⬅ חזרה לאינדקס

סיפורו של נטול גלוטן

🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2016 17:10
אני בן 20, חייל, בתפקיד בתכנות. התגייסתי כאקדמיזטור (כמו עתודה, רק עם תואר לפני הצבא וקבע של שנתיים) ונותרה לי שנה וחצי לסדיר, ועוד שנתיים קבע.

מתישהו במהלך השירות שמתי לב שמצטבר לי סכום כסף בעו"ש כל חודש. היות ואני גר אצל ההורים ואין לי הוצאות משמעותיות, הסכום פשוט נערם לו כאבן שאין לה הופכין. ידעתי במעומעם שזה לא טוב, אבל לא ידעתי מה לעשות עם זה.

לפני כחודשיים התחלתי לקרוא את המשקיעה. לצד רעיון הפרישה המוקדמת, שהוא לדעתי די גאוני אבל לא בשבילי, למדתי משם לא מעט על שוק ההון. לאט לאט התקרבתי לכיוון של לעשות את זה בעצמי, ולאחר קצת היסוסים התחלתי להשקיע בפועל.

לפני שבוע קניתי מניות ואג"ח בחלק קטן מהסכום, (דרך הבנק, איזון 70\30, אולי עוד אפרט על זה ב"פינת המשקיעים") כדי לבדוק את סף הכאב שלי. במקביל התחלתי לקרוא את "המשקיע הנבון" ואת "כלכלה עירומה" (קצת אלמנטרי מדי לטעמי).

במהלך השבוע אני נמנע מגישה לאינטרנט (כי אני בבסיס, בלי מחשב ובכל מקרה יש עבודה לעשות). כשחזרתי היום בדקתי באתר של הבנק שהקנייה התבצעה, רק כדי לוודא כי ההוראה הייתה ביום שישי. אבל כשראיתי את המספרים האדומים בצד הבנתי למה קוראים לזה סף הכאב. זה היה כמעט פיזי. 3% הפסד בשבוע, ועוד באג"ח שאמור להיות בטוח.

ואז נשמתי עמוק ועברתי על המספרים. מתברר שהכסילים כללו את העמלות כחלק מההפסד (שזה טכנית נכון אבל לא מועיל). בפועל שילמתי די הרבה על עמלת מינימום, ועוד כמה שקלים בודדים על שינויי מחיר. הא, לא נורא בכלל.

התכנית לעתיד - לחכות שלושה חודשים כדי לראות מה השינוי ואיך אני מתנהג (פסיכולוגיה עצמית... יאי). בהתאם לתוצאה ולידע שארכוש, לתכנן איזון לטווח ארוך יותר, להיכנס עם עוד כסף תוך הורדת עמלות. מעולם לא הייתי טוב במיקוח, אז כנראה זה ידרוש מעבר לבית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2016 17:25
אין לך smartphone בצבא?
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2016 17:39
אתה יכול לעבור לבתי השקעות בארץ או לברוקרים בחו"ל.

בעקבות המהפכה השבוע בעמלות המרת והעברת מט"ח לחו"ל (ספציפית לחשבונות באינטראקטיב) זו הפכה להיות הדרך הכי זולה שאני מכיר להחזיק ולתחזק חשבון השקעות.

זה כמובן יצריך תיאום מס פעם בשנה (שזה לדעתי יתרון אבל יש אנשים שחושבים שזה חיסרון).
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2016 17:50
יש, אבל אני לא גולש דרכו. גם כי יש לי חבילת גלישה מצומצמת (10M בחודש) ובעיקר כי אני לא מוצא בזה חיסרון, לעומת התועלת של ניתוק מחדשות.

כמו כן אני סומך פחות על הסמארטפון בכל הקשור לאבטחת מידע. אני לא בטוח כמה זה מבוסס, אבל התחושה שלי היא שאנדרואיד הוא מטרה מושכת להאקרים לעומת מחשב לינוקס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2016 18:32
חבילה מצומצמת ב-10 ואם חרגת משלמים אקסטרא, או לקחת חבילה לא מוגבלת ב-29 ולא לדאוג...

נ.ב.

אנדרואיד מבוסס לינוקס.

ברגע שיש מספיק תפוצה - הכל הופך למטרה להאקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2016 18:55
הצחיק אותי ממש
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 08:40
מתנצל על השתלטות השרשור, קצר ולעניין - @daat99 , תוכל להרחיב או לשלוח לינק בנושא עדכון בהעברות מט"ח לחו"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 09:26
נשמע לי שזה לא רק נכון, אלא גם מועיל: זה מגדיל את המודעות שלך לנושא העמלות, ודוחף אותך לעשות משהו בנידון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 10:20
דווקא מאוד מועיל, היית מעדיף ללהיות ברווח 'על הנייר' ובפועל להפסיד כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2016 10:23
כתבתי על כך מאמר שלם בבלוג שלי - אתה מוזמן לקרוא אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2016 22:05
הייתי מעדיף שזה יופיע בנפרד משינוי השער, בטח כשזה מוצג באחוזים, כיוון שזה חד פעמי ושינויים ימשיכו לקרות. בכל מקרה עברתי למעקב עם google sheets, שמדייק אפילו יותר ומכניס גם עמלת מכירה לסכום.

