⬅ חזרה לאינדקס

דירה במתנה מההורים

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:19
אהלן, אני מקווה שמה שאתייעץ כרגע מתאים למקום. אני ובת הזוג שלי כבר 8 שנים ביחד. אנחנו מתחתנים בקרוב ואנחנו רוצים לקנות בית. להוריי יש את האפשרות לקנות לנו את הבית מכספם אך יש להם תנאים. תנאי ראשון זה שאני אהיה זה שרשום על הבית לבדי ( ללא בת הזוג). התנאי השני זה שההורים הם אלו שיהיו רשומים על הבית ואנחנו נגור בו. מצד אחד אני מבין שיש לי פה הצעה שמאוד מאוד יכולה לעזור לנו בחיים, ובצורה הזאת אנחנו לא נצטרך לשלם משכנתא על הבית בו נגור ונוכל להפנות את ההון שלנו להשקעות ולחיות ברמת חיים טובה סך הכל ולא לחוצה. מצד שני, קשה לי מאוד עם העובדה שרק אני אהיה רשום על הבית ובת הזוג שלי לא. שנינו מבינים שזה עזרה ענקית להתחיל בה את החיים, אך מצד שני לחשוב על כך שאם חס וחלילה משהו יקרה ביננו או משהו יקרה לי- איפה היא נמצאת בתמונה? אני אחד שדוגל בחיים הזוגיים שלי שכל אחד עוזר כספית מה שהוא יכול ומסוגל ולעולם לא היה ביננו ריבים על כסף. הסיטואציה הזאת מעמידה אותי בנקודה מאוד לא נעימה כלפיה שכביכול היא תהנה מבית שלא נשלם עליו אבל אם משהו יקרה בינינו או יקרה לי משהו- אז בעצם אין לה כלום. אני מאוד מכבד את העזרה שההורים מציעים לי אבל אם כבר נותנים מתנה ורוצים לעזור- אז לא מראים שהעזרה היא כלפי שני בני הזוג? במיוחד שמערכת היחסים עם בת הזוג היא מאוד ארוכה- 8 שנים! זאת לא בחורה שהם הכירו שנה שעברה והודעתי להם שעכשיו אני מתחתן. ההורים לא יהיו מוכנים לרשום את הבית על שנינו ( עלי ועל בת הזוג שלי), ונכון לעכשיו קשה לי מאוד להסכים להצעה שלהם. אשמח לטיפים ממכם שתעזרו לי להבין מה אוכל לעשות כדי לא לפגוע בבת הזוג שלי, שאנחנו בזוגיות כל כך טובה ומכבדת ופתאום לעשות דבר כזה שבפועל יעשה לנו טוב אך על הנייר ואם חס וחלילה יקרה משהו אין פה שום דבר שמגן עליה או בה לטובתה.

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:25
ההורים שלך לא מציעים לך דירה במתנה, הם קונים לעצמם דירה ומאפשרים לכם לגור בה בחינם.

במצב כזה, הדרישה שלהם היא הגיונית - במידה ותתגרשו, אין סיבה שלאשתך תהיה זכות כלשהי על הרכוש שלהם...

את הכסף שתחסכו מדי חודש על דיור, תוכלו לחסוך ביחד וזה מה שיישאר לאשתך במקרה ויקרה משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:32
ברוך הבא לפורום!

העברתי לפורום 'פוסטים מאיכות נמוכה' כי הטקסט שלך לא קריא.

בלוק אחד לא מחולק לפסקאות ולא ניתן לקריאה והבנה..
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:33
ולגבי האופציה השנייה שהציעו?שאני אהיה רשום על הדירה. במקרה הזה הדירה היא שלי גם על הנייר. והם לא יתנו לי את האופציה בעצם להחליט מה אני רוצה לעשות איתה ( שזה לרשום את שנינו על הדירה).
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:36
תסתכל על זה אחרת, ההורים שלך מציעים לכם לממן את עלות השכירות החודשית שלכם.

מן הסתם הסדר כזה גם אומר שאם תתגרשו, ההורים שלך לא ימשיכו לממן את עלות השכירות של אשתך לעתיד.

במקרה המשכיר הוא ההורים שלך ולא אדם זר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:37
ברגע שהדירה על שמך אתה יכול לעשות בה מה שאתה רוצה בלי הסכמת הוריך. מצד שני, במקרה שתתגרשו לא באמת תהיה משמעות לכך שהדירה רק עליך, כי חלקתם בה למגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:40
הם רוצים ליצור איזשהו חוזה ( לא יודע בדיוק מה אני פחות מבין בזה) שהדירה תהיה אך ורק עלי ולא אוכל לעשות בה כרצוני, כלומר לשתף אותה בבעלות עליה ולרשום אותה גם על הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:43
נשמע כמו סיבוך מיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:44
גם אם יהיה חוזה כזה בינך להוריך, ברגע שהדירה רשומה עליך ואתם מתגוררים בה יחד, אשתך לעתיד תוכל לדרוש את חלקה בדירה במקרה של גירושין.

