⬅ חזרה לאינדקס

דילמה- תשלום וועד בית לפי שטח הדירה או באופן שיוויוני ושמירה על שלום בית בבניין

🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 05:29
דילמה.

חצי מהבניין מורכב מדירות בגודל אחיד וקטן יותר וחצי בגודל אחיד מעט גדול יותר.

הבניין צריך לקבל החלטה, לפי החוק תשלום הוועד צריך להיות לפי גודל שטח הדירה יחסית לשטח הבניין אלא אם כן סוכם אחרת שהחלוקה תהיה שווה בין כל הדירות.

אני עם דירה קטנה יותר והאינטרס שלי כמובן שהחלוקה תהיה לפי שטח הדירה וכך אוכל להציע לשוכרים שאמצא דמי וועד נמוכים יותר ב-50 ש"ח (260 במקום 310).

מצד שני במקרה כזה דמי הניהול לחצי השני של הבניין עם הדירות הגדולות יותר יתייקרו ב-50 ש"ח ואז ההפרש בוועד בין הדירות הקטנות לגדולות יהיה 100 ש"ח( הם ישלמו 360 במקום 310 בחלוקה שווה).

עם יד על הלב החוק הזה נשמע לי קצת לא הגיוני, למה זוג שגר נניח בדירת 3 חדרים משלם 100 ש"ח פחות מזוג שכנים שלו שגרים בדירת 4 חדרים מולו? שניהם משתמשים בבניין במידה שווה, שנהם זורקים זבל, משתמשים במעלית וכו'

נכון שברוב המקרים בדירה גדולה יותר יהיו יותר אנשים אבל עדיין נשמע לי קצת קטנוני.

בנוסף אני מניח שזה לא יוסיף לאהבה הגדולה בין השכנים אם נתעקש על חלוקה לפי שטח.

מצד שני אם אתעקש על חלוקה לפי שטח אני פאקינג חוסך 600 ש"ח בשנה.

מה דעתכם על הסיטואציה הזאת? מה הייתם עושים במקומי?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 07:35
אצלי המצב דומה. החלטתי להתעקש על חלוקה לפי שטח רק בהחלטות הגדולות (שיפוצים למינהם).
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 07:41
ע"פ החוק היבש, תשלום לוועד הבית נקבע לפי שטח הדירה או מספר חדרים.

זה החוק אבל ניתן לשנות אם הדיירים מחליטים אחרת.

אצלנו משלמים לוועד סכום אחיד, בבניין יש דירות 3 חדרים ו 4 חדרים.

אני גר בדירת 3 חדרים.

קומת הקרקע פטורה מעלות תחזוקת המעלית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 08:06
תעשה מה שזה אמר ☝️

רק כשיש לך סכסוך שכנים אתה מבין כמה שלום בית שווה יותר מ50 שקל בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 08:25
פשרה - חלוקה לפי שטח, בהפרש של 50 שח במקום 100.

דירה גדולה: 330

דירה קטנה: 280
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 09:09
אין בזה שום הגיון.

המעלית היא רכוש הבית המשותף.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 09:20
זה המצב אצלנו. הכי פשוט להיצמד לברירת המחדל.

ככה זה גם בארנונה - מי שיש לו שטח גדול יותר משלם יותר. כנראה יש פה איזה הנחה שהוא יכול להרשות לעצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 09:37
או שדירה יותר גדולה בממוצע עם יותר דיירים ולכן צורכים יותר ממשאבי הבניין (אור בחדר מדרגות, מעלית, מייצרים יותר לכלוך וכו)
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 10:09
זה נגזר לפי החלק היחסי שמוצמד לכל דירה מהרכוש המשותף. מציע להיוועץ בעורך דין. לטעמי יש לשנות את ההצמדה אם רוצים לשנות את העלות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2020 10:54
זה לא, לפי החוק זה נגזר משטח הדירה.

לשנות הצמדות ברכוש המשותף יעלה כמה עשרות אלפי שקלים לטובת עו"ד ויועצים אחרים ועוד כמה עשרות עד מאות אלפי שקלים בתשלומי מסים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2020 16:28
אצלנו יש דירות 3 חדרים ודירות 4 חדרים וכולם משלמים אותו הדבר (100 ש"ח)
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2020 20:13
מה עם טיפול בגג?

עלות הגינה עליו בלבד?

