⬅ חזרה לאינדקס

מלכוד 22 - ילדים או עצמאות כלכלית?

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 02:24
שלום לכולם, הייתי רוצה לקבל דעות/תגובות על מצב קצת הזוי שנוצר לי.

בקצרה אספר שאני חי על תקציב נמוך הרבה לפני שהכרתי את האתר הזה ולפי כלל 4 האחוזים יכולתי ממש לפרוש היום אבל החלטתי להמשיך לעבוד עוד קצת כדי להגדיל את מרווח הביטחון ובינתיים הורדתי משרה לחצי וממשיך לחסוך ולהשקיע, העבודה שלי גמישה ומאפשרת את זה ויש לי המון זמן פנוי לתכנן ולהתעסק בהשקעות וגם לעשות דברים אחרים שמעניינים אותי.

ואז הגיע המלכוד. לא פחות ולא יותר הוא הגיע מההורים שלי.

הם רוצים נכדים. מאוד רוצים. כל כך רוצים שהם מוכנים ללכת רחוק לצורך העניין, כמה רחוק? הנה:

הם מוכנים לתת לי במתנה את כל הרכוש שלהם! היום, וללא כל תנאי. רק תביא לנו נכדים.

במהלך כל שנות ה20 שלי לא חשבתי על זה יותר מדי, חשבתי שזה יבוא לי לבד בעתיד. אבל הנה, ״הגיע הזמן״ ואני לא מוצא את עצמי חושב על זה בכלל, משום מה לא כזה דחוף לי להקים משפחה כרגע, אולי בעתיד זה ישתנה.

מעבר לכך, רק אני יכול ״להביא להם את האור הזה״ (ככה הם מגדירים את העניין) האחים האחרים במשפחה לא רלוונטיים עקב מצב מורכב שאין מה להרחיב עליו כי זה לא משהו שישתנה ואני האופציה היחידה. וההצעה פשוט הזויה. הם מוכנים להעביר את הדירה שלהם על שמי (5 חד׳, עיר מרכזית) ולהעביר לי חסכונות שיש להם בבנק ומבטיחים לעזור ולתמוך מתשלומי הפנסיה ומה לא. לא מעניין אותם לטייל, לא לבלות, ולא להחליף את הרכב. רק רוצים לראות שלפחות ילד אחד יתחתן ויקים משפחה. זה כל מה שהם רוצים ובשביל זה הם חיים. אנחנו משפחה די רגילה מבחינה כלכלית, עבודות קבועות, רכבים ממוצעים, דירה ענקית שממש במקרה נקנתה בזול במקום הנכון כשעוד היה שקל ישן ושני הוריי עבדו כל חייהם במשרות מלאות וגידלו אותנו בכבוד.

בכנות תמיד חשבתי שאחרי גיל 30 כבר לבד ארצה להתחתן ולהביא ילדים לעולם, אבל בינתיים זה לא קרה. כן הייתי רוצה, אולי עוד חמש שנים או 10 שנים, תמיד אפשר הרי אבל היום מעניין אותי לעשות דברים אחרים. וכבר התחלתי לעשות אותם! אני עם רגל אחת בפרישה עם תוכניות שרציתי לממש והתחלתי לעבוד על זה ואני מרוצה מאוד מההתקדמות האישית שלי. להכניס עכשיו לתמונה תינוק או שניים זה לוותר על דברים אחרים שמעניינים אותי שברור שאי אפשר לעשות עם ילדים קטנים ומצד שני גם ההורים וגם הדודים אומרים לי שבעתיד לא יהיה לי כוח וזה קשה להתרוצץ סביב ילדים קטנים בגיל מבוגר ושעכשיו זה הזמן, אני בא מרקע שבו להתחתן מוקדם ולהביא ילדים לעולם זה הדבר הראשון שצריך לעשות ואח״כ כל השאר, כולם כולל כולם במשפחה עשו את זה ורק אצלנו זה התפקשש וכל חג/אירוע/התכנסות בהם הנכדים של כולם מתרוצצים וקופצים ההורים שלי מתמלאים בעצב, מסתירים את זה יפה ופורקים אח״כ את הכל כשאנחנו לבד. קשה לי עם זה מאוד וכמובן שהייתי רוצה לראות אותם מאושרים אבל אני מפחד לוותר על שנים יקרות ויפות בחיי שתכננתי למלא בכל טוב. אני לא יודע אם זה הוגן כלפיהם ככה לתת להם לחיות בעצב ובחוסר של הדבר שהכי קיוו וציפו לו במשך כל החיים ומצד שני אם זה יהיה הוגן כלפי עצמי להקריב את כל מה שתכננתי. אין כאן באמצע, או שאני עוזב את מה שרציתי לעשות ומתפנה להקים משפחה או שאני ממשיך בשלי ומשאיר אותם באוויר עד שאחליט לעשות את זה, מתוך ידיעה שרע להם כל עוד אני לא מביא ילדים. מבחינה כספית ההצעה הזאת לוקחת אותי הרבה מעבר למה שהייתי צריך כדי לפרוש סופית ועוד להמשיך להשקיע (אני יכול להשכיר את הדירה הם יעברו לדירה קטנה יותר ולהשקיע את ההפרש כראות עיניי, הצעה שלהם!) וסכומי כסף לא מבוטלים בבנק שללא קשר כרגע למי הם שייכים צריכים להיות מושקעים, דיברנו לא פעם גם על זה והתגובה שלהם היתה שהם סומכים עליי להשתמש בכסף בתבונה כי הם רואים שבעצמי צברתי את ההון שלי לבד ובלי שום עזרה על ידי הרבה עבודה ומעט בזבוזים, כי תמיד הקפדתי לשלם את כל ההוצאות שלי, אח״כ להשקיע את הסכומים שקבעתי ורק בסוף לבזבז קצת. ככה זה תמיד היה ותמיד שיתפתי אותם בענייני כספים, כמה אני מרוויח, כמה משלם על כל דבר וכו׳ אפילו שאני לא גר בבית עוד מתקופת הלימודים.

זה פשוט מוגזם שהם רוצים להקריב כל כך הרבה רק בשביל ״לראות נכדים״.

אני במלכוד, כי תכננתי להמשיך להשקיע ולחיות חופשי כלכלית ועכשיו למעשה אני יכול לקבל לבעלותי סדר גודל כזה של רכוש, יותר מלשלש את השווי הנקי שלי אם זה בסדר להציג את זה ככה וללא ספק יותר ממה שאני צריך כדי לחיות. רק שזה בא עם שינוי כיוון מוחלט מצידי בחיים. מישהו אחר היה אומר מה יש לך לחשוב בכלל אבל צריך לזכור שבתור אדם עצמאי ולבד יש לי שליטה מלאה ומוחלטת על כל שקל שאני מוציא, עם ילדים השליטה הזו קטנה כי הבלת״מים אינסופיים. כל הורה לילדים קטנים יכול לאשר את זה.

תודה שקראתם עד כאן ואשמח לקבל כל תגובה ודעה על הסיטואציה הזו, גם מהורים וגם מאל הוריים שיכולים לשתף מנסיונם
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 03:49
למה זה מלכוד 22? מה הקשר?

זה כבר השרשור השני בפורום שמתהדר בשם הזה בלי שיש לו איזשהו קשר למושג.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 04:10
אחד הסיפורים ההזויים ששמעתי. קודם כל ממה ההורים שלך יחיו אם אם יתנו לך את כל רכושם, או את רובו? מאיפה הם יודעים מה יקרה להם עוד 10-15 שנה (שיהיו בריאים כמובן). מה יקרה אם הם יצטרכו להיכנס למוסד סיעודי/מטפל סיעודי 24/7 אחד האחים שלך יצטרך עזרה כלכלית דחופה או 1001 דברים אחרים שיכולים לקרות? אם אתה בן 30 אז אני משער שהם בני לא יותר מ60-65 יש להם בע"ה עוד 20-25 שנה לחיות. איך אתה יכול לקחת על עצמך אחריות על זה? אפילו שהם רוצים לתת. חוץ מזה מה עם האחים שלך? הם יהיו סבבה עם זה שההורים שלך נותנים לך את כל הרכוש שלהם? אתה יכול להגיד שזה לא מעניין אותך אבל קח בחשבון חיכוכים לכל החיים.

תתאר לך את המצב הבא - אתה הולך על זה, משלש את ההון שלך אבל כל שאר המשפחה הגרעינית שלך נהפכים לעניים (אני טיפה מגזים כמובן אבל העיקרון נכון). אתה הופך להיות הגביר של המשפחה... יש לי הרגשה שסדר פסח שלכם לא הולך להיות כיף במיוחד מעכשיו והלאה.

דבר שני, איך אתה מתכנן להביא ילדים אם אתה לא בזוגיות (לא ציינת שאתה בזוגיות)? לאמץ מחו"ל? זה גם כמה מאות אלפי שקלים לדעתי. ואתה מוכן לגדל לבד ילד? ילדים זה הרבה מעבר לכסף או עזרה כספית.

אין מה לעשות לפעמים בחיים דברים לא מסתדרים כמו שההורים תיכננו והם צריכים להשלים עם זה לדעתי ולא לנסות לשחד אותך. בטח לא שמדובר בילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 06:55
כמה נקודות:

1. אתה צריך לקבל החלטה לעצמך, האם אתה רוצה ילדים או לא. בשום אופן אל תכניס את ההורים שלך לשיקולים. ממש לא בריא. אתה כן יכול להכניס לשיקול את התמיכה הכלכלית שהם מציעים, כולל אם נוח לך לקחת אותה מול האחים האחרים, וכולל שיקולי עתיד סיעודי. אבל לא מביאים ילדים לעולם אם לא אתה זה שרוצה אותם, אלא ההורים שלך.

2. לגופו של עניין - תזרוק את נקודת המוצא של

לילדים קטנים אין יותר בלת"מים מאשר למבוגרים. כן, יש אנשים שמבזבזים מלא כסף על הילדים כי "חשוב שיהיה לו X", ו"חשוב שיהיה לו Y". בסופו של דבר אלו בדרך כלל אותם האנשים שגם על עצמם מוציאים כסף בצורה לא מבוקרת. אנשים שמתנהלים כלכלית בצורה נכונה, יתנהלו ככה גם כשמדובר בילדים שלהם.

לכן גם מנקודת המבט הכלכלית היבשה, ההסתכלות כאן היא לא בעיניים של ילדים מול עצמאות כלכלית, אלא העובדה שמשק בית שכולל ילדים, דורש יותר הוצאות, ולשקול את זה מול התוספת בהון שמוצעת על ידי ההורים.