אם המטרה שלהם היא למנוע מצב של הפסד חצי הדירה בגירושין, עדיף שהיא תישאר על שמם (ובגלל שלא כדאי להקשיב לאלמונים באינטרנט, כדאי שיתייעצו עם עורך דין שיציע להם את הפתרון הנכון לסיכון שהם מנסים להתגונן מפניו).
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:46
ואם לא תקבל את המתנה תקנה דירה עם בת הזוג?

אם כן, תקנו את הדירה שהייתם קונים לולא המתנה, תרשמו אותה על שם שניכם ותשכירו אותה וכך תהיה גם הכנסה נוספת וגם בטחון לבת הזוג (וגם דירה יחידה עם הטבות מס).

מעבר לכך, צריך ייועץ משפטי כדי לסגור את כל הפינות בהצעה של הוריך. רק רישום על שמם ממש לא מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:46
הקשב להוריך החכמים והנדיבים. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 13:53
+1

מסוג הדברים שאתה מבין שההורים צודקים רק בדיעבד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 16:49
מה ש @סול ו @Niroo אמרו.

תחשוב שאתם גרים ללא מגבלת זמן בדירה של פלוני שלא מבקש שכירות.

את הכסף שייעדתם לשכר דירה תשקיעו.

נשמע חלום, תגידו תודה,תעריכו, ותהנו (בהנחה שזו דירה שמתאימה לכם)
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 17:10
בנוסף לעצות מעלה, כדאי שתספר האם יש לך אחים ומה הבשלכה והסידור איתם.

באופן אישי, הייתי מעדיפה לקבל מהם סכום קטן בהרבה (שליש/רבע) שיעזור כהון ראשוני ובלי רישום ובלי התחייבות ולוקחת משכנתא כזוג כרגיל.

אני איתך - כל אחד מביא לזוגיות מה שניתן וחולקים ככל האפשר לטובת המשפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 18:24
ברור שכל אחד מביא מה

מתוך סקרנות,מה עוד אפשר לעשות חוץ מרישום הדירה על שם ההורים ,וחוזה שכירות מולם?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 18:47
הסכם ממון שמסדיר את מעמד הדירה במקרים חריגים.

פתרון פחות טוב מהמוצע.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 19:48
המשפט הכי הזוי שאפשר לשמוע מסול גודמן.

נא החלף את שם המשתמש או שנה את התגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 19:53
צוואות, אולי הסכם ממון. לוודא מול עורך הדין אם נכון לכנות את ההסכם ביניהם "חוזה שכירות".
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 20:14
הוריך קונים דירה להשקעה על שמם כל רבעון מעבירים לך את ההכנסה מהשכירות כמתנה בצוואה אתה היורש הבלעדי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 21:19
למה אתה חושב שיש צורך "להגן עליה"? ממה בדיוק?

זה כסף של ההורים שלך, הם בוחרים לתת לך לגור בדירה שהם יקנו עימו.

הם מאפשרים לך לגור בו יחד עם זוגתך.

אם אתם נפרדים בעתיד - מחצית הכסף שחסכתם ביחד במרוצת השנים, היא תקבל. את הדירה - שההורים שלך הם אלו שעבדו עבורו, היא לא תקבל.

נשמע לי סידור הוגן ורווחי (גם עבורה), כי הרי הדירה תאפשר לכם לחסוך יותר כסף.

וכהערת אגב - 8 שנים זה כלום, אתה הולך (סטטיסטית) לחיות 80+ שנה, אנשים מתגרשים גם אחרי 40 שנה.

תקשיב להורים, הם רוצים בטובתך וגם צודקים (במקרה זה ספציפית).
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 22:03
מסכים במאה אחוז. הם עוזרים, זה מעולה, אבל כשהטובות באות עם כל כך הרבה סעיפים (עד עכשיו לא הבנתי אם יהיה רשום על שמך או על שמם),

עדיף לבדוק אופציה אחרת - למה הם לא מוכנים שהיא תהיה רשומה? האם סכום קטן יותר יסכימו לתת בלי חוזים דרקוניים?

נראה לי שזה משהו שצריך לברר לעומק, ממה נובע, ואז לטפל נקודתית -

אם זה מתחושת "חוסר הוגנות" על כך שרק הם נותנים והיא\הוריה לא - אולי אם היא תתן סכום והם יתנו הם ירדו מהתנאים?

אולי אם הם יתנו רק עשירית\רבע והשאר משכנתא משותפת?

לעומת זאת, אם זה מחוסר אמון בבת הזוג, ובכלל,

זה נראה מסוג הדברים שיצופו עוד 5 ו10 שנים בזוגיות ביניכם, שזה פחות נושא הפורום והעצות שתשמע פה. אני גם קורא את זה בין השורות בהודעה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 22:14
כלכלית אתה ודאי צודק.