אינסטלציה, במקרה ויש סתימה ברחוב?
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2020 21:09
מתחלק שווה כולל הגינה המשותפת ובעיות ביוב וגג.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2020 10:10
גם אצלנו (אני שוכר).

בבניין יש 50% שוכרים בערך.

וועד הבית שווה לכל הדירות (3-4 חדרים)

אגב, גם שוכרים יכולים להיות וועד בית, ויש להם קול שווה בהצבעות בדיוק כמו לבעלי הדירות,(כמובן במידה ובעל הבית שלהם לא הגיע להצבעה)

שיפוצים "נדירים" מתחלקים בין בעלי הדירות, והתחזוקה השוטפת יורדת מוועד הבית.

סה"כ השלום בית עדיף על הכל. התנכלויות שכנים זה הכי גרוע שיש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2020 11:00
אז למה הוא פתור מאחזקת מעלית?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2020 11:31
כי הם משתמשים במעלית רק פעמיים בשנה ביום העצמאות לראות זיקוקים ואת המטס.

כדי לחדד את הנקודה, אני מדבר על הוצאות שוטפות של המעלית, אם יש תיקון חריג שלא בתקציב חוזה התחזוקה אז הם משלמים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 13:10
אטה את השרשור על מנת לא לפתוח חדש.

אשמח לחוות דעת - בדירה חדש שאני עובר אליה מסתור הכביסה (האזור בו תולים כביסה) הוא ללא מחיצה ממשית בין דירתי והדירה הצמודה.

השכן הניח את יחידת המיזוג החיצונית בשטח שלי של מסתור הכביסה.

זה מפריע לי לתלות כביסה, וגם מייצר רעש. ובאופן כללי בא לא רע.

ביקשתי ממנו להזיז את היחידה לשטח שלו. הוא סירב, ומנה 3 סיבות:

1. מדובר בשטח ציבורי.

2. הוא רכש את הדירה כשיחידת המיזוג בשטח שלי.

3. זה כך כבר 30 שנה לפחות (ממועד רכישת הדירה על ידו).

לא סיפק עדויות תומכות לסעיפים 2, ו-3 לעיל.

אני משתדל מאוד להימנע ממאבקים מול אנשים ככלל, ובפרט עם שכנים להם יהיה לי ממשק למשך שנים רבות.

מצד שני אני די בטוח בצדקתי שעליו להזיז את יחידת המזגן שלו.

האם יש לו קייס חזק לדעתכם?

מה הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 13:56
גם לא צריך לספק הוכחות כי הם לא רלוונטיות.

קודם כל תוציא תשריט בית משותף מהטאבו ותבדוק למי השטח הזה שייך בדיוק.

שנית האם יש מקום בכלל להזיז את המזגן לשטח הכביכול שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 15:16
התקשיתי להבין מהתשריט (בניין ישן משנות ה-70) האם מסתור הכביסה נכלל בתוכו. בטוח לא מדובר בשטח של השכן, השאלה האם יכול להיחשב כשטח ציבורי.

יש מקום להזיז. לא אידיאלי, אבל אפשר למצוא פיתרון. השאלה - האם זה צריך לעניין אותי?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 15:21
רק על מנת לוודא שאני לא כותב שטויות (כי אני לא חזק בעולם הנדל"ן) את התשריט לבית משותף מצאתי מתיק הבניין באתר העירייה. האם זה מספיק, או שצריך לשלם למשרד המשפטים (טאבו) ומקבלים מידע אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 15:59
כן, זה אפשרי.

אם זה מפריע לך מעבר ללהיות נודניק אז אמור לעניין אותך אם לא אז לא.

לא, זה כנראה ההיתר בנייה.

כן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 12:02
תשובות, בהסתמך על פסקי דין של סכסוכים לגבי שטח משותף (חפש בגוגל, יש מלא)-

1. אחלה טיעון, נגדו. לפי חוק המקרקעין כל בעלי הדירות מחוייבים להשתמש בשטח משותף באופן סביר ושאינו מונע מהאחרים להשתמש בו באותה מידה. לדוגמא, חניה משותפת, חצר, גג. אתה לא יכול להחנות שתי מכוניות בחניה משותפת בצורה שלא תאפשר לשכן שלך שברשותו רכב אחד, לחנות באותה מידה ותדירות.