בהחלט נכון, Lesson learned. למרות שאני חושד שהמטרה היא לגרום לי לעבור לאיזה פיקדון שקר כלשהו :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2016 22:12
תמשיך לעדכן, בגדול אם אתה רוצה להשקיע אתה חייב להיות בכוננות ספיגה תמיד. 3% בשבוע זה כלום, גם בתיק סמי סולידי (והבנתי את הסיפור על העמלות, אני אומר בלי קשר).
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2016 22:10
תודה לכולם על התגובות הבונות.

אז עברו שלושה חודשים, ואני מרגיש קצת יותר מוכן להתמודדות עם השקעה משמעותית. אמנם לא היו ירידות קשות במיוחד, אבל זו גם לא הייתה תקופה של צמיחה חריגה. בכל מקרה למדתי מה שאפשר משלושה חודשים. למדתי שיש ירידות, ושלא תמיד יש הסבר הגיוני מאחוריהן.

למדתי גם שעמלות כואבות יותר מהפסדים, בטח במחירים של בנק, ולכן פניתי לכמה בתי השקעות. כיוון שהם מסרבים משום מה לפרסם מחירים באתרים שלהם, ניסחתי פנייה אחידה ושלחתי לכמה בתי השקעות באי-מייל. השיטה שהם מצפים לה, עם השארת מספרי טלפון, מאוד לא נראית לי וכרוכה בבזבוז זמן. אני מעדיף לחשוב על מה שיש להם להציע כשיש לי זמן ופניות מחשבתית, ולא כשהם מחליטים שהם רוצים להתקשר אלי.

החלטתי שלא ללכת על ברוקר בחו"ל בעיקר בגלל ההתעסקות עם טפסי מס, והבנתי שהחיסכון לא משמעותי מספיק בשביל לפצות על זה.

אני נוטה כרגע לא לנסות להתמקח עם הבנק, אולי באופן סמלי כשתהיה לי הצעה ביד. פשוט מרגיש לי מוזר לנסות להתמקח, כי בנק נראה כל כך מכובד ורשמי. אני מודע למה שהמשקיעה כתבה על בזאר טורקי, אבל פסיכולוגית זה לא נתפס.

במקביל, התחלתי להיסגר על תכנית לטווח הרחוק. בעיקרון שילוב יחסית פשוט של מניות בארץ, מניות בארה"ב ואג"ח בארץ. ממה שהבנתי העמלות על מניות חו"ל קצת יקרות, אז אני אצטרך לחשוב איך מתמודדים עם זה (אולי לאזן לעיתים רחוקות יותר). אני עוד מנסה להבין איך להתמודד עם אי הודאות שמאפיינת את גילי הצעיר.

עוד שבועיים אני אראה מי חוזר אלי כמה ואיך, ואמשיך בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2016 22:30
אם ערך התיק/ מזומן שלך גדול מהמינימום הנדרש בבתי ההשקעות 20k או 50k ש'ח, חבל לך להתחיל להתמקח עם הבנק. לבנקים בישראל יש נטייה לבטל הטבות שנתנו לאחר תקופה, מבלי ליידע את הלקוח מראש. בבתי השקעות משחקים פחות במשחקים האלו. אתה יכול להכנס לסקר העמלות של בתי ההשקעות (חפש באתר) ולבחור את אחד מהם, התנאים בגדול די דומים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2016 04:59
אז הבנק נראה לך מכובד, אתה מקבל את ההגדרות/ריביות/עמלות שלהם ולא מתמקח/פעל לפי ההגדרות שלו...

אבל, בתי ההשקעות לא ואתה מצפה שיעבדו לפי החליל שלך ולא להיפך...

אז שיתקשרו אלייך, ידברו ותבקש את ההצעה במייל. אתה הרי לא סוגר שום עסקה בטלפון ויגידו לך להגיע לחתום על מסמכים בכל מקרה
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2016 19:52
אז לאחר מעט סיבוך ובירוקרטיה, פתחתי חשבון בבית השקעות, בתנאים די סטנדרטיים. לאחר מכן קניתי את מניות ארה"ב שתכננתי, ואני מחכה לחודש הבא כדי להשלים את רכישת הישראליות (כדי לנצל קיזוז מול עמלות).