מעשית, רוב האנשים לא חוסכים הרבה ואם חלילה מתגרשים, דירה מהווה מקור כספי עיקרי להמשך הדרך.

ולכן במקרה שלא יקבלו את המתנה, סביר שיחסכו באופן כפוי דרך המשכנתה ואחרת, החסכון יהיה נמוך בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 22:20
אולי אפשר הערת אזהרה או משכון לטובתם - לא בטוח, לא מכיר מספיק
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2021 22:27
אני מכיר את הנושא מקרוב (הייתי באותו מקום)

גרנו בדירה של ההורים. שלה.

כדי שלא יהיו טרוניות מהאחיות שלה שקיבלנו מתנה.

כדי שאם יום יבוא ואתהפך לא יהיו לי דרישות כלפי הדירה.

חוזה שכירות בין ההורים שלה אלינו.

בסופו של יום - העבירו לה את השטח והיום אנחנו גרים בבית שבנינו.

אבל...

בתור אחד שמכיר מספיק סיפורים וכשאנחנו מדברים כבר שנים על מקרים שקרו והבן אדם מסביר לך את סיבותיו.

אתה מבין שלא עושים לך את זה בכוונה, כי לא סומכים עליך. פשוט אנשים מפחדים להכוות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 09:20
לא ברור לי מה הבעייה. ההורים רוצים לתת מתנה רק לך. מהכסף שיתפנה בגלל החיסכון בשכירות היא לא תיהנה? ברור שגם היא נהנית מהמתנה.

כל פיתרון אחר שאינו רישום על שם ההורים חשוף לתביעות ולטענות עתידיות של שיתוף למרות ההסכמים ואת זה ההורים שלך רוצים למנוע.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 21:40
מעבר לכך - אם אין חוזה שכירות - בני הזוג יוכלו להתלונן (או אחד מהם) שהיה מדובר במתנה.

אם יש ילדים אחרים להורים - יתלוננו שנתנו מתנה ולמה לא קיבלנו גם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 22:00
זה לעולם לא מפסיק להדהים אותי איך כסף מחריב משפחות. בפרט כאשר מי שאחראי לחורבן חושב שהוא עושה מעשה טוב. חוויתי במשפחתי המיידית גם.

עצה שלי - אל תהיה צודק. תהיה חכם.

דבר ראשון - יסלחו לי החולקים עלי, אבל לוודא שאשתך יוצאת בהרגשה טובה מהסיפור הזה צריכה להיות עדיפות עליונה. כסף לא שווה גירושים. ולרצות את השגעונות של ההורים שלך לא שווה להרוס את המשפחה שלך. לכן - תוודא שאתה יודע מה אשתך רוצה שיקרה, ולך לפי זה.

ספציפית, דעתי, הייתי מקבל את העזרה של ההורים. כי את האופציה שאתה רוצה אין לך בכל מקרה. אז האפשרות שלך היא להיות צודק (וללא עזרה כלכלית) או חכם (ועם עזרה כלכלית). תהיה חכם. הכסף שתחסכו זה רווח נקי שלך ושל אשתך, בייחוד כאשר מדברים על להשקיע את זה כמה שיותר מוקדם וההשפעה של ריבית דריבית.

וגם, סליחה אם לא נעים לשמוע, הוריך מבוגרים ממך, בסופו של דבר הדירה תעבור בירושה אליך (או חלק ממנה בהתאם לאחים שיש לך, שזה רק הוגן) ואתה תקבל את הנכס כולל עליית הערך שלו כאילו שהוא היה שלך, אז בשביל מה לריב בכלל עם ההורים?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 22:27
מתנה בגובה דמי שכירות. סבבה. אבל זו מתנה שאפשר להפסיק בכל רגע. אם הזוג לא משקיע כספים משמעותיים בדירה יהיה קשה בהרבה להוכיח כי הדירה עצמה ניתנה במתנה. סביר להניח שצביעה וסיוד כללי של הבית ואפילו החלפה פשוטה של ברזים לא תחשב כהשקעה משמעותית (לעניות דעתי הלא משפטית)
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 22:28
אנחנו סרבנו להצעה של הורים לעזור כספית בקניית דירה כי לא רצינו שיתערבו לנו בהחלטות. אז גרנו עוד כמה שנים בשכירות. אנחנו עדיין בחיים.

אבל כן, מסכים עם הרוב כאן שההורים שלך צודקים. זה כסף שהם עבדו והרויחו וזכותם לשמור עליו. יש להורים גם קצת יותר ניסיון חיים מאשר לך. הרי אף זוג שמתחתן לא חושב שיתגרש, ובטח שלא חושב שבמקרה של גרושין כל מה הוא ירצה זה להחזירֿ לבן\בת הזוג על הפגיעה. בגלל זה עושים הסכם ממון כשמאוהבים ורואים אחד את טובתו של השני.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 22:36
ויש עוד מקרים מלבד גירושים בהם הורי הבן ייפגעו כגון מוות, עיקול מצד נושי האישה, מחלות ותאונות שונות ושאר אסונות שכולם בטוחים שקורים רק לאחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2021 11:43
שתי נקודות שנדמה לי שהמגיבים הקודמים עוד לא העלו:

1. מה יישאר לאשתך אם חס וחלילה תמות - אפשר לפתור זאת על ידי רכישת ביטוח חיים עבורך כאשר אשתך היא המוטבת. באופן דומה לביטוח חיים בגובה המשכנתא שהייתם מחוייבים לרכוש לו הייתם רוכשים דירה עם הלוואה מהבנק.

