזיקה דעה שונה מחברי הפורום ואולי קצת מסוכנת. אומנם הכסף שלי נמצא בשוק ההון , אבל למעשה כל עוד הוא לא בהפסד הוא יחסית נזיל. אם נייר מסויים לא בהפסד ואני במצב חירום (וכספי המצב חירום שלי נגמרו וזה ממש ממש ממש מצב חירום כמו שהחיים יודעים לזמן מידי פעם) אני יכולה לוותר על נייר ולמשוך את הכסף בלי רווחים , או עם רווח ממש קטן. היות והתיק שלי מאוד מפוזר אני יכולה לבחור נייר או שניים שלא בהפסד ולמכור מחר. מה שעושה את התיק יחסית נזיל .
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 12:34
איך הגעת למסקנה הזו?

וגם, זה בערך מה שאמר @לעניות דעתי.

שוק ההון הוא ברובו נזיל, בפרט למי שרוכש ניירות יחסית סחירים, אפילו אם לא תמיד הוא נזיל ברווח.

אם יש לך ניירות שאת יכולה למכור ברווח אז כמובן שבכלל הסתדרת (במקרה חירום שבו מיצית את החלופות העדיפות).
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 12:36
מה ההבדל בין למכור נייר ברווח לבין למכור נייר בהפסד למעט אולי הרגשה חמימה בלב?

כלכלית דווקא ההפך הוא הנכון, עדיף למכור נייר בהפסד מאשר נייר שברווח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 12:45
אם צריך כסף עכשיו כי מקרה חירום עדיף לקבל יותר ולתת לנייד שבהפסד הזדמנות להתאושש
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 12:47
מה הקשר בין "לקבל יותר" לני"ע שבהפסד לבין נייר שברווח? אולי הנייר שבהפסד שווה הרבה יותר מזה שבהפסד?

למה לתת למניה שבהפסד להתאושש זה עדיף מאשר לתת למניה שברווח אפשרות לעלות עוד?
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 12:52
מדברת על מקרה חירום שאני צריכה עכשיו ברגע זה כסף. אז תמיד עדיף לקבל יותר. אגב אם אנחנו כבר בנושא אני אישית אעדיף למכור את האגחים בסביבה הנוכחית ולתת לשאר המניות להמשיך לרוץ ולהרוויח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 12:53
יש כמה התנהגויות שלא מצופות מ"סוחר", לדוגמא

לקנות ביוקר, למכור בזול

או במקרה שלך,

למכור את המנצחים ולהשאיר את המפסידים

העיצה שכל סוחר מקבל בתחילת דרכו הוא

Cut your losses short and let your winners run

בכל מקרה, בגלל שאתה לא סוחר\את לא סוחרת, אבל מבצעת מסחר, צריך להתחשב במיסוי

אולי אפשר למכור באופן רוחבי שיאזן את חבות המס

הרי לא מוכרים אף פעם הכל (ביחס לתיק ביניוני-גדול)
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 13:00
את זה הבנתי אבל מה הקשר בין כמה ש"ח מזומן את מקבלת לכיס לבין למכור מניה שההפסד או שברווח? אם כבר יש קשר הפוך: נניח שיש לך מנייה בשווי X שברווח ומניה שבהפסד בשווי זהה של X, אם תמכרי את המניה שבהפסד את תקבלי יותר ש"ח בכיס.

כאמור כדי לקבל יותר כסף לכיס עדיף למכור את המניה שבהפסד ולא זאת שברווח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 13:06
זה נכון שכלכלית זה עדיף. אבל ההרגשה החמימה בלב..
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 13:12
כל אחד וההרגשה החמימה שלו, אני אישית מקבל הרגשה חמימה בלב כשאני מוכר מניה בהפסד וכתוצאה מכך משלם פחות מיסים למדינה, כשאני מוכר מניה ברווח יש לי עקיצה בלב כי אני צריך לשלם עוד יותר כסף בתור מיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 13:14
חידוד למה שאמרתי: אם יש לך רק ניירות ברווח שאת יכולה למכור, הסתדרת.