בינתיים התחושה בסדר, ביחס לזה שכל כך הרבה כסף שלי עלול להתאיין ביום אחד. אני לא חושב על זה הרבה, וישן ממש טוב בלילה. למזלי מערכת המסחר מספיק מסורבלת כדי שכנראה אני לא אבדוק כל הזמן מה מצב התיק.

המניות שקניתי דרך הבנק עדיין שם. אמנם שלחתי להם טופס עם בקשת העברה והגעתי פיזית לסניף, אבל מסתבר שהם לא יודעים איך להעביר מניות לחבר בורסה אחר. כשהתקשרתי אליהם והנציגה התבלבלה וטענה שאני צריך לחתום על ייפוי כוח (?) בשביל זה זה היה עוד סביר (בטח סטודנטית ששם בשכר מינימום). אבל כשגם הבנקאית, בסיוע טלפוני של מחלקת ההשקעות, לא הבינה מה אני רוצה ממנה (בסוף היא טענה שזה בית ההשקעות צריך לבצע את ההעברה. כששאלתי איך זה הגיוני היא אמרה זה לא, אבל זה מה שאמרו), זה כבר היה מוזר.

פתרון אפשרי יהיה למכור, להעביר כספים ולקנות מחדש. לפי החישוב שלי זה יוצא קצת יותר יקר בעמלות, וימחק את רישום ההפסדים שצברתי (בלי עין הרע) שזה שימושי לצרכי מס, אבל אם לא תהיה ברירה זה מה שאעשה. בכל מקרה זה הכל סכומים קטנים יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2016 22:51
אם אתה רוצה להעביר הכל, בקש מבית ההשקעות. (ד"א, זה נכון גם לגבי העברת כספים, אבל עלולים לבקש המחאה).

מנסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2016 01:48
אין צורך וחבל על הכסף.

אני העברתי 3 תיקים מהבנק לבית השקעות בלי בעיה. מי שהדריך אותי מה לעשות היה הנציג של בית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 22:40
בסופו של דבר בבנק הצליחו להעביר את כל המניות, נסגרתי סופית על אסטרטגיה ועל אלגוריתם קנייה התחלתי ליישם.

מעכשיו, בתקווה, כמה שיותר שעמום. הכוונה היא לא לשנות את ההקצאה בשום אופן, לפחות לא בשנה הקרובה. גם אחר כך, בתקווה, שינויים ייעשו רק בהתאם לשינוי במצבי האישי או בידע שלי, אבל השיעור שאני מנסה ללמוד כרגע הוא איך להימנע מפעולה.

אעדכן כשיהיה על מה. עד אז אני רוצה להודות לכל מי שעזר בשרשור הזה ובכלל בפורום, בלעדיכם לא הייתי מגיע עד לכאן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2017 23:00
אלגוריתם?
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2017 21:56
הבנק שלי הסכים להביא לי 0.1 אחוז עמלה על מניות(בישראל) בלי סכום מינימלי על קניה ומכירה
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2017 00:24
שים לב איך הראיה שלך כלפי הבנק משתנה ככל שאתה נכנס לעולם ההשקעות

וכמובן השאלה שלי היא: האם המשפט הראשון שציטטתי עדיין תקף? :)

דרך פעולה שיטתית, מסחר רובוטי של בני אדם :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2017 21:47
כבר לא, שמתי לב שמאותו יום אני כבר לא כזה קונה את התדמית המכובדת. אכן שינוי בחיים.

עדיין קשה לי מבחינת האופי להתמקח, אני פשוט לא אוהב את התחושה. אולי יום אחד אני אצטרך לפתח יכולת כזו.

בדיוק. חשבתי על איך להתקזז כמה שיותר מול עלות חודשית ולהפחית את התעסקות, תוך שמירה על איזון והכנסת סכומים חדשים. בסוף יצא אלגוריתם מספיק טוב, אז רשמתי אותו לעצמי ואני פועל לפיו כאחרון הרובוטים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2017 22:11
העובדה שניתן להמתקח במקום מכובד עוד נסבלת יחסית לידיעה שכשהמקום המכובד הזה באמצעות פקידיו המכובדים נותניםלך ייעוץ, יש להם מניעים נסתרים וחשובים יותר מאשר התועלת שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 12:22
עכשיו הסתכלתי על התאריך בפוסט המקורי, וראיתי שעברה עוד שנה. וואו, איך הזמן עף.

אז מה קרה בזמן הזה:

תיק ההשקעות היה משעמם כמו שרק תיק פסיבי יכול. יושב בשקט, זז עם השוק למעלה למטה ולצדדים, ותופח לאיטו מההפקדות. משעמם.