2. בהנחה שאתם הולכים על הצעת ההורים שהם יהיו בעלי הדירה (ואתה סומך עליהם שלא יגרשו אותכם ממנה מתישהו), לך ולאשתך הולכים להיות אינטרסים שונים באשר לגובה החיסכון החודשי, מכיוון שאתה יודע שאם חס וחלילה תתגרשו, לך תישאר דירה לגור בה ולה לא. אז תצטרכו איכשהו לגשר על הפער הזה. לדוגמה: נניח שיוולד ילד שדורש הוצאות כספיות גבוהות - אתה תרצה להוציא עליו את כל החיסכון החודשי. היא תרצה להשאיר משהו בצד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 06:16
תודה רבה על ההערות. לגבי הנקודה השנייה שרשמת. קניית דירה להשקעה לצורך העניין והסכם ממון על הכסף שלנו יכול להוות פתרון לבעיה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 06:27
אז ההמלצה שלך היא בעצם רישום הדירה על ההורים? זה נכון שהיא תהנה גם כן מהמתנה אבל נכנס פה גם בעיות אחרות. אם עכשיו אנחנו רוצים לעשות איזשהו שיפוץ בדירה- מרצון של שנינו לדוגמא, מי ישלם על השיפוץ הזה? למה שהיא תשלם עליו גם?

אני מרגיש שיעלו המון בעיות בגלל העניין הזה, והדבר האחרון שאני רוצה זה מריבות וחיכוכים עם בת הזוג שלי על עניין של כספים. זה לא שאנחנו מכחישים את העניין הזה ומתעלמים ממנו, פשוט אנחנו מאמינים בשיתופיות מלאה וכל אחד נותן מעצמו מה שיש. בלי התחשבנויות כאלה ואחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 06:31
זה בדיוק מה שאני מפחד ממנו. ההתערבות בהחלטות. נכון שזה נשמע מאוד מפתה, ויכול לתת לנו מקפצה ענקית מבחינת חופש כלכלי. אבל מצד שני, כל מה שאנחנו האמנו בו לאורך השנים שזה שיתופיות מלאה ובלי התחשבנויות ביננו- עכשיו לא יהיה יותר. כל מחשבה על שיפוץ שיהיה בו צורך בדירה לדוגמא עלול ליצור בעיות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 06:40
גם מבחינתי העדיפות העליונה היא למצוא איזשהו פתרון שיתן לי ולבת הזוג שלי ראש שקט, ובלי דאגות ממריבות וחיכוכים בעניין בעתיד. אשמח לדעתך מה אוכל לעשות בכדי שנגיע למצב בו נמנע ויכוחים וצרות מיותרות בעתיד. ברור לי שתמיד יכול להגיע בעיות, אבל אני לא רוצה לפתוח דלת לבלאגן מיותר שיכול להיווצר בגלל הדבר הזה.

אם חס וחלילה משהו יקרה לי, בת הזוג שלי צריכה להיות במחשבה שהיא תמצא את עצמה בלי שום דבר? נכון, שזה לא ממש שום דבר כי יהיה לנו השקעות משותפות וחשבון משותף. אבל אני מנסה להעביר את הנקודה שכביכול היא תוכל לחיות באיכות חיים גבוהה בזכות הדבר הזה אבל אם משהו קורה, אז הכל מתהפך ופתאום אין כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 06:48
זה נכון שהיא נהנת מהמתנה. אבל לעולם לא יהיה את התחושה שהמתנה היא של שנינו. יכול להיות שאנשים אחרים כן ירגישו בכך, אבל אנחנו לא. ומתנה עם סעיפים כאלה גדולים, אני לא אגדיר בדיוק כמתנה. אשמח לחוות דעת, אם יש איזשהו פתרון אפשר לחשוב עליו בכדי שנוכל ליצור מצב יותר נעים בו לא אגרום לבת בזוג שלי להרגיש בצד ( כי הצעה כזאת לגמרי שמה אותה בצד, אפילו שהיא כביכול "נהנת" מלגור בדירה ללא תשלום.). תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 06:51
ברור לי שההורים לא רוצים לעשות לנו בכוונה או שלא סומכים עלינו. אני מאוד מאוד מעריך גם את הרצון שלהם בעזרה הכספית הענקית הזאת. אבל אשמח לחוות דעת ממך, בתור אחד שנמצא באותה סיטואציה שבת הזוג שלי תהיה- מה אוכל לעשות בשביל לגרום למצב שבו בת הזוג שלי באמת תרגיש חלק מזה ולא בצד? במיוחד שהאמונה שלנו היא שיתופיות מלאה ובלי התחשבנויות על דברים, החל מקטנים ועד גדולים. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 06:57
הם הציעו את שתי האפשרויות- או שאני בלבד אהיה רשום על הדירה, או שהם יהיו רשומים עליה. הם יותר נוטים לכך שהם יהיו רשומים עליה.