(אולי באופן כללי למשק בית עם יותר נפשות יהיו יותר בלת"מים, אבל הייתי מעריך שבאותו פקטור שבו הוצאות משק הבית עצמם גדלו).

3. וכאן הגענו למוקש העיקרי - ומה עם זוגיות? לא ציינת. אבל הרבה יותר קל לאבד את העצמאות הכלכלית בזוגיות מאשר עם הילדים (בסופו של דבר, הילדים לא יכולים להוציא שקל בלי שההורה מאשר להם, אבל בן הזוג יכול).

4. אני לא יודע מה תכננת לעשות ב"שנים יקרות ויפות בחיי שתכננתי למלא בכל טוב", אבל תחשוב טוב האם ילדים סותרים את זה. רוב מוחלט של האנשים לא מפסיק את החיים כשנולדים להם הילדים, אלא ממשיכים לעבוד ולתפקד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 07:11
להביא ילד לעולם שאתה לא מעוניין בו רק בשביל לקבל כסף זה חולני.

אני לא רואה שום תרחיש שבו פעולה כזו תסתיים טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 08:07
רכוש באופן כללי מגביל את החופש שלך, גם זה שלא צריך להחליף לו חיתולים.

ה"מלכוד" הזה הוא בסך הכל תאוות בצע חולנית למדי שכדאי מאוד שתתגבר עליה כמה שיותר מהר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 08:27
שמע, לא אתן לך עצות כי ממש אי אפשר. אוכל להעלות אולי כמה נקודות לחשיבה. גם זה, כנראה לא ממש ייתן לך כוון ממשי להחלטה. ובכל זאת,

1. החלטה על קיום זוגיות וילדים היא החלטה אישית מאד. אם אתה לא שם, זה לא יקרה וגם יאמלל את כולם. לאף אחד, אף אחד! אין הזכות לקבוע לך איך לנהל את חייך או להשפיע עליהם בצורה שלא נכונה לך, אפילו לא להורים.

2. יחד עם זה, הורים ומשפחה הם חלק וחלק משמעותי מהחיים שלך. ברור שהדיעה הרצונות ושביעות הרצון שלהם ממך גם הם חלק משמעותי מהחיים שלך. אי אפשר למחוק את הרצון העז הזה שלהם בנכדים ואי אפשר להתעלם ממנו. זה יהיה חלק מהחיים שלך לטוב ולרע.

3. יש לאנשים צעירים היום תחושה שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים ושילדים והרבה פעמים אפילו זוגיות, זה משהו מגביל. האם זה המצב אצלך? כזוג מבוגר שהתחתן בגיל צעיר, אנחנו לא מרגישים ש"חופש" זה דבר כל משמעותי. כל דבר רציני שהשגנו בחיים, אם מדובר בתארים ואם בילדים, הושג תוך ויתור על הרבה דברים אחרים. גם היום, דווקא המחוייבויות שלקחנו על עצמנו (ולא אפרט) הם שמעניקות משמעות לחיים שלנו הרבה יותר מעוד טיול או תחביב (ואנו עושים גם את זה).

שאלת לגבי ההשפעה הכלכלית: הנטייה של אדם לבזבז או לחסוך היא לא תלויית ילדים. יש גם לא מעט רווקים שנמצאים בחובות. אז כן, ילדים דורשים הוצאות אבל כשמתארגנים נכון, אפשר בהחלט גם לחסוך הרבה ונשמע שאתה אחד שידע לאזן ולא לבזבז יותר מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 08:27
שכח מהכסף, הוא לא רלבנטי, זה לא עניין כספי

מה שהוריך ניסו לומר לך שהם מוכנים לתת הכל עבור נכדים

ברור שלא תוכל לקחת הכסף ו\או דירה מהוריך , הם צריכים לחיות

הם פשוט אומרים לך שהם יסייעו ככל יכולתם, והם ממש ממש רוצים נכדים, וזה כואב להם מאד שאין להם נכדים

בהנחה שאכפת לך מהוריך, זו סיטואציה לא פשוטה , שדורשת ממך לחשוב מחדש לעומק על מה אתה רוצה בחיים, והמחירים שאתה מוכן לשלם על זה

קח בחשבון שאתה בכל מקרה הולך להפסיד, אם זה באכזבה קשה מאד להוריך, או בשנוי אורח החיים שתכננת לעצמך (אם תקים משפחה)

אגב, יש לך בת זוג? ומה היא רוצה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 08:36
לרושש את הוריך"בתמורה" לילד שאתה לא רוצה בו, לפחות כרגע, תוך התעלמות כנראה מאחיך ואחיותיך, נשמע כמו רעיון שהייתי נותן לו מחשבה שניה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 08:57
אני מבין את הנקודה שלהם אך לדעתי זה קצת לא הוגן מהם "לפתות" אותך לילדים עם רכוש וכסף, כמו שאמרו פה איך בכלל תביא ילדים? אתה צריך בת זוג(במידה ואתה הולך בדרך הסטנדרטית) וזאת לא החלטה שרק אתה שולט בה, גם היא צריכה לרצות ילדים כרגע.

לעשות החלטות משמעותיות על החיים שלך(במיוחד בשנים הקרובות) בגלל רצונות של אנשים אחרים נשמע לי כמו דרך טובה לאמלל את עצמך(ואולי גם לפגוע בילדים בזה), הכל אבל תלוי כמה אתה לא רוצה ילדים כרגע, שינוי תוכניות של שנה שנתיים(ואם אתה יכול להמשיך גם לעשות את הדברים שאתה רוצה בו זמנית רק באחוז נמוך יותר) זה לא כזה נורא לרוב, שינוי תוכניות של 5+ שנים זה כבר הרבה יותר רציני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 10:15
+1

ו... בהתחשב בעלויות, זה לא נראה לי משתלם כלכלית...
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 11:22
אתה לא רוצה ילדים משיקול כלכלי או משיקולים אחרים? אשמח אם תפרט
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 11:42
אדם צריך ללכת בדרך שמתאימה לו ולבחור באורך החיים שיעשה אותו מאושר.

וההורים צריכים לתמוך בו ללא תנאים.

זו חלוקת התפקידים.

לכן זה לא שיקול.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 11:57
לא נראה לי הגיוני לקחת כסף מההורים כדי לעשות ילדים. אם ההורים יסכימו לשמרטף על הילדים, אם יהיו, זאת גם תהיה עזרה גדולה.

לא יפה מצד ההורים ללחוץ עליך ככה. אלה החיים שלך.

אם יש לך בת זוג, רוב הסיכויים שההחלטה על האם ומתי יהיו ילדים, תהיה תלויה בה.

אם אין לך בת זוג, איך ההורים שלך מתכננים שתייצר את הילד?

יש רווקות מבוגרות שישמחו לקבל זרע + עוד זוג סבים. האם לזה ההורים שלך מתכוונים?

אם כן, בהנחה שלא תהיה אב מעורב, הילד לא אמור להגביל את החופש שלך במיוחד. ההורים שלך יכולים לשלם מזונות ולקבל זכויות ביקור וזהו.

כמובן שגם זה נראה לי לא הגיוני, אבל אולי זה בגלל שיש לי ילדים, אז קשה לי לחשוב שמישהו ירצה לא להיות מעורב בחיי ילדיו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:03
תגיד להורים שלך שהם יכולים לבוא פעם בשבוע לבלות עם הילד שלי ולקרוא לו נכד ב10,000 ש"ח בחודש

הולך?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 12:06
הם יכולים לבוא לשמור על שלי בחינם, בכפוף להצגת המלצות ומעבר ראיון אישי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 13:12
אהממ... לא מסכימה לגמרי עם 2 ההנחות.

אין אורח חיים שעושה אותנו מאושרים(מה זה?) ואין שום חוק (רק קוד חברתי שכדאי לבחון אותו) שקובע שהורים חייבים לתמוך בבחירות של הילד שלהם.

עם זה אני דווקא מסכימה :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 13:55
אנסח את דברי קצת אחרת:

הורים יכולים להגיד לבנם מה אסור לו לעשות (כלומר, על אילו מעשים שלא יצפה לקבל תמיכה הורית אם יבצעם), אבל לא יכולים להגיד לו מה הוא חייב לעשות ע"מ לזכות בתמיכתם (לעשות ילדים במקרה המדובר בשרשור).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 14:05
עוקב, ממתין לתגובות נוספות לפני שאביע דעתי בנושא..
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 14:29
מנפלאות הטכנולוגיה.

אפשר להביא ילד לעולם בלי שותף או שותפה בעלי זכויות הוריות.

הויכוח עבר למישור הערכי ובישראל גם לפוליטי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 14:34
@Ned4l יש אנשים אל-הוריים שלא מתאים להם כל הפרוייקט וההקרבה של גידול צאצאים. כשאני קוראת אותך זה נשמע לי דיי ברור שאתה כנראה אחד מהם. יכול להיות שאני טועה והכוונה היא לא לקטלג אותך כאל-הורי אבל אצלי זה היה דיי ברור מגיל מאוד צעיר (15-16) ידעתי שאני רוצה ילדים בעתיד. ידעתי שילדיםהם חלק מהחיים שאני רוצה לעצמי (וגם ההורים שלך פשוט יודעים שהם רוצים נכדים).

אם אתה בן 30 ואתה לא יודע שאתה רוצה ילדים, אז אתה כנראה פשוט לא רוצה ילדים. ואם אתה לא רוצה שום לחץ חיצוני לא צריך לשנות את דעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 14:59
?

יש חובה על הורים לתמוך בצאצאים הבוגרים שלהם?

למה שהם לא יוכלו לנתק איתם את הקשרים ולהוציא אותם מהצוואה (לא מאמין שיקרה בפועל, אבל עדיין זכותם)?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 15:04
קצת החלטי מידי בעיני, מכיר מישהי שהתלבטה בנושא הרבה שנים, עשתה ילד ראשון בגיל 39 ושני בגיל 40 והיא מאוד מאושרת מהם.

מה שהכי חשוב בעיני בנושא ילדים זה להקדיש לנושא את המחשבה הראויה ולא לעשות ילדים בגלל קונפורמיזם (או בגלל הצעות הזויות של הורים).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 15:15
אכן מצב הזוי.

אני אלהורית וזו נקודת המבט שלי:

אי אפשר לעשות קישור כזה בין הדברים. זה לא הגיוני שהם ילחצו עליך ככה. שים בצד את ההבטחות שלהם לעזור וכו'.