במישור הפיננסי בכללי, אני עומד לא-כזה-הרבה-זמן לפני כניסה לקבע, מה שצפוי להביא להגדלה די משמעותית של ההכנסה. זמן להגדיל את הסכום המוחלט של החיסכון, ולערוך היכרות מקרוב עם אינפלציה אישית.

לא הצלחתי להיגמל מקריאת רעש שמתחזה לחדשות פיננסיות, אבל אני כבר יותר מזלזל בכותרות, ומצפה ש"וול סטריט בנפילות החדות ביותר.." ייתרגם ל"ירידה של אחוז וחצי ביום, שמחר כבר כולם ישכחו ממנה".

שמתי לב שאני חש רתיעה מסוימת משיחות על השקעות עם חברים (מלבד החבר שהכיר לי את המשקיעה). בדרך כלל זה רק הגיוני, יש דברים יותר מעניינים בעולם, אבל גם כשנושא עם הקשר פיננסי עולה (מה שקרה לטבע, האם לסגור תכנית חיסכון, נדל"ן כצורת השקעה יחידה) יש לי מה, אבל אני מרגיש איזה מחסום מכל דיבור בנושא. משהו בין חשש מהתנשאות לתחושת חוס שייכות ל"דיבורים של מבוגרים" כאלה. בשבועות האחרונים יצא לי לשבור מעט את המחסום הזה, מה שאני רואה כהתפתחות חיובית. בתקווה למצוא עוד בני שיח מתעניינים, כי יש גבול כמה אפשר לחפור לאדם אחד D: .
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 12:31
שאלה, האם התעניינות מרובה ועיסוק גודל בזה לא יטה את אופן ההשקעה שלך מהפסיביות באיזשהו שלב

והאם אתה מחפש בני שיח שמשקיעים ומתעניינים או שמתעניינים בהשקעה ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 08:58
אני מניח\מקווה שהידע יאפשר עמידות רגשית להפסד יותר משיזיק.

אחד מאלה, או סתם מתעניינים בכלכלה באופן כללי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 15:13
לאחר זמן מה בקבע, התחלתי לנסות להבין את ההשלכות הפיננסיות השונות. אחרי שהסכמתי לכמה דברים בלי לקרוא בכנס קבע (הגעתי קצת לא מוכן מראש), הגיע זמן לראות מה מזה מבטלים ומה משאירים.

ביקור באתר של הראל הראה שבפנסיה אני מבטח את השארים שאין לי. זה די מכעיס, כי כחלק מהכנס חתמתי על זה שאין לי שארים ואין צורך לבטח אותם. זה לא "סתם" ביטוח מיותר, זה כסף שהולך בלי תמורה בכלל. ההרגשה היא שהם גנבו לי את הכמה עשרות שקלים האלה. הגשתי בקשה לביטול הביטוח דרך האתר, וכנראה אצטרך לוודא אחרי חול המועד שזה באמת קורה.

התחלתי לאסוף את נתוני הביטוח השונים. ב"הר הביטוחים" נמצאה רק פוליסה אחת פעילה, שלא הייתי מודע לה בכלל.

מעבר לזה אני מסתכל על התלוש לראות על מה אני משלם, מקשר את זה לחברת הביטוח ומנסה לברר מולה. האתגר המנטלי המרכזי הוא הצורך בשיחות טלפון, שנחוץ בשביל רוב הבירורים (גם אם יש אתר, צריך להתקשר בשביל להיכנס אליו או לפתור בעיות התחברות). בנוסף ניסיתי לקרוא חלק מהפוליסות הרלוונטיות, זה טקסט די מייאש אבל נראה לי שהבנתי לפחות את החלקים החשובים.

אחרי הבירורים או במקביל, יהיה צריך לחשוב על מה משנים. נראה שהרבה אנשים חכמים באינטרנט, כולל בפורום הזה, סבורים שביטוח תאונות אישיות הוא מיותר. אני הולך לאמת את זה עם אנשים מהעולם האמיתי ואז כנראה לבטל אותו.

סך הכל נראה שמצפה לי מעט בירוקרטיה, אבל לא יותר מדי. קצת פחות דחיינות ואגיע בקרוב למצב הרצוי מבחינת ביטוחים ופנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 16:34
כשמשיגים התקדמות זה מעניק תחושת תגמול. שווה את ההשקעה בשיחות.

נסה לרכז את זה לפעם אחת להריץ שיחות ולטפל בכמה דברים במקביל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 17:14
ביטוח תאונות מיותר אם יש לך מספיק כסף לבטח את עצמך, כלומר אם יש מספיק בחיסכון שלך לממן את מה שהביטוח נותן במקרה תאונה. יתכן שזה לא המצב שלך כרגע. אם אתה לא במצב בו תוכל להסתדר במקרה הביטוח אז הביטוח לא מיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 17:20
גניבת שרשור -

איזה תיאום מס?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 18:20
אני רציתי לשאול אותך איך אתה מסתדר בצבא עם הנושא של ההימנעות מגלוטן (לפי הכינוי שבחרת לעצמך :) ), לא ציינת את זה בפוסט.