ברור לי שזה כסף שלהם, והם יחליטו מה הם יעשו איתו. אבל אני לא מרגיש שלם להסכים לדבר כזה. בהתחלה בכלל ההצעה שלהם היתה שהם יעזרו כספית בדיוק בסכום שהצד שלה יכול להביא. וכשהם הבינו שזה יהיה סכום "קטן", הם שינו את ההצעה. אני לא חושב שזה מגיע מחוסר אמון בבת הזוג, אבל ההורים שלי מאוד זהירים בפעולות שהם עושים. לא היה פה אפשרות בכלל לרעיון שאולי הם ישימו קצת יותר מהצד השני ואת השאר ניקח משכנא. הם לא מסכימים למצב כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 07:03
לגמרי נדיבים. אבל אם כמה שזה יכול להישמע אנוכי מצידי- נדיבים עם סעיפים. אם יש את האפשרות לתת ולעזור כמו שהם מציעים, למה לא לעשות את זה כבר עד הסוף? למה ליצור סיטואציה שהיא לא תהיה נעימה כלפי בת הזוג. וכל מה שאני דואג כלפיו- הוא בת הזוג. אני בטוח שנוכל במצב כזה להיות יותר בחופש כלכלי, אבל בת הזוג שלי מעולם לא תרגיש שווה. וזה מה שהכי מפריע לי. אנחנו מאמינים בשיתופיות מלאה, ומצב כזה לגמרי נוגד את האמונה שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 07:11
יש אח אחד, וגם עבורו הם מתכוונים לעזור בדיוק באותו סכום ואני משער שבאותה הצורה. כפי שניתן להבין, להורים שלי יש את האפשרות לעזור מבלי לפגוע באיכות החיים שלהם. אני מאוד מעריך את ההצעה שלהם ואת הרצון לעזור לי. אבל אני רוצה להימנע מצרות שיכולות להגיע בעתיד בגלל הסכמים כאלו. אומנם בת הזוג שלי תחיה בבית ולא נשלם עליו. אבל לא תהיה הרגשה שהוא באמת של שנינו. אם נדרש טיפולים בבית כמו שיפוץ וכו, למה שהיא תשלם על זה? אני במחשבה שאם ההורים רוצים לעזור, אז למה לא לעזור כמו שצריך בלי סעיפים? זה לא משנה לי הסכום בו יעזרו לנו, מבחינתי זה היה שליש או רבע מזה. רק המחשבה שזה מגיע עם סעיפים, ולא באמת עזרה עד הסוף- מתסכל אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 07:35
@עכבר הכפר איך בת זוגתך תרגיש תלוי בה ובהבנה שלה של המצב.

מה שאתה יכול לעשות זה לבקש מהם ללכת על האפשרות שאתה הרשום היחיד על הדירה, ו״להמר״ על האפשרות שאם תמות מוקדם אז היא תהיה היורשת החוקית של הדירה, ושבמידה וזה יגיע לבית משפט שבית המשפט יפסוק לטובתה גם אם יש חוזה בינך לבין הורים שאומר אחרת, אם כי אני לא מבין בזה בכלל ומניח שאפשר חוקית למצוא דרך לנסח חוזה שימנע ממנה את הירושה.

את דעתי אמרתי כבר - זה לא אידאלי עבורך, אבל קח את מה שנותנים. תרשום את הדירה על שמך, ובבוא הזמן הוריך כבר לא יהיו בתמונה. אם אתה דואג למה יקרה עם בת זוגתך, תעשה ביטוח חיים בשווי הדירה.

חכם >> צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 08:46
אני אתן רעינות נוספים:

לרשום את הדירה על שמכם ובמקום לקחת משכנתא מהבנק אתם משלמים החזר הלוואה להורים

אני מניח שאם אחרי 10-20 שנה הכל יהיה בסדר לא תהיה להם בעיה/הם לא יהיו חס וחלילה

כהורה הייתי את התשלום החודשי מפקיד בהוראת קבע לתיק השקעות על שמך.

אגב לגבי אשתך שתהיה מרוצה זה חשוב עד מאוד

רק צריך לזכור שאנשים לא שווים

יש גבוהים ויש נמוכים

יש שמנים ויש רזים

יש עשירים ויש עשירים יותר

לא מכיר את הרקע והסיפור המשפחתי של אף אחד ויכולותיו

אך אם ההורים שלך הצליחו לייצר מספיק כסף לתמוך בך זה אושר גדול

אני מניח שהם לא רוצים שלא תהיה מאושר הם פשוט יותר מנוסים.