אתה קודם צריך להחליט -בינך לבין עצמך בלבד (אלא אם יש גם בת זוג בתמונה ובמקרה כזה-דבר איתה ותחליטו ביחד) אם אתה רוצה ילדים או לא. ילדים הולכים לשנות לך את החיים ב-180 מעלות. האם אתה יכול לדמיין את עצמך מטפל בילדים שלך? מחליף להם חיתולים וכו'?

איך זה מרגיש לך כשאתה מדמיין עתיד עם ילדים ועתיד בלי ילדים? לאן אתה נמשך יותר?

האם אתה מבין את כל ההשלכות של הבאת ילדים לעולם?

רק אחרי שהחלטת- דבר עם הוריך על הנושא. לא רגע לפני.

הם לא יכולים לצפות שתביא ילדים כי הם החליטו שזה מה שהם רוצים ויהי מה. אני למשל לא חושבת שאני חיה כדי להביא ילדים, אלא כדי לחיות את החיים שלי כמו שאני רואה לנכון. גם ההורים שלי היו שמחים אם הייתי מביאה ילדים, אבל הם לא לוחצים עלי בכלל (הם יודעים שאני אלהורית).

הם צריכים להתחשב ברצונות ובשאיפות שלך, לא ללחוץ עליך. הבאת ילדים זה דבר בלתי הפיך.

האם אתה מוכן להקרבה שתימשך לפחות 18 שנים? (עד גיל הגיוס לצבא)

ילדים זו אחריות גדולה מאוד.

אתה אמנם התקווה האחרונה והיחידה של הוריך לפי מה שכתבת, אבל זה לא אומר שאתה צריך לבטל את עצמך ולהיכנע ללחץ.

אתה צריך לעשות מה שטוב לך, לא לאחרים, כי אתה זה שנושא (ביחד עם בת זוג) באחריות על גידול וחינוך הילדים, גם אם זה אומר שהוריך יהיו מאוכזבים ממך. מבטיחה לך שאם תלך נגד הרצונות והצרכים שלך, אתה תהיה מאוכזב מעצמך.

לא משנה מה תהיה החלטתך, אתה צריך להיות שלם עם עצמך.

טוב מאוד שאתה מתייעץ איתנו כאן, זה יכול למנוע ממך לעשות טעות גדולה מאוד (כניעה ללחץ של ההורים).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 15:15
באמת?????? אז לידיעתך, אחרי גיל 18 ההורים שלך לא צריכים כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 15:45
אולי שפירשתם בטעות את הפועל "לתמוך ב..." בתור "לשפוך ערימות של כסף על..." אם כך, אז זאת לא הייתה הכוונה שלי,

אחרת אני באמת לא מצליח להבין אתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:06
אני ידעתי בגיל 30 שאני לא רוצה ילדים. בגיל 32 עשיתי את הבכורה כי זוגתי רצתה ורציתי להשאר איתה. אני מאוד שמח על ילדי כיום..
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:12
באמת? על סמך מה את אומרת את זה?

הילדים שלנו השתלבו בחיינו, לא הפכו אותם לצד השני. נכון שבתחילת דרכם איתנו היו פחות שעות שינה ובילויים ויותר לחץ ודפיקות לב אבל זה לא דבר שמזיז מהמסלול בדרך כלל. ממשיכים לעבוד, לפגוש חברים, לטפל בבית, לטייל, לבלות ועל זה נוסף הטיפול בילדים והבילוי איתם.

לאו דווקא, הורים לא מחוייבים גם רגשית ונפשית לתמוך בילדיהם הבוגרים בכל דרך שיבחרו בה. ומה אם הוא בוחר להיות גנב?

מותר להורה להיות מאוכזב ומותר ורצוי לילד לעשות את בחירותיו שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:22
תודה רבה על התגובות, כמה הערות:

לא מדובר על לרושש את הוריי חלילה או על איזו עסקת חליפין אלא על לחץ עצום מצידם לדחוף אותי להקמת תא משפחתי. לא התכוונתי למכור את דירתם ולשכן אותם בקראוון ולחיות עם משפחתי העתידית ע״ח כספם, שום תאוות בצע או להביא ילד בשביל כסף(?!) זוהי הבנה מאוד מאוד שגויה של הדברים, הנושא כאן הוא לא הכסף והתמיכה הכלכלית אלא הלחץ להביא נכדים וההצעה המעט חריגה מצידם לעניין.

כמו שציינתי האחים האחרים לא רלוונטיים לדיון בגלל נסיבות מורכבות, אפשר לומר שהם רחוקים גם ברמה הפיזית וגם ברמה הרוחנית (כמו למשל מקרים של יוצא בשאלה שעבר לת״א לחיות עם בן מינו או נווד שהגיע לפינה נידחת בעולם והחליט להישאר שם) ולכן גם עניין הירושה לא רלוונטית, שיחיו עד 120 אמן אני מדגיש שאני בכלל לא חושב על כך וזה עוד רחוק! אני חי ברשות עצמי ובזכות עצמי ואין לי שום צורך בכסף נוסף ואני ממש לא בונה על כסף מהוריי להיפך אם כבר אני זה שעוזר להם בהתעסקות ובתשלומים וחוסך להם גם לא מעט.

לעניין הזוגיות- הרעיון הוא להקים משפחה בדרכים המקובלות ולא לאמץ/פונדקאות וכד׳. שוב שלא יתקבל הרושם של תמורה אלא לחץ להתחתן ולהביא ילדים כמו שאר בני המשפחה המורחבת.

היו לי בנות זוג בשנים האחרונות, זה לא התקדם כי אני לא דחפתי יותר מדי, אבל בהחלט אם וכאשר ארצה לעבוד על זה חזק אני מאמין שאמצא את הבת זוג הנכונה וכמובן תוך תיאום ציפיות ומטרות משותפות.

ולגבי הבלת״מים אני פשוט רואה על בני המשפחה האחרים שכבר הפכו להורים וגם משיחות עם חברים שההוצאות עוברות לסדר גודל אחר לגמרי, זה כבר לא רק לשלם שכירות ואוכל אתה עכשיו אחראי על כל הצרכים של בנאדם נוסף, וכמו שכולם מסבירים יפה אתה כבר לא חי רק בשביל עצמך אלא בשביל אנשים אחרים, אתה כבר לא אחראי רק לגורלך אלא קודם לגורלם של אנשים אחרים, אתה כבר לא מאכיל רק את עצמך אלא קודם אנשים אחרים ואם צריך גם להישאר רעב כדי שהם יאכלו קודם אז זה מה שתעשה. זה סדר גודל של אחריות שצריך לקבל על עצמך ממקום אמיתי (בטח לא בתמורה לכסף כמו שאולי השתמע בהודעה הראשונה!) ואם לקחת עלויות מחיה בסיסיות שלי כאדם אחד רווק וסולידי אני יכול למעשה להפסיק לעבוד בזה הרגע. חתונה וילדים יחזירו אותי לעבודה במשרה מלאה וכנראה לעוד שנים רבות, אני לא רואה איך אני מביא ילד לעולם וממשיך לחיות מתיק השקעות אולי אם אכיר מישהי שממש דומה לי בהשקפות ובצורת המחיה אבל מניסיון אני לא בונה על זה אלא יותר בכיוון של משהו קרוב ולהתגמש ולעשות את הפשרות המתאימות. כמו בפוסט האחרון של המשקיעה.

אולי המילה מלכוד לא נכונה, אלא מצב שפעלתי בדרך מסוימת במשך שנים ולפי תוכנית ופתאום הכל מתהפך לי בגלל הלחץ הזה מהסביבה ועכשיו מבין 2 אפשרויות בכל אחת שאבחר יש משהו שפוגע באחרת.

@איש(3718) סיכמת הכי נכון את הדברים.

היה פוסט בפייסבוק לפני כמה ימים של אמא צעירה לילדים קטנים שמנסה לתמרן בין הקריירה לבין טיפול בילדים ובעצמה ומודה שזה לעשות את הבלתי אפשרי והיא פשוט קורסת וצריך לוותר על משהו, אולי באמת אנשים ממהרים להתחתן ולהביא ילדים בגלל קונפורמיזם ולחץ מהסביבה וכי הגיע הזמן ולא מבינים למה הם נכנסים? אח״כ זה מאוחר מדי אי אפשר להתחרט, אולי יש השלכות שאני עדיין לא מבין אבל אם אחשוב על זה יותר מדי זה לא יקרה לעולם, לא החלטתי שאני אלהורי וזה לא שאני לא רוצה ילדים פשוט לא חשבתי על זה מספיק
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 16:31
לפי מה שנראה לי, ולפי הגיון בריא. ילדים משנים את החיים של ההורים שלהם לתמיד. אי אפשר להישאר אותו דבר-יש סדר עדיפויות שונה, זאת אחריות ענקית. אי אפשר להמשיך בחיים כמו שהיו עד עכשיו-לכל דבר צריך בייביסיטר, צריך לתאם דברים מראש, אין ספונטניות וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 17:01
עדיף לאכזב את ההורים מאשר לאכזב את הילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 18:11
זה נכון, אבל יש עוד מצבים שגורמים לאדם לשנות סדר עדיפויות: מחלה, בן זוג, מקום עבודה. זה לא באמת שכל אדם חופשי לגמרי.

מה ששונה עם ילדים זה שהמצב הוא כמעט בלתי הפיך לפחות ל-20 שנה. אחר-כך חוזרים לחיי החופש עם בונוס אדיר - צאצאים אהובים ואוהבים.

ואני בהחלט יכולה להבין את מי שמפחד לקפוץ למחוייבות הארוכה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 18:53
אני אספר לך סוד - הם גדלים.

בתיכון הם אפילו יצפו שתעוף מדי פעם מהבית כדי שהבת של הבייביסיטר תבוא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 19:24
לא צריך להגזים, זה ממש לא בלתי אפשרי עבור אדם סטנדרטי.

אם קראתי את אותו פוסט אז מדובר על מנכ"לית של סטארטאפ שמגדלת שלושה ילדים קטנים בפער מאוד קטן (שניים מהם תאומים) וזה לא מצב סטנדרטי.

אני ואשתי מנהלים קריירות די רגילות* ומגדלים שני ילדים בזוגיות שוויונית ואף אחד לא קורס.

ראוי לציין שהשנה הראשונה לחייו של כל ילד הייתה לי מאוד קשה כי אני לא מתמודד טוב עם חוסר שינה אבל עכשיו הכל טוב.