מביא אוכל מהבית? יש הבדל בין הסדיר לקבע מהבחינה הזאת?

אוכל ללא גלוטן פשוט עולה הון, בחג למשל 250 גרם מצות מקמח תירס עולות 25 שקל, בעוד 2.5 קילו (!) מצות רגילות עולות 15..
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2018 18:29
@singleton - הוא עולה הון רק אם אתה מחפש תחליפים, במקום להתמקד במזונות בהם אין גלוטן מלכתחילה (פירות, ירקות וכיו"ב).

למה שאדם יזדקק לבטח את עצמו מפני האפשרות של לא לקבל פיצוי עבור שבירת יד?

להבדיל מביטוח בריאות, שמטרתו לממן לך הוצאות שנגרמות, ביטוח תאונות אישיות לא בא לכסות הוצאות רפואיות להבנתי. ובמילים אחרות - לרוב זה לא ביטוח, זה סתם פיצוי על סבל.

לביטוחים כנגד מוות, אכ"ע והוצאות רפואיות יש ביטוחים ייעודיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2018 11:16
לא התעמקתי ואין לי, אבל מהפרסומות הרושם הוא שמדובר במימון עזרה סיעודית קיצרת טווח ומידית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2018 12:37
@AIML - ממליץ לא להאמין לפרסומות ולקרוא את הפוליסה :) בשביל עזרה במימון סיעוד יש ביטוח סיעודי, שלדעתי לרוב זול יותר משמעותית מביטוח תאונות אישיות לעומת התמורה. Buyer beware.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2018 21:44
אני בכלל לא צליאקי, סתם אהבתי את המצלול של "נטול גלוטן".
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2018 23:31
אז זמן מה חלף, ואחרי כמעט חצי שנה קרו כמה דברים.

אז זה קרה, ואפילו בלי לשלוח פקס. בכל זאת דברים מתקדמים.

גם זה קרה. או לפחות כך אני מקווה, כי הביטול אמור להיכנס לתוקף תוך 45 יום. קצת ארוך בעיני, אבל לא נורא. מעניין למה הם צריכים כל כך הרבה זמן שם.

בנוסף הכנתי בgoogle sheets של תבנית תיק השקעות שהיה לי, עוד טאב של מעקב היסטורי. לקחתי את הדו"חות החודשיים של בית ההשקעות, הכנסתי אותם לטבלה מסודרת, וצירפתי נתונים על מזומן בעו"ש מדו"חות של הבנק (לקח לי איזה 3 שעות, הייתי קצת משועמם). אחר כך סידרתי לכל זה הצגה בגרף, ויצא די נחמד. אפשר לראות את קצב ההתקדמות, התפלגות הנכסים, הטעויות של ההתחלה ונקודת הכניסה לקבע (עם קפיצה לא פרופורציונלית של מענק שחרור). יכול להיות שקצת יכאב לראות את זה במשבר הבא, אבל תמיד אפשר פשוט להפסיק לעדכן לכמה חודשים כחלק מהתנתקות מרעש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2019 22:46
זמן מה עבר.

מה שקרה אצלי: בשעה טובה התחתנתי, וסיום שירות הקבע נהיה קרוב יותר ויותר (עוד לא סופר ימים, אבל רואה את זה מגיע).

השוק בינתיים אכן הלך למעלה, למטה ולצדדים, ואני מוצא את עצמי עוקב אחריו פחות ופחות.

אומרים שנישואין זה אושר, ואני מוצא את האמירה הזו מדויקת. בהקשר של מה שאני משתף כאן, כנשוי יותר קשה לחסוך. ההוצאות גדלות פי שניים (לפחות לשתי נפשות-לא-סטנדרטיות) כשההכנסה נותרה זהה (אשתי סטודנטית), פתאום אני מבין כמה הסופ"שים שעשיתי בבית חסכו לי, כמה חגים זה דבר יקר, וכמה סיבוך יש בלקנות רהיטים וכלי מטבח.

בסיכומו של דבר, אנחנו חוסכים בערך את אותה כמות שקלים בחודש שהייתי חוסך כחייל חובה (: מצד שני, שנינו חסכנו היטב לפני החתונה, ולכן בתוך כל לחצי תחילת הנישואין יש תחושת ביטחון כלכלי ששווה לא מעט.

השינוי העיקרי הוא תחושת האחריות. פתאום אני ממש מבוגר, ויש יותר משקל להחלטות. לחשוב במונחים של "אנחנו", שזה הרבה יותר מחייב.