ואתם (אתה ואשתך) מתחילים את המסע הזוגי המשותף

ובניית משפחה אך גם היות ואנחנו חיים בעולם קפיטלסטי

את צבירת ההון המשותף שלכם.

האם שניכם עובדים ותורמים לו?

מה יקרה כשיהיו ילדים?

מה יקרה כשתקבלו ירושות?

חוזר פעם נוספת על עניין התקשורת בינכם

דברו על הדברים גם אם זה קשה

כשמישהו לא עלינו יצטרך עזרה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 08:50
אז תקחו את ההצעה הראשונה. הסכום יהיה נמוך משמעותית אבל זה מה יש והכי חשוב *מבחינתך* זה מגיע בלי ״סעיפים״.

מה הייתם עושים לו לא הייתה עזרה בכלל? כנראה קונים דירה קטנה יותר או לוקחים משכנתא גדולה יותר או ממשיכים לחסוך לפני שקונים דירה.

לדעתי - דבר עם בת זוגתך.

תחליטו ביחד מה טוב לשניכם. הכי חשוב זו תקשורת טובה ביניכם, וביחד תוכלו להגיע להחלטה שהכי טובה ומתאימה לשניכם.

ואולי תופתע לגלות רעיונות שעולים שבהחלט מתאימים לבת זוגתך למרות שחשבת שהם לא.

לדוגמא (כמו שכבר כתבו כאן) להתייחס לדירה הזו לא כדירת מגורים בבעלות, אלא כדירה שאתם שוכרים (בחינם). כך ממילא לא תשקיעו בשיפוצים (על חשבונכם) ובמקביל תתחילו לחסוך את דמי השכירות (ועוד חיסכון נוסף שתחליטו עליו ביחד) לבניית הון עצמי לקניית דירה על שם שניכם.

בכל מקרה אלו ההצעות. זכותכם להוציא את הכי טוב מזה וזכותכם… לסרב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 10:12
עוד אפשרות - דורשת קצת יותר התעסקות לאורך זמן אבל מקיימת גם את הצורך של ההורים שלך וגם את הרצון של שיתוף עם אשתך.

ההורים שלך יתנו כמתנה את הסכום שההורים שלה מוכנים לתת כהון עצמי, וקחו משכנתא בעצמכם על שם שניכם על דירה שרשומה על שניכם.

בנוסף, ההורים שלך יעבירו לכם פעם בשנה מתנה בגובה של התשלום שאתם צפויים לשלם על המשכנתא בקירוב באותה שנה. חשוב שהמתנה לא תוגדר כ"מימון המשכנתא" אלא כעזרה כללית כלשהי כדי לא לקשור בינה לבין הדירה.

כך במקרה של גירושין הדירה מתחלקת בין שניכם ומצד שני גם יתרת המשכנתא תתחלק - כך שכל צד מקבל את מה שנתן, והיא כמובן לא תמשיך להנות מהמתנה השנתית של ההורים. במקרה של פטירה, ביטוח החיים יכסה את המשכנתא והיא תישאר עם דירה בבעלותה וללא חובות.

מבחינת ההורים שלך, החלק "שלהם" בדירה מתחלק על 20-30 שנה, כך שהסיכון מבחינתם שההשקעה שלהם תרד לטמיון קטן משמעותית.

מה שכן, זה מגדיל את העלות הכוללת כי המשכנתא תגזור ריבית.

@עכבר הכפר
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 10:15
רק אם ההורים לא משקיעים בינתיים את הסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 10:55
שמע, מאוד מבין אותך, אני (למרות הכל) הייתי נוטה להסתדר לבד עם הדיור ולבקש עזרה מההורים בדרך אחרת (אולי להשכיר את הדירה ולהעביר לכם את הכסף לשימושכם, והדירה עצמה לא תמצא בסיכון)
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 11:19
מזכיר לי מקרה של אמן מפורסם שנתן דירה לבנו ואשתו בתל אביב (הם גם מפורסמים ודיברו על כך בתקשורת). הדירה הייתה רשומה על שם ההורים ולאחרונה הזוג התגרש. הבן נשאר לגור בדירה, האישה יצאה ממנה.

למעט החסרון הזה במקרה של גירושים בעיניי יש כאן פריבילגיה ענקית של חסכון בשכר דירה, זאת הזדמנות שלא כל זוג צעיר זוכה לקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 11:28
נשמע שאתם כזוג לא יכולים להכיל את האופציה שהדירה תהיה על שמך בלבד / הסכם ממון (מבחינת הפרדת כלכלה מרגשות).

וגם הרושם הוא שההורים רוצים להגן על הרכוש *שלהם*. כלומר זו לא מתנה אלייך כדי שתעשה בה כרצונך, כמו לתת חצי לבת הזוג. אז גם להם כנראה שהאופציה הזו פחות מתאימה.