לגבי מה עדיף: למכור נייר ברווח או בהפסד (גם אם זה לא בדיוק נושא הדיון), אין ספק שמבחינת מיסוי עדיף למכור נייר בהפסד. מצד שני אם מאמינים בחזרה לממוצע (וה״מניות״ הן קרנות מחקות מדד) אולי יש גישות יותר מורכבות ונכונות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 13:15
אין ספק שיותר כיף לקבל מגן מס מאשר לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 21:24
לא התכוונתי לזה ככה.

מה שאני מתכוונת ברוחח / הפסד זה השינוי מהמחיר המקורי בו קניתי את המניה.

אם אני קניתי מניה ב10 שקלים ועכשיו היא ב8 שקלים ואני מוכרת אותה הפסדתי כסף אמיתי. אם אני לא מוכרת ומקווה שהיא תתאושש הפסדתי כסף וירטואלי שכן או לא יהיה שלי יום אחד.

והמניה שברווח אפילו של 200% אחוז ואני שומרת בשביל שתתחיל לרוץ , יכולה מחר ליפול לחצי מהסכום ואז מה יצאתי קירחת מכל הכיוונים.

לדעתי (האישית יתכן ואני טועה אבל זו דעתי) אם יש לי רווח ואני עכשיו חייבת כסף, אני מוכרת את הרווח שכבר עשיתי מאשר הרווח שאולי יום אחד אני כן או לא אעשה.

אם קניתי מניה ב10 שקלים ועכשיו היא 12 והמניה השניה גם נקנתה ב10 שקלים ועכשיו היא 14 ברור שעדיף למכור את ה12.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 21:30
אם יש לך את ההגיון הבריא להבין זאת אז את יכולה להבין שלמכור מניה בהפסד זה הרבה יותר משתלם.

א. את צריכה למכור פחות (כי את לא משלמת מס).

ב. את מיצרת מגן מס וחוסכת מיסים גם מהמניות הרווחיות שתמכרי בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 21:30
אני מציע תרגיל מחשבתי: נניח שאת מוכרת אותה וקונה אותה מיד למחרת באותו מחיר.

אז הפסדת או לא? כסף אמיתי או וירטואלי?
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 21:51
אם יש לך כמה מניות (או כמה קרנות מחקות מדדי מניות), חלקן בהפסד וחלקן ברווח, ואת צריכה עכשיו מזומנים - כדאי לך למכור קצת מזה וקצת מזה כדי לאפס את חבות המס. ככה אני עושה כשאני צריכה למכור קצת. אני מתקשרת לחדר העסקאות ומבקשת שיעשו לי סימולציה על המקום מה כדאי למכור מכל אחת מהן כדי להגיע למינימום תשלום מס. זה תלוי גם בעיתוי ההשקעות שביצעת. אם למשל את קונה S&P500 כל רבעון ועכשיו את רוצה למכור - יהיה לך קשה לזהות מאיזה תאריך הנייר הנמכר (ולכן, אם הוא ברווח או הפסד וכמה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2019 22:40
ואני בסך הכל תמהתי מדוע @efrat הגדירה את שוק ההון כלא נזיל...
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2019 13:32
ואם היא לא תתאושש?

שאלת המפתח היא ממה נובעת ה"תקווה" שלך. אם מדובר במנייה, שללא קשר למכירה, את רוצה להחזיק בה, כי לאחר ניתוח פיננסי מדוקדק את מעריכה שהיא תתאושש (בטווח הארוך/בינוי) ותפרוץ קדימה, אז באמת יש הגיון שלא למכור אותה. וזאת שוב ללא קשר למכירה בגלל מצב חירום. מצד שני, אם התקווה שלך נובעת מהטייה נפוצה של "אם זה ירד, אז זה בטח יעלה", אז זאת טעות נפוצה. מניות רבות גם לא מתאוששות ואף נמחקות לחלוטין, כי ל"תקוות" של בעלי מניות אין באמת השפעה על ביצועי החברה. לכן כדאי לך הכיר את ההטייה ולא לתת לה להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות שלך, שוב ללא קשר למכירה בגלל מצב חירום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2020 22:52
are you a wizard?