*שנינו עשינו פשרות מסויימות (בעיקר כספיות) בשביל למצוא עבודות עם איזון בית עבודה מוצלח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 19:36
אני לא רציתי ילדים בגיל 30, עשיתי אותם בכל זאת, וזה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים.

מסתבר שרציתי בלי לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 21:23
טוב אתה יודע טוב ממני. אצלי אומנם לא רציתי ילדים באופן קונקרטי (שזה מה שאתה מדבר בגיל 30) אבל הם היו חלק מהרצונות הכי בסיסיים שלי בחיים. הרבה לפני שידעתי במה אעסוק וכו' לדוגמא.

@Ned4l הכל נכון, ילדים זה הקרבה. והם נכנסים גם בשיקולים של בחירת קריירה. מצד שני, מהפרספקטיבה שלי עבודה זה הקרבה כי היא מפריעה לנו להיות קשובים לילדים שגדלים רק פעם אחת ואם כל הקשיים, שברון הלב והדאגות הם באמת האוצרות הכי גדולים שלנו.

אני מבינה שהclearity שהיה לי בנושא הוא לא המיין סטרים ואני אולי דרמטית מידי, אבל באמת שקצת קשה לי לדמיין מישהו שמחליט להביא ילדים בעקבות דיון רציונלי ב pros and cons של מהלך כזה. אני כן מבינה לבחור את העיתוי של הקמת המשפחה בצורה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 21:46
עשית אותם בכוונה, אפילו שלא רצית? אז למה?

זה קצת הפתיע אותי, כי ממך לא הייתי מצפה להכנע ללחץ של הסביבה וכאלה...
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 22:25
אני לא אדבר בשמה, אבל אצלי זה גם הגיע בלי התכווננות מיוחדת, פשוט דבר הוביל לדבר. קודם הגיע בן זוג, אח"כ הגיע הרצון לחיות בישוב קהילתי מסוים, דרשו מאיתנו להינשא כתנאי לקבלה. אחרי שהתחתנו אמרתי שאני זורקת את הגלולות (אני מעשנת) ואז כבר זה היה עניין של זמן עד שהגיע ההריון. בשום שלב עד להריון לא היה רצון גדול לעשות ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 01:34
טוב זה הזוי.

בגדול מה שאתה צריך לברר מול עצמך הוא -

האם אתה רוצה ילדים?

אם התשובה היא כן, אך מה שמנע ממך היא חרדה כלכלית או רצון לפרוש כלכלית - הנה לך פתרון מצד הוריך. ההצעה שלהם משנה את הכף אך ורק במקרה הזה.

אם אתה לא רוצה ילדים, אל תביא ילדים. אל תשכח שיש גם ילד התמונה, היית רוצה לגדול לאבא שהביא אותך בשביל כסף?

ילדים מביאים מאהבה. מרצון אמיתי. לא משום שיקול אחר.

אם מה שמנע ממך ילדים היה הרצון לפרוש כלכלית, נשמע שההצעה ההזויה של הוריך יכולה באמת לעזור לך גם לפרוש וגם להנות מילד.

אם אתה הולך על זה, התנה זאת בחוזה עם עורך דין, שעליו חתומים כל הצדדים. רצוי גם להבהיר זאת מראש לכל היורשים האחרים מראש ולתעד זאת.

כמו כן

כמובן שכדאי לך למצוא מישהי נחמדה. דוקא בעיני אתה לא חייב לאהוב אותה, אתה צריך להסתדר איתה ועל שניכם לרצות ולאהוב ילד. תוכלו להביא בהורות משותפת.

או שתמצא בת זוג ישראלית שרוצה ילדים. מאד קל למצוא. אבל קח בחשבון שאם תתגרשו היא יכולה לקבל ממך מזונות ולהרוס את תוכניותיך. פתרון - בכל זאת הורות משותפת, או הסכם ממון.

ההצעה הזויה אבל אני מודה שאני, כמי שלא רוצה ילדים בשל כך שזה מסוכן מדי כלכלית (עצוב כך נכון, ואני מעדיף את החופש היחסי שלי) - הייתי בהחלט שוקל לקבל אותה, אבל ישן על זה כמה חודשים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 07:45
לאהוב זה מגביל

אבל בעיני נוחות היא לא סיבה מספיק טובה כדי לחיות
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 09:04
סיטואציה הזויה. תעשה ילדים, אל תעשה ילדים - העיקר שתגיע להחלטה בעצמך ותהיה שלם איתה.

אישית - לא הייתי לוקח כסף מההורים שלי משתי סיבות עיקריות:

א. הם עבדו קשה בשבילו ואין שום סיבה בעולם שלא יהנו מפרי עמלם.

ב. לא הייתי מסוגל להסתכל לילד שלי בעיניים, בידיעה שבא לעולם כי הוצעה לי עסקה משתלמת כלכלית.

לא יודע אם ישנה משהו - הבנות שלי הן ההחלטה הכי טובה שעשיתי, בפער. שוות כל שעת שינה או תוספת שכר שהפסדתי ויותר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 09:15
תודה על המחמאה.

אבל האמת היא שאני הכי לחיץ שיש.

זה שיש לי פה ושם הבלחות של נון-קונפורמיזם חריג לא צריך לבלבל אותך. ביום יום אני הכי סטנדרטי שיש.

אם ניכנס לפרטים, לא הייתה בי כמיהה לילדים. לא הסתדרתי עם ילדים. הם פשוט לא היו חלק מעולמי וראיתי בהם סוג של מטרד רעש דביק מכוסה ליחה (אני עדיין חושב ככה).

זה לא ש״לא רציתי״ ילדים כמשהו מובהק, פשוט לא ראיתי בהם ערך לעולמי הפנימי או בכלל.

אבל אז התחלנו להתבגר כזוג, חזרנו ממועדונים עם כאבי אוזניים, וגם לדפוק שווארמה באמצע הלילה התחיל לעשות כאבי בטן. אפילו לשתות אלכוהול מאוחר מידי התחיל לגרום לי להתעורר מוקדם מידי בבוקר. ובמקביל, אנשים סביבנו התחילו להשריץ.

ההורים התחילו ללחוץ בצורה מאוד קשוחה. (אם כי לא הציעו לנו דירה, רק קנו לנו שידת החתלה)

ומישהי שאני מאוד מאוד מעריך אמרה משהו די פשוט:

״כל האנשים אותו הדבר.

אין בך שוב דבר מיוחד.

כמו שכולם מתאהבים בילדים שלהם, גם אתה תתאהב״

היא צדקה.

החרטה היחידה שלי היא שלא עשיתי אותם צפופים יותר.

הם מושלמים, אני מאוהב, הם ההפתעה הכי גדולה של החיים שלי, וכל העשור האחרון בחיים שלי, כל המסלולים החדשים שהתחלתי לפסוע בהם בחיי קרו בזכות הילדים.

הם הדרייב שגורם לי לקרוע ת׳תחת, להתקדם, להתפתח, להרוויח יותר ולהנות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 11:04
יש בזה משהו...

המחוייבות הזאת גורמת לך להתפקס בצורה בלתי רגילה, לפחות בשנים הראשונות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 11:06
היי, למרות שהדגשתי זאת מספר פעמים אני חוזר ומדגיש בתקווה שהפעם זה ישלל על הסף: אין כאן שום עניין של תמורה, שום עסקת חליפין, שום שיקול של קבלת רכוש או כסף בתמורה לעשיית ילדים! אני פשוט רואה שהתגובות ממשיכות להתייחס ולפסול את הרעיון הזה ובצדק אבל הוא לא העניין כלל וכלל. הנקודה פה היא לחץ מוגזם וחריג מהסביבה, ההצעה לתמיכה כלכלית ולקבלת דירת מגורים היא מבורכת אבל לא מגיעה מהמקום הנכון אלא מחשיבה פרימיטיבית של אם יש לך איפה לגור ויש עבודה אז יללה קדימה להקים משפחה. ראוי לציין שבגלל שיש ביני להוריי פתיחות מלאה בנושאים כספיים ואני גם היחיד שעוזר להם בדברים האלה גם כי האחרים לא מבינים בזה כלום וגם כי לא ממש אכפת להם אז הם רואים לנכון לתת לי לטפל ולנהל כמו למשל השכרת הדירה או כספי הפנסיה כי אצל האחרים הכסף הזה יתבזבז תוך יומיים באיזו קנייה מטומטמת ואצלי הוא ילך להשקעה בנייר עוקב מדד למשל. קשה להסביר את כל התמונה אבל למשל בעבר סגרתי לאחים שלי חובות טיפשיים ממש ושילמתי להורים שלי דברים כהוצאות מוכרות כדי שלא יוציאו כספים מאפיקים פטורים ממס, סגרתי להם הלוואות בריביות רצחניות ממזומן שישב בפק״מ, דברים כאלה. לא מדובר כאן בירושה של עשרות מיליונים, בסה״כ זוג פנסיונרים מן השורה. אני מעורב בניהול הכספים פשוט כי אני היחיד שמבין איך לשמור על זה. אני חוזר על כך שהגעתי לעצמאות כלכלית מוחלטת בכוחות עצמי וללא כל תמיכה מהוריי.

בדיוק כך, אבל במקרה שלי אני באמת חופשי לגמרי בגלל שאני מקיים אורח חיים שלא תלוי באף אחד. לגבי האהובים ואוהבים זה בכלל לא מובטח, הרבה זוגות מתגרשים וילדים בגיל מבוגר בקושי מקיימים קשר עם ההורים, אני עד לכך ממקור ראשון, אף אחד לא מבטיח לי שאחרי 20 30 שנה שהקדשתי לילדים הם יהיו שם בשבילי, ככה שהסיכוי מבחינתי להישאר לבד בגיל זקנה הוא לא קטן בהרבה כרווק. שאלה אחרת שאני שואל כאן היא למי מורישים תיק השקעות אם אין ילדים.

קשיים כן, אבל למה שברון לב? ילדים זה לא שמחה ואהבה אינסופית?

אולי באמת - דיון רציונלי ב pros and

cons - זה מה שאני מנסה לעשות וזה לא נכון להסתכל על זה ככה.