על כן נשארו לכם 2 אפשרויות:

- עזרה כספית בסכום x קטן

- דירה של ההורים, שהשכירות עליה היא 0 (ואפשר להוסיף כאן שהתחזוקה ושיפוצים ושדרוגים על חשבונכם בתמורה להנחה בשכירות)

אישית הייתי מתייעץ עם אשתי ומחליטים ביחד בין 2 האופציות.

--------

לגבי איך לייצר לעצמכם הון משלכם תעשו זאת בלי קשר למתנה. אפשר לקנות דירה להשקעה ולקחת עליה משכנתא, לחסוך לפקדון, השקעה בשוק, וכו וכו.

אני לא רואה שום תרחיש בו המתנה תשפיע לרעה על החסכון/ההון שלכם כזוג, אלא אם תחליטו להתנהל באופן חסר אחריות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 11:39
היי

ההורים שלך צודקים באופן מוחלט, לייצר דירת מגורים היום יכול להיות עמל של חיים שלמים.

אני מציע לך לרשום את הדירה על שמך, להשכיר את הדירה, ולגור עם בת הזוג בשכירות בדירה אחרת (אין כאן שינוי סטטוס בהשוואה להיום),

כאשר תתחתנו תעשה הסכם ממון, כאן אם תרצה תוכל לפצות את בת הזוג במקרה של גירושין.

במהלך שנות הנישואין התא המשפחתי שלכם יהנה מהכנסה חודשית נוספת משכירות (תמיכה חודשית קבועה מהוריך), אני חושב שבת הזוג תשמח על כך,

כך אתה צריך להציג את זה בפניה, ההורים שלך בסך הכל עוזרים לכם לייצר הכנסה חודשית נוספת, אין לה כל סיבה להרגיש מקופחת,

בדיוק כמו שסביר להניח בעתיד במקרה של חס וחלילה ירושה, אתה תקבל יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 17:17
לא מבין את הבעיה.

תרשום את הדירה על שמך, וככל שתחיו יותר זמן בדירה ובעיקר תשקיעו כסף משותף בה, ותמסדו ותחזקו את הקשר (אולי יגיעו ילדים), יהיה ברור שזוגתך היא גם שותפה בה. עד כמה שידוע לי כך גם בתי המשפט רואים את זה.

ובלי קשר לבתי משפט (שרובנו לשמחתנו לא נגיע אליהם, למרות הסטטיסטיקות), בפועל מה שיקרה,זה שסביר שעוד X שנים תרצו לשדרג בעזרת חסכונות משותפים, ואז תמכרו הדירה שלך, ותרשמו את הדירה החדשה על שמות שניכם באופן טבעי.

קח את זה בקלות. בסופו של דבר ההורים שלך רוצים בטובתך. ואם זוגתך גם רוצה בטובתכם כזוג, אז הדברים יסתדרו מאליהם. כשיש כוונות טובות מצד כולם, הדברים מסתדרים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 20:28
היא לא תשלם ואל תעשו שיפוץ. אם יותר נוח לכם, תבקשו ממהורים שיקנו דירה וככל שהם מעוניינים בכך, יעבירו אליכם את כספי השכירות ובמקביל, תשכרו דירה כלבבכם.

לגבי "טיפולים" אם יש תיקונים קטנים וצביעה, זאת תחזוקת בית רגילה שהרבה שוכרים עם בעלי בית טובים ודמי שכירות נוחים לוקחים על עצמם ולא תהיו שונים בזה מאחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 20:55
שוב, אתה יכול להאמין בשיתופיות מחאה כשמדובר בכסף שלך.

כשמדובר בכסף של אנשים אחרים (ההורים), אל תכפה עליהם את האמונות שלך.

אגב, גם החוק מקבל את הדעה של ההורים שלך, כי מתנות ו/או ירושות לא נחשבות כרכוש שמתחלק שווה בשווה במקרה של גירושים.

אם בת הזוג לא יודעת להכיל ולקבל את זה שההורים שלך דואגים קודם לבן שלהם ולכסף שלהם ורק אחר כך לה...

העלו פה כמה אופציות אפשריות, לא אחזור עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 21:52
הייתי מעדיף סכום קטן מכל צד (שווה), והשאר כראות עיניכם, אם העזרה באה עם המון סעיפים (שזה בסדר גמור),

ועם המון משקעים נסתרים (שזה גם לגיטימי, אבל יפגע בך ישירות בסופו של דבר).

כמובן, זה מאוד תלוי בבת הזוג, אם היא סולידית למשעי היא תבין את המתנה שהם נותנים לה באי-תשלום-שכ"ד ותעריך אותם, ואז תיקח.

אבל עם יד על הלב, כמה אנשים כאלה כבר יש. רובם יראו בכך חוסר אמון, איפה ואיפה בין בני הזוג ברישום, והיחס בינה לבין הוריך יכול להיפגם.

אם הם באמת דואגים לך, בהנחה הפסימית שתתגרשו, אתה אמור לקבל בכל מקרה חצי ממנה או שווה ערך לא?