התרחקתי פיזית מהבסיס, ואני מנצל יותר את התחב"צ החינמי שהיותי חייל מספק לי. עוד לא התרגלתי לגמרי לנסיעה של שעה לכיוון כל יום. זה לבד יכול להתיש לגמרי בימים מסוימים.

זהו, לא הרבה סך הכל. הייתה חצי שנה בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2019 23:21
שאשתך לא תראה שכתבת את זה..

בשעה טובה ;)

נסה לנצל את הנסיעה לבסיס לדברים שתהנה מהם. קריאה / האזנה למוזיקה או פודקאסטים / people watching. תהנה מהשקט.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2019 06:48
מזל טוב @נטול גלוטן
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2020 19:49
לכבוד סיום העשור, הנה אני כאן שוב לכתוב מה התחדש.

בשעה טובה השתחררתי מצה"ל. מצאתי עבודה בחברת סטארט אפ נחמדה. מאוד מעריך את השינוי בגודל, ממצב שהחלטות של המפקד-של-המפקד-של-המפקד-... משפיעות עלי, למצב שבו יש מעל 2 דרגות ניהול עד המנכ"ל, כולל.

אה, וגם השכר לא רע :) .

לאחר כמה ניסיונות כושלים בניהול תקציב, התחלתי להשתמש בYNAB. לי אישית זה מאוד עזר, פתאום כל הכספים שמוציאים על אינסוף ואחת סעיפים הופכים להיות משהו מסודר וניתן לתכנון.

ויש למה, כי לאט אנחנו מגבשים את החלום לקנות בית (בעיקר חלום של אשתי) לכדי משהו שיוכל להתממש. יש עוד כמה שנים, וגם שוק הנדל"ן יצטרך לשתף פעולה, אבל נראה שזה עוד יקרה. בזכות היותנו זוג צעיר ללא ילדים, והעבודה בהייטק, אנחנו יכולים לחסוך די הרבה.

בינתיים זו בעיקר מטרה שמועילה קצת למוטיבציה לחסוך.

השוק הגיע לגבהים מפחידים. קראתי כאן ובמקומות אחרים על "הקריסה הגדולה" שמתקרבת, ואז צפיתי במניות עולות ועולות שוב. אני לגמרי בstay the course, אבל לפעמים זה קצת קשה להסתכל (אז מפסיקים להסתכל כמובן - הפתרון המושלם ;) ).

חוץ מזה, חיי שגרה טובים. עם חברים, משפחה, אהבה ומדיטציה. כל מה שניתן לבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2020 20:40
עדכון:

הבעיה הזו נפתרה ;)

ועכשיו ברצינות: אז הנה טבילת האש הגיעה, ואני חווה משבר פיננסי לראשונה בהיסטוריית ההשקעה שלי.

אז איך זה? האמת, אני די עסוק עם מטלות אישיות (מעבר לעבודה מהבית, ביטול תכניות, פסח עוד מעט) שאני עוקב רק בחצי עין אחרי השינויים. מפתיע כמה שהכל קורה מהר כל כך, ובתזזיתיות כל כך. רגע אחד השווקים עולים בכמעט 10%, ועד למחרת הם בירידות דומות. רגע אחד הבעיה היא רק בסין, ותוך חודש חצי עולם בסגר. מטורף.

למרות כל הטירוף אני מתכוון להמשיך בדיוק לפי התכנית. כל עוד לא היה שינוי משמעותי בנסיבות האישיות שלי, וכל עוד יש שוק הון מתפקד, אין סיבה לשנות כל דבר שהוא. גם זה יעבור. בזמנים כאלה אני שמח שאני עובד בחברה מבוססת ולא בסטארט אפ צעיר. לא יודע אם הייתי יכול להיות רגוע במידה כלשהי אם העבודה שלי הייתה באיזושהי סכנה. גם ככה מרגישים קצת קושי, ורק התחלנו.

מה שכן, מבאס לראות את השווי הנקי נחתך ככה בחדות. כבר עשיתי חישובים של מתי נגיע לשווי כזה ולשווי אחר, וקצת שכחתי עד כמה השוק לא חייב כלום לאף אחד. מניח שזה זמן לשיעור להילמד.