משיחות רבות עם הורים שמתי לב לסיפורים שחוזרים על עצמם בכל חוג של אנשים. למשל על מצב שהילד רוצה משהו, והוא רוצה את זה עכשיו. לא משנה שאפשר להזמין את זה עוד שבוע בחצי מחיר, להכין בבית ברבע מחיר או אפילו למצוא מאיפשהו בחינם. אתה תקנה ותשלם מהסיבה הפשוטה שהוא ״לא יעזוב״ אותך עד שהוא יקבל את מה שהוא רוצה. או עד שתגיע למצב שכבר לא תוכל לסבול את הניג׳וסים ותתפוצץ, תצעק, הוא יבכה, אתה תצטער ואז תגיד לעצמך בשביל מה היית צריך את זה במקום פשוט לקנות מלכתחילה. הייתי גם עד לתופעה הזו פעמים רבות במציאות. כבר לא יהיה אכפת לך מהכסף או מהתועלת האמיתית מהמוצר. אתה תשלם מה שצריך כדי לקבל שקט, זמני כמובן עד לרצון הבא. המצב הזה מוכפל על כל ילד כי אם אתה עם 3 ילדים למשל אז אי אפשר לקנות רק לאחד ולא לאחר. דוגמה בנאלית וטכנית היא שאם אני למשל יוצא לחצי יום אני יודע שאקנה לי משהו לשתות או לאכול ובזה נגמר אבל כשאני מסתובב עם חברים או בני משפחה עם כמה ילדים ובחצי יום הזה הם יכולים להוציא את מה שאני לא מוציא בשבוע, כי אחד רוצה לשתות והשני רוצה לאכול והשלישי רוצה צעצוע והרביעי רוצה עכשיו לרדת מהאוטו ולעלות על איזו אטרקציה וכולם חייבים את זה עכשיו או שהטיול הופך לכאב ראש של צרחות, ואם אחד עלה אז כולם יעלו ואם אחד אוכל אז כולם אוכלים ואם אחד רוצה צעצוע אז כולם רוצים, לא שאני חלילה טוען שזה לא בסדר כולנו צריכים לאכול ולקנות דברים לעצמנו אבל אני פשוט מציאותי ומבין שאין שום סיכוי שאני ממשיך לחיות לי בחופש ובנחת מתיק השקעות עם הוצאות מינימליות שמתוכננות לרמת השקל ברגע שאני הופך לבעל משפחה. נכון, כשמספרים לי כמה הילד הוא כל העולם אני מבין ומשתתף בתחושה עד כדי שאני רוצה בעצמי, ואז שוב נזכר שזה רק בחלק מהזמן. לרוב צריך להתרוצץ בלי סוף ולהתמודד עם מצבים לא קלים ואני צריך לדעת שיש לי את הסבלנות והמוכנות לזה ואני לא נכנס לזה כי מישהו אמר שצריך או כי דחפו אותי לזה.

כמו שציינתי אני בא מרקע משפחתי שלהתחתן וילדים זה הכל ולפני הכל ולכן אני גם חווה את ההורות מהסביבה, אני נמצא אצלהם כשהם מתחילים להשתגע ולשפוך דברים בכל הבית, כשצריך לקום ממשהו ממש חשוב שאתה עושה כי הילדים עכשיו צריכים משהו, אני נוסע איתם באוטו כשהם צורחים מאחורה וזורקים אחד על השני חטיפים ושתיה רגע אחרי שהאוטו יצא מניקוי, מסתובב איתם בחנויות כי צריך לקנות בגדים ונעליים כי המידות כל הזמן משתנות וכו׳...לחיות מתיק השקעות עם הוצאות ברורות וקבועות של כמה אלפי שקלים בחודש? כן בטח. תמצא עבודה ומהר אדוני, מה זה לא לעבוד כשיש ילדים?

זה כנראה המלכוד שאני מרגיש: ילדים בעצם משנים לי את כל התוכנית ויחייבו אותי לחזור לעבוד. זה שנתקלתי בבלוג משובח באינטרנט על צרכנות נבונה, תכנון פיננסי והימנעות מקניות אימפולסיביות זה הכל טוב ויפה, אבל לא בטוח שילד ירצה לחיות בסגנון חיים כזה ואז ההתלבטות עולה מחדש: האם לצאת לעבוד ולמכור את הזמן שאני אמור לבלות עם הילד שלי כדי לקנות לו את מה שהוא רוצה? או לעסוק איתו בפעילויות שמצריכות מעט יותר כסף אם בכלל? האם הוא באמת יבין שזה עדיף או שהוא ישווה את עצמו לאחרים שמבזבזים בלי הרף? איך הוא יקח את זה בעתיד כשהוא יזכר בשנות הילדות עם אבא? הכרתי אנשים שפיתחו כעס עמוק ומר על הוריהם עד כדי שנמנעו מקשר איתם בגיל מבוגר רק על מה שנתנו או לא נתנו להם בעבר, מאשימים אותם שהיו הורים קמצנים שחסכו מהם ויצרו אצלהם חסכים שפגעו בהם, על אחת כמה וכמה שהיה להם את הכסף לקנות ונמנעו מלהוציאו בגלל אידיאולוגיה. לפעמים הם גם מנתקים את הקשר לגמרי. אילו לא מקרי קיצון, מתיחות בין הורים לילדים בגיל מבוגר זו תופעה שקיימת בהרבה צורות וגוונים, בטח כשמעורב כסף בעניין. אני חושב שבמצב כזה אני אתחרט בענק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 11:57
אתה מספר לעצמך סיפור על ילדים בוגרים שבסיכוי גבוה מנתקים קשר עם הוריהם, ילדים קטנים שסדר העדיפויות הצרכני שלהם מכתיב להורים איך לנהוג ועוד כפי שפירטת באריכות. כולנו כאלה, מספרים לעצמנו סיפור שמושפע מאד מהחווייה האישית שלנו, אבל זה לא הסיפור היחיד שקיים בעולם ולא בהכרח הסיפור שילדיך יספרו, אם תחליט להביא אותם לעולם ולגדלם בדרך בה אתה בוחר.

לא תשכנע ולא תשתכנע אחרת בפורום כלשהו. אם תרצה להרחיב את הפרספקטיבה, תוכל לעשות זאת בטיפול, אבל אולי טוב לך עם סט האמונות הנוכחי וזה גם לגיטימי לגמרי.

בשורה התחתונה, אכן ילדים פוגעים בתיק ההשקעות ומשנים לך את החיים בהיבטים רבים. זו החלטה שלך אם ואיך לתת לעובדות האלו להשפיע על ההחלטות שלך, בלי קשר להצעה הכספית מהוריך לוותר על רכושם לטובת החלום שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 12:03
במילים אחרות למרבית ההורים קשה להציב גבולות ברורים לילדים שלהם והם מעדיפים לנצח בקרב ולקנות שקט. הרבה פעמים כי הראש שלהם בחלומות אחרים. וזה גם בסדר, אין רק דרך אחת לגדל ילדים וגם מה כל אחד שונה ומה שעובד להורה אחד לא יעבוד לאחר. הרבה מההתנהגויות שאתה מתאר זרות לי לחלוטין אבל יש לי מלא החופן צרות אחרות. זה באמת קשה להציב גבולות ברורים לילדים ודורש המון אנרגיה מההורה ולא תמיד מצליחים. למרבית המבוגרים יש גם הרגלים כלכליים לא נכונים, וזה מעבר לגידול ילדים. חיים בגדול עם מינוף מוגזם ומבזבזים היום את ההעלאה במשכורת של מחר. קונים כי "צריך" ואז זה משתקף גם בשפיכה של כמויות כסף על הילדים כי צריך. ילדים צריכים הרבה פחות כסף ממה שנדמה לנו. בגדים לא צריך לקנות להם (גם נעליים לא חייבים) כמו שאמרת המידות של ילדים כל הזמן משתנות ולא כלכך קשה לקבל שקים שלמים של בגדים לילדים במצב טוב מחברים ומכרים.

כשאנחנו קונים בגדים חדשים לילדים שלנו אנחנו עושים את זה כי אנחנו רוצים להתפנק לא כי זה צורך. זה יהיה בגד מיוחד שהם באמת רוצים כמו חולצה עם ציור של רכבות או איזה שמלה מסתובבת. חבל לנו לקנות להם בגדים שגרתיים כשאפשר לקבל אותם בחינם מהקהילה. אנחנו גם תורמים בחזרה את כל הבגדים שלהם כשהם קטנים, זו הדרך הנכונה לא חייבים להוציא כסף על דבר. נעליים זה קצת יותר טריקי כי הטירוריסטים הקטנים ממש שוחקים אותם וגם אם ניתן אותם יד 2 הן לא יהיו במצב טוב אנחנו קונים, אבל אצל הגדולה הנעליים שלה במצב סביר ואנחנו מעבירים הלאה אז יש משפחות אחרות שגם נעליים חדשות לא תמיד קונות.

איך הילד ייקח את זה בעתיד זה לדעתי לא הדרך הנכונה להסתכל, ראוי לגדל אנשים עצמאים וחזקים שיכולים להתמודד עם המציאות ולשגשג בעולם שלנו. אצלי לפחות השיקול של איך הם יראו את החינוך שלנו בעתיד הוא כלל לא פקטור, השאלה היא מה הם צריכים כדי להתפתח ולגדול לא על מה הם יגידו לי תודה אחר כך. הדיון שלך כאן על כסף כאן הוא לדעתי קצת אבסטרקטי מידי. אצלנו יש משקעים כמו שאתה מתאר אבל אצלנו כסף היה טאבו ולדעתי לא הבנו כמה לחוצים וחרדים היו ההורים שלנו במהלך השנים. הגדולה שלי בגיל שש כבר מבינה שכסף זה זמן של ההורים, ושכל פעם שאנחנו קונים משהו אנחנו בעצם משלמים בעבודה שעבדנו בעבר אם זה חיסכון או בעבודה שנעבוד בעתיד אם זו הלוואה. אם היא תשנא אותנו כי לימדנו אותה לחסוך מגיל צעיר? לא יודעת דבר איתי עוד 20 שנה ונדע - אבל זה לא השיקול כאן השיקול הוא לעזור לה להיות עצמאית וחזקה.

לגבי צעצועים לילדים שלנו יש המון כי הם ראשונים במשפחה והמשפחה המורחבת שפכה עליהם המון כסף בצעצועים. אבל אתה יודע במה הם שיחקו כל הסופשבוע? הם הכינו בובות קטנות מבצק צבעו אותן ואז שיחקו איתן משחקי דמיון ובנו להם בית מקופסאות קרטון. לא מנענו מהם גישה לצעצועים היקרים (אפילו היה לנו נוח יותר שישחקו בהם כי זה פחות מלכלך), אבל הם חיפשו את החוויה של ליצור משהו משל עצמם. עלות כללית ממש אפסית, קופסאות קרטון של מוצרים מהסופר, בצק דבק מים. ויותר מזה הם חיפשו את הקשב שלו והתמיכה והשיתוף.