2. כדי לחלק רכוש משותף לשימוש בלעדי ולצמיתות, יש צורך בהסכמת כל השכנים. יש הסכם חתום שמאפשר לו שימוש בלעדי בשטח הזה? לא. בנוסף, יש את תקנות רעש מזגנים. אתה יכול לדרוש ממנו להזיז את המזגן ולו כי הוא מרעיש. אין צורך במדידת דציבלים, חפש פסקי דין בנושא ותראה שמבחינת הפסיקה, מספיק שהרעש ״נחשב מטריד״.

3. לא רלוונטי. גם אם הוא משתמש בלעדי בשטח משותף בהסכמת השכנים למשך חצי מאה, זכות שימוש בלעדית בשטח משותף היא זכות מתחדשת מדי יום. כלומר, השכנים שאינם נהנים מהשימוש יכולים לדרוש להשתמש בו באותה מידה ברגע שיחפצו. ראה סעיף 1.

סייגים ל3:

א. אם השכנים (כולל מי שמכר לך את הדירה) קיבלו תמורה מסויימת תמורת ויתור על שימוש בלעדי באותו שטח משותף - סכום כסף, שימוש בלעדי בחצר, בנייה על הגג - הם לא רשאים לחזור בהם. אם יש הסכם כזה בכתב או בע״פ והמוכר לא ידע אותך, אתה א. רשאי לתבוע את המוכר על ניהול מו״מ שלא בתום לב, וכל ההשלכות שנלוות למקרה הנ״ל ב. רשאי לבקש בתביעה נגד שכן המזגן להתעלם מהסכם כזה שכן לו היית יודע עליו, היית מתייחס לעסקה בצורה אחרת.

ב. אם החזרת המצב לאחור תרע את מצבו של אותו שכן, יכול להיות שיש מקום לאפשר לו להמשיך להשתמש בשטח תמורת פיצוי לשכנים. זה קצת אפור ונתון לפרשנות, לדוגמא- שכן השקיע, גידר ושיפץ את החצר המשותפת לשימושו הבלעדי לאורך שנים, ללא תלונות מצד השכנים. במקרה שהשכנים ידרשו מהשכן לפרק את מה שבנה בחצר, יכול להיות שהם יאלצו להסתפק בתמורה שוות ערך וויתור על החצר.

מה הייתי עושה? מסכם את המקרה בצורה תמציתית וברורה ופונה מחר למפקח על הבתים המשותפים. אני מהמר שאין לו שום סיכוי.

שים לב שכל התשובה שלי מבוססת על ההנחה שזה אכן שטח משותף, מה שהשכן מכנה בטעות ״ציבורי״. במקרה והמזגן פולש ולא מאפשר לתלות כביסה בשטח פרטי ששייך רק לך, אין פה שום דיון- תביעה מיידית להעיף את המזגן מהשטח שלך. אל תפחד מ״עימותים״. אנשים כאלה רק מחכים שיתקפלו בפניהם ומעריכים דווקא את מי שעומד על שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 12:33
ויש אנשים נותרי טינה שיחפשו אקטיבית איך להיכנס בו במקום אחר, אני מכיר מהצד סיפורים על שכנים שאחרי שהם התחילו לריב על משהו אחד - כל דבר קטן ולא קשור שהיה בהמשך חולל מריבה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 13:19
אתה מוזמן להמשיך לחיות בפחד. אם יש לך עצה קונקרטית ומעשית לשרשור, נשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 13:25
כן, במיוחד עכשיו בגלל הקורונה, יש לאנשים זמן פנוי ומבזבזים זמן בוויכוחים מיותרים כמו בבנין השכן לי שבגלל פלישה מזערית של דייר אחד שעבר בקטנה ובטעות את הפס הלבן בחניה, התחילה שם מלחמת עולם של כול השכנים על כלום. שכיח יותר כשהדיירים שוכרים ולא בעלי בתים שיש להם רספקט לרכוש הפרטי ומשותף.

לשימחתי, בבניין שלי הרוב המוחלט הם בעלי הבית והיחסים נהדרים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 11:49
זה לא עניין של פחד, אני לא מכיר את האופי של מי שאעלה את הנושא הזה ולא של השכר שלו - לפני שמתחילים מלחמות שאף אחת לא יודע מה יהיה בהם, איך הסתיימו ואם בכלל הסתיימו עדיף למצות את כל שאר האופציות ורק אחרי זה לשקול אם כדי להתחיל אפיק לוחמני יותר.