אם ככה, אולי שירשם גם על שמם וגם על שם בת הזוג חצי חצי (הערת אזהרה, חוזה ראשוני משותף להם ולה ולא לך?) - החצי שהם נתנו בכל מקרה יחזור אליהם, סיכון נמוך על הכסף. החלק שלה, ההורים שלה+אתם.

כמובן, אני לא עו"ד לענייני משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 22:59
ההצעה שלי היא שההורים יתנו לכם את הכסף כהלוואת בלון.

הדירה תהיה רשומה על שניכם וקיבלתם סכום כסף גבוה מההורים כהלוואה. הייתי הולך לעו"ד וסוגר את כל הפינות של חוזה ההלוואה.

אני ממליץ שלא תהיה ריבית על ההלוואה.

הרעיון הוא שבמקרה וחס וחלילה אתם נפרדים אחרי מספר שנים קצר, אתם מוכרים את הדירה ומחזירים את ההלוואה להורים או שהאישה יכולה להשאר ולקחת משכנתא בסכום ההלוואה. במקרה של החלפת דירות, כדאי רעיונית להחזיר את ההלוואה ולכתוב חוזה חדש על הדירה החדשה.

במקרה כזה אתם בעלי הדירה ויכולים לעשות שיפוצים כראות עינכם. מצד שני האינטרס הכלכלי של ההורים נשמר.

אתם יכולים להחזיר את הסכום בכל עת למרות שנראה לי שאחרי מספר רב של שנים כנראה שההורים יוותרו או שהסכום ישחק בגלל שהוא לא צמוד.

שיהיה בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 23:25
מכל הרעיונות שהועלו כאן - הרעיון של לרשום כרכוש משותף + משכנתא על שם ההורים נשמע לי כפיתרון אידיאלי.

צריך לקבע תנאים סבירים להלוואה, וההורים יכולים כל חודש להעביר כסף אליכם בגובה ההחזר החודשי ולקבל אותו חזרה. במקרה של פרידה מייד אחרי רכישת הדירה, בת הזוג נשארת עם חוב משכנתא בשווי מחצית הדירה, ובמקרה שהפרידה היא אחרי 20 שנה, החוב משמעותית הצטמק.

לגבי רעיונות אחרים שהוצעו -

ברישום על שמך \ ההורים, במקרה של השקעה רצינית בדירה (מעבר לתחזוקה שוטפת) רצוי שהיא לא תכלול יותר מ-50% מההון העצמי המשותף. ככה אפשר להחליט שמסיטים סכום X להשקעה בדירה, ובמקביל פותחים חשבון השקעות שהוא על שם בת הזוג בלבד ומעבירים אליו סכום זהה.

ברישום על שם ההורים (בעלות או משכנתא) - צריך הנחיות ברורות בצוואה של ההורים, מה קורה כשההורה הראשון נפטר, ומה קורה כשהשני נפטר.

ולגבי יחסים שנמשכים 8 שנים - השבוע נודע לי על זוג שההורים של צד אחד מימנו את הדירה, ואחרי 9 שנים מסתמן שהם בכיוון של פרידה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 00:15
לדעתי הפן הכלכלי הוא משני וכדאי תחילה להתמקד בהיבט הזוגיות שלכם.

קודם כל תדברו בינכם, ורק אחרי שאתם מרגישים שהצפתם והעלתם את העניין ובחנתם אותו תוכלו להתפנות כיצד לפעול במישור הכלכלי.

הרעיונות וההצעות שהועלו כאן יכולות לתת לכם רעיונות וחומר למחשבה אבל הבסיס הוא מערכת היחסים. לא דירה ולא כסף.

אולי לשקול התערבות של גורם צד שלישי לתקופה קצרה שיוכל לנווט את הדיון ו/או להנחות אתכם בתהליך קבלת ההחלטות.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 10:31
היום זה יותר ויותר נפוץ שגם אחרי 25 שנים ויותר אנשים נפרדים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 11:55
אז אל תסכים. פשוט אל תקבל את הבית.

במצב שכזה הייתי או:

מקבל את מה שהם מציעים, בתנאים שלהם, בלי פאסיב אגרסיב, בלי התחכמויות, בלי בקשות, בלי לרטון, בלי לערער ולרמוז שההצעה שלהם לא נבונה ונדיבה.

או:

מוותר על ההצעה בלב שלם.

אני מכיר הורים שנותנים כדי לשלוט. זה דבר, זה קורה, וזה באמת מעצבן. זה לא המצב כאן.

ההצעה שלהם לגיטימית, וככל שאתה כותב יותר אני מבין אותה יותר ויותר.

אני חוזר לעצתי המקורית : הקשב להוריך החכמים ונדיבים. קבל את ההצעה בתנאים שלהם, או שאל תקבל אותה בכלל.

לעשות להם עוונתות על זה שהם רוצים להגן על הרכוש שהם צברו כל חייהם זה ממש לא לעניין.