בגדול, לא נכון להסתכל על pros ו cons כי זו חוויה טרנספורמטיבית שמשנה את סדר העדיפויות, את תפיסת המציאות ואת מדרג הערכים. הפאן הכלכלי קיים אבל הוא באמת לא המרכז ובאמת שלא חיייבים לשפוך כמויות כסף אדירות על הילדים כדי שיגדלו כמו שצריך. וגם כששופכים את הכסף לא תמיד הופך אותם לטיפוסים חיוביים יותר לתת למישהו כל מה שהוא רוצה זה לא תמיד מה שהוא צריך. ולגבי שברון לב, מקווה שתצטרך לשאול גם אחרי שיהיו לך ילדים. יש גם חוויות כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 12:28
אנחנו ממש ממש לא מגדלים את הילדים שלנו ככה.

לא מעוניין להתחיל פה דיון על איך נכון לגדל ילדים, רק לציין שאפשר גם אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 13:03
אותו דבר אצלי. כל פעם שאני רואה את הילדים של השכנים, אני אומר לעצמי תודה לאל שאין לי מפלצות קטנות כאלה בבית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 13:49
כמו שאמרו, זה ממש תלוי בחינוך שלהם. עם הילדים שלנו אנחנו מסכמים מראש כמה מותר להם להוציא ועל מה, ובד"כ עומדים בזה. כשהם לומדים שלנדנודים אין תוצאה, הם מפסיקים לנדנד מהר מאוד.

זה יכול לקרות גם בלי שום קשר לכסף.

לילדים יש חסרונות, אבל לא נראה לי שתמצא שום "מוצר" אחר שעולה כל כך הרבה כסף ויש כל כך הרבה אחוזי הסכמה ש"המחיר היה שווה את זה".

אבל ההורים שלהם כנראה אוהבים אותם מאוד, למרות כל החסרונות.

ההחלטה אם להביא ילדים או לא היא אישית (או זוגית), אבל אם תשאל לדעתי, בסביבה החברתית של היום צריכים להיות לך נימוקים ממש טובים נגד, בשביל שהמאזניים יטו לכיוון הלא להביא ילדים. ניטרליות מצדך, בסופו של דבר כנראה תטה אותך לכיוון ההולדה, כפי ש @בת העמק ו @breezblock סיפרו.

אתה רוצה בכלל זוגיות ארוכת טווח עם אישה? אם כן, לדעתי רוב הסיכויים שהיא תרצה ילדים. בייחוד אם גם היא מרקע דתי.

אני לא רוצה שישמע שאני מנסה לדחוף אותך להוליד. זה בכלל לא ענייני מה תעשה. פשוט החוויה הכוללת שלי בינתיים גרמה לי להיות ממש מרוצה מהקיום של הילדים שלי. אבל אולי זה רק בגלל שבמקרה נולדו לי הילדים הכי מתוקים בעולם. אולי עדיף שתקבל עצות מהשכנים של חתול לילה, כי הם עשויים להיות פחות נלהבים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 14:24
''לא רוצה ילדים'' זה לגיטימי כמו ''רוצה ילדים''. אף אחד לא צריך לתת דין וחשבון לסביבה. כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו, נקודה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 14:53
מסכימה

ממש לא מסכימה, במיוחד עם הנקודה בסוף
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 15:13
נכון, זה תלוי בהרבה גורמים נפשיים וגם בדרך בה הילדים (וההורים) גודלו - באהבה? בהזנחה? באדישות? בהתעמרות?

לא קשור לאהבת הילדים, לפחות לא אמור להיות קשור.

ילדים הם בסך הכל גורים שיתפתחו להיות בוגרים. למה זה מחייב שמחה ואהבה כל הזמן? ושברון לב יכול לנבוע דווקא מאהבה - כשהילד סובל, כשהילד גורם לאחרים סבל, כשהילד גדל ולא אכפת לו ממך או שהוא מתעלל בך. לגבי האחרון -תודה לאל שלא יצא לי לראות מקרים כאלה (למעט צאצא אחד של חברים שבסוף נאלצו לאשפז אותו לכמה שנים). ממרום שנותיי אני מסתכלת על ילדיי, אחייניי וילדי חבריי ומבסוטה מאד מהם :)

אם כבר פרשת מהעבודה על בסיס קיום של אדם אחד - אתה צודק.

יש תקופה מתמשכת בילדות שילדים רבים, צועקים, משקרים, מניפולטיבים, מלכלכים. באותה תקופה הם גם מרבים לחבק, להתרגש, לשמוח, לשחק, לחלוק, להסתקרן. כולנו היינו ילדים וכולנו/רובנו היינו גם מזה וגם מזה. אין כאן שום דבר מיוחד, בסך הכל התפתחות טבעית של גור אדם.

אני לא גידלתי ככה את ילדיי, וגם חברים אחרים כאן מעידים כמוני. זה נכון שיש הורים (הילדים לא אשמים) שמגדלים בצורה חסרת מחשבה את צאצאיהם וכל מה שהם רוצים זה שקט תעשייתי. אני, כשהילדים עלו לי על העצבים, פשוט הייתי מודיעה להם שזה מה שאני מרגישה. מה קשור עכשיו לקנות משהו? אני די בטוחה שאם יהיו לך ילדים אתה לא תעשה את מה שאתה סולד ממנו ממה שיש בסביבתך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 15:58
למה לא מסכימה?

למה אדם צריך לתת דין וחשבון לסביבה לגבי העדר רצון להביא ילדים?

מי שיש לו בעיה עם אדם אחר שלא מביא ילדים-בעיה שלו בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 16:55
היי

כהורה לשני בנים בני גילך, אני מודיע לך שהבאת ילדים לעולם זה לא משחק ילדים, ולא כדי לרצות אף אחד אחר,

ולא כדי לממש הבטחה לתמיכה פיננסית מצד ההורים.

כהורה לא מעניין אותי אם הבנים שלי יתחתנו ויביאו ילדים, אני לא מתערב בזה ולא מנסה לפתות אותם, אני אוהב

ומכבד אותם כפי שהם, ומאחל להם חיים נפלאים עם סיפוק רב בכל דרך שיבחרו.

אל תקשיב להורים שלך, אין להם כל זכות להפעיל עליך מניפולציה בנושא זה או אחר.

אני מאחל לך שתתחתן ותקים משפחה מתוך רצון אישי שלך, זה נפלא ומומלץ בתנאי שאתה מעוניין בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 17:37
אפשר גם אפשר.

@Ned4l ,

בעיניי, שוב, אין פתרונות קלים. אם אתה לא רוצה ילדיםן, אתה לא רוצה. לא צריך לזה תירוצים, מוצדקים או לא.

אם אתה רוצה אך חושש, יש פתרונות. כנראה שסולידיות והצבת גבולות זה לא רק בהיבט הפיננסי אלא גם בהיבטים אחרים של החיים. כפי שראית פה, הרבה מאיתנו לא נתקלו עם ילדיהם בתופעות הרעות שציינת או שהתמודדו איתן היטב.

אם מדובר בשאלת החופש שלך מול דברים אחרים, קטונתי. זו שאלה ערכית ופילוסופית שאתה צריך להכריע בה עבור עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 17:55
ברמה הפרטית ודאי שאדם לא צריך לתת דין וחשבון. אבל לחברה יש בעיה עם תופעות של חוסר רצון בהמשכיות כי המשמעות לטווח ארוך היא היעלמות החברה כשבפועל במדינות עשירות המשמעות היא החלפת התרבות בזו של הקהילות שבחרו בהמשכיות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 18:10
אני דווקא חושב שצריך לשקול את המצב במונחים יותר פרקטיים.

נניח שאתה קם מחר בבוקר, מחליט להביא ילדים, ונחוש לבצע הקרבות למען המטרה הזאת. איך זה הולך לשנות את אורח החיים הנוכחי שלך? תתחיל בחיפוש אגרסיבי אחר זוגיות? תחזור מיד למעגל העבודה ותוותר על כל תוכניות הפרישה שלך? כנראה שלא. כמובן שרק אתה יכול לענות על השאלות האלה, אבל לי אישית קשה להאמין שבחור עם רגל אחת בפרישה מוקדמת ותוכניות עתידיות שחלם לממש יהיה מסוגל לחזור למירוץ העכברים. ובנוגע לזוגיות- כן אפשר לחפש זוגיות, אי אפשר להכריח זוגיות. אתה לא יודע את מי תכיר, במי תתאהב, מה יהיו הרצונות שלה והמצב הכלכלי שלה ואיך הקשר שיתפתח ביניכם ישנה את הפרספקטיבה שלך לגבי ילדים. הרי אלא אם האופציה של אימוץ נמצאת על השולחן, בסופו של דבר זו החלטה משותפת שתצטרך לבצע עם בת הזוג.

לדעתי עד שאתה לא נמצא בזוגיות, פשוט תשכח מהעניין הזה, לא רלוונטי לגביך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 18:31
אני לא חושב שהאופציה הזו על השולחן לגבר יחיד.

בכל מקרה, בדרך כלל כשאדם אומר שהוא רוצה ילדים, האופציה הראשונה הם ילדים ביולוגיים ולא אימוץ והיום לא חייבים זוגיות בשביל זה למיטב ידיעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 18:59
באמת זה ככה?

אני יודע ש2 גברים יכולים לאמץ ילד בחו"ל, לגבר יחיד זה לא ניתן לפי החוק?

ברגע שיהיה ביקוש זה בטח יגיע לבתי משפט......
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 19:06
דיברתי על אימוץ, לא פונדקאות.

נדמה ש"קניה" של ילד בלי קשר ביולוגי בעייתית לפחות במדינות מערביות וודאי חשופה לצרות משפטיות. לפני כמה עשורים היה סיפור על ילדה ברזילאית שהגיעה לארץ והוחזרה לברזיל לאחר שנים בצו בית משפט.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 19:15
כן סליחה דברתי על פונדקאות בחו"ל,זה זמין לגברים יחידים וזוגות באותה מידה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 20:09
אולי ההודעה שלי התפספסה...

אבל אם אתה רוצה להתמקד בפן הכלכלי, רגע...

ילד עולה בערך מיליון ש"ח. וזה דיי בהערכת חסר. אפשר בקלות להגיע לסכום כפול. לראש.

לא בטוח שזה שווה.