כמובן שכל הסיפור של הקורונה עצוב נורא. מקווה שעד שהעדכון הבא ייכתב העולם יספיק להבריא מכל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 11:26
אז סתם רציתי שוב לעדכן, כרגיל מבט על העדכונים הקודמים מעלה חיוך על פני (הו, כמה תמימים היינו אז) ועל כן מעלה חומר לחיוך בפעמים הבאות. אז ככה:

השקעות - תופסות פחות ופחות מקום בחיי, בעיקר ההתעסקות החודשית של העברת כספים וקניית ניירות. מסתכל על מצב השוק אולי פעם בחודש, בכל מקרה זה לא מעניין מאז שהבנו שהעולם מטורף והכל אקראי. כאנקדוטה, לאחרונה כשהיה לי מעט זמן פנוי, חישבתי וגיליתי שכ15% מההון הכולל שלנו הגיע מרווח הון. נחמד לראות כמה מהר ריבית מצטברת כשהפד מפרגן (:

אני מנסה (בהצלחה חלקית) לשחרר מעט מהתחושה של "צריך לחסוך", להפנים שלא יקרה כלום אם נאמץ עוד צרכניזם לחיינו, דברים כמו לצאת לבירה כל שבוע או לקנות מחשב נייד חזק. כעת אני עושה את זה אבל עם יותר נקיפות מצפון מהדרוש

עבודה - באותה עבודה מאז השחרור, מתקדם ולומר דברים חדשים אולי לא כל יום אבל כל שבוע בטוח. לאחרונה הגיעו סיגנלים חיצוניים מאוד חיוביים על ההצלחה העתידית של החברה שזה נחמד מבחינת

המחשבה על האופציות שנתנו לי וערכן.

בחסות הקורונה והעבודה/לימודים מהבית עברנו דירה למקום רחוק יותר מהעבודה (לא נורא אבל לא בטוח כמה כיף יהיה לעבור את הדרך הזו כל יום).

פנאי - מלבד נסיונות די כושלים להתמיד בפעילות ספורטיבית, ונסיון מעט יותר מוצלח לתרגל יוגה בבית, בדירה החדשה יש מקום מתאים לעציצים ואני מגדל כמה צמחים נאים ושימושיים.

מאז המעבר יש הרבה יותר מפגשים חברתיים, שזה כיף. למעשה זו הייתה אחת המטרות במעבר הדירה - לפני זה היינו רחוקים יותר מחברים שלנו וזה ממש מקשה על מפגשים.

עשיתי הפסקת רשתות חברתיות, זה לא קשה כמו שחשבתי שיהיה אבל משהו כן קצת חסר. צריך עוד להבין איך מנצלים אותן בלי שזה יבוא על חשבון יותר מדי דברים אחרים. (לחילופין לחכות שהתחושה של החוסר תעבור, אולי גם אפשרות)
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 11:35
תודה על העדכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 08:52
לא הכרתי את השירשור, והיה מאוד כיף לקרוא את כולו עכשיו.

נראה שאתה חי את החלום סה״כ!! (בעירבון מוגבל כמובן ועם הרבה פירגון)

אל תפסיק לעדכן :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2022 18:34
זמן לעדכון נוסף:

השינוי העיקרי שקרה בינתיים זה שאני עומד לעבור עבודה. מטרת המעבר היא התמקדות בתחום שיותר מעניין אותי, וגם מיקום קרוב יותר למקום מגורי. זה כרוך במשכורת מעט נמוכה יותר, אבל היתרונות שווים את זה (ולא לדאוג - עדיין מדובר בשכר של הייטק). המהלך יביא אותי לרכישת הנכס הלא-נזיל הראשון (מימוש של אופציות בחברה הנוכחית) שזה נחמד רעיונית - מרגיש כמו איזה משקיע-על :) וגם מעשית זו עוד הפתעה פוטנציאלית נחמדה על הדרך (סכום המימוש הוא באזור ה-1000$ אז הסיכון לא כזה מופרז). זה די מרגש, אירוע של החלפת עבודה ראשון מאז הצבא. הרבה שינוי עומד להגיע.

בהשקעות כמו תמיד - ממשיך לקנות על פי אותם אחוזים שהוגדרו מראש, ממשיך לחשוש עם כולם ש"הפעם המשבר הגיע באמת" כל כמה חודשים, וטפו טפו טפו התיק ממשיך לצבור שווי. כבר עכשיו זה סכומים שדי קשה לדמיין בראש, למזלי אני די טוב עם מספרים אז לחשב דברים שנגזרים מהסכום אני כן מבין אינטיאוטיבית.

חלום הדירה עדיין קיים, ועדיין בגדר חלום כלומר לא הסתכלנו על מקומות פוטנציאליים או משהו כזה. עוד נגיע לזה באחד הימים כשנרגיש שזה נכון. מבחינה כספית זה מתחיל להיות רלוונטי - עם משכנתא מקסימלית אנחנו יכולים לקנות בית כשלהו במקום שאנחנו מחשיבים כהגיוני.

