⬅ חזרה לאינדקס

פער ריבית מופרך בין משכנתא להלוואת גישור

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2021 09:15
שלום לפורום הנכבד,

אני מעוניין לקנות דירה כמשפר דיור ולמכור את הדירה הקיימת תוך שנה עד שנה וחצי על מנת ליהנות מעליית הערך שתהיה (בתקווה).

הדירה הנרכשת היא 1.86 ולקיימת שווי נקי של 1.25,כאשר יש הון עצמי של 600 אלף.

בשיחה ראשונה עם בנק מזרחי הוצעה לי הלוואת גישור לשנתיים עם ריביות שנראות די מטורפות:

750 אלף במסלול פריים ב2.7%

380 אלף במסלול קבוע צמוד ב1.9%

והחזר חודשי של 3100

ביקשתי מהנציגה לתת לי הצעה למשכנתא רגילה של 70% כדי להבין את פער הריביות, גם מתוך הנחה שתסריט סביר יהיה שהתמורה ממכירת הדירה הקיימת לא תשמש לפירעון ה משכנתא אלא לרכישת דירה אחרת.

במקרה הזה היא הציעה לי

שלושה מסלולים של 434 אלף ל30 שנה

קבועה לא צמודה 3.75%

פריים 1.4%

משתנה צמודה כל חמש 2.57%

בהחזר חודשי של 5200

כאשר אם ארצה לפרוע את האופציה השנייה במכירה אז יהיו עמלות פירעון מוקדם שלא ידעה לומר לי כמה כי זה תלוי בשיעור הריבית באותה תקופה.

אני מבין שבאופציה הראשונה אני קונה החזר נמוך אבל אני לא מצליח להבין למה פער הריבית ככ דרמטי, בהתחשב גם שסך ההון העצמי שלי שווה לדירה הנרכשת ומבחינת ההכנסות אין פה משהו כבד מדי מבחינתי.

מבחינת ההחזרים, גם הדירה הנרכשת תשמש להשכרה ומבחינת החזר צפוי לי ממנה תזרים שלילי של כ1000 שח אחרי המיסוי ולפני הוצאות. לא משהו דרמטי אבל בהחלט הייתי מעדיף שלא להיות שם.

אשמח לסיוע להשוואה בין שתי האפשרויות
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2021 10:19
ריביות על הפנים. אפשר לשפר. תדבר עם בנקים אחרים. וממליץ שתוריד את התקופה של הקל"צ ל15-20 שנה, (אם אתה מתכוון ללכת על אופציה של משכנתא)
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2021 11:38
כדי להבין, לך יש 600, ההלוואה שהוצעה לך היא 1730 (750+380), אבל הדירה הנרכשת עולה 1.86 - איפה ה130 הפרש בין 1.86 (רצוי) ל1.73 (מצוי) ?

איך התסריט הזה סביר אם תצטרך להחזיר לבנק 1730 לאחר מכירת הדירה?

בכל מקרה הריביות לא כ״כ טובות. ניתן להשיג תנאים יותר טובים, אבל זה פרסונלי. הדרך הכי טובה היא לבדוק עם עוד (כמה) בנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2021 17:49
לא

המשכנתה היא 1200, והמידע שלא כתבתי הוא שיש 85 אלף נוספים ב משכנתא לטווח ארוך.

בשורה התחתונה אני מבין שאפשר לשפר כאן - אבל עדיין ישמר כזה פער דרמטי בין הריביות בהלוואת גישור למשכנתא רגילה? עד כדי כמעט פי 2 במסלול הפריים?
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2021 19:07
ואם לא תהיה?

לעניין הריביות - כל הלוואה שאינה הלוואה לדיור תסבול מריביות גבוהות יותר. הלוואות לדיור הן ההלוואות עם הריביות האטרקטיביות ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 11:19
מנסיון. כמעט בכל מצב לא משתלם לקחת הלוואת גישור.

במקרה הזה גם אין לכך סיבה.

תוכל לקחת משכנתה רגילה (בתנאים יותר טובים) ולפרוע חלקה או כולה בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 11:47
בזמנו חבר ממש בכה לי בטלפון שמכר דירה ב-X וקנה בית ב-Y.

לרוכש היו 4 שלבים להביא כסף והוא כבר רץ קדימה עם הכסף כאילו שהוא כבר אצלו, כשהבחור התחיל לפגר בתשלום ולכן לא יכל לסיים

את רכישת הבית ודחה כניסה והתארגנות.

אז כן, שלחתי אותו לקחת הלוואת גישור עד שיגיע הכסף או שיוכל לתבוע את הרוכש הפוטנציאלי על נזק מוגדר.

"בגלל פעולות הרוכש נאלצתי לקחת הלוואה בתנאים x1 וספגתי עלויות מימון ... ולכן מבקש שיחזיר לי את הנזקים שנגרמו לי"

בלי לנפח סכומים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 12:48
מהניסיון שלי ההבדלים בריביות של משכנתאות גישור בין בנקים הם די גדולים (בשונה מריביות משכנתא שזה משהו שיותר משווים)

תבדוק עוד בנקים

ללא קשר בתיאוריה אתה יכול לקחת משכנתא רגילה ולבקש גרייס של שנה

כלומר בשנה הזאת תשלם רק ריבית וזה כאילו גישור בריביות יותר נמוכות

ללא קשר גם הריביות של המשכנתא רגילה שלך לא "מדהימות"

ממליץ בסוף לחשב כמה ההפרש הזה יוצא בריביות (לא בקרן!!)

אם זה בסוף 300 שקל בחודש אז אתה מדבר על הבדל של סביב ה4K סהכ לכל התקופה של הגישור

הסכום לא גדול וכנראה אם הבנק יתן לך פתור מדמי פתיחת תיק או הנחה גדולה זה יתקזז אם הפער הזה

קח בחשבון כנראה תצטרך פעמים שמאות אולי שזה עוד 2K גם...
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2022 19:56
הפער בריביות בין הלוואה לשנתיים להלוואה ארוכה יותר דומה לפער המחירים בין דירה לשבוע ב- AIRBNB לעומת המחיר לשבוע כשאתה שוכר דירה לשנה.

מתן הלוואה הוא דבר שעולה הרבה כסף. הבנק רוצה גם להרוויח ממנו הרבה כסף. כשהחוזה הוא לעשרים שנים אפשר לקבל סכום גבוה גם בריבית נמוכה לעומת חוזה לשנתיים.