לגבי שאר הדברים שכתבת... יש אנשים שלא מחווטים ככה. אבל בגדול, כל עוד אתה רווק, במיוחד אצל גברים, ילדים נראה לך בעיקר מטרד. אבל יש איזה שלב, שבו הרעיון מתחיל לקסום, ובכל מקרה, ברגע, שאשכרה נולדים לך ילדים, הקטע הזה, שהם עושים ברדק, וזורקים דברים, וכאלה זה משהו כיפי, ומקסים. לפחות עד שאתה מבין, שאתה צריך לנקות הכל... זה משהו בחיווט האנושי הבסיסי... שוב, לא אצל כולם... גם עם כעס, ותסכול, וכאלה לומדים להתמודד.

לגבי ילדים, שעושים להורים שלהם סחיטה ע"י צרחות: חוסך שבטו וגו'. לא בקטע של להכות חס וחלילה. אבל זה בדיוק הרגע להיות נוקשה בחינוך. וגם אז... לפעמים צריך להתמודד עם ילד, שבוכה וצורח בהיסטריה בשמך שעה, כי הוא רצה לקחת בננה לבד, ואתה כבר הבאת לו את הבננה היחידה, והוא לא רוצה אותה, כי הוא רצה לקחת לבד. ואתה לא מצליח להרגיע אותו, אז הוא רק צורח יותר. פאקינג שעה. אח רגעי אושר....
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 20:12
לא רואה סיבה שלא. ממילא בני הזוג הישראלים אינם מוכרים כבני זוג כסטטוס, אבל אני לא בקיא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 22:09
אה, אם דיברת על זה באופן ספציפי אז כמובן מסכימה.

כמשפט כללי הוא לא מקובל עלי כל-כך, והקורנה עוד חידדה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 03:40
מילים כדורבנות, תודה

כן וזה בדיוק העניין, אני עצמאי כלכלית וחופשי ללא דאגות כלכליות בכוחות עצמי בלבד, הקמת משפחה מאפסת לי את כל התוכנית חזרה לעבודה במשרה מלאה, העזרה שמוצעת מההורים מבורכת אבל זה במובן של לעזוב את השטויות לדבריהם של פרישה בגיל צעיר ולחיות כצרכניסט מן השורה ולהביא כבר נכדים כי הם ממש משתוקקים לזה, כלומר הם בגישה של רק תעשה את זה ונעזור לך כמה שאפשר אבל כמובן שאני לא אחיה על חשבונם או אנצל את העזרה הזו כדי לממש את תוכנית הפרישה שלי, בקיצור חוזר לעבודה ל20 שנה הקרובות...

@גילגה כל מה שכתבת נכון, רק לציין שנתתי דוגמה כספית ממש שטחית ובנאלית, אני נמצא הרבה עם ילדים וחווה את הכל רק בלי האחריות, מכיר את השקים השלמים של הבגדים שאפשר להעביר מאחד לשני וכו׳ זה נהדר, אני יודע שמשפחה יכולה להתקיים על תקציב נמוך כמו בפוסט של סולידית עם 6 ילדים, זה לא יהיה המקרה אצלי כי הסביבה פשוט לא תאפשר את זה, זה לא שנצטרך לשפוך כמויות של כסף על מותגים אבל זה בהחלט יהיה רחוק מאוד מהחיים הסולידים שאני חי כיום, ואני לא רוצה לעבור לסביבה אחרת או להתרחק מכולם בשם החיסכון, יהיה צריך לחזור לעבוד במשרה מלאה עם או בלי דירה מההורים וזה די מבטל את התוכניות שלי בטח אם מדברים על יותר מילד אחד. זה גם לא רק הכסף עצמו אלא גם להתרוצץ סביבם ולהשגיח עליהם להאכיל ולטפל ולהיות איתם זה עבודה בפני עצמה, וזה גם תלוי בבת זוג המתאימה...

אם בשברון לב התכוונת לתאונות/מחלות וכו׳ לא עלינו זה כבר דברים שאי אפשר להתכונן אליהם, גם על עצמנו וגם על ילדינו.

אי אפשר לדעת מה יהיה, אולי בצבא הבן שלי יהיה טייס בחיל האוויר ויגרום לי לגאווה עילאית ואולי הוא ייהרג במלחמה, אולי הוא יהיה יזם שישנה את העולם ואולי הוא יפול לסמים, אולי הבת שלי תהיה מאושרת ואולי מדוכאת ואולי זמרת מצליחה או קופאית או רופאה או חשפנית או שרה בממשלה. אולי הם יתחתנו ויביאו לי נכדים או שישבו בעצמם עוד 30 שנה ויחשבו אם כדאי להם להיכנס לכל הדבר הזה ואולי יצטרפו לאיזו כת נידחת בקצה העולם ולא אראה אותם יותר ואולי יגורו רחוב אחד ממני ונהיה משפחה גדולה ומאושרת. אי אפשר לדעת מה יהיה. הרבה אנשים אומרים לי ״איך שתגדל אותם ככה הם יהיו״ וזה לא בהכרח נכון אבל הם בטוחים ואי אפשר לפוצץ להם את האשליה הזו שהם חיים בה. יש שליטה על ילדים כשהם קטנים, מה הם עושים ועם מי מסתובבים. אפשר למנוע מילד בן 8 או 10 להסתובב בלילה, לעשן או לגנוב מהמכולת. כשהילדים שלך בני 17 או 20 זה כבר סיפור אחר וראיתי מקרוב כמה מקרים של הסתבכויות דווקא בגיל בוגר שאין להורים כבר שום שליטה על הנעשה והם יכולים רק לבלוע את הגלולה ולנסות להבין איך זה קרה להם. כמובן שיש באמצע אינסוף תרחישים אני לא איזה פסימיסט שרק מדמיין רעות אבל ככל שאני חושב על זה אני מבין כמה שזה למעשה הימור ענקי, לשים את מיטב שנותיי, כוחותיי וכספי על הדבר הזה שנקרא ״להביא ילדים״ בלי שום ביטחון שההימור הזה לא יתברר ככושל ואולי אפילו כטעות קטסטרופלית. אני יכול להשקיע את ה20 שנה הקרובות בעצמי בלבד ולעשות המון דברים שרציתי ולהתפתח בלי סוף ואני יכול גם להשקיע אותן בהקמת משפחה שאולי תתפרק בסוף ותשאיר אותי לבד עם צלקות וחרטות על מה יכולתי לעשות במקום.

יש לי שכן שלא ראה את ילדיו למעלה מ10 שנים עקב סכסוך עמוק ונוקב והוא גם לא מתבייש לספר על כך, שכנה אחרת מארחת כל שישי את הילדים והנכדים ושומעים אותם שרים ביחד בשמחה בערב שבת. זה פשוט הימור.

אני מקווה שאני לא מצטייר פסימי מדי כי אני לא, בד״כ הכל מסתדר.

תודה אני לומד מהדיון הזה גם בעצמי תוך כדי כתיבה

אגב בהקשר לתגובות אחרות רק מדגיש שמדובר על לעשות ילדים בדרך טבעית עם בת זוג, בתקווה גם לחתונה, לא אימוץ/פונדקאות/חו״ל שום דבר מהסוג הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 04:03
זה מה שאני טוען, שהחישובים שאני עושה היום של 50 100 ש״ח להזמין באינטרנט או לנסוע לקנות במקום זול יותר מאבדים טעם מול גשר לשיניים/ציוד לחוג יקר/וכל שאר הדוגמאות להוצאות על ילדים מעבר לאוכל וביגוד בסיסי

בגדול, כל עוד אתה רווק, במיוחד אצל גברים, ילדים נראה לך בעיקר מטרד.

זה בדיוק המקרים, לפעמים אני יוצא החוצה רגע לפני שאני משתגע ולפעמים אני עוזר להם להרגיע אותם, אבל אולי אם הם היו שלי זה היה אחרת, כמו שאומרים שהאהבה העצומה אליהם מגמדת את כל העצבים שהם יכולים לעשות
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 09:09
אתה מסתכל על זה הפוך.

זה קודם למצוא בת זוג, אחר כך להקים משפחה, ואז לדאוג לאספקטים הכספיים (שבמקרה שלך אני בטוח שההורים יעזרו).

איך שאני רואה את זה, אתה מתמקד בכסף כי זה סיפור שאתה מספר לעצמך כדי להימנע משני הצעדים הראשונים.

לדעתי אתה יכול להפסיק עם התרוצים, זה ליגיטימי להיות אלהורי.

יש מחקר מפורסם שבו שאלו אנשים לקראת מותם על מה הם הכי מתחרטים.

במקום הראשון חזרה תשובה אחת: אני מצטער שחייתי לפי רצונם של אנשים אחרים ולא לפי מה שאני הייתי רוצה להיות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 10:07
זה בסהכ עניין הסתברותי בעיני.

הצירוף של העיר בה ילדיי גדלים, החברה איתה הם מסתובבים והחינוך שאנו נותנים להם מפחית מאוד את ההסתברות שהם יהפכו לפושעים לדוגמא.

יש לי גם אי אלו תחזיות על התחומים שבהם הם יהיו חזקים ועל המקצועות שהם עשויים לבחור בהתבסס על גנטיקה אבל זה כבר הרבה יותר ספקולטיבי.

בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שזה נכון שהכל יכול לקרות אבל יש מסלולים שהם הרבה יותר סבירים מאחרים ובהחלט יש בכוחך לשנות את ההסתברויות האלו לכיוונים שאתה מעוניין ע"י חינוך, בחירת סביבת מגורים וכו.

כל הדיון הוא היפותטי לחלוטין כמובן כי להבנתי כבר די החלטת (בצדק) להתעלם מהצעתם של הוריך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 10:49
ראשית, צורם לי להתייחס לילדים כהימור או כהשקעה. זה לא נכס שאמור להפיק לך עושר ו/או אושר. זה תהליך טבעי שכל צמח ובעל חיים עושה אותו בלי יותר מדי מחשבות. מביאים ילד לעולם, מגדלים אותו עד שעומד על רגליו ושולחים אותו לדרכו. אם הוא מביא גם נחת או כסף להורים על הדרך, זה רק בונוס. עוד לא ראיתי חתולה שמצפה משהו מגוריה הבוגרים, חוץ מלהפסיק לנג'ס לה ושיעופו לה מהעיניים :)

סליחה, אבל מה הקשר בין 2 האפשרויות? אחת מייצגת את תוצאת הפוטנציאל והשניה את תורת הכאוס.