מבחינת תחביבים, התחלתי\חזרתי לצייר, שזו פעילות נחמדה ומרגיעה עם תוצר בסוף שאפשר לחלוק עם אנשים ולקבל מחמאות. כמו כן הצלחתי לקבוע פעילות ספורט די סדירה עם חברים בשביל לתמרץ את עצמי להתמיד הפעם ולהיות בריא.

עד כאן להפעם, נתראה בעדכון הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2022 18:46
תודה על העדכון
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2022 19:29
אתה נשמע בחור איכותי שכיף לעבוד איתו, אפשר לגייס אותך :) ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2022 20:53
פספסת בקצת
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2022 23:23
ובנוסף פולינדרום :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 07:38
יפה ששמת לב
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 21:55
עדכון אחרי כמה זמן

הדבר העיקרי שהשתנה הוא שהפכתי לאבא. זה אחד האירועים משני החיים ביותר, בעיקר משנה את ההסתכלות אבל גם כל יום נראה אחרת (בעיקר השעות לפני 7 בבוקר וסופשים).

בלי קשר גם החלפתי מקום עבודה, מסתבר שסטארטאפים יכולים להיות מאוד לא יציבים ואחרי קצת יותר משנה של עבודה הבנתי שאני לא אוהב את הכיוון של החברה (בדיעבד מתברר שהכיוון היה בעיקר למטה). היום אני עובד בקורפורייט, מנסה להתרגל לקבועי זמן של חודשים לכל משימה ותהליכים חוצי-צוותים שצריך לצלוח. זה מאתגר, אבל משתלב דווקא לא רע עם ההורות. יש יותר סבלנות להתקדמות איטית בעבודה כשיש הרבה עניין מחוץ לה. כמו כן עוזר ש(בלי להסגיר פרטים) מדובר בכל זאת בקורפורייט עם תרבות עבודה ישראלית יותר מאשר אמריקאית.

המתמטיקה של equity בהייטק מפתיעה. האופציות מהמקום הראשון שעבדתי בו עדיין לא בנות מימוש, למרות שהולך להם לא רע. בסטארטאפ השני הייתי זכאי לאופציות אבל זה לא היה משתלם לממש אותן. בקורפורייט לעומת זאת, אחרי שנה אחת של עבודה וירידה של עשרות אחוזים בשווי המניה, הRSU שקיבלתי מהווים 5% של ההון העצמי שלנו. בהשוואה אחרת, חבר שהסטארטאפ שלו עשה אקזיט קיבל פי 2 מהסכום שאני קיבלתי בשנה רעה.

הבנתי שאני רוצה יותר להתמקד במחקר, ושמה שיכול לעזור לי בזה זה תואר שני במדמח. בחיפוש האחרון ראיתי כמה משרות מעניינות וכמעט כולן דרשו תואר כזה, והיה לא פשוט לנסות להציג ניסיון מהעבודה כתחליף. בטח בקורפורייטים רציניים/גאמפא שאוהבים נתונים קשיחים כמו תואר אוניברסיטאי. אז אני מתכוון להתחיל שנה הבאה ולנסות לשלב עם העבודה הנוכחית כמה שיתאפשר, מניח שיהיה צורך בהתחשבות גם מהאוניברסיטה וגם ממקום העבודה. בהינתן ההחלטה הזו חשבתי לנצל את תקופת התואר השני והעבודה החלקית כדי למכור את הRSU עם מס שולי מופחת, ולכן אני לא מוכר הכל עכשיו.

הקונספט של קניית דירה נשאר בגדר רעיון כללי, אבל קצת מתקרב למציאות. פה יש לי כמה מחשבות מנוגדות. מצד אחד, בהינתן הוצאה משמעותית ב5 השנים הבאות, כדאי להוריד אחוזי מניות מהפורטפוליו כדי לצמצם סיכון. מצד שני, אולי הסיכון העיקרי הוא מחירי דירות גבוהים מדי ועדיף כן להישאר עם ההקצאה הנוכחית? ואולי צריך לשנות הקצאה אבל מוקדם מדי לזה? לא בטוח איך לחשוב על זה.

לגבי עצם קניית הדירה אני די שלם עם ההחלטה, מכיוון שאני מבין עוד יותר את תחושת היציבות והביטחון היחסי שזה יכול לתת. ההסתייגות היחידה היא שנרצה לקנות בית שמתאים לנו תוך לקיחת משכנתא אחראית, וצריך לוודא ששני התנאים מתכנסים במציאות של ישראל בימינו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 22:27
מברוק!!!

מי ייתן ואבא שלו יוריש לו ארגזים של כסף מקרנות איריות ושימשיך לחוס על חיות !

יישר כח ובהצלחה.

בריאות ומזל טוב.

ימים שקטים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 22:44
אם תוסיף כיצד מידע פיננסי עליכם אז תוכל לפתח את החשיבה עם חברי הפורום