כדי שהבן שלך יגיע לקורס טייס הוא נדרש ליכולויות מסויימות, כדי לסיים אותו הוא נדרש ליכולויות נוספות וגם לקוות שאין יותר מדי מקושרים בקורס שלו (סליחה על הפירוט, מכירה קצת את הנושא, אבל זה גם מתאים לעולם העבודה והאקדמיה).

איזה סלט...

מאושרת או מדוכאת? אולי גם וגם? אולי בתקופות שונות? מה זה הדיכוטומיה הזאת?

זה לא הימור, זה איך המשפחה (וכל פרט בתוכה) התנהגו והתנהלו לאורך שנים. לפי תוצאת ההווה אפשר ללמוד על השתלשלות העניינים ולתקן לעתיד. אם אחד האחים שלך, למשל, בחר להתנתק מהמשפחה - זה לא קרה סתם. אותו הדבר לגבי השכן המסוכסך והשכנה המארחת.

גם אתה הגעת לעמדה הזאת מתוך השתלשלות עניינים מסויימת. אתה כנראה חושש ומפחד מכל אינטימיות שדורשת ממך לוותר על החופש שלך לעשות מה שאתה רוצה מתי שבא לך. סביר (רק אתה יודע אם נכון) שגדלת בסביבה לוחצת ולחוצה שלא נתנה לך מספיק ספייס ואולי גם באה תמיד בדרישות ואולי גם לא הראו לך הערכה מספקת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 19:14
סליחה, אבל מה הקשר בין 2 האפשרויות? אחת מייצגת את תוצאת הפוטנציאל והשניה את תורת הכאוס.

כדי שהבן שלך יגיע לקורס טייס הוא נדרש ליכולויות מסויימות, כדי לסיים אותו הוא נדרש ליכולויות נוספות וגם לקוות שאין יותר מדי מקושרים בקורס שלו (סליחה על הפירוט, מכירה קצת את הנושא,

אבל זה גם מתאים לעולם העבודה והאקדמיה).

זה בתגובה ל״שברון לב״ שלא הבנתי מה הקשר בין לב שבור לילדים, כולם מתארים אהבה גדולה שאי אפשר לדמיין, אז אמרתי אם ב״שברון לב״ הכוונה לתרחישים חריגים של מוות מלחמות מחלות וכד׳, אז חיפשתי מקרי קיצון מניח שלשם הכוונה ואם טעיתי אשמח להבין איזה תרחישים עם ילדים שוברים לב שלא כדוגמת הבכי על שרצה לקחת בננה לבד

זה לא שאני אלהורי ולא רוצה ילדים, אני רוצה בעתיד פשוט לא חשבתי על זה מספיק ולאחרונה הנושא ממש מתפוצץ עם שיחות של ״מספיק עם הקשקושים שלך על מדדי מניות ואגחים, הנה קח את הדירה ומה שיהיה חסר נשלים רק תתחתן כבר ותביא נכדים״. לא חושבים על זה, פשוט עושים. זה ההלך רוח אצל כולם.

אולי לא הצלחתי להעביר את מלוא המורכבות בהודעה הראשונה (בגלל זה התגובות כסף-ילדים) אבל באמת שזה לא ככה, בפועל אני עם fu money כבר מלפני כמה שנים, מאז אני עובד יומיים בשבוע ונשאר לי תמיד עודף בסוף החודש, ועוד לא התחלתי בכלל למשוך מהתיק, הניירות ממשיכים לרוץ... כשאתה לבד זה ממש קל. אני יכול כבר להפסיק לעבוד לגמרי, סתם מגדיל את המרווח ביטחון ואין לי עדיין דברים אחרים לעשות, 5 ימי חופש בשבוע זה מעל ומעבר. הנקודה היא שאני לא רואה איך בעתיד אוכל להשתתף בפעילויות עם הילדים בסביבה שאני נמצא בה ממקום של חסכון כי מה שיווצר בפועל זה שאחרים ישלמו עליי(עלינו) ואני לא אתן לזה לקרות, בטח לא כשיש לי את הכסף לשלם, וזה העניין שכל החיסכון שאני מקפיד עליו היום עתיד להתפרק בכמה שנים של חיים - רגילים ולא בזבזניים במיוחד של תא משפחתי, או שאני מתרחק מכולם ומחליף סביבה אבל אני לא רוצה בכך בטח שלא בשביל לחיות בחסכנות. אפשר לנסוע באוטובוסים עם 3 ילדים? כן בהחלט אפשר. אני אישית מסתדר מצוין בלי רכב. האם אני אעשה את זה בדרך לחג/אירוע/טיול שכולם נפגשים? אין סיכוי. קשה לי קצת להמחיש את הפער הזה אבל אנחנו משפחה ממש גדולה עם הרבה דודים, בני דודים וזאטוטים קטנים וכולם בקשר עם כולם, כל שבועיים יש איזה יום הולדת או אירוע ובחג אחד או בחופשה אחת המשפחה המקבילה אליי מוציאה את מה שאני חוסך בחודשיים. כל השיטה המשקיעה עובדת נהדר כל עוד אני רווק ברשות עצמי ואחראי רק על עצמי, ברגע שאהפוך למשפחה זה לא יחזיק מים.

כל ביקור סתמי שאני מצטרף אליו אני רואה כמה אי אפשר לחסוך עם ילדים ולהתחיל לחשב כל הוצאה, כי עכשיו כולם רוצים לעצור באיזה מקום לעלות על מתקנים או לאכול או שנוסעים ספונטני לאיזה בילוי וקונים עכשיו בתחנת דלק מה שעולה חצי בסופר, באמת לא תעשה את זה כדי לחסוך כסף? או שבואו נלך כולם לכך וכך, אז מה אתם לא מצטרפים? הרי זה ברור למה. ובדרך הילדה צריכה משהו מהסופרפארם והילד שכח משהו בבית אז נעצור שניה נקנה ותביא כבר גם את זה ואופס הגדולה הפילה את הטלפון אז מחר צריך להחליף מסך...וזה יום שגרתי לגמרי איתם. שוב, אני לא נתפס למשהו ספציפי רק מביא דוגמאות שטחיות ופשטניות ממש לרעיון כולל שאי אפשר לחשב כל שקל כמו שאני עושה היום כרווק.

יש מחקר מפורסם שבו שאלו אנשים לקראת מותם על מה הם הכי מתחרטים.

בהחלט!

כמובן שאני לא רוצה לעשות דבר כזה מפאת איזה הצעה אלא ממקום אמיתי שאני שלם איתו, הבעיה שזה מעבר לעזרה זה ממש לראות כמה רע להם כל פעם מחדש וזה אוכל גם אותי, הדירה או הכסף זה בכלל לא העניין אלא הלחץ וההמתנה שלהם לראות את זה קורה כאילו שזה הייעוד שלי למלא את החלל הזה
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 21:33
עושה רושם שהסביבה החברתית-משפחתית שלך גורמת לך לחשוב שאין דרכים אחרות לגדל ילדים, דרכים שמתאימות יותר לאנשים שקולים וחסכנים שלא מאמינים ששפיכת כסף אינסופית היא המשמעות המעשית של אהבה. מה שמוזר לי זה שאתה בעצמך הצלחת "לחנך" את עצמך די ההיפך מהם בכל מה שקשור לבזבוז כסף אבל כשמדובר בילדים, נדמה לך שצריך לחזור לשורשים ולהרגלים הרעים.

בטח שאפשר לחשב כל שקל, בונים תקציב הוצאות חודשי בהתאם להכנסות ולשיקולים נוספים (חסכון, השקעות, הוצאה משמעותית בעתיד) וחיים על פי מה שיש. אם הסבים רוצים לשפוך כסף על מתנות וממתקים - מחליטים מה וכמה מתאים ומודיעים להם.

אם אתה כן מתכנן על זוגיות וילדים אז אתה צריך לתכנן את ההכנסות והחסכון הקיימים כדי שיתאימו להגדלת התא. אני לא יודעת במה אתה עובד ואיפה אתה חי, אבל 2 ימי עבודה בשבוע שמשאירים אותך עם עודף זה אחד הדברים ההזויים שעוד לא נתקלתי במציאות אלא אם חיים אצל ההורים. אם ההכנסות כל-כך גבוהות משני ימים בלבד, ואם אתה כן מתכנן להקים משפחה - תגדיל את היקף העבודה בשנים הקרובות ותצבור עוד "שומן" לתקופת ההורות.

אגב, מהיכרות עם גברים שהביאו ילדים בגיל מאוחר, זה לא כל-כך פשוט. מעבר לכך שהזרע מתחיל לצלוע, גם הכושר הכללי מתחיל לרדת ובנוסף יש את פער הגילים שיכול ליצור מכשולים פסיכולוגים. יש לי קרוב משפחה בן 70 שהבנות שלו מתגייסות עכשיו לצבא וקרוב משפחה אחר נפטר בגיל +70 כשילדיו בגילאי ה-20 מטפלים בו עד למותו מסרטן. אני בטוחה שזה לא נחמד בכלל לצאצאים לטפל בהורה מבוגר בגיל מאד צעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 21:54
בהרבה הודעות שלך התייחסת לכך שאתה מסודר מבחינה כלכלית . לכן כן לדעתי מדובר פה בנושא הכלכלי - אולי לכן הציעו לך תמיכה כספית?

אתה תרצה ילדים במועד מאוחר יותר לטענתך, תגיד להם שאתה רוצה רק לא עכשיו..
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 23:36
תוהה האם יש קשר להבדלים בין-דוריים והאם לא ראוי להתייחס אליהם מבחינת נקודות החשיבה עליהם דיברת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 01:06
2 הסנט שלי:

לפי מה שכתבת, נשמע שאתה כן תרצה ילדים מתישהו בעשור הקרוב. אם זו אפשרות סבירה, אז כדאי שבכל מקרה תוודא שתיק ההשקעות שלך מסוגל לכלכל אותם לפני שאתה פורש לגמרי מעבודה.

קשה מאד לא להסכים עם ההורים בקטע הזה. גם לי היה לא קל, והסיטואציה שלי הייתה יותר פשוטה משלך. אני פשוט משכתי זמן והתחמקתי מהנושא באלגנטיות, אבל בדיעבד זה יצר המון מתחים לא בריאים בקשר בינינו. אני חושב שכדאי שתגדיר לעצמך מה אתה באמת רוצה, ותכין את עצמך לשיחה איתם בה תוכל לתת להם תשובות מנומקות על הטענות שלהם. כדאי אפילו לעשות סימולציה עם חבר.

אני מאד שמח שנולד לי ילד, ואני גם שמח שהוא נולד בזמן שהייתי מוכן אליו.